O robo? A ke ndjek gjo diskutim ketu ti apo jo? Ceshtje eshte kush eshte Shqiptar, e kush eshte Grek e ti na tregon letrat. ADD plako?Postuar më parë nga Albo
O robo? A ke ndjek gjo diskutim ketu ti apo jo? Ceshtje eshte kush eshte Shqiptar, e kush eshte Grek e ti na tregon letrat. ADD plako?Postuar më parë nga Albo
Adresat e faqeve personale mund ti vendosesh ne profil por jo ne firme. Stafi i Forumit
Ketu dalin zbuluar greke e ata qe mbrojne greket, e qe na dolen dhe ne tv e shqiperise te na i shisnin si donin ata kete vendim te greqise, e mbulonin te verteten.Postuar më parë nga Qafir Arnaut
Pra per qeverine greke eshte 'ceshtje e sigurise kombetare'' numri i atyre qe kane mare karten e HOMOgjenitetit ................
shiko ndryshimin.........per te njejten ceshjte....
Kurse ne Shqiperi ca grek apo avokat te tyre na ligjeronin ne TV e shisnin sapunin per djath, qe kjo nuk cenon fare sigurine e Shqiperise e Shtetit Shqiptar.
O malet' e Shqipërisë, që mbani kryet përpjetë,
Tëmerr e frikë përhapni, përpini qiejt e retë!
Eshte e kote te besh thirrje te tilla. Un po nuk e ndjeva veten te sigurt ne nje vend edhe ne qofte se ai eshte vendi im i lindjes do largohem ne ndonje vend tjeter. Ne Shqiperi sot per sot, te themi te drejten, shumica e njerezve nuk jetojne por mbijetojne. Realiteti eshte i dhimbshem por duhet pranuar ashtu siç eshte.
Duam te futemi ne Evrope, ky pra eshte çmimi. Personalisht parashikoj edhe prishje te kufijve me Greqine.
Fajin nuk e ka Qeverria greke por e kane agallaret shqiptare te cilet u shnderruan ne milionere vetem per pak vite, pa e ditur qe nje dite femijet e tyre mund te harrojne te flasin gjuhen shqipe. Jane keta agallare qe detyrojne qindra mijra shqiptare te kerkojne nacionalitet te huaj.
Urgjentisht duhet analizuar shkaku dhe menduar ndoshta per zgjidhjen e kesaj drame. Qeverria duhet tu ktheje qytetareve shqiptare besimin qe ata kane humbur gjate ketyre 15 vjeteve.
http://www.imepo.gr/research-studies-en.html
Postuar më parë nga Censusi Grek i 2001
Adresat e faqeve personale mund ti vendosesh ne profil por jo ne firme. Stafi i Forumit
Ty Ardito c te gjeti ,te pickoi grenxa ????Kujton ti se jane greket budallenj?Keq per te marre Shqiperine apo Vorio Epirin ?Plus qe se marrin dot ,s besoj se e duan...ne 2006 rrojme .
Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway
e kote te vazhdosh kur ka me mendime te tilla ...
Oj eleni...mos i bej edhe aq pa dhembe ata. Shqiperia (edhe ashtu gjysma-gjel sic eshte) eshte krijuar enkas qe ti mbaje nen kontroll ambicjet Bizantine (si Ruso-sllave, ashtu edhe Greke). Nqs arrihet te 'homogjonizohet' ortodoksia Shqiptare me ata spurdhjake, ate cdo gje ka qene me kot.Postuar më parë nga elen
te lutem hiqe kete mentalitet 'breke-grisuri' se nuk te shkon.
elen,
nese sdo te kishin pretendime te tilla atehere kur vendosej ne krye te Kishes Autoqefale SHQIPTARE nje grek (vegel), nuk zhvarrosesish eshtrat e shqiptareve,nuk behej 1997,nuk vendosesish tabela rrugore greqisht ne jug te Shqiperise,njiheshin problemet Came,nuk ndroheshin emrat e refugjateve ne greqi,nuk vriteshe me thike nje tifoz shqiptar kur gezohet qe ekibi i tij kombetar fiton kunder greqise,nuk vazhdonte gjendja e luftes me shqiperise(cfare absurdideti nuk ti je nga 1940 ne lufte me shqiperine dhe ne te njejten kohe greqia eshte poseduease e AMC;VODAFONIT).besoj se sja vlen te vazhdoj me fakte.se kush jane greket dhe cfare ndyresirash jane ate e dine te gjithe.
Me duket se odiseja ka ardhur ne shqiperi.
Rrofte Osman Taka,Celo Mizani dhe Cami Pirro i Epirit.
UCC
Une nuk po flas per pjesetare te Nentorit 17 por njerez qe te e perdorin akoma pakez arsyetimin. Njerez qe thojne qe duhet ti ndryshojme emrin emigranteve qe "ti integrojme"Postuar më parë nga Albo
Bashkepunimin e kemi pare dhe sic e kam thene me pare mardheniet Greqi - Shqiperi kane qene gjithmone Marrje dhe Dhenje. Ne nje drejtim vetem. E ka rradhen Greqia ti hapi letrat e para.Qenerit rrugace nuk duan te shohin bashkepunim, duan te shohin amulli, duan te shohin zjarr, tym, lufte, sharrje, kercenime, pasi vetem ne nje amulli te tille ata mund ta shkrijne talentin e tyre duke bere te vetmen gje qe dine te bejne: gam gam.
Kjo pune nuk behet per emigrantet por per shqipetaret ne Shqiperi. Shume veta e kane permendur kete pike. Ti pse vendos te shikosh vetem anen “tjeter” te medaljes?Ligji i emigracionit dhe legalizimi i emigranteve shqiptare ne Greqi e ka tashme rrugen e hapur dhe menyra se si Karamanlis do te dali perpara popullit grek per te justifikuar legalizimin e emigranteve (pjesa derrmuese e te cileve jane shqiptare) eshte duke treguar me gisht nga hapat e vullnetit te mire te hedhura nga qeveria shqiptare per minoritetin grek. Ne kete menyre imunizon pjesen derrmuese te shoqerise greke nga ulerimat e qenerve rrugace ne rruget e Greqise qe nuk duan te shohin legalizimin e emigranteve.
Emigrantet qe jetojne atje jane shkeputur disi dhe votimi ne Shqiperi per shume veta nuk eshte prioritet. Per disa eshte por jo aq sa te shqetesoje Karamanlisin me shoke.
Qeveria greke nuk ka treguar asnjehere ndonje perkujdesje te vecante per emigrantet qe tani te filloje te kujdeset per te drejten e votes ne memedhe.
Mos shikoni kisha e xhamia feja e shqiptarit është shqiptaria -Pashko Vasa
Krijoni Kontakt