Close
Faqja 17 prej 42 FillimFillim ... 7151617181927 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 412
    i/e regjistruar Maska e Patrioti
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Vendndodhja
    Neumuenster
    Postime
    347
    Jam plotesisht dakort me Dodonin me siper. Qeveria jone ashtu si edhe cdo qeveri ne bote nuk mund ti imponohet qeverive te tjera persa i perket politikave te pashaportizimit.
    Ajo qe mund te bej qeveria jone eshte qe te mos pranoje dyshtetesine.
    Gjermania, Rusia (qe e di me siguri) por ndoshta edhe shtete te tjera veprojne ne menyre te ngjashme. Bile ne Rusi ata qe ndrojne nenshtetesine humbin edhe te drejten e pensionit.
    Personalisht kjo me duket e drejte. Nuk mund ti gezohesh pensioneve apo te drejtave te tjera neper bote dhe ne te njejten kohe te pretendosh qe te ruash te drejta te plota ne shqiperi
    Duhet te dish dicka, per te kuptuar qe sdi asgje.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,459
    Postimet në Bllog
    23
    Ajo që më së shumti më tremb në këtë histori, është terminologjia. Nga grekët u shpikën termat "kartë e homogjenitetit" dhe "përkatësi etnike", ndërsa në artikullin e djeshëm pashë edhe terma si "zona të pastra minoritare", "familje homogjene", "martesa mikse" e të tjera. Tmerr, tmerr, tmerr! Ka mbi 60 vjet që terma të tillë nuk vërtiten më nëpër Evropë. I shpiku një burrë i shkurtër me mustaqe spic dhe e çoi botën në zgrip të greminës. Është e vërtetë që grekët nuk kanë b... ta çojnë tërë dynjanë në greminë, por sa për ne të varfrit dalin e teprojnë.
    Artan Lame duhet te dali e te vizitoje pak fshatrat minoritare ne jug te vendit, te shkoje edhe ne Dropull, edhe ne Himare, edhe ne Carshove e Kaludh te Permetit, fshatrat e Gjirokastres, Sarandes, Vlores, dhe te shohi qe minoriteti grek ne Shqiperi eshte minoritet kompakt qe dallohet shume kollaj nga shqiptaret autoktone: greket kane ruajtur gjuhen, kane ruajtur traditen, kane ruajtur kompaktesine e tyre etnike ne nje menyre te lavderueshme. Nuk mund te thuash gje per minoritetin turk ne Shqiperi qe sot me mban mbiemra qytetesh shqiptare e u japin leksione patriotizmi shqiptareve; nuk mund te thuash te njejten gje edhe per komunitetin e arumuneve (cobaneve) te Shqiperise qe i kthejne krahet nga fryn era.

Lame e kompani, jane njerez medioker qe arrijne te shohin e ironizojne vetem nje ngjarje, nuk arrijne te shohin tabllone e gjere dhe vizionin e se ardhmes. Nese qeveria shqiptare u njeh minoritetit etnik grek te drejten e dyshtetesise, ne menyre indirekte qeveria shqiptare po u ben nje nder te gjithe shqiptareve autoktone qe nuk do ta gjejne me veten te perzier apo ngaterruar me pakicat e tjera. Sikur te gjitha vendet fqinje te benin te njejten gje me pakicat e tyre qe kane ne Shqiperi, ky do te ishte leksioni me i mire edhe per Lamet e Shqiperise qe te respektojne pakicat, pranojne ato, por ne te njejten kohe te nderojne dhe vleresojne me shume kombesine e shqiptareve autoktone. Dhe leksioni i dyte per Lamet shqiptare eshte qe nese qeveria shqiptare njeh e respekton pakicat e etnise greke ne Shqiperi, bile u njeh edhe nenshtetesine greke atyre, neser ata emigrantet shqiptare qe do te marrin nenshtetesine greke ne Greqi shteti grek do tu njohi kombesine dhe shtetesine shqiptare.

Dhe nese ajo mendja e vogel e Lames do ti binte pak lapsit, ka me shume shqiptare qe jetojne e punojne ne Greqi (shqiptare te vjeter e te rinj) se sa minoritare greke ne toke shqiptare.

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 12-11-2006 më 03:40

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Citim Postuar më parë nga Albo
    nese qeveria shqiptare njeh e respekton pakicat e etnise greke ne Shqiperi, bile u njeh edhe nenshtetesine greke atyre, neser ata emigrantet shqiptare qe do te marrin nenshtetesine greke ne Greqi shteti grek do tu njohi kombesine dhe shtetesine shqiptare.

Albo

Tani edhe une filloj te kuptoj se perse u zgjat kaq shume rregjistrimi i popullsise ne Shqiperi, perse nuk behen listat e sakta te zgjedhesve , perse nuk behet rregjistrimi elektronik(dicka shume e thjeshte , sado qe e bejne sikur kush e di se sa e zorshme eshte)

Po te ishin bere keto , nuk do te mund te pinin uje ponirite e grekeve. Por tani e besoj se pa u bere rregjistrimi i mjeraneve shqiptare ne Greqi si nenshtetas greke e me kombesi greke, nuk ka per te filluar rregjistrimi ketu.
    Sigurisht Greqise i leverdis se permirson moshen mesatare te popullsise , si dhe krijon nje baze me te forte per pretendimet e saj per vorio epirin. Neser keta mjerane do te kerkojne (sigurisht nen presionin e Athines) edhe shkeputjen e Shqiperise se jugut dhe bashkangjitjen e saj me Greqine, pasi do te thone se aty ka vetem shtetas grek.
    Faqja e tyre e zeze dhe brezat qe do u vijne pas, kane per ti mallkuar, pavaresisht se sot u duket se po perfitojne.
    Nuk e kam fjalen per vellezerit tane minoritare , qe jane brez pas brezi me origjine greke. Jo. Ketyre u takon dhe shume u eshte vonuar bile dhenia e nenshtetesise greke. Por nuk mund te mos flasim per "vorioepiriotet" prej Puke, apo Tropoje, apo qofte edhe nga Fieri Tirana etj qe i lidh vetem interesi ekonomik i momentit me kete palacollek.
    Unë jam njeri i thjeshtë.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542

Lame e kompani, jane njerez medioker qe arrijne te shohin e ironizojne vetem nje ngjarje, nuk arrijne te shohin tabllone e gjere dhe vizionin e se ardhmes.
    tablloja e gjere, mor raja, eshte qe shqiptari eshte ZOT. "Homogjenet" jane krimba barkthate.
    Adresat e faqeve personale mund ti vendosesh ne profil por jo ne firme. Stafi i Forumit

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,459
    Postimet në Bllog
    23
    Per Greku kerkon Bizantinin kudo, Shqiptari as qe e rruante hic per sa kohe ishte mercenar e bente si te donte. Ama tashme qe eshte i varfer...
    Nga te gjithe ata qe japin mendime ne keto tema, ti je me i padituri dhe padituria tende eshte sa e thelle edhe qesharake: e thelle pasi ti e lidh Bizantin me Greqine por harron qe Bizantin nuk e ngriten greket e ngriten shqiptaret. Kush ishte grek, Konstandini i Madh apo Justiniani? Dhe je qesharak pasi te duket sikur di e je kopetent, por ti ne fakt je me i paditur nga te gjithe ne keto tema.

Bizantin kerkoje ne flamurin tone kombetar.

Je i bindur ti qe gjithe ato qe jane me karta omogjenias jane minoritare????? kjo ishte thelbi i ceshtje,
    Nese ka shqiptare qe jane gati te shesin edhe dinjitetin e tyre njerezor per te fituar nje nenshtetesi greke, te siguroj une qe ka gjithashtu greke qe do ti vinin flaken qeverise se Athines nese do te mesonin se shteti grek po u jepte nenshtetesi greke shqiptareve qe nuk jane minoritare greke. Shqiptaret mund te mos e cmojne sa duhet kombesine e tyre por greket e cmojne dhe genjeshtra me e madhe eshte qe shteti grek jep nenshtetesi greke lehtesisht dhe me shumice. Nese kjo do te ishte e vertete, Greqia nuk do te kish humbur 2 dekada kohe me 20% te popullsise shqiptare qe punon e jeton ne Greqi, por do ti kish pajisur me dokumenta.

Sa e veshtire eshte per kryeministrin Berisha ky qendrim, po aq i veshtire eshte edhe per kryeministrin grek. Por kjo nuk e ndryshon aspak bindjen e tyre qe keto hapa jane hapa te drejta qe duheshin hedhur kohe me pare. Te dy keta kryeministra po hedhin hapa perpara e po shkelin nje territor qe asnje prej parardhesve te tyre nuk ka shkelur: keta po prishin status-quo e maredhenieve shqiptaro-greke. Nje ndryshim qe vizionaret e pershendesin dhe nacionalistet e rruges e sulmojne si tradheti.

Nese ka shqiptare qe jane gati te shesin edhe dinjitetin e tyre njerezor per te fituar nje nenshtetesi greke, te siguroj une qe ka gjithashtu greke qe do ti vinin flaken qeverise se Athines nese do te mesonin se shteti grek po u jepte nenshtetesi greke shqiptareve qe nuk jane minoritare greke. Shqiptaret mund te mos e cmojne sa duhet kombesine e tyre por greket e cmojne dhe genjeshtra me e madhe eshte qe shteti grek jep nenshtetesi greke lehtesisht dhe me shumice. Nese kjo do te ishte e vertete, Greqia nuk do te kish humbur 2 dekada kohe me 20% te popullsise shqiptare qe punon e jeton ne Greqi, por do ti kish pajisur me dokumenta.

Sa e veshtire eshte per kryeministrin Berisha ky qendrim, po aq i veshtire eshte edhe per kryeministrin grek. Por kjo nuk e ndryshon aspak bindjen e tyre qe keto hapa jane hapa te drejta qe duheshin hedhur kohe me pare. Te dy keta kryeministra po hedhin hapa perpara e po shkelin nje territor qe asnje prej parardhesve te tyre nuk ka shkelur: keta po prishin status-quo e maredhenieve shqiptaro-greke. Nje ndryshim qe vizionaret e pershendesin dhe nacionalistet e rruges e sulmojne si tradheti.
    Kjo nuk ka b... ku te rrije. Te gjithe ata qe harxhojne kohe dhe lexojne keto rrjeshta te me japin 2 minuta.
    Grekerit qe jane aq emocionale sa "ti vejne flaken" qeverise per kete, ata jane aq te verbuar nga ato qe kane mesuar qe femije sa nuk mund ta imagjinojne dicka ndryshe. Ata thjesht e shohin si nje konfirmim te pretendimive historike, sado te gabuara dhe te semura te jene.

Greqia do te beje cmos qe ta shtyje sa te mundi procesin e legalizimit te emigranteve. Ne kete menyre ajo mund te beje cfare te doje me ta, mund ti ktheje sa here te doje ne Shqiperi pa i dhene mundesine te terheqin kursimet, mund ti perdori si presion per qeverite shqiptare, mund ti detyroje te punojne si gjysem skllever me rroga qesharake dhe nuk mban pike pergjegjesie, si ekonomike (sigurime shoqerore) ashtu dhe politike (ata jane pa dokumenta, kriminele prandaj edhe po u vdiqen, vete e kane patur fajin.)

Per kryeministrin grek ky nuk eshte aspak qendrim i veshtire. Ky eshte nje kapital politik te nacionalistat e verbuar greke. Biles ata po zihen tani se kush e ka thene i pari.
    Nga ana tjeter kryeministri Berisha si "largpames" qe eshte duket se eshte bashkuar me grekerit sepse e ka akoma te fresket 97". Si duket e shikon si "me mire i pari i fshatit se i fundi i qytetit".

Nacionalistet e rruges jane ata qe nuk kane identitet, qe per dy leke shesin veten edhe vendin. Ata qe kritikojne kete gjeme jane per tu admirurar dhe jo per tu share. Maredheniet shqiptaro-greke kane qene Dhenie dhe Marrje perkatesisht. Prandaj ka ardhur koha qe kjo te ndryshoje.
    Mos shikoni kisha e xhamia feja e shqiptarit është shqiptaria -Pashko Vasa

Texas Ranger Maska e Clauss
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Vendndodhja
    Athens
    Postime
    1,483
    Greqia do te beje cmos qe ta shtyje sa te mundi procesin e legalizimit te emigranteve. Ne kete menyre ajo mund te beje cfare te doje me ta, mund ti ktheje sa here te doje ne Shqiperi pa i dhene mundesine te terheqin kursimet, mund ti perdori si presion per qeverite shqiptare, mund ti detyroje te punojne si gjysem skllever me rroga qesharake dhe nuk mban pike pergjegjesie, si ekonomike (sigurime shoqerore) ashtu dhe politike (ata jane pa dokumenta, kriminele prandaj edhe po u vdiqen, vete e kane patur fajin.)
    Kinez, flet me hamendje fare. nuk e di cila eshte lidhja tuaj me realitetin grek. te te them une, te pakten ne nivel politik (nenvizoje pak kete lol) iniciativa eshte integrimi sa me i shpejte i emigranteve qe e meritojne (dicka shume subjecktive/spekulluese) per nje seri arsyesh. pertoj ti citoj po nga me te rendesishmet jane plaka e popullsise dhe impakti ne sigurimet sociale dhe pressionet nga Komissioni midis te tjerave. ato te tjerat per vdekjet e me the te thashe jane salca; puna varet perkatesisht nga logjika e dhenies-marries ose oferte/kerkese. tani se kush e meriton te legalizohet apo eshte ceshtje tjeter.

Nacionalistat greke , si ata shqiptare, si ata turq e ne pergjithesi nacionalistat ballkanas, kane frike nga hija e tyre dhe aspak besim/respect per popullin/bashkekombetaret e tyre. nga nje ane kerkojne besnikeri e pordhe me rigon dhe nga ana tjeter konsiderojne cdo nje qe differencohet sado pak nga vija e tyre pozitivisht te afte per tradheti. skizofreni.
    You were meant for me. Perhaps as a punishment.

i/e regjistruar Maska e shitesi
    Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    ne frymemarrjen time
    Postime
    1,069
    Marrveshja greko-turke per nderrim popullsish,shpernguljen e Shqiptareve çam nga çameria drejt anadollit(çamet mysliman)dhe sjelljen ne tokat çame te grekerve te turqise nuk funksionoi pasi patriotet çam shkuan shtepi me shtepi dhe ngriten flamurin Shqiptar dhe askush nuk pranoi te behej turk.

Une mendoj qe edhe ortodokset shqiptar kane po te njejtin gjak Shqiptari.
    Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,599
    Nga te gjithe ata qe japin mendime ne keto tema, ti je me i padituri dhe padituria tende eshte sa e thelle edhe qesharake: e thelle pasi ti e lidh Bizantin me Greqine por harron qe Bizantin nuk e ngriten greket e ngriten shqiptaret. Kush ishte grek, Konstandini i Madh apo Justiniani? Dhe je qesharak pasi te duket sikur di e je kopetent, por ti ne fakt je me i paditur nga te gjithe ne keto tema.

Bizantin kerkoje ne flamurin tone kombetar.

Nuk eshte vetem kjo kur Greqia jep rrogen mesatare 620 Euro ne muaj edhe kerkon 2500 Euro per pashaporten perse ?Kur une psh i plotesoj kushtet perse mos ti marr ato qe kam te drejt.Ketu ne kete shtet si Greqia nuk do kemi kurre te drejta.Jane 900 Euro per karten jeshile 5 vjecare atehere te japin te drejten te hedhesh per pashaporten Greke 1500 Euro edhe po nuk e morre ato lek nuk i merr me.Une i kam bere 5 vjet shkolle por ata qe nuk kane bere shkolle do japin 500 Euro te tjera per te mbrojtur gjuhen atehere perse duhet te jet per nje cop leter qe ne fund te fundit ne Greqi mund te arri prap ajo gje ti mbledhin te huajt neper stadiume sic bene nje here per ti kontrolluar per letrat.Nuk di me kete ligj ne keta do japin kaq lek por e gjitha kjo ka nje kuptim qe Voriopiriotet ketu ne qoftese jane 250.000 atehere per 2 vjet kur te jene zgjedhjet ketu nuk jane pak 250.000 vota sepse jane afersisht 10 fshate ketu te siguruara votat ky eshte nje interes mjaft i fuqishem.

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Hmmmm ke te dretj Yasmin jam e mendimit tend

Faqja 17 prej 42 FillimFillim ... 7151617181927 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Diaspora shqiptare në mbrojtje të çështjes sonë kombëtare
    Nga altin55 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  2. Dosja antishqiptare e Greqisë, 1912-2007
    Nga BARAT në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  3. Çështja Çame
    Nga Eni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 154
    Postimi i Fundit: 25-03-2005, 19:56
  4. Lufta e II Boterore, Greqia i kerkon ndjese Shqiperise
    Nga militanti1980 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 08-08-2004, 07:40
  5. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •