lol keto qe me thua ki kam thene ne postime me lart edhe me shume hollesira bile.Postuar më parë nga tani_26
lol keto qe me thua ki kam thene ne postime me lart edhe me shume hollesira bile.Postuar më parë nga tani_26
Qeveria greke me kete u bene nje favor minoritareve grek.dhe me vone do tu jepet edhe emigranteve ekonomik.Postuar më parë nga ooooo
jo se kjo mund te perdoret per te vertetuar se sa minoritare ka.
sepse ne pashaportat greke nuk shkruhet kombesia por vetem nenshtetesia.
Pra ku eshte ndryshimi i nje shqiptari dhe nje minoritari te cilet kane te dy te njejten pashaporte (greke)?
Je i bindur ti qe gjithe ato qe jane me karta omogjenias jane minoritare????? kjo ishte thelbi i ceshtje, jo kush po merr nenshtetesine, se ne fund te fundit eshte nje e drejte qe u perket.Postuar më parë nga Akili-A
Cdo kush qe ka zgjedhur te jetoj , punoj, arsimohet, te paguaj taksa e nje vendi eshte mese llogjike te doje te behet edhe de juro antare i asaj shoqerie, kjo nuk eshte e re.Askujt nuk i ka bere pershtypje qe shumica e shqiptareve ne amerike kane tashme neneshtesi amerikane, po keshtu edhe ne evrope...
Po per te arritur ate nuk u eshte dashur te deklarojne dicka qe nuk jane, mos bej sikur nuk e ke haberin ca behet nqse jeton ne gr, ne te kunder, nuk kam kohe per diskutime nga fillimi
E te te bej nje pyetje une tashi-ca nenkuptohet me omogjenis perderisa edhe shtetesine e dhe kombesine e ke shqiptare?Nga ku je omogjenis????
Pra perfundimi eshte qe omogjenis jane bere shume shqiptare nderkohe qe nuk jane, flm qe e konfirmove...
Marrja e nenshtetesise se vendit ku jetojne prej emigranteve kudo qofshin eshte pozitive gjithmone, deklarimi si omogjenis kur nuk jane eshte klecka e problemit.[/QUOTE]
Pergjigja ime:::
Ua me zure ne gabim dhe nuk e kuptova....
E para omogjenis quhen ata qe jane me kombesi greke
E dyta ,quhen ata qe kishin kombesi greke po Monizmi jua mohoi po kane certifikata ku e konfirmojne.
E treta omogjenis quhen ata qe jane nga Korca ,nga Bregdeti etj (nuk po hyj ne debat a eshte e drejte )
E katerta ,omogjenis jane ata qe jane martuar me omogjeni dhe jane bashkeshortet e tyre.
Te gjithe keta pra ,shoqe,kane kombesi shqiptare dhe nje nder ta jam dhe une ...ku eshte cudia .??/...
>>..Gjysma e omogjenasve nuk kane asnje lidhje me keta personat lart ,po kjo eshte tjeter kapele ,perderisa shteti grek trajton ndryshe minoritaret (logjike ) ndryshe shqiptaret safi ,disa shqiptare e kane pare te arsyeshme te nderrojne emrat me rruge ligjore apo fallco...E drejta e tyre ,me vone mund te kene komplikacione ne letrat e tyre ose jo ,sic shtruan do flene ...
Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway
Jam kurioz, sa nga ata shqiptare puro me karte omogjeni te perfituar ne menyre legale (nepermjet martese) dhe ata qe e kane blere me ndihmen e ambasades shqiptare dhe te koruptuarve greke, do vene te marin pashaporten greke?
ps: nul jam dhe aq kuriozte tere do vene ta marin se eshte ne interesin e tyre dhe tuajin
Une te jam pergjigjur me argumenta serioze per ceshtjen.Postuar më parë nga Behari
por ti vetem propagande di te besh.
nuk me shpjegove se c`fshihet pas atij nacionalizmi.
Sa per mua, jam nga berati dhe gjyshi i gjyshes sime Dud Karbunara (ortodoks) hapi shkollen e pare shqipe ne berat 1890.dhe per kete myslymanet shqiptar e spiunuan te turqit, te cilet e denuan me vdekje.
Prandaj rri urte me ate nacionalizmin tend, se ka edhe burra te tjere qe i duan te miren shqiperise dhe nuk kane nevoje per leksione te llojit tend,se je jashte kohe.
Nuk jam kundra qe 35000 minoritaret apo 250000 "minoritar" me origjine Shqiptare qe per arsyje ekonomike kane nderruar mbiemra, fe per ta pasur sa me te lehte ne Greqi ta marrin ate pashaporte.
Megjithate Mr. Saliu duhet te thote se sherbimin ushtarak ne cilin vend do ta bejne keta persona me 2 nenshtetesi?
Do te ishte mire per te gjithe kush merre nenshtetesi Greke, ti fiqeshe ajo Shqiptare. Ne kete menyre do te ishte me mire per ne, sigurisht jo per Greket sepse nuk do te mund te organizonin trazira gjate zgjdhjeve ne Himare
Shyqyr qe filo-greket nuk administrojne dhe kete nen-forum te Forumit Shqiptar!
RESPEKT PER DUD KARBUNARE PER ATE QE AI KA BERE!AQ ME TEPER PER SHQIPRINE!Postuar më parë nga Akili-A
PO TI PERSE DON QE TE DALISH ME I ZGJUAR SE GJYSHI DUD,DUKE SHKATERRUAR CDO GJE QE AI KA BARE PER KOMBIN SHQIPTAR!
PO TE ISHTE AI GJALLE DO U MERRTE AI ME TY,DHE JO UNE!
PRANDAJ RESPEKTO TE PARET ETU,QE TE RESPEKTOJNE TE TJERET!
MOS PRIT NDONJE TE MIRE NGA GREKERIT,SE GJYSHI DUD I KA NJOHUR ME MIR SE TI,PRANDAJ DHE KA PUNUAR PER SHQIPERINE!DHE JO PER GREKET.
Akili-A,
Akti grek i shtetesise se dyfishte eshte i njeanshem.
Saliu flet ne menyre aq te papercaktuar dhe te siperfaqshme.
Greket permendin praktikat e BE-se, por harrojne se Shqiperia nuk eshte ende ne BE - si mundet qe te kryhet nje gje atille ne menyre aq te njeanshme?
Perderisa kryeministri aktual i Shqiperise mbush qellimisht intervistat e tij me dokrra qe vetem gazetaret i duan per konsum mediatik fals, le te bejne greket si te duan.
Nuk e pyet kush opinionin publik ne Shqiperi, keshtu qe Sala, Edveri, e palacot e tjere vijojne te fshijne lemen.
Edhe ai Sabriu. qe na e konsideron anti-kushtetues, duke ditur rolin kuisling te Saliut, perse nuk sugjeron daljen prej qeverie per nje akti te atille aq anti-kombetar.
Atyre duhet tu merret nënshtetësia shqiptare e të dëbohen në Greqi e në vend të tyre të popullohet Shqipëria me Shqiptarë prej Kosove dhe Maqedonije.
Krijoni Kontakt