Close
Faqja 14 prej 42 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 412
    .... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga Kryeplaku
    Ky vendimi i sotem qeveritar ofendon cdo emigrant shqiptar ne Greqi dhe cdo emigrant te stermunduar ne cdo cep te ketij planeti.
    Kryeplak, meqe me citove mua, me ate postim te shkurter iu drejtova dizer. Lexoje cfare ka shkruar ai dhe pastaj hajde flasim prape. Ka shkruajtur me aq vrer aq sa nuk kuptoi qe une isha pergjigjur me sarkazem, dhe e perseriti prape idene e tij kur i thashe "fol me shkoqur se s'te kuptuam" .

Sa per temen, nqs do lija menjane antagonizmat, problemet historike qe kemi pasur me Greqine, apo situaten me emigrantet etj, atehere do thosha vetem qe Greqia ka aplikuar ligjin e saj te nenshtetesise dhe asgje me shume. Dhe mesa duket, sic eshte shprehur nje anetar me perpara (s'me kujtohet se kush) paskan provuar qe ne 90-t te bejne te njejten gje, por shteti shqiptar nuk i ka lejuar.

Po flas per ligjin e nenshtetesise, sepse ne US psh, di qe, cdo individ qe ka vetem nje prinder (apo te dy) greke, atehere i jepet kategorikisht nenshtetesia greke, mjafton te coje certifikaten e lindjes dhe te pagezimit. Por per meshkujt qe marrin nenshtetesine me duket duhet te bejne ca kohe ushtri, edhe pse jane te lindur e rritur ne US.

Persa i perket situates me emigrantet, behet pak me e komplikuar ceshtja, kur mendon se ne vitet 90, jepeshin karta "vorio-epiriotase" me kile, lol, mjafton te kishe leket. Kam pas komshiun tim nga Dervicani, (vdiq i shkreti me aksident me makine) qe mbaj mend ne ate kohe beri parate e dynjase me keto gjera. Ne ate kohe kur te gjithe kishin mendje te iknin, dy rruge ishin me te rrahurat, per ne Greqi ose ne Itali. Ne Itali, qe kusherinjte e mi iken me "gomone", qe iu dogj lekura ne det e ne diell, kur arriten atje, i futen ne kamp, dhe i kthyen prape mbrapsht. Ne Greqi, po te kishe karte apo certifikate qe tani po e marr vesh qe quhet "omogjenike" veje pa problem. Keshtu qe shume "Hasan" u bene "Andrea".

Dhe me vone, ashtu si thua ti, shume shqiptare "u grekezuan" me shume se greket dhe nuk thoshin qe ishin shqiptare. Por s'u be vetem ne Greqi keshtu. Me tregoi nje shoqja ime nje histori: Nje djale shqiptar, qe kishte qene ne Greqi i ri, u pagezua atje, e fliste greqishten uje, erdhi ne NYC, dhe filloi pune ne nje restorant grek, ku kishte shqiptare te tjere qe punonin. E prezantoi veten me emrin e pagezimit, se nuk e pyeti njeri ne ishte i pagezuar apo jo. Ne US s'te pyesin shume lol, per keto gjera. E kishte vaj muhabetin me te gjithe, e me pronaret etj, po nje dite u zune, dhe ne llafe e siper, kur i tha dicka pronari, ky u hodh s'me quajne filani, por i tha emrin shqiptar. Pasi e la punen, dhe vete shqiptaret aty thoshin, kush ia pati fajin atij, nuk e "pagezoi" apo nuk ia dha njeri emrin me zor, vete u prezantua i tille.

Kjo dukuria e tille, ndryshimi i kombesise per "interesa ekonomike" nuk eshte vetem ne lidhje me Greqine. Ne jug te US, ne Dallas psh, shume shqiptare atje kane restorante italiane, pizzeria me the te thashe, dhe nuk thone (amerikaneve) qe jane shqiptare, por u thone qe jane italiane. Kam punuar vete per nje te tille, apo nuk shkrihesha se qeshuri, se sidomos ne jug, amerikanet s'mbushin shume, dhe kur flisnim shqip ne restorant, thoshte ndonje amerikan: "Shume e bukur italishtja" lol.

Nejse, se u zgjata me llafe pazari. Por thelbesisht jane dy ceshtje ketu. Cdo shtet ka procedurat e tij per dhenie te nenshtesise, dhe Greqia, te pakten nga vete karta qe kerkoka "omogjenike" u jep nenshtesine atyre qe i konsideron disi me "damar" grek. Kerkon ta mbaj popullesine e saj sa me omogjenike, te njejte, te jete e mundur. Por duke qene se terthorazi, nqs shume shqiptare do te marrin kete nenshtetesi, atehere ceshtja apo pretendimet e nr. te minoritetit grek ne Shqiperi, komplikohet. Varet se si do te ndikoje ky numer ne marredheniet dypaleshe, por me duket pozitive fakti qe jane lejuar te dy nenshtetesite.

Mgjth, hmmm, kam disa rezervime.

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Citim Postuar më parë nga Lioness
    Greqia ka aplikuar ligjin e saj te nenshtetesise dhe asgje me shume..
    e nga e ditka Greqia se sa minoritare paska ne Shqiperi?
    Adresat e faqeve personale mund ti vendosesh ne profil por jo ne firme. Stafi i Forumit

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-11-2006
    Postime
    54
    Kryeplak, meqe me citove mua, me ate postim te shkurter iu drejtova dizer. Lexoje cfare ka shkruar ai dhe pastaj hajde flasim prape. Ka shkruajtur me aq vrer aq sa nuk kuptoi qe une isha pergjigjur me sarkazem, dhe e perseriti prape idene e tij kur i thashe "fol me shkoqur se s'te kuptuam" .

Sa per temen, nqs do lija menjane antagonizmat, problemet historike qe kemi pasur me Greqine, apo situaten me emigrantet etj, atehere do thosha vetem qe Greqia ka aplikuar ligjin e saj te nenshtetesise dhe asgje me shume. Dhe mesa duket, sic eshte shprehur nje anetar me perpara (s'me kujtohet se kush) paskan provuar qe ne 90-t te bejne te njejten gje, por shteti shqiptar nuk i ka lejuar.

Po flas per ligjin e nenshtetesise, sepse ne US psh, di qe, cdo individ qe ka vetem nje prinder (apo te dy) greke, atehere i jepet kategorikisht nenshtetesia greke, mjafton te coje certifikaten e lindjes dhe te pagezimit. Por per meshkujt qe marrin nenshtetesine me duket duhet te bejne ca kohe ushtri, edhe pse jane te lindur e rritur ne US.

Persa i perket situates me emigrantet, behet pak me e komplikuar ceshtja, kur mendon se ne vitet 90, jepeshin karta "vorio-epiriotase" me kile, lol, mjafton te kishe leket. Kam pas komshiun tim nga Dervicani, (vdiq i shkreti me aksident me makine) qe mbaj mend ne ate kohe beri parate e dynjase me keto gjera. Ne ate kohe kur te gjithe kishin mendje te iknin, dy rruge ishin me te rrahurat, per ne Greqi ose ne Itali. Ne Itali, qe kusherinjte e mi iken me "gomone", qe iu dogj lekura ne det e ne diell, kur arriten atje, i futen ne kamp, dhe i kthyen prape mbrapsht. Ne Greqi, po te kishe karte apo certifikate qe tani po e marr vesh qe quhet "omogjenike" veje pa problem. Keshtu qe shume "Hasan" u bene "Andrea".

Dhe me vone, ashtu si thua ti, shume shqiptare "u grekezuan" me shume se greket dhe nuk thoshin qe ishin shqiptare. Por s'u be vetem ne Greqi keshtu. Me tregoi nje shoqja ime nje histori: Nje djale shqiptar, qe kishte qene ne Greqi i ri, u pagezua atje, e fliste greqishten uje, erdhi ne NYC, dhe filloi pune ne nje restorant grek, ku kishte shqiptare te tjere qe punonin. E prezantoi veten me emrin e pagezimit, se nuk e pyeti njeri ne ishte i pagezuar apo jo. Ne US s'te pyesin shume lol, per keto gjera. E kishte vaj muhabetin me te gjithe, e me pronaret etj, po nje dite u zune, dhe ne llafe e siper, kur i tha dicka pronari, ky u hodh s'me quajne filani, por i tha emrin shqiptar. Pasi e la punen, dhe vete shqiptaret aty thoshin, kush ia pati fajin atij, nuk e "pagezoi" apo nuk ia dha njeri emrin me zor, vete u prezantua i tille.

Kjo dukuria e tille, ndryshimi i kombesise per "interesa ekonomike" nuk eshte vetem ne lidhje me Greqine. Ne jug te US, ne Dallas psh, shume shqiptare atje kane restorante italiane, pizzeria me the te thashe, dhe nuk thone (amerikaneve) qe jane shqiptare, por u thone qe jane italiane. Kam punuar vete per nje te tille, apo nuk shkrihesha se qeshuri, se sidomos ne jug, amerikanet s'mbushin shume, dhe kur flisnim shqip ne restorant, thoshte ndonje amerikan: "Shume e bukur italishtja" lol.

Nejse, se u zgjata me llafe pazari. Por thelbesisht jane dy ceshtje ketu. Cdo shtet ka procedurat e tij per dhenie te nenshtesise, dhe Greqia, te pakten nga vete karta qe kerkoka "omogjenike" u jep nenshtesine atyre qe i konsideron disi me "damar" grek. Kerkon ta mbaj popullesine e saj sa me omogjenike, te njejte, te jete e mundur. Por duke qene se terthorazi, nqs shume shqiptare do te marrin kete nenshtetesi, atehere ceshtja apo pretendimet e nr. te minoritetit grek ne Shqiperi, komplikohet. Varet se si do te ndikoje ky numer ne marredheniet dypaleshe, por me duket pozitive fakti qe jane lejuar te dy nenshtetesite.

Mgjth, hmmm, kam disa rezervime.
    Po si do jene mardheniet mire do jene, sepse do Greqia te jene mire, sepse ne nuk kemi asnje fuqi kunder Greqise, sepse ata i bejne presion qeverise tone te dhier me kthimin e emigranteve dhe ne pa pike dinjiteti, sic tha Kryeplaku, pranonje cdo gje mbi kurrizin e indentitetit tone kombetar.

Interesante ajo historia qe tregove per ate djalin ne New York. Sado qe ishte pagezuar e pritur me krahe hapur nga greket, dhe e fliste greqishten shume mire kur u ngacmua ne seder doli ne pah Shqiptaria dhe gjaku i nxehte shqiptar. Kte duhet ta lexoj gjithe ata qe hiqen greke e pagezohen si greke etj etj.

Sa per ata shqiptaret qe hiqen si italiane, apo greke, apo ca kam digjuar qe thone qe jane gjys italiane e gjys grek. , ata jane thjeshte plera veturryese dhe faktori ekonomik s'ka te bej fare me mos pranimin e te qenit shqiptar. Pizzerine e restorantin ata ta hapin ku te duan e ti vene ca emri te duan; nqftse ushqimin dhe sherbimin qe bejne e kane te mire, amerikane nuk do ju thote s'vi te ju une se jeni shqiptare e s'jeni italiane.

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga Qafir Arnaut
    e nga e ditka Greqia se sa minoritare paska ne Shqiperi?
    Qafir, ate thashe me lart, qe ceshtja komplikohet kur dihet qe pretendimet per numrin e minoritareve jane te ndryshme nga shteti shqiptar dhe ai grek.

Pastaj, me zor eshte ajo pune? Kush do behet, kush nuk do s'behet nenshtetas. E kam permendur disa here ate punen e shoqes sime qe prinderit e saj s'donin te martohej as me grek, as me shqiptar, por vetem me "epiriotas" lol, dmth vetem me ndonje verdall Dhermiut. Ama ne ndeshjen me Greqine dhe Shqiperine ne 2004, babai i saj ishte me Shqiperine, dhe mblodhi lagjen me ulerima .
    Ceshtje identiteti lol.

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Une cuditem me mentalitetin e shqiptareve te Shqiperise, ne pergjithesi. Duke i pare mentalitetet e kombeve tjera, tek te gjithe tjeret gjen shume gjera te perbashketa dhe jane pothuajse njesoj, kurse mentaliteti i shqiptareve te Shqiperise, ne pergjithesi, eshte shume unikat, qe ose duhet te jete me i mire se i te gjithe tjereve ose eshte me i keqi ne bote, do kisha dashur shume qe te jete me i mire por ....

Kombet tjera, mundohen per veti, gjithe kohen, e duan veten e tyre, dhe luftojne me mish e me shpirt per interesat e tyre kombetare. Shih sllavo-maqedonet, as nje milione nuk jane, luftojne me greket per emrin (lufte qe 15 vjet edhe nuk leshojne pe), luftojne gjithe kohen me bullgaret per identitetin e tyre kombetar, luftojne me serbet gjithe kohen per pavaresine e kishes se tyre ortodokse, luftojne me shqiptaro-maqedonet per tju dhene sa me pak qe eshte e mundur te drejta kombetare (dmth. per ti shfrytezuar ekonomikisht e politikisht e ne te gjitha aspektet) dhe per tju kidnapuar figurat kryesore kombetare si Nene Terezen, Gjergj Kastriotin, pa permend Aleksandrin e Madh ketu. Keshtu eshte edhe mentaliteti i shqiptareve te Kosoves, ne pergjithesi, por kam frike se me marredheniet dhe bashkepunimet e medha te koheve te fundit, do na infektoni edhe mentalitetin tone dhe do behemi edhe ne kosovaret si ju.
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Ky eshte fenomen interesant: disa OJQ ne Shqiperi ka disa vite qe raportojne kete identitet te lengshem te ketyre qyqareve. Isha vet ne Dhermi kete vere...por kur ktheja shpinen flisnin Greqisht. Kuptohet me botekuptimin tone "identiteti eshte funksion i gjuhes" ata behen greke. Por sic duket ata qenkan another 'brand'.

Sidoqofte ceshtja eshte filozofike. Per Greku kerkon Bizantinin kudo, Shqiptari as qe e rruante hic per sa kohe ishte mercenar e bente si te donte. Ama tashme qe eshte i varfer...

Pastaj, me zor eshte ajo pune? Kush do behet, kush nuk do s'behet nenshtetas. E kam permendur disa here ate punen e shoqes sime qe prinderit e saj s'donin te martohej as me grek, as me shqiptar, por vetem me "epiriotas" lol, dmth vetem me ndonje verdall Dhermiut. Ama ne ndeshjen me Greqine dhe Shqiperine ne 2004, babai i saj ishte me Shqiperine, dhe mblodhi lagjen me ulerima .
    Ceshtje identiteti lol.
    Adresat e faqeve personale mund ti vendosesh ne profil por jo ne firme. Stafi i Forumit

i regjistruar gabimisht Maska e FЯODO
    Anëtarësuar
    27-03-2005
    Postime
    652

Angry

LSI: Vendimi i qeverisë greke cenon sigurinë kombëtare

Eva Gjura
    Vendimi i qeverisë greke për dhënien e nënshtetësisë greke shtetasve shqiptarë me origjinë greke, të cilët jetojnë prej vitesh në shtetin fqinj, nuk ka kaluar pa u komentuar nga deputetët e Parlamentit shqiptar. Deputetët e LSI-së, Sabit Brokaj dhe Pëllumb Xhufi, i kanë kujtuar Parlamentit dhe në veçanti mazhorancës, se kjo është një çështje mjaft e rëndë, ndaj dhe këtë duhet ta trajtojë Këshilli i Sigurisë. Për deputetin Xhufi ky është një vendim i paprecedentë dhe me qëllime të largëta, për të finalizuar një nga synimet e Greqisë. Ky vendim, tha Xhufi, kërcënon sigurinë kombëtare. "Ne gjykojmë se ky është një akt i paprecedentë, për mënyrat dhe për qëllimet e largëta që ka. Nuk është absolutisht një akt evropian, siç u mundua zoti Berisha ta shiste, sepse Evropa jep shtetësi mbi bazë të disa kritereve të tjera, jo mbi baza kolektive dhe mbi baza etnike, më e keqja. Ky vendim i qeverisë greke finalizon një proces të gjatë, që nuk është 15-vjeçar, por është 150-vjeçar dhe i karakterizuar nga pretendimet e vazhdueshme për Shqipërinë e Jugut, të cilat janë shprehur si në aktivitetet politike e diplomatike të shtetit grek, por janë përkthyer edhe në luftëra të vërteta gjakësore, që janë zhvilluar në kurriz të popullit shqiptar dhe të trojeve shqiptare", është shprehur deputeti i LSI-së, Xhufi. Mendimi i deputetit të LSI-së ka gjetur mbështetje edhe nga një tjetër deputet i kësaj partie, nga kryetari i grupit parlamentar, Sabit Brokaj, i cili është shprehur se ky vendim mund të jetë marrë edhe me marrëveshjen e Kryeministrit Berisha. Duke e vlerësuar si të padrejtë këtë vendim të qeverisë greke, Brokaj ka propozuar një rezolutë të Parlamentit për çështjen çame. "Mendoj se është me vend që Parlamenti të vendosë veten në rolin e tij, në zbatim të Kushtetutës dhe të përgatisë një rezolutë. Mendoj se Komisioni i Jashtëm duhet të përpilojë një rezolutë dhe pastaj ta shikojmë në përputhje korrekte me konventat ndërkombëtare. Probleme të tilla të rëndësishme duhet t‘i marrë për shqyrtim Këshilli i Sigurisë dhe ta trajtojë këtë problem të marrëveshjes apo të shpalljes së djeshme nga qeveria greke me seriozitet", është shprehur Brokaj. Më tej, ai ka shtuar se "në vend që ta bëjmë Kosovën të pavarur, si Shqipëria, po e bëjmë Shqipërinë me problemet që ka Kosova". Dy ditë më parë, qeveria e Greqisë vendosi t‘u japë nënshtetësinë greke gjithë atyre minoritarëve që ndodhen në Greqi dhe kanë kartën e homogjenit. Karta e homogjenit është një leje e posaçme, e cila që prej vitit të kaluar, nga trevjeçare është bërë dhjetëvjeçare. Këtë vendim, Kryeministri Berisha e cilësoi si mjaft pozitiv. Kjo, sipas Berishës, sepse u vjen në ndihmë të gjithë emigrantëve tanë që ndodhen në shtetin grek. Gjithashtu, pozitivisht këtë vendim të qeverisë greke e kanë pritur edhe minoritarët, të cilët jetojnë në tokat shqiptare.
    Creative artwork requires creative thinking from a creative mind

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Me ben pershtypje se sa negative jane keta qe hiqen si nacionaliste.
    dhe po ti vesh re ata qe jane kunder pashaportave jane te gjithe myslyman
    qe fshihen nen petkun e NACIONALIZMIT.
    Keta nuk duan as nje vlere iluministe dhe demokratike,
    sepse pas NACIONALIZMIT te tyre fshihet vetem ISLAMI.

Kjo kulture qe ka ardhur KONTRABANDE ne shqiperi,dhe me PASHAPORTE FALLCO
    ku ne kapakun e saj shkruhet "KULTURA POPULLORE"

I qete Maska e BEHARI
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    Citim Postuar më parë nga Akili-A
    Me ben pershtypje se sa negative jane keta qe hiqen si nacionaliste.
    dhe po ti vesh re ata qe jane kunder pashaportave jane te gjithe myslyman
    qe fshihen nen petkun e NACIONALIZMIT.
    Keta nuk duan as nje vlere iluministe dhe demokratike,
    sepse pas NACIONALIZMIT te tyre fshihet vetem ISLAMI.

Kjo kulture qe ka ardhur KONTRABANDE ne shqiperi,dhe me PASHAPORTE FALLCO
    ku ne kapakun e saj shkruhet "KULTURA POPULLORE"
    po mire qe e pranon dhe ti vete!
    perderi sa jane mbi 80%e popullsis musliman,atehere i bije qe te jen vertet nacionaliste!se eshte nje komb i tere!
    ceshtja e pasaportave duhet par pak me me kujdes!ti e di shum mire qe camet u debuan me force nga trojet e tyre shqiptare nga grekrit!
    pa me trego ti si i zgjuar qe je,perse camet nuk perfitojne te drejten keti pasportizimi nga politika greke?

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga Behari
    po mire qe e pranon dhe ti vete!
    perderi sa jane mbi 80%e popullsis musliman,atehere i bije qe te jen vertet nacionaliste!se eshte nje komb i tere!
    Nuk e besoj te jesh nga shqiperia, sepse nuk e njeh mire.
    Myslymanet ne shqip. kane qene 67%. por sot shumica e tyre kane perqafuar demokracine dhe e duan shqiperine demokratike si e gjithe europa dhe duan te futen ne te me te gjitha normat dhe parimet iluministe.(nuk nenkuptoj nderrimin e fese).

ceshtja e pasaportave duhet par pak me me kujdes!ti e di shum mire qe camet u debuan me force nga trojet e tyre shqiptare nga grekrit!
    pa me trego ti si i zgjuar qe je,perse camet nuk perfitojne te drejten keti pasportizimi nga politika greke?
    C`eshtja came (une kam dhene mendimin tim me poshte,qe ata kane te drejte) nuk mund te mbaje peng te tjeret.kjo eshte nje llogjike e ulet dhe e pa moralshme te besh paralelizime te tilla se njerezit nuk jane topa futbolli qe te perdoren per presione.
    Dhe une nuk jam avokati i grekeve qe me kerkon llogari mua.dhenia e pashaportave eshte dicka pozitive per njerezit, pavaresisht se kush mund ta shfrytezoje kete gje.
    Kjo ishte nje kerkese e njerezve qe prej 10 vjetesh.dhe mos kujto se te tjeret jane injorante dhe u ka marre koka ere kur kekojne dicka, prandaj nuk duhet te besh TUTORIN e moralit se nuk ka nevoj njeri per kete.
    Ka njerez edhe me te pergjegjshem se sa ty ne kete bote.

Faqja 14 prej 42 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Diaspora shqiptare në mbrojtje të çështjes sonë kombëtare
    Nga altin55 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  2. Dosja antishqiptare e Greqisë, 1912-2007
    Nga BARAT në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  3. Çështja Çame
    Nga Eni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 154
    Postimi i Fundit: 25-03-2005, 19:56
  4. Lufta e II Boterore, Greqia i kerkon ndjese Shqiperise
    Nga militanti1980 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 08-08-2004, 07:40
  5. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •