Close
Faqja 13 prej 42 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 412
    "minoritarët grekë bëjnë thirrje për t’u sqaruar sa më shpejt se cilët janë “fatlumët”, sepse siç shprehen, ka shumë nga vorioepiriotët “fals”, të cilët duan të bëhen shtetas grekë dhe të përfitojnë të drejtat e qytetarëve evropianë."
    Ka gjasa qe vendimi paraelektoral i gjeverise greke te kete efektin e kutise se Pandores, dhe vorioepirotet fals ti lene me gisht ne goje vorioepirotet e vertete, ne se ka ndonje te tille, pervec N. Gejxh.

Ne kete kuader, ne (shqiptaret) do te fusim nja 30-40 mije shiksa, qe do te operojne per mbajtjen jo vetem te Greqise nen kontroll, por edhe tere Bashkimin Europian. Kete do ta bejme jo per gje, por per te balancuar efektin negativ te hyrjes se Shqiperise me vonese ne BE. Tashme, joshja per tu bere voriperirot fals po behet me terheqese se kurre, ndaj une nuk do te vonoj per ti bere letrat fals sa me pare. Ja ku u doli ne shteg nje pune tjeter fitimprurese seksereve te lloj-lloj punesh.

Post Scriptum:

Ftoj edhe forumista te tjere qe te perfitojne nga ky rast unikal: ne se nuk futemi ne Europe nga dera, perse mos te futemi nga penxherja? Kjo gjithmone per qellimin e mire - per ti ndihmuar greket per te qendruar ne Europe, sepse gjithmone kane treguar se jane me shume pro-ruse se sa pro-europiane.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-11-2006
    Postime
    54
    I lumte dora Artanit! Kte duhet ta lexojne gjithe ciniket dhe "paqesoret" e forumit, qe u corren duke na thene qe ne kemi grekofobi te semure etj etj....

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-11-2006
    Postime
    54
    O dhe dicka tjeter kisha per te thene une......

Per te gjithe ata qe na bejne krahasimin e ktyre "omogjenasve" qe po marrin nenshtetsi greke me shqiptaret qe kane marre nenshtetsi amerikane, italiane, angleze etj etj. Krahasimi juaj nuk vlen ore trima. Kto vendet me siper nuk kane ligj lufte kunder nesh, nuk kane prentendime territoriale kunder nesh dhe nuk thone marrezira te tipit "ne shqipri ka nje minoritet amerikan, anglez apo italian prej 200,000 vetash". Prandaj mundohuni dhe gjeni argument tjeter. Historia jone me greket eshte e gjate, dhe gjate saj ka shume pak ose po thuajse fare raste kur ata i kane dale per krah kombit tone.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Ujku_i_Ri : 10-11-2006 më 13:33

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Citim Postuar më parë nga Xhuxh Xhumaku

Ftoj edhe forumista te tjere qe te perfitojne nga ky rast unikal: ne se nuk futemi ne Europe nga dera, perse mos te futemi nga penxherja? Kjo gjithmone per qellimin e mire - per ti ndihmuar greket per te qendruar ne Europe, sepse gjithmone kane treguar se jane me shume pro-ruse se sa pro-europiane.
    D'accord! Une ka disa dite qe kur greket lokale me pyesin c'fare je u gjegjem: super-Greek qe nga e marta.
    Adresat e faqeve personale mund ti vendosesh ne profil por jo ne firme. Stafi i Forumit

Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,542
    Citim Postuar më parë nga Brari
    per ate lloj inati paguhesh o mi i gjirizeve te PS-se..
    Plako, qite i her koken nga by-th-a e Berishes te marresh ca ajer te paster.
    Adresat e faqeve personale mund ti vendosesh ne profil por jo ne firme. Stafi i Forumit

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Para pak kohe e quanim Nanon grek!
    E zgjodhem Berishen dhe shpetuam.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-10-2006
    Postime
    30
    Sa u hap ceshtja came menjehere greket e bene kunder pergjigjen.
    Tani duhet kerkuar me force dhe dyshtetesia per camet ne greqi.

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Citim Postuar më parë nga Antimafia
    "Patriotet" shqiptar ketu ne forum, te cilet kane vite qe jetojne neper bote dhe qe nuk kane lene gure pa levizur per te siguruar te drejten e qendrimit ne ate shtet ku jetojne, qenkan sekelldisur keq fare per problemin e dy-shtetesise.

------------------

Zgjedhjet vendore behen ne Janar
    Krishtlindjet ortodokse festohen ne Janar
    Shqiptaret qe jetojne ne Greqi ne kohe festash i ke pothuajse te gjithe ne Shqiperi.

Meqenese jane ne Shqiperi dhe kohe zgjedhjesh eshte, pse te mos e falenderojne Berishen per dy-shtetesite me voten e tyre?
    Ne Patriotet shqiptare, e ndihmuam me gjithe cfare kishim mundesi, PD-ne te fitonte zgjedhjet e fundit, jo per te pasur PD-ne ne pushtet, por per te pasur nje parti me shqiptare ne pushtet, qe do i kete interesat kombetare ne plan te pare. Te njejtat gabime beri edhe PS-ja para disa vitesh por ja ku eshte tash. E njejta gje pritet edhe per Sali Berishen e PD-ne, nese nuk i ka interesat kombetare ne plan te pare. PD e Sali Berisha, duhet te vendosin midis votave te grekeve e votave te shqiptareve, dhe mos te harroj se me vota te grekeve vetem ne Greqi mund te fitojne, por jo ne Shqiperi sepse ne Shqiperi fitohet me vota te shqiptareve. Mos harroni se, greket ne Shqiperi kane e shumta 200 mije vota kurse shqiptaret i kane 3 milione e gjysme.
    Ndryshuar për herë të fundit nga dodoni : 10-11-2006 më 15:24
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    në realitetin e hidhur
    Postime
    2,218
    Citim Postuar më parë nga Lioness

Nga shume sindroma qe vuajme ne shqiptaret, njera nga ato qe na ben me "krenar" dhe me "shqiptar" eshte grekofobia. Si do benim pa te?!
    Lioness,

njeh ndonje shqiptar ti qe t'i thote femijeve perralla me greke qe t'i zeje gjumi...

Ta them une kush eshte sindromi i shqiptarit ne Greqi; pret te mbijne manushaqet mbi beton kurse nga toka pjellore vetem gjembaca nxjerr.

Keshtu edhe kjo katandisja jone ne Greqi.... te gjithe kemi krijuar doktrinen tone familjare mbi nje piedestal genjeshtrash kolektive.... kush e kush del me grek se te tjeret. Dhe ne fund ja ku arritem....

Nje ze eshte nje pike ne uje, dy zera jane dy pika ne uje, tre zera jane tre pika ne uje..... por 700 mije zera jane nje revolucion.

Mos i nenvlefsoni kaq shume keta Greket.... njerez jane, kuptojne.... foljuni dhe do ju kuptojne. Thuajuni se emri nuk ndrohet sepse me ate emer ju thirri nena e baba diten qe lindet, thuajuni se Shqipja nuk harrohet se me ate gjuhe ju foli nena ne djep, thuajuni se feja nuk mohoet se sado koti te jet ajo fe udhezoi popuj te tere ne kohera qe nuk ekzistonin as shkollat e as ligjet.... foljuni dhe do ju kuptojne.

Pra nuk behet fjale as per nacionalizem as per shovinizem.... behet fjale per dinjitet dhe njerzillek.

Mjaft pra u mcefem si krimbat.... se u katandiset turpi i vetes, i Shqiperise por edhe i gjithe Europes.

Per sa kohe une dallohem ne kete vend per shkak te prej'ardhjes time, per sa kohe nuk njifet mundimi i nenes dhe i babait tim ne kete vend.... nuk do ndjehem aspak mire. Une dhe qindra mijera shqiptare te tjere ne kete vend meritojme dicka me teper.... kemi marre shume nga ky vend dhe kemi dhene, mjaft pra u beme vet vegel e kesaj ndarjeje persegjalli midis Shqiptareve. Jo nuk do ndjehem aspak mire nese genjeshtra dhe lepirja vleresohen me teper se puna dhe zgjuaresia ne kete vend.... eshte me mire per ne, eshte me mire per greket qe kjo gjendje te ndryshoj. Dhe ky hapi i sotem ku Asllani qe u be Mihallaq behet shtetas grek kurse une apo kushdo tjeter qe ia dij fije per pe historine e ketij populli qe nga 2000 para Krishtit deri ne 2000 pas Krishtit ri e zvarritem neper administratat e policite greke..... me ofendon dhe me lendon shpirterisht. Dhe nuk mundem ta pranoj.... akoma me teper kur vet shteti jone bashkpunon me kete politike shqiptarndarese.

Ky vendimi i sotem qeveritar ofendon cdo emigrant shqiptar ne Greqi dhe cdo emigrant te stermunduar ne cdo cep te ketij planeti.

NJECIK NJERZILLEK VETEM, ASGJE ME TEPER

Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,542
    Citim Postuar më parë nga Kryeplaku

Mjaft pra u mcefem si krimbat.... se u katandiset turpi i vetes, i Shqiperise por edhe i gjithe Europes.

Per sa kohe une dallohem ne kete vend per shkak te prej'ardhjes time, per sa kohe nuk njifet mundimi i nenes dhe i babait tim ne kete vend.... nuk do ndjehem aspak mire.
    Rrofsh bre se na kenaqe edhe ne nga bastioni i forte i multi-kultit

Faqja 13 prej 42 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Diaspora shqiptare në mbrojtje të çështjes sonë kombëtare
    Nga altin55 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  2. Dosja antishqiptare e Greqisë, 1912-2007
    Nga BARAT në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  3. Çështja Çame
    Nga Eni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 154
    Postimi i Fundit: 25-03-2005, 19:56
  4. Lufta e II Boterore, Greqia i kerkon ndjese Shqiperise
    Nga militanti1980 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 08-08-2004, 07:40
  5. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •