Close
Faqja 5 prej 12 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 114
    Akoma me me vlere se ngritja e flamurit ( krenari simbolike) ishte shfaqja e Ballet Prelocaj ne Joyce Theater nga data 28 deri me 3 dhjetor. Por cuditerish diaspora ketu ne NY eshte e magjepsur me darkat e ballot kombtarise neper Mikeli Terrace e me mba idhull Toni Dovolanin. Mijera shqiptare u indinjuan te votojne per Tonin e ato qe pane baletin numroheshin me gishta. Nuk prisja te shihja Hasanin e Zyberen ne salle po nuk durohet kur kombtarizmi shetitet sa lart posht per ti mbushur vetes mendjen qe jemi shqiptare.

Shqiptar jemi ne cdo kohe , nuk eshte e nevojshme te lidhemi per zorr te mizes per ta shfaqur ne nje dite te vetme ...

Nderkohe, Angelinit as i shtohen e as i hiqen vlerat me pranine e shqiptareve. Shfaqja si heret e tjera ishte fantastike dhe nuk mbeti gazete pa e permendur.

http://www.nypost.com/seven/12012006/photos/rev049a.jpg
    Who am I to judge a vowel more alluring than the words it generates ?

i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    Citim Postuar më parë nga liliella
    Akoma me me vlere se ngritja e flamurit ( krenari simbolike) ishte shfaqja e Ballet Prelocaj ne Joyce Theater nga data 28 deri me 3 dhjetor. Por cuditerish diaspora ketu ne NY eshte e magjepsur me darkat e ballot kombtarise neper Mikeli Terrace e me mba idhull Toni Dovolanin. Mijera shqiptare u indinjuan te votojne per Tonin e ato qe pane baletin numroheshin me gishta. Nuk prisja te shihja Hasanin e Zyberen ne salle po nuk durohet kur kombtarizmi shetitet sa lart posht per ti mbushur vetes mendjen qe jemi shqiptare.

Shqiptar jemi ne cdo kohe , nuk eshte e nevojshme te lidhemi per zorr te mizes per ta shfaqur ne nje dite te vetme ...

Nderkohe, Angelinit as i shtohen e as i hiqen vlerat me pranine e shqiptareve. Shfaqja si heret e tjera ishte fantastike dhe nuk mbeti gazete pa e permendur.

Kjo eshte ceshtje PR jo preferencash. Nese nuk do mbahej "sekret" vetem me ca list e-mail ardhja e Angelinit, do kishte me shume njerez. Sa forume shqiptare ka, sikur nga nje lajmerim ne secilin, pjesmarrja do ishte ndryshe.

ah po un nuk dal me daulle si disa pseudo-intelektual qe udheheqin popullin ne krijim te ndergjegjes shqiptare.... Eshte shume treguese qe ne asnje nga keto lista nuk u reklamua ardhja e Angelinit.

lets face it , we are more excited with priding ourselves at the water cooler with Toni (after all half of America knows him and therefore 'knows' us) than we are with embracing high art that the average American knows little about .

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-11-2006
    Postime
    193

Cili eshte ndryshimi midis atyre qe vene ne ngritjen e flamurit si nje "eveniment" patriotik, dhe teje qe vete ne nje shfaqje arti per te ndjekur nje shfaqje te prodhuar nga nje shqiptar(?? me fal se nuk e di nese ai eshte rregjisor apo producer) bazuar mbi deshiren per te pare nje prodhim artistik te nje bashkombasit tend? Per mua jane te dua shfaqje te nje patriotizmi dhe nacionalismi pa vend.

Sigurisht qe angelinit nuk i shtohen ose hiqen vlerat me pranine e shqiptareve, sepse ai eshte profesionist dhe si i tille nuk e nderton karrieren e tij me mendimin sesa shqiptareve do i vene ne shfaqje.

i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    ah po un nuk dal me daulle si disa pseudo-intelektual qe udheheqin popullin ne krijim te ndergjegjes shqiptare.... Eshte shume treguese qe ne asnje nga keto lista nuk u reklamua ardhja e Angelinit.

lets face it , we are more excited with priding ourselves at the water cooler with Toni (after all half of America knows him and therefore 'knows' us) than we are with embracing high art that the average American knows little about .
    PR eshte daulle ne fund te fundit

Sinqerisht, me vjen keq qe nuk e kam marre vesh qe Angjelin Prelocaj paska dhene shfaqje ne NY ... Kercente vete apo ishte koreograf?

Me duket se ne pyetje e keni vete pergjigjen .. un vajta te shoh nje shfaqje nga nje shqiptar ( arti i te cilit ka pak te bej me prejardhjen e tij shqiptare) jo per te ushqyer ndjenjen time patriotike. Te ishte per patriotism do te kisha votuar te pakten njehere per Toni Dovolanin.

Angelinin dhe plot artista te tjere i kam ndjekur me kohe, ose me mire kam ndjekur artin e tyre.

Angelini nuk kercen vet me. Ka trupen e tij e sila solli ne skene dy pjese te vjetra.

D&G hap syte se do te kthehen perseri ne 2007 me pjesen e dyte . Shpresoj te na sjell gjithashtu dhe 4 Stinet e Vivaldit ne BAM se hallall i ka $80.
    Ndryshuar për herë të fundit nga liliella : 04-12-2006 më 16:52

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-11-2006
    Postime
    193
    Me duket se ne pyetje e keni vete pergjigjen .. un vajta te shoh nje shfaqje nga nje shqiptar ( arti i te cilit ka pak te bej me prejardhjen e tij shqiptare) jo per te ushqyer ndjenjen time patriotike. Te ishte per patriotism do te kisha votuar te pakten njehere per Toni Dovolanin.

Angelinin dhe plot artista te tjere i kam ndjekur me kohe, ose me mire kam ndjekur artin e tyre.

Me sa thua ti, primary reason qe vajte te shikosh ishte sepse ishte shqiptar, hence ndenja jote patriotike. Ose pyetja me e sakte do ishte, do veje ti ta shikoje ate shfaqje nqs nuk e dije qe shfaqje e nje shqiptare....

Sdua te debatoj, vetem mu duke pak kontradiktore ne ato qe the.

Ndoshta mund te te duket kontradiktore sepse ndahen nga nje vije shume e zbehte ( and you are splitting hair with your point).... dhe nuk ishte as hera e pare e as hera e fundit qe shkoj ne balet apo teater.

Nuk kisha per synim te bej krahasime per ndjenja patriotike ( kush me shume e kush me pak secili per vete ) aq sa te ve ne dukje se cfare eshte me e pranueshme si aktivitet patriotik ne diasporen shqiptare.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-11-2006
    Postime
    193

Nuk kisha per synim te bej krahasime per ndjenja patriotike ( kush me shume e kush me pak secili per vete ) aq sa te ve ne dukje se cfare eshte me e pranueshme si aktivitet patriotik ne diasporen shqiptare.
    I like this

Faqja 5 prej 12 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Video e ushtarëve grekë në Internet indinjon shqiptarët
    Nga Ingenuous në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  2. Himarë, mësimi nis me himnin grek
    Nga karaburuni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 15-08-2009, 04:07
  3. Greqia u jep shtetësinë minoritarëve
    Nga DYDRINAS në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 411
    Postimi i Fundit: 12-03-2008, 06:59
  4. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  5. Gjergj Kastrioti sipas pikëpamjeve antishqiptare
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •