Amin !!!Postuar më parë nga xfiles
Amin !!!Postuar më parë nga xfiles
I'm muslim, don't panic please.. oh bloody sheeps
Te githe kane luftuar atehere ... lufta ka qene natyrshmeri e jetes se asj kohe... por mos harro dicka ... eshte rasti i vetem ne bote kur nje fuqi madhore sic ishin Mongolet, e shkaterrojne Bagdatin si pushtues dhe kur e shofin se me kan te bejne e pranojn fene Islame dhe behen musliman. Ky eshte fakt historik qe flet shume.
Po ashtu askush nuk ka luftuar ne Indonexi apo Malajzi dhe keta popuj qe perbejne shumicen e popullsise Islame kane pranuar islamin pa qene aspak perball faktorit lufte. Edhe ky fakt historik.
Si i shpjegon ti keto ?
RIPPR
Ke udhezon Allahu nuk ka kush ta humbe dhe kush e humbi dhe i beri padrejtesi vehtes nuk ks kush ta udhezoje vec Allahut.....Postuar më parë nga xfiles
Porse Allahu ke thene kerkoni udhezim qe ti'u udhezoj....
Heheh,mire mire porse si shume po e mundon vehten ne kundershtime, nuk ngjitet uji ne malore.....lolPostuar më parë nga xfiles
Ore djale po perseri ti me kete, ore 1000000000 here te eshte sqaruar qe kane qene kohe te tjera,vende te tjera dhe zakone te tjera,atehere kjo gje ka qene normale,ti e di shume mire qe dhe ne shqiperi para 30 vjetesh e para meshkujt u martoshin qe 15 vjec,apo jo? E pra sot nuk perfytyrohet qe nje djal te martohetqe 15 vjec.... Po keshtu dhe kjo ceshtje qe po te bren shume ty....nuk ka thene kush qe te martoheni qe 9 apo 10 vjec..... kjo eshte sipas deshires duke ju referuar kushteve dhe rrethanave te cdo individi....Postuar më parë nga xfiles
Lufta mes Medines dhe Mekes a e din mire se kush e beri???? Muhamedi [alejhi selam] apo idhujtaret....ke thene qe ke mbaruar medrese mo djal dhe gjera elementare nuk i ditke.........??!!!!!Postuar më parë nga xfiles
Eheheh do me e dredhe e...Postuar më parë nga xfiles
Ok cdo gje eshte krijese e Zotit,porse eshte halli qe Zoti i la te lire qe te punojne e veprojne sipas mendjes se vet... Dhe djalli ka qellimet e tija djale.Dhe ti te tuat,mos u bej ortak i tij per flementimin e te dyve bashke....
Po nese fete i ka shpikur djalli,po djallin kush e shpiku dhe kush ju mesoi per te,se ne nje fare menyre eshte prej fese qe te besosh ne egzistencen e djallit...,biles eshte nje argument i forte per besimin e Zotit,se per djallin nuk ka folur askush tjeter vecse fese....
Ore kjo dihet qe Allahu eshte Zoti i gjithckaje,porse duhet te siguroheni per fjalet e Allahut dhe fjalet e nxitura apo te vet djallit....Postuar më parë nga xfiles
![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga i fundit : 10-11-2006 më 11:06
me mire vone sesa kurre....
Cilen luft e ben Arabet per perhapjen e fese o djal pse po injoron kaq banalisht, a te thash se çdo lufte qe e ka be Muhammedi a.s e ka be ne mbrojtje çdo here ka qen i sulmuar dhe e ka pas patjeter me u mbrojt edhe pik nese ke fakte urdhno e mos ma thuj mendimin tend sepse po me ben me vjell nga mendimet e tua banale.Postuar më parë nga xfiles
Qe truri yt i nje axhamiu ta kuptoj me mire ate qe e ka then Zoti ateher do ta spjegoj me thjeshte sikur nje femiu te klases par fillore, çdo njeri ne jeten e vet do ta shof vehten perpara dy rrugeve, dhe ti ke qen ne kete situate, dhe pastaj Zoti e len njeriun qe ai vet te zgjedh cilen rrug do ta ndjeke, dhe njeriu zgjedh rrugen e drejte apo rrugen qe te çon ne humbje, dhe nqs nje njeri zgjedh rrugen e drejte ateher nuk ka njeri qe e devijon sepse esht nen mbrojtje te Zotit, dhe nese nje njeri zgjedh rrugen e humbur ateher nuk ka njeri qe e udhezon pos nqs don Zoti e Zoti eshte meshiruesi me i madh dhe nese ti me sinqeritet pendohesh dhe kerkon rrugen e drejte sado qe i humbur te kishe qen Zoti te udhezon por keshtu ne kete menyr qe ti shkruan ketu nuk do te arrijsh asnjeher asgje, deri sa te kesh qellim te sinqerte.Postuar më parë nga xfiles
Nqs nje engjull egziston dhe vjen per te marr shpirtin ateher me kete fakt bindesh se po egzistojka nje bote tjeter ku jan Engjujt, Zoti etj...Postuar më parë nga xfiles
Dhe pasi te bindesh ne kete ateher do ta kuptosh se jo qe i ke rene ne qafe nje njeriu por do te kuptosh se e ke luftuar Zotin dhe je armik i Zotit, duke me luftuar mua dhe shum te tjereve qe na pengon ne rrug te drejte ashtu si na ka mesuar Ai Zoti tek i cili do te shkosh edhe ti. Sa e rende do te jet ajo bote per Armiqt e Zotit?????
Pedofil quhet ai njeri i cili abuzon nje femij per nje moment te caktuar dhe pastaj e len ashtu ose e vret qe te mos deshmoj se e ka abuzuar, kurse me sjell nje ligj te cilit do shtet i cili thot se martesa me nje vajze nen moshen 18 vjece eshte Pedofili. Ti gjithmon po flet pa fakte dhe pa argumente i nderuar, sado qe femi te ket qene Ajsha All-llahu qofte i kenaqur me te, lexo hadithet dhe shiko se sa e lumtur ka qen ajo me Muhammedin a.s dhe si do te ishte me mire per te ta kishte martuar apo mos ta kishte martuat.Postuar më parë nga xfiles
Cilin pushtim bre mos ja fut veq kot po fol me fakte thuje emrin e luftes cilin pushtim, edhe cilat hadithe hajde plasoje ktu nje hadith ku Muhammedi i ka than nje shteti pranoje islamin ose te sulmoj. Shkurt e shqip hajde e mos me shit pallavra edhe mendime tuat qe nuk bazohen askund dhe i kan kembet e lekundshme prej kristalit qe thehet leht.Postuar më parë nga xfiles
Sikur te ishe nje besimtar Djalli nuk do te gjente vend ne trupin tend, djalli nuk qendron ne trupin e nje njeriu i cili pastrohet merr abdes 5 her ne dite, djalli nuk rrin ne trupin e atij njeriut i cili degjon Kur`an gjat dites ose nates, djalli nuk rrin ne trupin e atij njeriu i cili gjithqka qe han e han ne emer te All-llahut, ne lidhje me kto do te hapi nje tem ne vehte dhe lexo aty me gjeresisht.Postuar më parë nga xfiles
Keshtu qe i bie te them se ti nuk e ke asnjeren nga keto cilesi, ti asnjeher nuk ke kerkuar nga Zoti qe te te mbroje nga Djalli, andaj dhe e ke djallin ne trup andaj Ai te shtyn te besh keq e me keq me qellim qe ne te ardhmen te mos jet vet ai (Djalli) qe do te hyj ne ferr po te ket shum me vehte ashtu edhe ty.
Fundja ndoshta edhe un kam djall, sepse edhe un nuk marr abdes 5 her ne dite, dhe nuk mbrohem aq shum nga djalli sa duhet, por kur mua djalli me sjell ndonje ide shkatrrimtare dhe te lige, kur djalli me shtyn te bej nje gje te keqe e kundershtoj ate dhe kerkoj mbrojtje nga Zoti, dhe mundohem qe te mos e bej ate te keqe qe ma thot djalli ne mendje, e nuk i lejoj djallit keshtu si ti te mendoj dhe te them gjera nga me te ndyrat.
E pse e krijoi djallin Zoti ketu e ke pergjigjen: Për Çfarë All-llahu E Krijoi Shejtanin?
Ti vet po thua njeher Isai ndryshon nga Muhammedi, e tash po thu nuk ka ndonje ndryshim jan te njejt, a nuk i rave ketu shuplaka vehtes??? A nuk e lepive kete ate qe me heret e pshtyve???Postuar më parë nga xfiles
Po bagdati vete si u kthye mysliman , me deshire apo si rrjedoje e pushtimeve arabe, bagdati qe ishte djepi i kultures se babilonise u katandis ashtu si eshte tani nga pushtimet fetare.Postuar më parë nga Acid_Burn
po mbasi u ben mysliman keta mongolet i ndalen pushtimet?
Apo pane tek islami nje justifikim hyjnor per te pushtuar akoma me shume ne emer te fese.
se me sa dime ne te gjithe osmanet kur pushtuan per here te pare shqiperine ishin mysliman.
Po si ka mundesi qe vazhduan pushtimet?
çudi se mysliman vetem ata te eturit per lufte dhe te kercenuarit kthehen,
dhe nese ndonjerit nuk i pelqen islami e kerkon te dale ai duhet te vritet.
si e shpjegon ti kete?
si e pranuan islamin?Po ashtu askush nuk ka luftuar ne Indonexi apo Malajzi dhe keta popuj qe perbejne shumicen e popullsise Islame kane pranuar islamin pa qene aspak perball faktorit lufte. Edhe ky fakt historik.
Si i shpjegon ti keto ?
Halifet arab derguan mesazher per te thirrur njerezit ne islam apo derguan mesazher per te thene frazen standart qe la muhamedi : "ose kthehuni mysliman ose prisni nje pushtim nga robt e allahut".
isai eshte i ndryshem nga muhamedi,Postuar më parë nga Omari
kurse FETE qe jane keto pallavrat qe ju mesojne sot jane ne esence te bazuara ne te njejtat perralla te vjetra qe na kane percjellur moisiu me profetet çifute.
dhe krishterimi i sotem eshte me shume nje fe e bazuar ne paganizem dhe fene çifute se sa ne mesimet e isait.
Jeta dhe veprat e muhamedit nga ato te isait ndryshojne shume, kush di pak nga historia e te dyve arrin ta dalloje.
P.S
Sa per ate punen e djallit, doja te thoja qe ke ikur per lesh,
djalli eshte objekti te cilit njerezit i atribuojne te gjitha te keqijat te cilat nuk kemi guximin ta pranojme se vijne ne fakt nga vete njerezit.
Nuk ka djall, ka vetem njerez djaj.
Sa per dijeni Bagdati ka lulezuar ne kohen e dinastise Abasite dhe kur them ka lulezuar ka lulezuar me plot kuptimin e fjales. Mongolet aspak nuk u ndalen, po e zgjeruan territorin e tyre sa munden. Kjo eshte shume normale per nje perandori ne kushtet e asaj periudhe historike. E shperndane dhe Islamin. Qellimi i tyre nuk eshte i rendesishem sa eshte i rendesishem se cfar sollen ne territoret ku u zgjeruan. Sollen perparim. Edhe ky eshte fakt historik.
Sa i perket Maljzise dhe Indonezise kane pranuar Islamin vetem nga kontaktet tregtare me muslimanet qe benin tregti atj.
Nuk duhet te asosioet Islami me dhunen. Muhammed Ali u be musliman dhe nuk pranoi te shkoje te luftoje. Malkom X u be musliman dhe mbrojti te drejat e afrikano amerikaneve karshi dhunes rraciste, sa e sa musliman i shtohen rradheve te ummetit Islam dita dites... sa musliman njef ti personalisht ?? sa prej tyre jane te dhunes apo te etur per fhune? sa prej tyre e kane pranuar Islamin me dhune ????
RIPPR
Pse paska armiq Zoti?Postuar më parë nga Omari
po ai sikur eshte i plotfuqishmi.
Sa per boten tjeter edhe une besoj ne nje bote tjeter ,besoj edhe ne nje Krijues, por jo ne ate perrallen e ferrit me parajsen e Zotin qe na shikon nga lart e na ndeshkon, mos kujto se vetem ju te "ndriturit" qe besoni ne "zot" besoni ne bote tjeter.
Eshte e kote te vazhdoj me me ju sepse te vetemet argumete qe keni jane "librat e shenjte" dhe "llafet" e zotit qe i perserisni pa pushim duke kujtuar se jeni ajka e shoqerise dhe te ndriturit qe meritoni parajsen per pseudomoralin hipokrit qe keni.
Tjera her mos fol pa fakte ma se nuk kemi koh me u mar me mendime te kota te njerezve te kote.Postuar më parë nga xfiles
Bejani nje pytetje vetes ... me gjithe kete lufte mediatike ndaj muslimaneve dhe fese Islamepse valle numri i muslimaneve ne bote po shtohet me shpejtesi marramendese??? pse shum perendimore po pranojne Islamin???
sa i perket vrasjes se atij qe nderron fene? ajo praktikohet vetem ne shtetin Islam. askush nuk ka te drejte te vrase dike sot pse ka ndrru fene. ne shtetin Islam rregullat jane te tjera po edhe te drejtat jane te tjera nga keto qe perjetojme ne kete lloj sistemi ne te cilin jetojme.
RIPPR
Krijoni Kontakt