Close
Faqja 0 prej 11 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 105
    Rob i All-llahut! Maska e Omari
    Anëtarësuar
    14-03-2006
    Postime
    189

Deri kur do të vazhdojnë talljet me fenë islame?

Në emer të All-llahut Mëshiruesit Mëshirëbërësit.

Njerëzimi të freskëta i ka kujtimet rreth ngjarjeve të fundit rreth publikimit të karikaturave të Muhammedit a.s nga një gazetë Daneze. Na kujtohen gjithashtu reagimet e Botës Islame të cilët e ndjenin vehten të ofenduar me këtë tallje të gazetarëve Danez, proteste të shumta u mbajtën nëpër shum Vende ku është i përhapur Islami dhe u desht punë për të qetësuar situaten që u krijua në Glob.

Aktin e Gazetarëve Danez e dënuan shumë Kryetar Shtetesh jo Muslimane, tëgjith njëzeri bënin thirrje për qetësi dhe paqë, u kërkua falje nga ata që pritej dhe situata u vu nën kontrollë, tëgjith ranë dakort se e gjithë ajo që ndodhi ishte një situatë e pa dëshiruar dhe në një kohe shum të gabuar kur dihet si është gjendja ne Lindjen e Mesme.

Tek ne Shqiptarët diçka e tillë nuk ka ndodhur asnjëherë, edhe pse jemi një komb i ndarë në shum fe kemi qenë gjithmonë të kujdesshëm kur ka qën në pytje feja e njëri tjetrit, kemi qenë me dekada shembull edhe për botën e civilizuar perëndimore.

Në disa raste nëpër skeqe humoristike edhe ka patur tallje të vogla ne favor të njërës apo tjetrës fe, por asnjëherë nuk është tepruar deri në atë shkallë sa të revoltohet dhe te ngris zërin njëra apo pala tjetër, thjeshtë hajgaret kan qenë jo të tepruara dhe të pranuara pak a shum për tegjith si një realitet i kohës që po jetojmë.

Mirëpo së fundi gjërat kan filluar të ndryshojne edhe tek ne Shqiptarët, si duket fakti që zbuluan Muslimanët se janë të prekshem dhe lendohen shumë nëse i prekim tek feja po i shtyn disa njerëz të pa ndërgjegjshëm që të tallen edhe më shumë me gjëra të tilla. Ne nuk e dimë cili ësht shkaku që dikush të tallet me ndjenjat fetare të tjetrit, mund të jetë urrejtja e madhe ndaj asaj feje apo thjeshtë deshira për të shkaktuar ndonje aferë me të cilën do të popullarizoheshin tejmase ndoshta edhe me përmasa Botërore!!!

Nje tallje të tillë që konsiderohet e tepruar nga shum dijetar Shqiptar të fesë Islame është projekti i fundit i Stupcave "EGJELI" ku në menyrë shum banale "humoristet" tallen me Ajetet më të shenjta Kur`anore "Ihlas dhe Fatiha" gjithashtu gjat gjith kohës njëri nga personazhet e projektit mundohet të tallet në çdo formë me Islamin dhe Muslimanët.

Përmes këtij shkrimi nuk dëshirojmë tjetër pos ti tërheqim vëretje këtyre dhe të tjerëve që në të ardhmën të gjejnë mënyra tjera që të na bëjnë të qeshim përpara ekraneve të vogla, nuk kan nevoj që të na tmerrojne me talljen e Ajeteve më të shenjta Kur`anore, me fjalët më të shenjta që egzistojnë në Planet, sado që qesharake të tingëllojnë për dikë që nuk ia din kuptimin, ato Ajete për dikë jan fjalët më serioze në vehte, shoqëria jonë ka mjaft veti të pa hijshme me të cilat ata mund të tallen pasi që talljen e kan profesion, ne nuk po i cekim cilat veti të këqija i ka shoqëria jonë sepse nuk dëshirojme të fyejm askend madje ata humoristat i dine ato veti më mirë se ne.

Të ju përkujtojmë çfar na thot All-llahu në Kur`an për ata që tallen në këtë mënyre:

21:2 Atyre nuk u vjen asnjë këshillë e re (në Kur'an) nga Zoti i tyre, e që ata të mos tallen me të duke e dëgjuar.

83:34 E sot, (në ditën e gjykimit), ata që besuan do të tallen me jobesimtarët.

Lusim All-llahun që gjëra të tilla të mos përsëriten në të ardhmën, po e përsëris tallja me fjalët e Zotit dhe me vet Zotin është gjëja e fundit që duhet ti shkoj ndërmend dikujt.

All-llahu i don që tëgjith, e më i dashur tek Ai është Ai i cili pendohet me sinqeritet dhe me zemër!

Nga Veton Bajrami

Manitu Maska e kiniku
    Anëtarësuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos të na vijë cudi se cdo frymor nga vete natyra priret të kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869
    Citim Postuar më parë nga Omari

21:2 Atyre nuk u vjen asnjë këshillë e re (në Kur'an) nga Zoti i tyre, e që ata të mos tallen me të duke e dëgjuar

Atehere as besimtaret nuk jane gje me te mire se jobesimtaret.

Kupton logjiken?

Nese une si jobesimtar veproj keq dhe ti ma kthen ne te njejten menyre, tregom cfare eshte dallimi atehere?
    Where have all the good men gone
    & where are all the gods?

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    kiniku: shiko se mos te genjen mendja per te mare ndonje pergjigje LoL

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-09-2006
    Postime
    16
    Deri kur t'u vijne mendtë, dmth NEVER.

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Mbi c'vlera do te ndertohet identiteti i kombit tone duke ditur njekohesisht se vlerat islame dhe perandimore jane ne kahe te kundert?
    Ne kerkojme me doemos te percaktojme cakun e lirise se te shprehurit, nderkohe qe liria e te shprehurit ve ne diskutim gjithcka qe ndikon ne jeten e njeriut eshte shtylla kurrizore e demokracise. Pra,ajo qe duhet vene ne diskutim eshte caku i lirise FETARE.
    Duhet theksuar se dhe skicat politike karakterizohen nga satira dhe satira eshte pjese e artit. Satira pa demokraci nuk jeton dot ashtu si dhe demokracia pa satire nuk eshte me demokraci. Qe prej kohes se Aristofanit, koncepti filozofik mbi artin ne demokraci eshte dicka e thjeshte per tu kuptuar: ''pershtypja e njeriut mbi realitetin'', ciladoqofte kjo pershtypje, pa marre parasysh reagimin e publikut. Njekohesisht detyrimi i publikut eshte te mendoje dhe te kritikoje pa ekstaze pikpamjet e shprehura nga individi. Ne nje sistem demokratik te gjitha ideoligjite, dogmat dhe personat e jetes publike behen objekt satire pa degjeneruar ne jeten private te njeriut.
    I gjithe qyteterimi i sotem perendimor eshte bazuar ne vlera te dala nga studimi, kritika dhe konfrontimi me tabute dhe mendesite e kaluara, ne rastin e perendimit me kristianizmin qe ashtu si cdo fe prodhonte dhe prodhon moral ne shoqeri. Per te arritur ne nivelin e sotem kultura perendimore ka rendur ne stade te pergjakshme, jane zhvilluar luftra pa mase, eshte tejkaluar periudha e erret e mesjetes. Qe prej klasicizmit antik grek dhe romak ku u ngjiz per here te pare koncepti i demokracise, e deri ne periudhen e rilindjes dhe me pas te iluminizmit, ndermjetesoi mesjeta fetare (monoteiste) e cila ndrydhi shpirtin krijues tek njeriu dhe frenoi evolucionin njerezor ne te gjitha fushat e jetes ne emer te blasfemise fetare.
    Probleme te ketij lloji ne Europe jane zgjidhur qe ne kohen e Volterit. Mjafton te veresh veprimet e europianeve sot si deklarata e z. Barozo: ''Liria e shprehjes eshte e pa negociueshme'', vendimin e gjykates se Parisit, e cila rrezoi padine e ngritur ndaj gazetave franceze prej imameve te Frances mbi blasfemine fetare si dhe diskutimin qe u be ne Danimarke per heqjen e nenshtetesise te tre imameve nen akuzen e nxitjes se urrejtjes. Kjo tregon me se miri se europianet jane te vendosur per ceshtjet e lirise se shprehjes.
    Ne kohet e sotme, ne kuader te globalizimit te gjithe e ndjejme te nevojshme per te dale nga guacka e shtetit komb per te bashkejetuar ne paqe me te gjithe kombet e tjere. Dhe ketu lind pyetja: Mbi c'vlera do te komunikojne perendimoret me boten islamike kur ne themel te kultures perendimore gjendet liria e shprehjes nderkohe qe ne boten islame monoteizmi perben model te pa kritikueshem?
    Si ka mundesi te censurohet dhe vetecensurohet njeriu kur behet fjale per kritiken ndaj fese e cila kultivon moralin dhe mentalitetin ne shoqeri? Ne baze te moralit formulohet politika, politika prodhon ligjet dhe ligjet ndikojne drejtpersedrejti ne jeten e njeriut. Mos valle duhet te censurojme te gjithe ate bibliografi qe ka ushtruar dhe ushtron kritike ndaj cdo lloj ideologjie apo dogme? Apo ata qe kritikuan, kritikuan dhe tani s'duhet te ushtrojme me as kritike e as satire?
    Na gezon fakti qe ne Shqiperi ekziston nje tolerance fetare, por njekohesisht duhet te jemi te shqetesuar se kjo tolerance nuk eshte rrjedhoje e nje procesi kulturor vlerash, por pasoje e nevojes per krijimin e shtetit shqiptar si dhe rrjedhoje e dhunes se ushtruar nga diktatura komuniste. Duke u nisur nga nevoja e ekzistences se nje shteti komb, jane toleruar zakonet dhe morali i feve, ose jane dhunuar si ne rastin e regjimit komunist ne kurriz te vlerave njerezore. Dhe kjo i ka kushtuar Shqiperise ne krijimin e vlerave unike njerezore dhe demokratike.
    Po sot, ne nje moment qe Shqiperia ka vakum morali dhe nje cilesi te dobet ne demokraci, a duhet te krijojme balance mes vlerave te islamizmit dhe atyre perendimore, nderkohe qe ato jane krejt te kunderta? Dhe nqs. arrihet nje balance e tille cfare cilesie do te kete demokracia jone?
    Mos valle per hir te ekzistences si komb duhet ne jete te jeteve te shtypim vlerat e medha si liria e te shprehurit apo ne shqiptaret jemi te destinuar te mos shijojme asnjehere demokracine e veretete?
    Ne besojme tek vlerat e perendimit ashtu sic moren forme pergjate shekujve mes luftrave dhe flijimeve te miliona njerzve per liri. Shoqeri e lire do te thote liri e te shprehurit. Madje dhe ata qe jane kunder kesaj lirie le te kene te drejten te shprehen. Le te lejohet te skicoje edhe nazisti, le te lejohet te skicoje edhe islamiku, le te lejohet te skicoje edhe stalinisti por nga kjo pike e lirise dhe deri tek ndalimi i satires ndaj shoqerive te neveritshme, qe kerkojne disa, ka nje hendek te pakapercyeshem

Nallban Maska e alko71
    Anëtarësuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokë
    Postime
    707
    Citim Postuar më parë nga kiniku

Kupton logjiken?

Nese une si jobesimtar veproj keq dhe ti ma kthen ne te njejten menyre, tregom cfare eshte dallimi atehere?
    Dallimi eshte te barazimi dhe se ti e kupton se cfar demi ke shkaktuar.

Mirepo ajeti i dyte flet per boten tjeter pas ringjalljes dhe jo per kete bote.Nese ti je tallur me besimtaret dhe me Ajetet qe i lexojne ata dhe u besojne ne kete bote,ne ate tjetren do te tallen ata me ty,mjafton te te thojne "Te kemi thene mos dhe ti nuk u ndale sepse nuk besoje se jane nga Zoti e tash duroje denimin e Allahut me fjalet e te cilit talleshe"
    Why do people with closed minds always open their mouths?

Manitu Maska e kiniku
    Anëtarësuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos të na vijë cudi se cdo frymor nga vete natyra priret të kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869
    Citim Postuar më parë nga alko71
    Dallimi eshte te barazimi dhe se ti e kupton se cfar demi ke shkaktuar.

Mirepo ajeti i dyte flet per boten tjeter pas ringjalljes dhe jo per kete bote.Nese ti je tallur me besimtaret dhe me Ajetet qe i lexojne ata dhe u besojne ne kete bote,ne ate tjetren do te tallen ata me ty,mjafton te te thojne "Te kemi thene mos dhe ti nuk u ndale sepse nuk besoje se jane nga Zoti e tash duroje denimin e Allahut me fjalet e te cilit talleshe"

Alko, une krejtsisht kuptoj 'rrjedhen' e mendimeve, pritjeve, lutjeve te besimtarit mirpo besimtaret nuk kuptojne logjiken me te cilen udhehiqem une dhe jo-besimtaret tjere.

P.Sh. Per mua nuk eshte e logjikshme kjo qe thua sepse kjo qe quan ti barazim une e quaj hakmarrje. Eshte nje thenje; Kur te lufton bishen, kujdes e mos perfundo BISHE sepse atehere lufta jote humb cdo kuptim. Une p.sh tallem tani me ty ndersa ti tallesh me mua ne boten tjeter. Ne ndeshje futbolli kjo eshte 1-1 por ne jete kjo cka bej une eshte thjesht mungese karakteri nga ana ime ndersa ajo cfare ben ti eshte hakmarrje (dhe duke marre parasysh qe ti ke karakter kjo e ben talljen tende 'veper penale'me te rende). Dhe nese rezultati eshte 1-1 atehere logjika thote se jemi te njejte. Por, cfare nese ekziston nje bote e trete dhe rezultati behet 2-1? Nese fillojme me numra e statistika atehere si do ja bejme me femije qe lindin me te meta dhe nuk jane ne gjendje te shijojne knaqsite dhe gzimet qe ofron kjo bote, dashuria e nenes, shoqes, bukurite e botes etj etj? Ky njeri jeton nje jete pothuajse vegjetative. Kur do te barazohet ky nese qellimi i univerzit eshte barazia? Apo me njerezit steril qe nuk shohin gjenin e tyre tek femiu qe rritet?

Nje gje tjeter nuk e kuptoj; pse autori i temes 'brengoset' kur e di se AI do te tallet me MUA ne boten tjeter?

Nallban Maska e alko71
    Anëtarësuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokë
    Postime
    707
    Citim Postuar më parë nga kiniku
    Alko, une krejtsisht kuptoj 'rrjedhen' e mendimeve, pritjeve, lutjeve te besimtarit mirpo besimtaret nuk kuptojne logjiken me te cilen udhehiqem une dhe jo-besimtaret tjere.

P.Sh. Per mua nuk eshte e logjikshme kjo qe thua sepse kjo qe quan ti barazim une e quaj hakmarrje. Eshte nje thenje; Kur te lufton bishen, kujdes e mos perfundo BISHE sepse atehere lufta jote humb cdo kuptim. Une p.sh tallem tani me ty ndersa ti tallesh me mua ne boten tjeter. Ne ndeshje futbolli kjo eshte 1-1 por ne jete kjo cka bej une eshte thjesht mungese karakteri nga ana ime ndersa ajo cfare ben ti eshte hakmarrje (dhe duke marre parasysh qe ti ke karakter kjo e ben talljen tende 'veper penale'me te rende). Dhe nese rezultati eshte 1-1 atehere logjika thote se jemi te njejte.

Nje gje tjeter nuk e kuptoj; pse autori i temes 'brengoset' kur e di se AI do te tallet me MUA ne boten tjeter?
    O daj per kete arsye ne ta terheqim verejtjen ketu ne kete bote qe te mos tallesh sepse na dhimbseni dhe e kemi obligim tua terheqim verejtjen dhe te ju keshillojme se perndryshe do te japim llogari para Krijuesit nese nuk e bejme nje gje te tille.Kjo, qe te mos arsyetoheni pastaj para Krijuesit se ne nuk kemi pasur njohuri dhe se askush nuk na e ka terhequr verejtjen.

Atje gjithcka balancohet.Cdo te mire qe e ke bere ketu do ta gjesh atje dhe cdo te keqe qe ke bere do ta gjesh atje.Asgje nuk ka humbur dhe harruar nga veprat tona te kesaje bote.

Nese fillojme me numra e statistika atehere si do ja bejme me femije qe lindin me te meta dhe nuk jane ne gjendje te shijojne knaqsite dhe gzimet qe ofron kjo bote, dashuria e nenes, shoqes, bukurite e botes etj etj? Ky njeri jeton nje jete pothuajse vegjetative. Kur do te barazohet ky nese qellimi i univerzit eshte barazia? Apo me njerezit steril qe nuk shohin gjenin e tyre tek femiu qe rritet?
    Cdo gje e ka qellimin e vet pse eshte krijuar dhe askujt nuk do t'i behet e padrejte as sa grimca.Edhe ai femiu do te plotesohet ne ate bote bile bile do ti marrim ndoshta lakmi e te themi" ah sikur te kishim qene ashtu si ai".Me ate sprovohen prinderit e tij dhe njerezit tjere.
    Edhe njerezit steril per nje arsye i ka krijuar Zoti andaj ne muslimanet i lutemi ''O Zot na dergo ne hajr" dhe sido qe te na ndodhi ne jete njejt e kemi sepse i mbeshtetemi Krijuesit.Po na fali pasardhes, e falenderojme ate dhe i lutemi qe t'i udhezoj ata gjate jetes se tyre.Po nuk na fali femije,bejme durim duke e ditur se Ai e di me se miri cka eshte e dobishme per ne e cka jo.

Por, cfare nese ekziston nje bote e trete dhe rezultati behet 2-1?
    Ne baze te informatave nga Kur'ani del qe jo,nuk do te kete me raste te tjera.

Kjo varet nga Zoti i boterave.Si te doje Ai vepron.
    Why do people with closed minds always open their mouths?

Manitu Maska e kiniku
    Anëtarësuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Postime
    869
    Citim Postuar më parë nga alko71
    O daj per kete arsye ne ta terheqim verejtjen ketu ne kete bote qe te mos tallesh sepse na dhimbseni dhe e kemi obligim tua terheqim verejtjen dhe te ju keshillojme se perndryshe do te japim llogari para Krijuesit nese nuk e bejme nje gje te tille.Kjo, qe te mos arsyetoheni pastaj para Krijuesit se ne nuk kemi pasur njohuri dhe se askush nuk na e ka terhequr verejtjen.

E di se te dhimbsem mirpo kjo nuk te pengon te tallesh me mua posaqerisht atehere kur e ke 'lejen' nga Zoti.

Mos tento te me thuash se nuk do te tallesh sepse 'Libri' thote se eshte deshira e Zotit te besh nje gje te tille ne ato caste vuajtje per mua. Kur AI thote DO TE kjo d.m.th edhe do te behet!!!

Pytja ende qendron; cfare te ben ty me te mire se une?
    Ndryshuar për herë të fundit nga kiniku : 09-11-2006 më 07:47

Perjashtuar Maska e Cappuccino
    Anëtarësuar
    01-12-2005
    Vendndodhja
    N'bisht t'ballanes
    Postime
    311
    Me pedofilet tallit gjithkushi. A eshte krim te tallesh me pedofilet dhe ti mallkosh??

"Apostulli i Allahut u martua me mua kur isha 6 vjeç..."!!
    "Allah's Apostle married me when I was six years old.."!!

Sahih Libri
    Libri 008, Numër 3310:
    Aisha (Allahu qoftë i kënaqur me të) dëshmoi: Apostulli i Allahut (paqa qoftë me të) u martua me mua kur isha 6 vjeç, dhe u pranova në shtëpinë e tij kur isha 9 vjeç.

Book 008, Number 3310:
    'A'isha (Allah be pleased with her) reported: Allah's Apostle (may peace be upon him) married me when I was six years old, and I was admitted to his house when I was nine years old.

Sahih Bukhari
    Volumi 7, Libri 62, Numër 64
    "…që profeti u martua me të kur ajo ishte gjashtë vjeç, dhe konsumoi martesën kur ajo ishte 9 vjeç, dhe ajo qëndroi me të për nëntë vjet (dmth deri në vdekjen e tij).

Volume 7, Book 62, Number 64:
    that the Prophet married her when she was six years old and he consummated his marriage when she was nine years old, and then she remained with him for nine years (i.e., till his death).

Sahih Bukhari
    Volumi 7, Libri 62, Numër 18
    Profeti i kėrkoi Abu Bakr-it dorėn e Aishes nė martesė. Abu Bakr-i tha “Po unė jam vėllai yt.” Profeti tha, “Ti je vėllai im nė fenė e Allah-ut dhe nė Librin e Tij, por ajo (Aisha) ėshtė e ligjshme pėr t’u martuar me mua.”

Volume 7, Book 62, Number 18:
    The Prophet asked Abu Bakr for 'Aisha's hand in marriage. Abu Bakr said "But I am your brother." The Prophet said, "You are my brother in Allah's religion and His Book, but she (Aisha) is lawful for me to marry."

Sahih Bukhari
    Volumi 7, Libri 62, Numër 88
    Profeti shkroi (kontratën e martesës) me Aishen kur ajo ishte gjashtë vjeç dhe konsumoi martesën me të kur ajo ishte nëntë vjeç dhe ajo qëndroi me të nëntë vjet (dmth deri në vdekjen e tij).

Volume 7, Book 62, Number 88:
    The Prophet wrote the (marriage contract) with 'Aisha while she was six years old and consummated his marriage with her while she was nine years old and she remained with him for nine years (i.e. till his death).

Sahih Bukhari
    Volumi 7, Libri 62, Numër 90
    Kur Profeti u martua me mua, mamaja ime ardhi tek unë dhe më bëri të hyja në shtëpi (të Profetit) dhe asgjë s’më çuditi, veç ardhjes së Apostullit të Allah-ut në mesditë.

Volume 7, Book 62, Number 90:
    When the Prophet married me, my mother came to me and made me enter the house (of the Prophet) and nothing surprised me but the coming of Allah's Apostle to me in the forenoon.

Sahih Bukhari
    Volumi 8, Libri 73, Numër 151
    Unë luaja me lodra në praninë e Profetit, dhe shoqet e mia luanin gjithashtu me mua. Kur Apostulli i Allahut futej (në dhomën time) ato fshiheshin, por Profeti i thëriste të vinin të luanin me mua!

Volume 8, Book 73, Number 151:
    I used to play with the dolls in the presence of the Prophet, and my girl friends also used to play with me. When Allah's Apostle used to enter (my dwelling place) they used to hide themselves, but the Prophet would call them to join and play with me.

Edhe thua te mos tallemi??
    Ndryshuar për herë të fundit nga Darius : 10-11-2006 më 00:26

Faqja 0 prej 11 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Islami Sot Dhe Nesër
    Nga llokumi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 22-09-2012, 10:50
  2. Intervistë me Myftiun e Kosovës, Mr. Naim Tërnava
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-01-2009, 19:13
  3. Personalitete te medha te kombit shqiptar
    Nga DEN_Bossi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 40
    Postimi i Fundit: 03-09-2006, 17:23
  4. Ndërroi jetën Haxhi Hafiz Sabri Koçi
    Nga altin55 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 28-07-2004, 15:24
  5. Islamizimi I Popullit Shqiptar
    Nga altin55 në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-04-2004, 04:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •