Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-03-2006
    Postime
    41

MS Wireless Notebook Optical Mouse 3000 s'punon ne PC-BSD

Kam nje Microsoft Wireless Notebook Optical mouse 3000 dhe po mundohem ta ve ne jete ne PCBSD por nuk do per qamet per te punuar. Nje problem te perafert e kishte dikush te http://www.consultmatt.co.uk/freebsd_intellimouse por zgjidhjen e tij nuk e mora vesh dhe mendova se ketu jane nja dy koka qe mund te me ndihmojne. S'kam lene vend pa kerkuar ne internet dhe nuk kam gjetur gje nderkohe qe mendoj se zgjidhja duhet te jete shume me e thjeshte se sa duket. Kur PCBSD ben boot, e njeh si model dhe e shikon diku te lidhur por kur vjen puna ne GUI nuk ma luan nga vendi as nje milimeter.

Ju falenderoj ne paaradhenje.
    Respekte.

Nje "koke" qe ishte ketu per rastin tend eshte larguar...(ehhh!!) Megjithate, po citoj:

Citim Postuar mė parė nga Koka 1
    (17:24:13) EL: problemi i atij eshte se zakonisht keto lloj mouse
    (17:24:31) : nuk punojne mire me /dev/sys* qe perdor Xorg ne Pc-BSD
    (17:24:41) Enlightened: ehe
    (17:24:46) EL: keshtu qe zgjidhja eshte qe te vendosi ne /etc/X11/xorg.conf
    (17:25:03) EL: ne vend te sysmosuse pathin e devicet dhe te caktivizoje moused
    (17:25:23) EL: por qe duhen te dhena si permbajtja e xorg.conf
    (17:25:29) EL: output i dmesg
    (17:25:37) EL: dhe me cfare emri ja njeh device Pc-BSD
    Keshtu pra. Shpresoj te te kem dhene nje udhezim te vogel.
    U let him hold a gun 2 ur head during sex?I thought u were a feminist
    Usually he takes the clip out

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-03-2006
    Postime
    41
    Une nuk e di pathin te them te drejten se e urrej menyren se si Unix apo Linux te adresojne per diku. Ke qejf mo vlla te punosh me Windows. Fillon me My Computer dhe aty i ke te gjitha me rradhe pastaj. Anyways, nje fije e modifikova ate X11Config duke hequr sysmouse dhe duke provuar ums0 a dicka e perafert dhe mu be lesh e li dynjaja. Nuk hapej me Startx dhe mu desh te rrija nja dy ore para ekranit deri sa arrita te gjej nga hici si te gjeja pathin ku ishte backupi dhe ta zevendesoja me X11Configun e demtuar. S'ka ndonje tip driveri apo patch on line per kete lloj mousi? Shume njerez kane patur probleme identike por asnje nuk ka dhene ndihme konkrete. Sidoqofte neser po publikoj nje kopje te X11Configut tim.

Faleminderit.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-03-2006
    Postime
    41
    Arrita te bej nje logfile nga system overview dhe dola me nje txt file qe ne Windows duket lemsh ndersa ne PCBSD del OK. Po e bej upload diku dhe merreni qe aty. Sa per X11Config kerkoj falje se si emer e ka XF86Config.

Respekte.

http://rapidshare.com/files/1646316/...rview.txt.html

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-03-2006
    Postime
    41
    Section "InputDevice"
    Identifier "Mouse0"
    Driver "mouse"
    Option "Protocol" "auto"
    Option "Device" "/dev/sysmouse"
    Option "Buttons" "6"
    Option "ZAxisMapping" "4 5"
    Option "Emulate3Buttons"
    EndSection

Kete me nxjerr. U mundova te vija ate uhid1 qe me del ne boot aty ku gjen mousin ne vend te sysmouse dhe si perfundim prap X nuk do qe te filloje. E urrej Unix, per nje germe te jep crash gjithe sistemi. Me duket se do ta braktis dhe do i kthehem Windowsit. Do nerva te forta qe ta mesosh mire dhe une s'kam as moshen...

Atėhere, t'a marrim shtruar pasi dolėm pak jashtė teme, ky s'ėshtė nėn-forumi i "Windows vs. *nix" :P

E ēaktivizove modulin (atė tė kernelit) moused?
    Pikėrisht, shiko mos ndoshta gjatė modifikimit tė konfigurimit ke lėnė mangut apo shtuar ndonjė gėrmė. Mundohu tė gjesh "logs" e XFree86.
    Pastaj, po vė re vėrdallė qė PC-BSD pėrdorka X.org dhe file i konfigurimit duhet tė jetė /etc/X11/xorg.conf. E habitshme pasi ti modifikon XFreeConfig dhe sistemi tė shkon nė crash...

Provo njėherė komandėn xorgcfg -textmode.

Pėr tė aktivizuar/ēaktivizuar njė modul e di si veprohet besoj pasi unė nuk jam pėrdorues i sistemeve *BSD por Linux (dhe ka jo pak dallime pėr fat tė keq)

Nuk dua tė dal kundėr atij qė tė ka kėshilluar PCBSD, por unė do ta kisha nisur me njė Ubuntu p.sh., ėshtė dhe shqip

p.s. I ke parasysh ca adaptorė usb - ps/2 (unė e kam njė tė tillė ngjyrė tė gjelbėr). Nėse e gjen njė tė tillė, hiqna njė herė kuriozitetin, do punojė miushi yt Bill apo jo.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga helios : 04-11-2006 mė 13:25

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-03-2006
    Postime
    41
    Mu be nje lemsh i madh me rrezultat demtimin e MBR dhe si pasoje u shtua dhe nje format si pa dashje dhe shkuan ne kosh rreth 7500 MP3 pa llogaritur nje mal me programe te instaluara dhe te konfiguruara.

Unix? Jo faleminderit...

Nejse.......

Tema tė Ngjashme

1. DSL me Lan dhe wireless
    Nga Clickman nė forumin Rrjeti kompjuterik
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 30-11-2011, 12:59
  2. Philadelphia, qyteti me wireless Internet per te gjithe
    Nga Albo nė forumin Lajme nga informatika
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-09-2004, 11:34
  3. Si te ndaj skedaret ne njė rrjet pa tela (wireless)
    Nga ILovePejaa nė forumin Rrjeti kompjuterik
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 07-02-2004, 18:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •