dhe goc me bon..cun jam!
metal eshte nje nga lojrat qe asnje here skam shkarku po vetem i kam lujt ke tjeret po qy ke i funit per ps2 u dashurova me ket tip loje!shum realistike dhe e bukur cdo gje..vdes per kto lojra kaq te perpunume ne histori,grafik,prsonazhet dhe cdo gje..vetem square mendoja qe i bonte bo dhe kojima dhe level-5 jan ne at kategori!
gerdo e ke pa White Knight Story qe do dali (vitin tjeter)?se per sa maj men ty te pelqeshin gdr si mua..
mos luj se sta quj
Per mendimin tim Kojima ka pa shume filma vizatimore nga ata Japoneze. Po ti shikosh veprimet e personazheve jane aq te ekzagjeruara sa ndonjehere behen qesharake, dhe gjerat qe thone jane jo realistike por dramatike. Une kam qen fanatik i madh i MGS te pare. Pastaj une u rrita ndersa Kojima ngeli kolopuc. Jo se s'jane lojera te mira po me vjen inat kur mendoj sa me mire mund te jene sikur te konsultohej cik me Amerikane/Ruse mentalitetin dhe sjelljen e te cileve mundohet te imitoje neper lojerat e tij. Ne MGS e pare ishte disi me mire ngaqe teknologjia e kufizonte keshtu qe s'mund te paraqiste shume emocion ne personazhe dhe ne fakt s'kishte nevoje per me teper. Prandaj MGS me duket si loja me realistike nga te gjitha. Kush e mban mend "duelin" midis Snake e Meryl kur jane ne qeli ne Shadow Moses. Snake e tallte Meryl po ama me seriozitet edhe e ulte qe te ta corodiste. Ne cilin MGS tjeter ka te tille situate? Une s'mbaj mend ta kem pare Snake aq te frikshem sa ne MGS, ne te gjitha te tjerat duket si cun i mire. Une kur bejne dialog perzonazhet ne MGS te tjera me duket sikur secili po jep nga nje monolog dramatik mė vete.
"Kto pershembull i kput ai neni per pervetsimin e burrave t'martum"
jo mir ja bon kojima qe man ate lloj vizioni te luftes qe ka dhe qe ben metal gear te jet i papam..e tha ne ket te fundit qe lufta ka ndryshuar dhe ne fakt ashtu eshte!egzagjerimi duhet aman se loj eshte..
personazhet jan shum te bukur ne ket te fundit(sdi per tjeret se vetem te tretin kam lujt)..dhe cdo gje tjeter!vetem ajo dreq telekamera ta shpif nai here..
dhe sme pelqen shum snake plak edhe se kuptohet qe eshte smun dhe pse u bo ashtu..
jo shum e bukur..po sa kuptova eshte i fundit MGS..
mos luj se sta quj
Jo tani e pash. Se kisha ven re se ishte per PS3 dhe si kontrolloj zakonisht lojrat po duket dicka e lezetshme. Level-5 gjithmon me ka pelqyer sidomos pas lojes Rouge Galaxy.
Gjithsesi sot pash qe Square dhe Tri-Ace do nxjerrin disa RPG te reja per Xbox360 gje qe me gezoj se dihej sa pak RPG ka neper console. Kontrolloj nje her The Last Renmant, Infinite Undiscovery, Star Ocean 4(kjo e fundit eshte me e njohur me siguri) Plus po pres dhe Fable 2 qe duket fantastike nga preview.
per momentin po luaj Lost Odyssey loje nga producenti dhe komposotori i Final Fantasy dhe po me pelqen goxha. Menyra si rriten dhe si e kan kapur dramacitetin e karaktereve eshte vertet fantastike dhe te kujton dhe MGS ndonjehere gjat historive.
iiiii c'me kujtove ala se kam fillu rogue galaxy..nga level 5 marova vetem dragon quest i funit!shum magjike si experience..vdes per kto lojra neper pylla duke shku,ne det..
ja vlen rogue?
sa i pash kto tre lojrat qe the Gerdi dhe wow:nuk i njifsha fare se kam hum shum nga kjo bot po mu dukshin shum shum interesante!star ocean e njof,shyqyr ndroj faqe..ato ishullat ne ajer me ngjashin si ke final fantasy 12 kur arrin ne bujerba!
infinite undiscovery kur pash ate dragon ke vidjo qe hudhte flak atit personazhit me gjith at pyll aty mu hapen syt nga mrekullia,liria qe mun te ket lija dhe ngjyrat fantastike..
po skam xbox360..duhet me ja vjedh kushuririt per kto lojna!
po puna eshte qe gjith kto lojna qe ka ne kantier square enix do vonojn shum per ti ncjerr,u pa puna..al pres 2 final fanatsy 13..
mos luj se sta quj
rouge galaxy ja vlen te pakten mua me ka pelqyer shum edhe pse nuk e mbarova. Me pelqeu shum sistemi i luftimit dhe menyra se si krijohesh armet duket bashkuar 2 arm ne lvl me te ulet dhe gjithmon dilte dicka ndryshe, me e bukur ose me e forte.
Infinite Undiscovery duhet te dal nga tetori sipas gamespot kurse Star Ocean 4 dhe The Last Renmant jan akoma TBA. Infinite Undiscovery ka dicka shum interesante sepse si loj ne fillim u nis nga Microsoft e cila dihet se per grafik eshte fantastike po nuk ka eksperience nga RPG. Me pas thirren Tri-Ace dhe Square Enix qe ndan pune kshuqe Grafiket do behen nga microsoft, battle system nga Tri-Ace qe gjithmon njihet qe ka pasur battle system inovative kurse historia do behej nga Square Enix qe me duket vertet nje bashkepunim fantastik. Pastaj si RPG tjeter qe po pres eshte dhe Fable 2 qe do jet dicka shum e vecant sic ka qen 1
Un nuk kam provuar shum loja, po ato qe i kam provuar me kane pelqyer shum, si Call of duty, Age of empires, warcraft III , Fifa , World of Warcraft etc, kete te fundit e luaj edhe tash, kurse tjerat jo, vetem ndonjeher fifan![]()
Jam komplet dakord me ty. Historia e Metal Gear Solid bazohet e gjithe ne klishet e serialeve Manga. Kojima dihet qe e ka krijuar historin duke u bazuar ne to. Sidomos tek fakti qe shume nga armiqte jane ne te vertet persona te mire, te kapur rob nga rrethanat dhe detyrohen te sillen si te keqinje, lol.
Ashtu mendoj edhe une qe MGS1 eshte ne fakt me e mire se te tjerat per shkak te kufinjve qe u vune mbi Kojiman nga teknollogjia e kohes, por kjo besoj eshte nje nga shume arsye.
Sidoqofte une mendoj qe serite e tjera jane lojra te mira (fut edhe ketu MGS2 qe eshte me e dobeta). Sikur te maresh parasysh vetem pjesen e lojes qe ti ne fakt luan dhe je nen kontroll te karakterit, prap se prap ja vlen.
Meqe jemi ne temen e Mangave hidhi nje sy kesaj pjese qe u paraqit ekslusivish ne You Tube. Eshte nje serial i ri i bazuar ne lojen e vjeter: Tower of Druaga. Eshte episodi i pare dhe s'ka te beje fare me historine e serialit. Eshte shume argetues ne qofte se pret per 5 minutat e para, sepse e satirizon teresisht te gjithe zhanrin e animit Japonez. Fundi i ketij episodi eshte flori fare.
The Tower of DRUAGA - The Aegis of URUK
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga lojaxhiu : 02-07-2008 mė 18:06
He He sidomos ajo pjesa kur ve doren tek statuja , amon mer e bukur eshte normal , por e kane felliq fare ama e kane bere per motrat . I ka qef japonezi keto lloj gjerash , luajta jericho barkers goxha rreklame loje zero me bisht. Per mua ja vlen Frontline Fuel of War , assasins creed , devil may cry 4 , crysis etj etj se jan goxha.
Meqe ra llafi kush do ndonje ati hd 4850 mos ti vij turp kam marre nje dore te mire , si dhe nja dy amd Phenom 9850 black edition. Te shikojme mos thyejme ndonje benchmark me dual hd 4850.
DasHuRia PerBeheT NgA dY PjeSe NdJeNjaT DhE PreKjA
Krijoni Kontakt