-----------Postuar më parë nga Behari
Behari vertet shifni mir, dhe te them merre nji shkop dhe qelju syt disave qe i kan mbyllur.
-----------Postuar më parë nga Behari
Behari vertet shifni mir, dhe te them merre nji shkop dhe qelju syt disave qe i kan mbyllur.
Sikur ne vitet 70-80 ne Shqiperi e diktatures te nderhynin anglo-amerikanet te rrezonin pushtetin e bllokisteve,te behej edhe nje gjyq e te denohej Enveri,qofte ky vendim te ishte i improvuar nga Perendimi,do dilnin serisht keta tipat e mesiperm dhe do qyrraviteshin e ngrinin grushtin e solidarizimit .
Me keto mend qe kini ju,e keni pasur hallall ato vite terrorri,internimesh,ato vite te vdekura per se gjalli.
Nuk i thuret lavdi as nuk deshperohesh per njerez qe ngriten parajsen e vete mbi ferrin e nje populli te tere.
"Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"
GETE
Bukur anallogjia kolomb ama harrove nej detaj te vockel fare. Amerikes nuk i rruhet pal1a fare per vende ku nuk ka interes, prandaj te la ty edhe mua si Shqiptare te rrezonim komunizmin, kurse ne Irak perdori Marinsat.![]()
But again, truth be told, if you're looking for the guilty you need only look into a mirror. ...
Po te flasim per drejtesi- i gjith gjygji ka qene i padrejte- ohh bile duke shkuar deri tek kapja e Saddamit. Koicidenca me e madhe eshte- se kapja e tij ndodhi- kur bushi kishe votimet presidenciale, denimi i tij u vendos gjate votimeve e kongresit ne USA, ku Bushi ka humbur shum vende.. me siguri koicidencePostuar më parë nga Alket123
![]()
Po te pyesesh ndonje njeri qe lexo me shum sesa (artikuj gazetash ne kete fushe) ky Tribunal nuk eshte fare ne te njejten nivel ne ate cfare kerkohen nga Tribunali Internacional- ( ku aplikohen ligjet internacional- ku denimi me vdekje nuk lejohet).
Bile me me mire thene- ky Tribunal eshte 'self-contained' (vet-mbajtur) gjykat- ku nuk ka te beje fare me gjykatat e tjera te Iraqut- ashtu si nuk eshte e formuar nga UN (kombet e bashkuara). (dmth eshte gjykate Amerikane).
Nqfse ky diktator do u provonte nga legalitetu internacional- UN - do kishte kontrollim te plote. Dhe ai do ishte ne burg ne Hage, edhe jo ne Iraq- ku eshte i kontrolluar nga trupat Amerikane.
How can she fall, if there is no one there to catch her
Konfirmohet dënimi me vdekje i Sadam Hyseint
Gjykata e Apelit në Irak ka vendosur që ishpresidenti Sadam Husein të ekzekutohet për krime kundër njerëzimit.Proçedura e apelit ndaj dënimit me vdekje tashmë ka përfunduar.Sipas ligjit irakian ekzekutimi i Sadam Huseinit duhet të kryhet brenda një muaji.Sadami, bashkë me dy të akuzuar të tjerë, u dënuan muajin e kaluar me varje në litar për vrasjen e mbi 150 vetëve në qytetin Duxhail në vitin 1982.Që prej tri javësh një trup gjykatësish irakianë ka shqyrtuar kërkesën e apelit të Sadam Huseinit kundër dënimit të tij me vdekje.Zëdhënësi i gjykatës i tha se apeli ishte hedhur poshtë dhe gjykata e kishte konfirmuar dënimin me vdekje me varje në litar.Sipas ligjit irakian Sadam Huseini duhet të ekzekutohet brenda 30 ditësh.Por ekzekutimi pritet të provokojë një reagim të ashpër nga përkrahësit e tij, prandaj mendohet se ai do të kryhet në një kohë dhe vend të pacaktuar.Ndaj ish-dikatorit irakian po zhvillohet edhe një proces tjetër gjyqësor.
Vendimi
Megjithatë autoritetet irakiane kanë thënë se do ta zbatojnë dënimin me vdekje ndaj Sadam Huseinit edhe nëse procedurat gjyqësore ndaj tij vazhdojnë.Dënimi me vdekje kundër ish-pushtetmbajtësit iraken Sadam Husein, sipas mendimit të presidentit të Irakut, Xhalal Talabani është përfundimtar. Talabani e respekton vendimin e gjykatës së revizionit, deklaroi një këshilltar i presidentit. Gjykata e Bagdadit e konfirmoi dje vendimin e tribunalit të posacëm, sipas të cilit, Sadami duhet të ekzekutohet për shkak të një masakre ndaj shiitëve në vitet 80. SHBA e përshëndetën këtë vendim si "gur themeli" për zhvillimet në Irak. Ndërsa ministri i jashtëm i Italisë, Masimo d Alema përforcoi ndërkohë pozicionin e shteteve të Bashkimit Evropian, të cilat e refuzojnë parimisht dënimin me vdekje. Edhe organizata të të drejtave të njeriut i bënë thirrje qeverisë irakene, që të mos e zbatojë vendimin.
My silence doesn't mean I am gone!
WASHINGTON, 29 dhjetor 2006 CNN
Avokatet e Saddam Hussein thane sot qe Ushtria Amerikane u ka kerkuar te vine te marrin gjerat personale te Husseinit. Me heret, zyrtaret e Shteteve te Bashkuara thane se Hussein pritet te ekzekutohet gjate kesaj fundjave. Kryeministri iraken Nuri Al-Maliki tha sot se asgje s'do nderprese ekzekutimin, sipas televizioneve Irakene.
Foto: REUTERS
Koha është e maskarenjëve
Por atdheu i Shqiptarëve
Slloba asht gjallë, po rron në lluks atje në Rusi, han e pin gjithë të mirat.tani lind pyetja perse nuk e denuan sllobon me varje por e mbajten si turist ne hage,deri sa vdiq natyralisht?
per mendimin tim SADAMI nuk duhet denuar me vdekje por me burgim te perjetshem
Avokatja e Sadamit mbron Sheshelin
Njëra nga dëshirat e fundit të diktatorit ka të bëjë me liderin radikal dhe kriminelin e luftës
Njërën prej dëshirave të fundit të liderit të përmbysur irakian, Sadam Husein, i cili është dënuar me vdekje me varje, do të duhej ta plotësonte mikja e tij e kamotshme dhe avokatja, Bushra Al
Khalil. Sadam Huseini e luti avokaten e njohur libaneze që ta marrë përsipër mbrojtjen e kryetarit të Partisë Radikale Serbe, Vojislav Seshel, i cili gjykohet para Tribunalit të Hagës për krime lufte
ndaj kroatëve dhe myslimanëve.
Sadam Husein, i cili nuk mundi për vete ta shmangte dënimin me vdekje, dëshirën e vet të parëndomtë ia arsyetoi avokates me miqësinë shumëvjeçare me kriminelin serb të luftës dhe nevojën për t'i ndihmuar atij që të nxirret prej situatës, nga e cila nuk kishte pasur sukses as vetë të nxirret. Pas njëzet ditësh, Bushra Al Khalil do të duhej të udhëtonte në Beograd, në mbledhje me ekipin e avokatëve të Vojislav Sheshelit, të cilit së shpejti do të duhej t'i bashkëngjitej në përgatitjen e mbrojtjes së kriminelit serb të luftës. Pak para takimit të fundit tim me Sadam Huseinin, dhjetë ditë pasi që i është shpallur dënimi me vdekje, kam pranuar ftesën e Amjad Mikati, përfaqësuesit të zyrës së Vojislav Sheshelit, për t'iu bashkëngjitur ekipit të mbrojtësve të Vojislav Sheshelit.
Atëherë ende kisha shumë obligime me mbrojtjen e Sadam Huseinit dhe nuk mund ta pranoja ofertën. Por, në bisedën e fundit me Sadamin ia përcolla përshëndetjet e Sheshelit dhe përmenda dëshirën e tij që ta mbrojë para gjyqit të Hagës. Sadami më sugjeroi që ta pranojë mbrojtjen e tij, sepse, siç tha, bëhet fjalë për njeri të madh, i cili bashkë me Milosheviçin bëri çmos për ta ruajtur Jugosllavinë dhe t'i kundërvihet imperializmit amerikan në Ballkan – zbuloi Bushra Al Khalil.
Në pyetjen e gazetarëve se a është e njohur me faktin se formacionet paraushtarake nën ko mandën e Sheshelit kanë kryer krime ndaj kroatëve dhe myslimanëve në Kroaci dhe Bosnjë, Bushra u përgjigj: Sadami më shpjegoi se në territoret e Jugosllavisë ish te udhëhequr luftë qytetare dhe se të gjitha akuzat në llogari të Sheshelit janë të rrejshme, përndryshe Vojislav Sheshelin disa herë personalisht e kam takuar në Bagdad, sepse udhëhiqte me këshillin koordinues, të cilit viteve të nëntëdhjeta iu kishin bashkangjitur intelektualë të njohur botërorë,
të cilët përpiqeshin për ndërprerjen e sanksioneve ndaj Irakut.
Përveç kësaj, si avokate, konsideroj se askush nuk është fajtor derisa nuk iu vërtetohet fajësia.
Bushra, e cila edhe vetë e konsideron Sadam Huseinin udhëheqës të madh dhe idhull, kishte shpjeguar se prej nga buron aq miqësi në mes të radikalit serb dhe diktatorit irakian. Sadami më kishte thënë: Shesheli është sikurse unë, atdhetar i madh dhe nacionalist. Përveç kësaj, ideologjia e Ba'th Partisë është e njëjtë sikurse ajo e Partisë Radikale të Sheshelit. Ashtu siç dëshirojnë të gjithë arabët të jetojnë në një shtet, po ashtu edhe Shesheli dëshiron që të gjithë serbët të jetojnë në një shtet. Sa herë që kishte rastin, Sadami me kënaqësi e pranonte
bashkëmendimtarin Sheshel, kurse Shesheli e vizitonte së paku dy herë në vit.
---------------
Kisha deshirue me lexue mendimet e juaja rreth kesaj teme,ne veqanti te atyre te cilet i quejn `vellezer `te gjithe ata ne boten aziatike apo me kjarte ,ata qe nxjerren lote per Sadamin !
Urdheroni...
Me respekt
rtp-ja
ps. "........Te gjithe kane te drejte te mendojne..
por ka shume njerez qe i kursejne mendimet!"
Per te gjithe ju qe qani Sadamin :
Avokatja e Sadamit mbron Sheshelin
Njëra nga dëshirat e fundit të diktatorit ka të bëjë me liderin radikal dhe kriminelin e luftës
Njërën prej dëshirave të fundit të liderit të përmbysur irakian, Sadam Husein, i cili është dënuar me vdekje me varje, do të duhej ta plotësonte mikja e tij e kamotshme dhe avokatja, Bushra Al
Khalil. Sadam Huseini e luti avokaten e njohur libaneze që ta marrë përsipër mbrojtjen e kryetarit të Partisë Radikale Serbe, Vojislav Seshel, i cili gjykohet para Tribunalit të Hagës për krime lufte
ndaj kroatëve dhe myslimanëve.
Sadam Husein, i cili nuk mundi për vete ta shmangte dënimin me vdekje, dëshirën e vet të parëndomtë ia arsyetoi avokates me miqësinë shumëvjeçare me kriminelin serb të luftës dhe nevojën për t'i ndihmuar atij që të nxirret prej situatës, nga e cila nuk kishte pasur sukses as vetë të nxirret. Pas njëzet ditësh, Bushra Al Khalil do të duhej të udhëtonte në Beograd, në mbledhje me ekipin e avokatëve të Vojislav Sheshelit, të cilit së shpejti do të duhej t'i bashkëngjitej në përgatitjen e mbrojtjes së kriminelit serb të luftës. Pak para takimit të fundit tim me Sadam Huseinin, dhjetë ditë pasi që i është shpallur dënimi me vdekje, kam pranuar ftesën e Amjad Mikati, përfaqësuesit të zyrës së Vojislav Sheshelit, për t'iu bashkëngjitur ekipit të mbrojtësve të Vojislav Sheshelit.
Atëherë ende kisha shumë obligime me mbrojtjen e Sadam Huseinit dhe nuk mund ta pranoja ofertën. Por, në bisedën e fundit me Sadamin ia përcolla përshëndetjet e Sheshelit dhe përmenda dëshirën e tij që ta mbrojë para gjyqit të Hagës. Sadami më sugjeroi që ta pranojë mbrojtjen e tij, sepse, siç tha, bëhet fjalë për njeri të madh, i cili bashkë me Milosheviçin bëri çmos për ta ruajtur Jugosllavinë dhe t'i kundërvihet imperializmit amerikan në Ballkan – zbuloi Bushra Al Khalil.
Në pyetjen e gazetarëve se a është e njohur me faktin se formacionet paraushtarake nën ko mandën e Sheshelit kanë kryer krime ndaj kroatëve dhe myslimanëve në Kroaci dhe Bosnjë, Bushra u përgjigj: Sadami më shpjegoi se në territoret e Jugosllavisë ish te udhëhequr luftë qytetare dhe se të gjitha akuzat në llogari të Sheshelit janë të rrejshme, përndryshe Vojislav Sheshelin disa herë personalisht e kam takuar në Bagdad, sepse udhëhiqte me këshillin koordinues, të cilit viteve të nëntëdhjeta iu kishin bashkangjitur intelektualë të njohur botërorë,
të cilët përpiqeshin për ndërprerjen e sanksioneve ndaj Irakut.
Përveç kësaj, si avokate, konsideroj se askush nuk është fajtor derisa nuk iu vërtetohet fajësia.
Bushra, e cila edhe vetë e konsideron Sadam Huseinin udhëheqës të madh dhe idhull, kishte shpjeguar se prej nga buron aq miqësi në mes të radikalit serb dhe diktatorit irakian. Sadami më kishte thënë: Shesheli është sikurse unë, atdhetar i madh dhe nacionalist. Përveç kësaj, ideologjia e Ba'th Partisë është e njëjtë sikurse ajo e Partisë Radikale të Sheshelit. Ashtu siç dëshirojnë të gjithë arabët të jetojnë në një shtet, po ashtu edhe Shesheli dëshiron që të gjithë serbët të jetojnë në një shtet. Sa herë që kishte rastin, Sadami me kënaqësi e pranonte
bashkëmendimtarin Sheshel, kurse Shesheli e vizitonte së paku dy herë në vit.
Me respekt
rtp-ja
ps. "........Te gjithe kane te drejte te mendojne..
por ka shume njerez qe i kursejne mendimet!"
Krijoni Kontakt