Close
Faqja 2 prej 13 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 129
    ................
    Anëtarësuar
    19-11-2004
    Postime
    1,110
    Citim Postuar më parë nga Del Monako
    Kanunin e zbatojn ato rrobt e trash qe jane rrit me delet anej nga zbret dhija me frena dore.
    Bravo

... s'kemi dëgjuar deri më sot për KULLA NGUJIMI në Tiranë apo në qytete të mëdha... mbase ka andej nga Bathorja të tilla kulla këto vitet e fundit, por jo në Tiranë ku asfalti ka qenë pa baltë dhe llum deri përpara 1993-shit... dhe së fundi, bie dakort me Brarin.
    Këta që po ngrihen dhe mbrojnë kanunin, e dinë që jo vetëm po tu ngacmosh gratë bëhet nami, por edhe po ti ngacmosh telat e gardhit të vrasin... u civilizuat juve... apo o burra se forum është e t'ja fusim lloqeve ??!!
    Për një fjalë goje të thënë pa vend ai kanuni i famshëm jo vetëm të merr jetën por ta bën gjininë mashkullore të fisit HI dhe PLUHUR.
    Mos na bëni si të civilizuar se po të ishit të civilizuar, kanuni nuk do rronte për qindra vjet ashtu siç e bëri Lekë Dukagjin halja.

Përse nuk ka gjakmarrje Jugu dhe Shqipëria e Mesme??!!

Hajde ditë të mbarë...

echo Maska e Dara
    Anëtarësuar
    30-11-2005
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    694
    Shume gabim ben ai qe justifikon vrasjen me Kanunin.

Te me kishin ngacmuar burrin, nuk do kisha vrare...sinqerisht e kam.
    My whores left me no time to get married.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Humdinger

... s'kemi dëgjuar deri më sot për KULLA NGUJIMI në Tiranë apo në qytete të mëdha... mbase ka andej nga Bathorja të tilla kulla këto vitet e fundit, por jo në Tiranë ku asfalti ka qenë pa baltë dhe llum deri përpara 1993-shit... dhe së fundi, bie dakort me Brarin.
    Këta që po ngrihen dhe mbrojnë kanunin, e dinë që jo vetëm po tu ngacmosh gratë bëhet nami, por edhe po ti ngacmosh telat e gardhit të vrasin... u civilizuat juve... apo o burra se forum është e t'ja fusim lloqeve ??!!
    Për një fjalë goje të thënë pa vend ai kanuni i famshëm jo vetëm të merr jetën por ta bën gjininë mashkullore të fisit HI dhe PLUHUR.
    Mos na bëni si të civilizuar se po të ishit të civilizuar, kanuni nuk do rronte për qindra vjet ashtu siç e bëri Lekë Dukagjin halja.

Përse nuk ka gjakmarrje Jugu dhe Shqipëria e Mesme??!!

Hajde ditë të mbarë...
    Pse or daj zini ne goje Kanunin pa pas lidhje me asgje? Kur ka perligje Kanuni vrasjen pa te vrare? Na e gjej trim se duket i njihke keto gjera me hollesi. Ose kerko falje se genjeve?
    Kush te tha se jugu nuk ka hakmarrje. Ka Hakmarrje edhe te felliqte turke bile. Kush te thote se hakmarrja eshte e lejuar me Kanun?

Ti s'di as "K" prej Kanuni e flet me bindje sikur e ke studiuar holle! Mos e pace dite tha thote baca ty: Kanuni sankcionon 'hakmarrjen' si nje gje teper te shemtuar, dhe shpesh mund te perfundoje me lecitje. Se ku lejohet Hakmarrja: kjo veper e turpshme per KANUNIN eshte e lejuar dhe e obligueshme vetem me kodet e prapambetura mesjetare greke, serbe dhe kuptohet me ligjet e flliqta turke dhe me sheriat. Kete KANUNI I SHENJTE NUK E LEJON!

Dhe ku e more vesh ti se jugu nuk ka pase Kanunin e vet njesoj si veriu?
    Mos e perbalt or i paditur krijesen me te Hyjnueshme qe i ka fale Zotin njerzimit ne kete bote. Se nuk ia ke as idene, u bere ti permes propgandes kulturocide sllavokomuniste, turkanadollake e grekekspanzioniste te na tregosh se cfare eshte Kanuni. Turp i gjysherve si s'te ze toka sic ju ka zene.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e faiksmajli
    Anëtarësuar
    12-02-2006
    Postime
    117
    Per shkak te nje femre jane bere luftrat greko--romake ne ate kohe.
    Kujdes se po ndodhkan edhe tash. Mos e ngacmo shqiptarin ne seder
    se pastaj fillon lufta. Ne kemi plot e perplot paradokse.

................
    Anëtarësuar
    19-11-2004
    Postime
    1,110
    Citim Postuar më parë nga Baptist

Dhe ku e more vesh ti se jugu nuk ka pase Kanunin e vet njesoj si veriu? .
    Ja na i thuaj ti që e ditkërke... si ka qenë kanuni i Jugut??!!
    Aq më mirë nëse ka pasur dhe nuk paska më... kjo tregon që njerzit civilizohen, nuk mbeten kafshë dhe hakmerren e ngujohen nëpër kulla për vite të tëra pa shkollë e punë e katandi.

Mos e perbalt or i paditur krijesen me te Hyjnueshme qe i ka fale Zotin njerzimit ne kete bote. Se nuk ia ke as idene, u bere ti permes propgandes kulturocide sllavokomuniste, turkanadollake e grekekspanzioniste te na tregosh se cfare eshte Kanuni. Turp i gjysherve si s'te ze toka sic ju ka zene.
    Mos përbalt BALTËN, ERRËSIRËN, VRASJEN atë ligj gjakpirësish që vrasin djemtë e tjetrit për hakmarrje, që fusin fishekun në pajë dhe nisin nusen tek dhëntrri i cili nëse kjo nuse do ti rëndohet kanë të drejtë ta vrasin me fishekun në pajë të dhënë nga babai i vajzës vetë??!! Të përbalt atë ligj që u mëson djemve që në djep se kush janë gjaksit e tyre dhe i mëson ti urrejnë deri në vdekje krijesat e familjes që janë në gjak??!!
    Në cilën botë jeton ti që të mund të sjellësh një rast kaq idiot sa kanuni i Lek Dukagjinit dhe të jetosh akoma me të tilla ndarje për së gjalli vetëm se e ka shkruar kanuni dhe i je nënshtruar atij??!!
    Në cilin shtet ndodh kjo??!!
    Ka hakmarrje në Kretë në Greqinë e Jugut, por jo të kategorisë së Lek Dukagjinit.
    Ti e quan normale të zhdukësh meshkujt e një fisi e së bashku me ta farën dhe mbiemrin e tyre vetëm se diçka ndodhi mes dy familjesh dhe kanuni thotë që ata duhet ti lajnë me gjak gabimet e tyre??!!
    Ja pra ky kanun të ka lënë qindra vite pas dhe të ka mbyllur sytë e të bën hakmarrës dhe agresiv ndaj çdo gjëje që bie ndesh me kanunin.

Sa për broçkullat serbokomuniste e më the e të thashë, shko e thuaji në ndonjë vend tjetër e jo këtu, sepse ata që kundërshtojnë kanunin vëllavrasës SHQIPTAR, nuk janë as serbë e as grekë por shqiptarë dhe më shumë se ti që mundohesh të mbrosh një kanun i cili sjell ashtu siç gjithë kohën ka bërë, zhdukjen e shqiptarëve mes njëri tjetrit... pra kjo i shërben sërbëve dhe grekërve dhe si rrjedhim i thjeshtë llogjik, i bie që ti me mendimet e tua, ti shërbesh më së miri sërbëve dhe grekërve të cilët fërkojnë duart kur shohin shqiptarët të vriten mes njëri tjetrit.

Ja më thuaj tani... cili është i padituri mes nesh ??!!

... të të ngiste dikush gruan, cili do qe dënimi sipas kanunit të Lek Dukagjinit??!!
    ... meqë e njeh kaq mirë dhe ja di ligjet po të pyes!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Humdinger : 05-11-2006 më 22:10

i/e larguar
    Anëtarësuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Ministria e Mbrojtjes Se Republikes Demokratike te Shqiperise
    Postime
    1,499
    Ja na i thuaj ti që e ditkërke... si ka qenë kanuni i Jugut?
    Kanuni i Jugut? hmmm hajde se po e them. Ky djale me ngacmon bashkeshorten. Mire.

Mbas 5-10 vjeteve, paguaj njerin dhe laj hesapet. Di inatin e toskut ti?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Citim Postuar më parë nga Alket123
    Kanuni i Jugut? hmmm hajde se po e them. Ky djale me ngacmon bashkeshorten. Mire.

Mbas 5-10 vjeteve, paguaj njerin dhe laj hesapet. Di inatin e toskut ti?
    Lexo ketu ti enverist i shoqates se ........
    Kanunet kane qene jetike dikur per mbajtjen gjalle te shqiptareve, ne kushtet e mungeses se shtetit.
    Me kohe , me vendosjen e shtetit, edhe kanuni doli nga loja dhe nga nevoja per te.
    Por sa here qe shteti nuk eshte ne gjendje te vendose rregullin me ligj, Kanuni del si nje zgjidhje ne vend te ligjit te shtetit.
    Dikur kanun nuk ka pasur vetem veriu dhe mos tregoni diturine tuaj pa e ditur se c`thote kanuni.
    Ka pasur kanun edhe shqiperia e mesme dhe ajo e jugut dhe madje cdo krahine kishte kanunin e vet.Por me kohe sic e thashe keto u zevendesuan me ligjet e shtetit ne fuqi.
    Dhe nuk i thone Kanuni i Leke Dukagjinit se e shkroi Leke Dukagjini.
    Por se ka qene Kanuni i krahines se Lekes dhe i krahines se Dukagjinit.
    Edhe mos jep ment per ato gjera qe je idiot.
    Unë jam njeri i thjeshtë.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Ku ka arritur shkalla e civilizimt ne Shqiperi(por dhe ne diaspore)?! Akoma diskutohen kanunet, dhe meret jeta e njeriut per nje fjale goje
    Sa nga ju kane ngacmuar vajza e gra ? ja mendoheni tju kishin vrare dhe ju , thjesht se u ngacmuat motrat apo grate??
    Per mentalitetin e shqiptarit dhe nje dru i mire do mjaftonte, por jo ti marresh jeten tjetrit! Njerez pa mocionin e njerzimit. Dhe ne presim te behet Shqiperia:P me keto mentalitete nuk ka per tu bere ndonjeher

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Ha, ha, ...
    Po keto Kanunet jane te vetmet gjera qe te kan bere te civilizuar dhe te kan dalluar nga gjithe kafshet tjera te mesjetes. Keto Kanune te kan dhene dhe ruajtur per kaq shekuj mynxyrash identitetin, nderin dhe mbijetesen kombetare dhe para se gjithash lirine. Vetem kafsha turke, serbe dhe greke hakmerret,
    Hakmarrja eshte e ndaluar me Kanun-e. Pra shqiptari nuk ka te drejte te hakmerret. Po ja qe nuk dini gje prej gjeje ne lidhje me kanunin dhe te gjithe hidheni me kompetenca sikur ekskluzive ta vleresoni. Ajo lufta qe beri Partia kunder Kanunit ishte vetem per shkak te absolutizmit qe deshironte per vete Enveri dhe pse nuk pranonte konkurent.

Dhe ti tani flet nga ato qe te kan hyre ne koke permes propagandes antikombetare per te crrenjosur Kanunin ne menyre qe te mund te vriste Xhaxhi ke te doje pa pase frike nga Drejtesia Hyjnore e Kanunit.

Ja na i thuaj ti që e ditkërke... si ka qenë kanuni i Jugut??!!
    Aq më mirë nëse ka pasur dhe nuk paska më... kjo tregon që njerzit civilizohen, nuk mbeten kafshë dhe hakmerren e ngujohen nëpër kulla për vite të tëra pa shkollë e punë e katandi.
    Tani te ato qe the:
    Se qenke shume i zgjuar: Me cilat ligje te "avancuara" te kesaj bote vrasesi lejohet te rrije i lire bile edhe te shkoje ne shkolle, pale dhe te fitoje e punoje i papenguar nga Ligji?

Dhe c'drecin eshte "katandia"?! Se nuk e paskam ndier...
    Mos përbalt BALTËN, ERRËSIRËN, VRASJEN atë ligj gjakpirësish që vrasin djemtë e tjetrit për hakmarrje, që fusin fishekun në pajë dhe nisin nusen tek dhëntrri i cili nëse kjo nuse do ti rëndohet kanë të drejtë ta vrasin me fishekun në pajë të dhënë nga babai i vajzës vetë??!! Të përbalt atë ligj që u mëson djemve që në djep se kush janë gjaksit e tyre dhe i mëson ti urrejnë deri në vdekje krijesat e familjes që janë në gjak??!!
    Në cilën botë jeton ti që të mund të sjellësh një rast kaq idiot sa kanuni i Lek Dukagjinit dhe të jetosh akoma me të tilla ndarje për së gjalli vetëm se e ka shkruar kanuni dhe i je nënshtruar atij??!!
    Në cilin shtet ndodh kjo??!!
    Ka hakmarrje në Kretë në Greqinë e Jugut, por jo të kategorisë së Lek Dukagjinit.
    Ti e quan normale të zhdukësh meshkujt e një fisi e së bashku me ta farën dhe mbiemrin e tyre vetëm se diçka ndodhi mes dy familjesh dhe kanuni thotë që ata duhet ti lajnë me gjak gabimet e tyre??!!
    Ja pra ky kanun të ka lënë qindra vite pas dhe të ka mbyllur sytë e të bën hakmarrës dhe agresiv ndaj çdo gjëje që bie ndesh me kanunin.
    "Mos e vet se t'kallzon vet"
    (keto shpifje qe ke vargezuar nuk kan te bejne me Kanunin por me teket e egersirave te vendit tend qe thirren ne Kanun per te arsyetuar poshtersine e vet)

Sa për broçkullat serbokomuniste e më the e të thashë, shko e thuaji në ndonjë vend tjetër e jo këtu, sepse ata që kundërshtojnë kanunin vëllavrasës SHQIPTAR, nuk janë as serbë e as grekë por shqiptarë dhe më shumë se ti që mundohesh të mbrosh një kanun i cili sjell ashtu siç gjithë kohën ka bërë, zhdukjen e shqiptarëve mes njëri tjetrit... pra kjo i shërben sërbëve dhe grekërve dhe si rrjedhim i thjeshtë llogjik, i bie që ti me mendimet e tua, ti shërbesh më së miri sërbëve dhe grekërve të cilët fërkojnë duart kur shohin shqiptarët të vriten mes njëri tjetrit.

Ja më thuaj tani... cili është i padituri mes nesh ??!!

... të të ngiste dikush gruan, cili do qe dënimi sipas kanunit të Lek Dukagjinit??!!
    ... meqë e njeh kaq mirë dhe ja di ligjet po të pyes!!
    Mos belbezo, por bleje Kanunin lexoje pastaj mundohu ta kuptosh drejte, dhe kur te hasesh ne veshtiresi per te kuptuar ndonje gje pyet, -ja me pyet mua mos pac tjeter dhe une do ti sqaroj.

Shih se i kish dhene White Angel tek tema, pih 'fenomeni i gjakmarrjes' -fenomen, papapapa.

Ja ku po ti sjell:

GJAKU PER PUNE TE LIGE
    Ata , qi kan shtat e dhune bashke , po u vrane te dy ne pune te keqe , shkojne GJAK-HUPES.

I marruemi e e marruemja vetem atbote shkojne gjak-hupes , kur te vriten ne pune e ne mndyre te keqe me nji pushke.

Do te qesin dorzane sepse gjaqet e te marruemve nuk do t'i kerkojne perjete.

(Ndonese nuk e kish dhene te plote)
    Ja kete e thote kanuja per keto pune. Ne asnje menyre tjeter, ne ASNJE RAST tjeter nuk ta perligje Kanuja vrasen per keto pune. Perpos ne nje moment aq trondites sikur eshte skena qe pershkruan kanuni.

Gjyqet me Ligjet e botes me te "avancuar" sot, perligjin vrasjen ne kete rrethane pa asnje medyshje, por Kanuni i Hyjnueshem e perligje vetem ne kete moment tejmase afektiv dhe asnje qast me gjate. Se po iku njeri para se te kete shkrepur pushka dhe ti nuk i vrave qe te dy vetem me nje plumb Kanuni te quan vrases. Por Ligjet "civilizuese" ato tuat ehde po e ndoqe pas dhe e vrave me te tretin apo te katertin plumb do te ta perligjin vrasjen ne afekt. Shpesh here do te ta perligjin si vrasje ne afekt edhe po e vrave ne rruge apo ndoshta edhe ne shtepi te vet me arsyen se hidherimi i tepruar gjer ne afekt ti ka mbyllur syte gjer ne ate mase sa ke qene i "paperllogaritshem". Kete e qyan ti drejtesi? Jo une kete e quaj "licence to kill", gje qe Kanuni nuk ta jep kurre.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Vetem kafsha turke, serbe dhe greke hakmerret
    a mo djale.. ti fluturoke me presh ne b***

sipas teje ata kosovaret qe u hakmorren serbit pasi u "clirua" Kosova, cfare jane? turq,greke apo serbe? Po ata qe ngujohen neper kulla e presin rradhen te vriten cfare jane ?
    ndoshta ke te drejte:P

Faqja 2 prej 13 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Arabi, 8 vjecarja martohet me 58 vjecarin
    Nga ^_BIM_BUM_BAM_^ në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 158
    Postimi i Fundit: 22-05-2009, 08:14
  2. Mbysin 8 vjeçarin qenët endacakë në Karaqevë të Kameicës
    Nga sweet_dreams në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 22-03-2009, 05:07
  3. Histori e shkurter e qytetit te Janines 1000 vjecarin e fundit
    Nga King_Gentius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 22-04-2005, 21:54

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •