Të jesh shtet se pari duhesh te kesh popull pastaj te kesh shtet sepse shtetin e man populli.
Të jesh shtet se pari duhesh te kesh popull pastaj te kesh shtet sepse shtetin e man populli.
Me poshte e keni linkun per nje material 26 minutesh te pa-transmetuar neper media dhe te papublikuar me heret se sot (28 qershor 2007). Aty do te gjeni pergjigjje per shume pyetje qe mund te ju kane kaluar neper mend ne lidhje me rrjedhat politike ne Kosove.
http://video.google.com/videoplay?do...76796690325135
Te jesh i pavarur si shtet: Jane fillimisht keta kriteria:
1. Integritet teritorial.
2. Ti plotesosht kushtet e nje skices te nje shtetit funksional.
3. Te zesh nje vend te ngrohte ne FN.
Per A-1, gabim jeni kur shkruani se nje shtet eshte i pavarur kur ka himnin dhe flamurin e vete, mbase kjo nuk eshte e mjaftueshme per nje veteqeverisje.
.pavarsi do te thet qe shqiponja te valon ne ter boten e lir ashtu si ika hije.
Don te thote qe duhet te punojsh shume per ta bere shtetin te pamvarur,por te Shqiptaret eshte e kunderta "njehere vjen xhepi pastaj vjen shteti".
shtet i pavarur do te thote te mos varesh nga asnje shtet jo si puna kosoves qe varet nga serbet
Është një thënie, në shikim të parë, duket se nuk është e thellë, por aktualiteti dhe thellësia e saj eshtë gjithmonë prezente.
Thënja "Le të vijë të më shohë ai që ka rënë nga dardha!"
Këtë e dinë më së miri popujt e robëruar, psh. shqiptarët e Kosovës.
Të kesh shtet do të thotë të kesh OBORRIN, prej të cilit s' mund të të dëbojë askush, të jesh shtet do të thotë t' i rregullosh gjërat vetë; e është më se e qartë se armiku nuk t'i rregullon çështjet si duhet kurrë.
Edhe (për shkak të naivitetit) kur mendon se është rregulluar diçka, ajo s' është gjë tjetër veçse një mashtrim optik, prapa të cilit gjendet Pylli i Mjegullës, në të cilin do të humbësh, nëse sot jo, nesër gjithsesi...
Sidoqoftë, mirmëngjes Jetë!
shtet i pavarur do te thot qe mos te ket shtet tjeter qe te te caj T*R*A*P*I*N
S |< R /\ p /\ |_ |
Skrapali.Babuc.Pianec.Do.Me.Se.Kam.Sa.Te.Duash
te jesh i pamvarun kerkon edhe pergjegjesi te duhur, te dish se ç'eshte strategjija ekonomia e bujqesia.
kemi plote shtete te pamvarura ne bote por mjerishte se te te gjitha keto shtete nuk jane te afta qe ta mbajne ekuilibrin e duhur per shkaqe ekonomike dhe strategjike.
I pamvarun nuk do thote se duhet te mbetesh i izoluar....
Krijoni Kontakt