Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 46
    patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Te jem i sinqerte,nuk e di se c'do te thote te jesh shtet i pavarur...per kete mund te pyesni me mire nje shtetas Amerikan ose se fundmi nje shtetas Kinez pasi jane keto dy superfuqi te cilat nuk jane te varura nga askush,ose ndoshta edhe shtete te tjera te medhaja e te fuqishme ekonomikisht...nje shtet i vogel dhe i dobet,gjithmone eshte i varur nga nje shtet me i madh dhe me i fuqishem...kjo eshte dicka e faktuar qe nga zanafilla e formimit te shteteve...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,069

Flamurit të Kosovës i shtohet simboli i Serbisë

Ngjyra e bardhë e flamurit Serb zë një të tretën e flamurit të ardhshëm të Kosovës...

nga Brunilda Merko

E ndërsa të gjithë përpiqen të krijojnë një ide në kokë rreth pakos së famshme të Ahtisarit për statusin e ardhshëm të Kosovës,çështje të tjera lihen mënjan, por të cilat me siguri do të ngjallin më vonë debate të nxehta, dhe një ndër to është edhe flamuri i ardhshëm i kosovarëve. Duhet një flamur për Kosovën të jetë i ngjashëm me atë që është përdorur për shekuj me radhë, por të jetë i ngjashëm dhe me atë që shpreh më shumë se kaq, pra, një etnitete të tjera kombëtare! Si mund të jetë një flamur i tillë, ku aty të jetë së bashku një shqiptar dhe një serb! Atëherë duhet hequr dorë nga flamuri kuq e zi dhe me shqiponjën në mes, sigurisht, ai duhet të jetë këtej e tutje ndryshe, ndoshta pa shqiponjë, por me fushën kuq e zi, ndoshta me shqiponjën por jo kuq e zi... Në pakon e Ahtisarit deri diku thuhet se flamuri i ardhshëm i kosovarëve do ta ruajë simbolin e vet, pra shqiponjë, një simbol i shumë vendeve, duhet thënë, përderisa është një nga simbolet e Perandorisë Bizantine, të cilën e kanë përdorur dhe shumë kombe të tjera.
    Duhet patur parasysh se shqiponja dykrenore është simbol i perandorive (Bizantine, Ruse dhe Prusiane), të gjitha, perandori me konotacion të fortë fetar në themel të ekzistencës.
    Për më tepër Ahtisari e ka gjetur ekuilibrin erdhe këtu tek vetë kosovarët dhe serbët, flamuri përkatës i të cilëve e përfshin këtë simbol. Shqiponja dykrenore, për të cilën, një diplomat i huaj në Kosovë kka thënë (pulë dykrenore), është simbol i përbashkët i shqiptarëve, serbëve dhe malazezëve, të gjithë me ëndrrat e perandorisë, por që mbeten vende të vockla në politikën botërore. Simboli “shqiponjë”vetvetiu po shërben njëkohësisht si simbol kombëtar i Kosovës por edhe si një simbol multietnik. Në fakt varianti i parë i flamurit të ardhshëm, që qarkullon, nuk është i ngjashëm me asgjë që pritet nga qytetarët. Një flamur trengjyrësh, kuq, i zi dhe i bardhë,horizontalisht, ky është flamuri i parë që mendohet se do të jetë ai që do të përfaqësojë Kosovën në arenën ndërkombëtare dhe kosovarët në shtetin e tyre. Trikoloriti në flamur është një nga metodat e vjetra të perandorëve të mëdhenj, të cilët përpiqeshin që nëpërmjet tij të mos shprehnin asnjë identitet kombëtar, duke “hipnotizuar” vende të tjera për t’u bërë nënshtetas të tyre. Sigurisht, që në rastin e Kosovës, ky shpjegim nuk është me vend.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-02-2007
    Postime
    16
    - Çfarë do të thotë të jesh shtet i pavarur?
    do te thote pergjegjsi te madhe ndaj gjithe banorve
    - Çfarë ndryshimi do të sjellë kjo pavarësi në jetën e vendit?
    ne fillim te vogel, por me kohe...
    - Çfarë ndryshimi do të sjellë kjo pavarësi në jetën tuaj si shtetas të Kosovës?
    do te shohem, momentalisht nuk e di...
    - Çfarë ndryshimi do të sjellë kjo pavarësi në raportet tuaja me shtetet fqinje?
    prap, mvaret si siellemi ne me pakica ne kosove

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-02-2007
    Postime
    23
    Te jesh i pavarur per mua do te thot te mengjash vetveten e jo te te menagjojne te tjeret.
    Nuk pajtohem me konstatime te tilla si per shembull e njerit nga antarve te forumit "seqka pas 24 aoreve te pavarsimit te Kosoves...".Nuk ka te marre te tille qe ushqejne iluzion se pavarsia do na bej jeten si ne nje kposht me lule. Mjafton se largohet nje ankth i madh dhe i stergjatur qe na ka percjell si Kosovar, se e ardhmja e jone eshte jasht tutorizmit serb.
    Une si shtetas i Kosoves do te angazhojem qe aty ku jam te punoj pa krijuar iluzion dhe pa u deziluuzioanuar qe vazhdon sfida e perballjes me problemet ekzistenciale. a nuk eshte pak kjo se kuuuuuuuuuuuuurrrr ma nuk do druhem se ne pikat qe i dim ne Kosovaret, e caktuara te rrugeve te Kosoves do te maltretohemi nga policia serbe. Kuuuuuuuuurrrrr ma nuk do ket shance serbi i Kraleves te na nxjerr nga gjiu dhe shtrati i gruas dhe familjes ne pike te gjumit per te na shtrirw nw dajak bodrumeve tw ftohta tw burgjeve serbe....
    E pranoj, dua te jem "budalla" siq mendon antari Mendimi i Juaj, se kjo pavarsi e Kosoves do te na sjelle te mira e jo "palestine ne europe".Gabohesh OKI se "e kemi kot".Une nuk perfaqsoj asnje subjekt politik, por e ndjej se nuk e kemi kot e sa per kot, e keni ju me defetzmin qe mbillni ne komentin tuaj.Krejt ne fund jam ivetdishem se endrra e jone nuk eshte permbushur tersisht, por jam shume optimist se ajo shpejt do te permbushet. Ti nuk e din z.Oki logjiken e serebit, ai ne Kosove ose do te qeverise, ose do ike, dhe ne ato komuna te getoizuara kan mbet ne germadhat e ndjenjes mitomanike e cila shume shpejt ne realitetin e ri kur Kosova do ket ambasada te veta ne vendet me te rendishme te botes, miti i tyre do shembet se bashku me ato katund-komunat e tyre te Ahtisarit
    tash per tash kaq.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Postime
    9
    Cili eshte qellimi i formimit te shtetit? Te sundohesh apo te sundosh?
    Bota beson ne ty ather kur ti beson ne vete. Bota te ndihmon ty atheher kur ti i ndihmon vetes. Te behesh shtet do te thot te pranosh rrezikun per ruajten nga sulmet e jashtme dhe mbajtjen e sigurise se mbrenshme. Arsye pse ende Bashkesia nderkombetare nuk beson tek ne, qe jemi te afte te ndertojme shtet, eshte se njerezit ne kosove mendojne "ne jemi te paafte te ruajme shtetin, prandaj na duhen te huajt, se Serbia do t'na vjen menjehere". Te mendosh se nje popull eshte i paafte te veteqeveriset, ne nje menyre eshte qendrim fashist, dhe ne anen tjeter paraqet nivelin me te lart te vet-injorances. Beso ne vetvete dhe pregatitu per cdo sfide, kjo do te thote te jesh shtet! Ne bote ekzistojne shume shtete qe jane te rezikuara territorialisht me shume se Kosova, por megjithate ato ende E K Z I S T O J N Ë ! Sa i perket mbrojtes nderkombetare, do të shtroja nje pyetje. A jeni te gatshem te vdisni ne Afganistan ose Irak? Nuk ma mer mendja. Pse? Ngase nuk ekziston motivacioni ta rrezikosh jeten per nje vend te huaj dhe popull te huaj. Ndersa a jemi te gatshem te rrezikojme per vendin tone? Ma mer mendja shume me shume se sa per Afganistan e Irak, ngase ktu e kemi vendin dhe ktu do te jetojme, ne femijet tane dhe niperit tane... Komshiu yt nuk mund ta ruan shtepin tende me mir se sa ti. Kjo eshte arsyeja pse mbrojtja nderkombetare nuk eshte shume e sigurt. Ne Sebrenice u masakturan 8000 boshnjak para hundeve te forcave Holandeze, pse ata nuk e ndaluan masakren me te tmershme pas luftes dyte boterore? Rasti tjeter eshte pikerisht ne vendin tone. Ne vitin 2001 ne Mitrovice, mbrenda nje jave u vrane 11 dhe u debuan 11.000 shqipetar nga veriu i Mitrovices para hundeve te Kforit Francez. Pse nuk i ruajti ata Kfori?
    Dhe ne fund, si qytetar te Kosoves, dhe si intelektual te ardhshem jemi te obliguar (deshem apo jo) ti mbrojme interesat nacionaliste te vendit tone. Ky eshte fati jone. Kjo eshte detyra jone. Kur e ngritë koken, askush nuk mund te kaleroje mbi kurrzin tend! Kur e ke koken e ulur, cdo kush do te kaleroje mbi ty, dhe do te behesh popull gomar. Popujt e botes do te qeshin me ty, se sa naiv dhe i shkret qe ishe...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-07-2006
    Postime
    8
    Te jet nje shtet i pavarur eshte nje shtet kur:
    1.Disponon monopolin fizik personal te atij shteti(e jo si unmik)
    2.Te figurojn flamuri,stema dhe himni
    3.Dhe kur nuk do te ket nderhyrje te shteteve tjera ne punet personale

Ky ishte mendimi im personal...Pershendetje

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Shumë pyetje palidhje.

Çfarë do të thotë të jesh shtet i pavarur?

Kurse unë po them:
    Çfarë do të thotë të jesh shtet i varur?

Por kjo po del edhe më bajat. Prandaj nuk ka shtet të varur e të pavarur. Shteti ose ekziston ose nuk ekziston. Nëse shteti nuk është i pavarur ai nuk është shtet, thjesht aty nuk ka shtet fare.
    Pyetjka do të duhej të ishte: Çfarë do të thotë të jesh shtet? Këtu mund të përgjigjet çdo njeri i botës sepse në tërë botën ekzistojnë shtete. Edhe në Kosovë ekziston shteti e ky quhet UNMIK. Shtet të cilin e nuk e do askush nga shqiptarët.

Manitu Maska e kiniku
    Anëtarësuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos të na vijë cudi se cdo frymor nga vete natyra priret të kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869
    Citim Postuar më parë nga An_activist
    Te mendosh se nje popull eshte i paafte te veteqeveriset, ne nje menyre eshte qendrim fashist, dhe
    Po, eshte qendrim fashist mirpo kryekput i vertete. Nese deri tani nuk e ke kuptuar se Shqipet e Kosoves jane te pa-afte per veteqeverisje, atehere, m'vjen keq, por, une i kuptoj 'ata' qe thone qe 'ti' je i pa-afte.
    Where have all the good men gone
    & where are all the gods?

In GoD We TrUsT !!! Maska e SaS
    Anëtarësuar
    28-11-2005
    Postime
    2,792
    cfare dmth te jesh i pavarur !!! tre gjera jane !!! te kesh territorin tend !!! te kesh popullesine qe banon ne kete territor dhe me e rendesishmja nga keto eshte qe te jesh sovran pra te ushtrosh pushtetin e shtetit mbi kete territor edhe mbi keta njerez !!!
    YoUr DrEaM Is YoUr DeStInY...

i/e regjistruar Maska e Preng Sherri
    Anëtarësuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Të jesh i pavarur do të thotë të jesh i dinjitetshëm; të kesh unë dhe të mos ndjehesh bonjakë apo edhe servil ndaj të tjerëve.
    me një fjalë ndjenja më e bukur!

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Intervista e deputetit të pavarur Daut Rexhepi –LEKA
    Nga Faik në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 04-03-2009, 20:10
  2. Presidenti Sejdiu në Vjenë: "Kosova e pavarur, faktor stabiliteti"
    Nga Arb në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 27-07-2006, 17:10
  3. Kosova, e pavarur, por jo sovrane!
    Nga Davius në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 18-04-2006, 05:52
  4. Teokareviq: Kosova e pavarur nëse bëhet Mali i Zi shtet i pavarur
    Nga Davius në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-05-2005, 10:03
  5. Perse Kosova duhet te njihet e pavarur !
    Nga Albo në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 25-09-2002, 14:53

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •