Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 35
    Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anėtarėsuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955

Era e keqe e gojės

Era e keqe e gojės ėshtė njė gjendje patologjike, qė njihet edhe si "halitosis", dhe mund tė vijė nga shkaqe lokale e tė pėrgjithshme.

Si shkaqe lokale, mund tė jenė dhėmbėt e pa mjekuar, cipat e dhėmbėve, gurrėzat, punimet protetike, si kėllėfėt e metalit ose porcelani, tė vendosura jo mirė, stomatitet e ndryshme dhe periokoronaritet. Era e keqe ndeshet edhe nė disa raste, kur nuk mund tė pėrdoret furēa pėr pastrimin e dhėmbėve, si gjatė paralizave, dėmtimeve psikike, traumave tė nofullės dhe fytyrės. Qėndrueshmėria e erės sė keqe, edhe pas largimit tė faktorėve lokalė, e mbajtjes sė higjienės sė gojės, kėrkon ekzaminim tė thelluar tė sistemeve tė pacientėve. Shkaqet e pėrgjithshme mund tė jenė sėmundjet e rrugėve tė sipėrme tė frymėmarrjes, ku duhet tė pėrcaktohet, nėse era e keqe vjen nga goja apo hunda. Sėmundjet e rrugėve tė sipėrme tė frymėmarrjes e detyrojnė tė sėmurin tė marrė frymė me gojė, duke shkaktuar tharje tė saj dhe pakėsim tė pėshtymės. Sėmundjet e rrugėve tė poshtme tė frymėmarrjes, si trakeitet, bronkitet, si dhe sėmundjet e aparatit tretės, barkut, mėlēisė dhe pankreasit, japin erė tė keqe karakteristike.
    My silence doesn't mean I am gone!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Postime
    8
    Cfare metodash ne kushte shtepiake duhen perdorur per mirembajtjen e dhembeve?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Postime
    8
    Ej Davius edhe une jam fanse e cmendur e Real Madridit plako

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    30-01-2008
    Vendndodhja
    Orion Spur
    Postime
    43
    Si mendoni qe kurohen bajamet ose qelbja e bajameve? Nuk ka enjtje ose dhimbje por vetem qelbje qe mbane ere te keqe.
    Ka dikush njohuri per kete?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Postime
    8
    Ke provuar te besh mbjellje te qelbit?

DIDO_RDH
    Anėtarėsuar
    07-03-2004
    Vendndodhja
    Toronto
    Postime
    70
    Citim Postuar mė parė nga lone_star Lexo Postimin
    Shumica e njerezve qe i mban ere goja kane dhembe te prishur, nga pervoja ime vete e kam fjalen, nga vete une po edhe nga te njohur te mij. Zakonisht nuk ka dhimbje ne dhembe po era prape ekziston. Edhe kesaj ere nuk i behet derman me asgje,bej higjene sa te duash, duhet te shkosh te dentisti, qe te pakten ketu ne SHBA nese nuk ke insurance eshte shume shume shtrenjte. Me te pakta jane rastet kur ka ndonje problem me organin tretes (haletosis?? me duket se e ka emrin semundja) po per keto mesa di une kurimi eshte i lehte, kam pare shume reklama per ilace ne TV po qe fatkeqesisht s'i mbaj mend emrat. Sidoqofte era e gojes per mendimin tim eshte problem shume serioz dhe ja vlen te harxhosh para, po te behet nje liste me gjerat me turn off si per meshkujt dhe per femrat besoj se kjo do vinte ne rradhe te pare...
    po te jap nje ide me te mire perpara se te shkosh te dentisti edhe te paguash 80 $ oral examination dhe 150 $ zgjidhjen e eres se gojes
    perdor tongue scraper do te kushtoje vetem 4.99 $
    pastrohe regullisht sa here qe lan me furce.
    njerezit se besojne qe gjuha mban flore te larmishme bakteriale ne pjesen e pasme te saj qe quhet tongue ramus.
    pastrohe gjuhen sa here qe te lash dhembet me fluoride ose paste normale dhembesh dhe do ta shikosh qe jo vetem era e gojes do te zhduket por do shijosh me shume pasi era vjen nga fermentimi i produkteve bakteriale qe jetojne ne gjuhe......
    DentalCategories

i'm not fragile Maska e Daniel Maker
    Anėtarėsuar
    17-03-2008
    Postime
    1,802
    ej po asnjeri nuk e dika qe i ben mir gojes te puthesh me partnerin?gjith ato pislliqe kimike ne goj dhe gjeja me naturale nuk e tha njeri..
    pucni me shum..
    mos luj se sta quj

i/e regjistruar Maska e BaBa
    Anėtarėsuar
    12-03-2006
    Vendndodhja
    Facebook.com/BabaAlbanian
    Postime
    4,061
    e bukur kjo, se me vjen per tqesh me ca rob lufte qe per te heq heren e keqe te gojes apo per te len duhanin pertypin camcakiz si 3 vjecare pllaq plluq loool

PS: mos u afro goj corape hahahahahah
    Dhe kau i mirė po s'e ngacmove, s'tėrheq nė brazdė.

i/e regjistruar Maska e ERGYS07
    Anėtarėsuar
    16-05-2008
    Vendndodhja
    TIRANE
    Postime
    63
    e si mund ta pastrojme gjuhen....na i shpjegoni pak me mire dhe me lehte..

谷ஜ๑۩۞۩๑•谷ஜAuGuSt ๑۩۞۩๑•谷ஜ Maska e AuGuSt_
    Anėtarėsuar
    20-06-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    1,090
    Meqe ra fjala tek e lara e gojes

Ai qe ka zbokth duhet te prese koken se zbokthi nuk iken
    skerdigodo@hotmail.com

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Si ta largosh monotoninė
    Nga E_LEZETshmja_CH nė forumin Pyetni psikologun
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 24-02-2006, 08:04

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •