Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 38
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Citim Postuar më parë nga pitisoms
    Kosovaret se kane arrit akoma pozicionin e duhur po vazhdojne te jene te shtypura dhe te nenshtruara nga shoqeria, baba, vllai etj. Do duhen kohet te evropianizohen akoma.
    e kush ta tha ty kete ???
    flas per femrat qe vertet jane me shkolle e intelektuale .ato jane te emancipuara dhe kete emancipim e ruajne me kujdesjen me te madhe dhe e perdorin atje ku i duhet .
    nuk jane te nenshtruara as nga babai e as nga vellai po ti po ngaterron respektin e familjes me nenshtrimin.te pakten aq vajza kosovare sa njoh une kan nje respekt te madh ndaj familjes,ndaj fisit e te gjithve dhe nuk jane aspak te nenshtruara po i takojne nje shoqerie te larte e me nivel .

Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anëtarësuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Citim Postuar më parë nga dodoni
    Shumica e femrave kosovare, nuk lidhen me meshkuj vetem per nje seks rasti, ato mendojne me gjate
    Hahahahaha,me kete pjese kam qeshur me lot(te me falesh nese jam teper direkte ketu),por i gjithe postimi yt sillej rreth grades te larte te emancipimit te femres Kosovare dhe ne nje pike thua fjaline e mesiperme e cila eshte totalisht ne kundershtim me ato qe po thoje.E ne kete pike une te pyes: cfare e shtyn femren"te mendoje me gjate"?Nje Über moral i femres Kosovare?Apo nje mentalitet i ndrydhur i shoqerise Kosovare qe se lejon te zhvillohet ne liri te plote?Pse jo?Ne ca raste te ndjeke dhe instinktet seksuale!
    Liria seksuale shkon paralelisht me emancipimit e nje shoqerie te caktuar,liri seksuale do thote qe ti si njeri je totalisht i lire te veprosh sipas principeve te tua.

Femra kosovare eshte e shtypur,Dodon,ndoshta eshte me e shtypura e gjithe rajonit Ballkanik.Eshte e shtypur moralisht,eshte e shtypur fizikisht...dhe kjo e gjitha nga nje bashkesi meshkujsh principet e te cileve i bazojne ne primitivitet.
    Une kam shume kohe qe banoj jashte,emigrimi te kryqezon rrugen me njerez qe normalisht te kisha banuar ne Shqiperi s'do i kisha takuar.Nje nga keto kryqezimet per mua ishin dhe familjet Kosovare,prej tyre kam degjuar historira(dhe shpesh pare dhe me syte e mi)qe as ne endrrat me te keqia s'do i shihje.Per respekt te tyre s'po citoj shembuj konkrete,mgjth po deshe ti dish me shkruaj ne privat,do jete nderi im te te bej nje rezume te shkurter.

Me siguri duhet te kete dhe femra te arsimuara por ato jane aq pak saqe humbasin ne masen e femrave te paarsimuara.

Citim Postuar më parë nga dodoni
    Ne Budva, shkojne vetem shkijet ne pushim, dhe ate shumica e shkijeve te Beligradit.
    Ne Budva isha ne vere,nuk krahasohet fare me qytete te Kosoves,eshte shume me perpara.Aty i sheh si femrat,si meshkujt qe bejne qejf...pa seksisma.Ti me shoke,meqe doni emancipimin e femres,duhet te promovoni nje liri te tille,jo te mundoheni ta perulni me terma ordinere.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Blue_sky : 01-11-2006 më 10:05
    Kam vetem nje limit: qiellin!

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Po punojkan, po u shkollojkan...shume mire.
    Tamam puna edhe kto me jau ndalu.
    Tema nr 1 te meshkujt shqiptar (majoriteti) te Kosoves edhe virgjiniteti i femres. E tash cka....? Ketu shifet si vleresohet femra dhe qfare pritet prej saj. Krejt kjo ndikon ne jeten e perditshme te femres e te shoqeris sone. Secili e ka te drejten ta nenqmoj e ta vleresoj nje femer ne Kosove nese ajo i ka thy rregullat e "moralit te shqiptarise."
    Gjerat nuk jan gjithnje siq shifen ne siperfaqe.
    Keshtuqe nuk ben ma u ngut e me than femra shqiptare eshte nje nder me te emancipuarat ne bote vetem qe po ju lejojka me punu
    EShte e drejt demokratike e çdonjanit te pelqeje nje femen virgjine ose jovirgjine.Nese nuk e pelqej nje femen te shpume ane e pertej nuk do te thot qe femna eshte e shtypur.Femra kosovare i ka te drejtat e garantuara me ligj, ka perparsi per çdo gje.Ne realitet ne Kosov mashkulli eshte shum i diskriminuar, te vjen lemeri te shohesh te gjith meshkujt te papune sillen rrugeve se su gjen kush pune, ndersa femrat jan te gjitha te punesuara.Mizerie esht kjo

Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Liria seksuale shkon paralelisht me emancipimit e nje shoqerie te caktuar,liri seksuale do thote qe ti si njeri je totalisht i lire te veprosh sipas principeve te tua.
    Qenke hallashtise prej menve bre qike.E ke gabim se nuk eshte ashtu.

Femra kosovare eshte e shtypur,Dodon,ndoshta eshte me e shtypura e gjithe rajonit Ballkanik.Eshte e shtypur moralisht,eshte e shtypur fizikisht...dhe kjo e gjitha nga nje bashkesi meshkujsh principet e te cileve i bazojne ne primitivitet.
    Une kam shume kohe qe banoj jashte,emigrimi te kryqezon rrugen me njerez qe normalisht te kisha banuar ne Shqiperi s'do i kisha takuar.Nje nga keto kryqezimet per mua ishin dhe familjet Kosovare,prej tyre kam degjuar historira(dhe shpesh pare dhe me syte e mi)qe as ne endrrat me te keqia s'do i shihje.Per respekt te tyre s'po citoj shembuj konkrete,mgjth po deshe ti dish me shkruaj ne privat,do jete nderi im te te bej nje rezume te shkurter.

Me siguri duhet te kete dhe femra te arsimuara por ato jane aq pak saqe humbasin ne masen e femrave te paarsimuara.
    Ti nuk je dhe aq e dhimbshme me femrat kosovare sa je e pashpirte me Kosoven.Turp çfare po flet sipas teje vetem kurvat qenkan te emancipuara dhe ne anen tjeter i konsideron si shatze femrat qe rujn virgjinitettin,..po te le ne injorancen tende, se paku pyt kur nuk din,, shikoi ne ata tipat qe shuajn cigaret ne trupin e femres, mos jan nga kosova ata zotrote??

Perjashtuar Maska e Lunesta
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Dove la..Vittoria.....
    Postime
    1,660
    Deshira per te provuar cka te do zemra nuk te ben fare kurve por te ben zot te vetvetes. Ketu eshte problemi i shqiptareve qe cdo femer qe e organizon jeten e saj ne menyre te pavarur ashtu sic do vete shihet si kurve. Dhe ky mentalitet injorant thithet edhe nga femrat vete dhe arrihet aty qe kane frike femrat te krijojne lidhje intime me seksin e kunder pasi mos quhen si te perdala. Dhe na dalin profesore si dodoni qe kete na e qujne gjest si te moralshem dhe te paster, pa e pare sa te prapambetur po tregohen.

Nuk tregon emancipim 5 femra qyteti qe na punojne per umnikun. Emencipim do kete kur nje vajze fshati te bier ne dashuri me ke ti doje zemra, mos te kushtezohet nga familje kur apo me ke del, ta zgjedhe vete okupimin e saj te jetes, te jete e pavarur dhe zot i fatit te saj, e jo te jet rob i familjes apo burrit te saj. Dje shoqeria mos ti predikoje por kufijte e asaj qe mund te bej nje femer, por te jete vete femra ajo qe i definon kufijte e jetes se saj. Kosova eshte ala shume larg kesaj.

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Citim Postuar më parë nga Blue_sky
    Hahahahaha,me kete pjese kam qeshur me lot(te me falesh nese jam teper direkte ketu),por i gjithe postimi yt sillej rreth grades te larte te emancipimit te femres Kosovare dhe ne nje pike thua fjaline e mesiperme e cila eshte totalisht ne kundershtim me ato qe po thoje.E ne kete pike une te pyes: cfare e shtyn femren"te mendoje me gjate"?Nje Über moral i femres Kosovare?Apo nje mentalitet i ndrydhur i shoqerise Kosovare qe se lejon te zhvillohet ne liri te plote?Pse jo?Ne ca raste te ndjeke dhe instinktet seksuale!

Ne Budva isha ne vere,nuk krahasohet fare me qytete te Kosoves,eshte shume me perpara.Aty i sheh si femrat,si meshkujt qe bejne qejf...pa seksisma.Ti me shoke,meqe doni emancipimin e femres,duhet te promovoni nje liri te tille,jo te mundoheni ta perulni me terma ordinere.
    Ti pyete: Cfare e shtyn femren te mendoj me gjate?

Jo vetem femren kosovare por edhe femrat europiane e amerikane te mencura dhe qe dijne te mendojne me gjate nuk lidhen me ndonje mashkull vetem per seks por duan qe te zgjedhin se me ke bejne seks, duan qe ta ndjejne personin e te kete dashuri e kemistri midis tyre sepse a nuk eshte edhe seksi pastaj me i mire. Seksi eshte vetem nje lloj kurorezimi i asaj dashurie dhe ndjenje qe dy persona kane per njeri-tjetrin.

Une jam mashkull dhe nuk lidhem me asnje femer vetem per seks. Nese nuk e dashuroj dhe ndjej, nese nuk kam asgje te perbashket me te dhe nese nuk e kaloj bukur me personin, vetem seksi per mua eshte asgje, gje qe mund ta bej edhe vete po qe nevoja pa pasur nevoje per ndihmen e askujt. Shto ketu faktin qe moszgjedhja e partnerit dhe seksi me ke te del perpara eshte nje nder shkaktaret kryesore te semundjeve te shumta seksuale dhe shpesh sjell edhe deri te qindra probleme tjera te natyrave te ndryshme qe burojne nga mosperputhja e karaktereve te ndryshme.

Femra kosovare, ne pergjithesi sepse edhe ne Kosove sikur ne shumicen e vendeve tjera ke gjithfare lloji njerezish e femrash, nuk mendon me gjate vetem per shkak te moralit dhe mentalitetit kosovar (sepse tekefundit ajo eshte e lire te bej cfaredo zgjedhje per veten e saj) por jane keto arsye qe ti dhashe une ketu dhe qe ti nuk ke pasur kontakte me femren kosovare per ti kuptuar apo nuk ke arritur ti kuptosh.

Kufizimet qe njeriu i ben vetes ndaj epsheve dhe instikteve te shfrenuara seksuale jo vetem qe nuk jane primitivizem por eshte nje nga emancipimet me te rendesishme dhe vlefshme te cdo shoqerie (dhe kjo eshte arsye qe une e listova kete si nje emancipim ne shkrimin tim te meparshem ne kete teme) sepse kjo deshmon per nje pjekje dhe zhvillim truri njerezor. E kunderta eshte primitivizem ashtu sic ne koherat primitive njerezit kane bere seks njelloj si majmunet e mamalet tjere sot qe e bejne me ke ti del perpara pa menduar fare sepse nuk kane mend dhe tru qe te mendojne me gjate. Kjo na dallon ne prej mamaleve tjere.

Ka raste edhe ne Kosove, sikur ne cdo vend tjeter te botes duke perfshire edhe Ameriken ketu si vendi me i zhvilluar dhe me demokratik ne bote, te shtypjes se femres por keto raste jane te rralla, bile ne Kosove morali eshte ne nje nivel shume te larte dhe vet traditat tona kombetare jane me te theksuara dhe nga keto tradita femra ka nje respekt shume te vecante dhe me te avancuar se shumica e kombeve tjera edhe ne Europe. Te ngresh dore mbi femren eshte krim edhe sipas Kanunit te Leke Dukagjinit (qe ka lindur dhe eshte rritur ne Prishtine), pra ne historikisht kemi nje respekt dhe trajtim shume te vecante per femren ne pergjithesi, gje qe eshte per tu pasur zili nga shumica e kombeve tjera.

Edhe ne Kosove, sikur edhe ne cdo vend tjeter, ke femra te arsimuara dhe ke edhe femra te paarsimuara ashtu sic ka edhe meshkuj te arsimuar dhe te paarsimuar. Po te shikosh statistikat sot ne univerzitetet dhe kollegjet kosovare, me shume ke studente femra se meshkuj. Ne Kuvendin e Kosoves dhe institucionet kosovare, eshte me ligj qe minimum 30% e te punesuarve te jene te gjinise femerore, ligj qe nuk e kane shumica e vendeve tjera duke perfshire edhe disa nga vendet me te zhvilluara europiane e as vet Amerika.

Ti paske qene ne Budva por meqe nuk ke qene ne Kosove edhe nuk mund te besh krahasime. Kur kam qene une ne Budve dhe sa here kam qene une atje, nuk ka te numeruar. Une kam pasur edhe lokal timin atje. Budva njihet historikisht si nje qytet ku i bejne pushimet beogragjanet (shkijet e beligradit). Mali i Zi me 600 mije banore eshte nje vend i vogel qe eshte i teri male e shkembij (kersha si i themi ne ne Kosove) kurse Kosova eshte rrafsh e fusha, toke pjellore. Mali i Zi, krejt cfare ka eshte turizmi ne Budve, Kotorr, Tivar, Ulqin, dhe ishullin e vogel Herceg Novi, qe te gjitha keto qytete jane super te vogla me as 50 mije banore. Shqiptaret zakonisht i bejne pushimet ne qytetet e tyre ne Ulqin dhe disa edhe ne Tivar.

Femra kosovare ka liri te plote seksuale (ke shume femra kosovare qe edhe jepen pas epsheve te shfrenuara seksuale) por shumica e tyre vet e ka mentalitetin te atille qe rrjedh nga emancipimi dhe zhvillimi i tyre kulturor qe te mos lidhet me gjithkend qe i del perpara.

Une e njoh shume mire mentalitetin e serbeve sepse kam lindur e jam rritur me ta, dhe uroj qe femra shqiptare te mos bjere asnjehere ne ato nivele, e ne shoqeria jone shqiptare te mos deshtoje e bjere ne mosrespekt total dhe trajtim cnjerezor te femres. Per shumicen e serbeve, femra eshte kurve dhe prostitute, dhe trajtim kurvash e prostitutash kane si grate e tyre ashtu edhe motrat e nenat e tyre.
    Ndryshuar për herë të fundit nga dodoni : 01-11-2006 më 14:00
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

Perjashtuar Maska e Lunesta
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Dove la..Vittoria.....
    Postime
    1,660
    Dodon, pa me keqkuptu, me thuaj pak pse me u lidh me nje femer per seks qenka e papranueshme moralisht, por te lidhesh per ndjenja qenka e pranueshme? Qe kur na doli seksi mekatar? Edhe deshira per seks edhe ndjenjat jane pasoje e hormoneve njerezore dhe nuk mund te diferencojme mes hormoneve pozitive edhe negative se behemi qesharake, bile komuniste fare.

Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Deshira per te provuar cka te do zemra nuk te ben fare kurve por te ben zot te vetvetes. Ketu eshte problemi i shqiptareve qe cdo femer qe e organizon jeten e saj ne menyre te pavarur ashtu sic do vete shihet si kurve.
    Fjala "kurve" e ka vendin e saj ne fjalor dhe ti nuk mund tia ndryshoj kuptimin, Kurva eshte kurve pavaresisht se a e merr per keq a per mire,
    Dhe ky mentalitet injorant thithet edhe nga femrat vete dhe arrihet aty qe kane frike femrat te krijojne lidhje intime me seksin e kunder pasi mos quhen si te perdala. Dhe na dalin profesore si dodoni qe kete na e qujne gjest si te moralshem dhe te paster, pa e pare sa te prapambetur po tregohen.
    Injorant eshte mentaliteti i yt qe deshiron te te perkrahin tjeret per veprimin tend, nese deshiron seks, beje se ste ndalon askush, mirpo un nuk jam i detyruar te jap duartrokitje per rrotullimet e tua gjate nates,
    Nuk tregon emancipim 5 femra qyteti qe na punojne per umnikun. Emencipim do kete kur nje vajze fshati te bier ne dashuri me ke ti doje zemra, mos te kushtezohet nga familje kur apo me ke del, ta zgjedhe vete okupimin e saj te jetes, te jete e pavarur dhe zot i fatit te saj, e jo te jet rob i familjes apo burrit te saj. Dje shoqeria mos ti predikoje por kufijte e asaj qe mund te bej nje femer, por te jete vete femra ajo qe i definon kufijte e jetes se saj. Kosova eshte ala shume larg kesaj.
    Ku eshte Kosova e dime ne qe jem ktu mori cop mishi me dy sy,
    demokracin beje se pari ne vet vete,
    Femer e emancipuar nuk mund te jesh ti
    Femer emancipuar eshte ajo qe ben çte doje por nuk vie ketu ne forum te vajtoj e ngris kujen "jo me tha filani kurve", femres se emancipuar nuk i intereson se ç'thon tjeret,
    Dodon, pa me keqkuptu, me thuaj pak pse me u lidh me nje femer per seks qenka e papranueshme moralisht, por te lidhesh per ndjenja qenka e pranueshme? Qe kur na doli seksi mekatar?
    Sepse vje koha kur kupton qe ke qen shfrytezuar ne maximum

Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anëtarësuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Lunesta,respekte per "meditimet"(nese mund ti quaj keshtu)qe hodhe ketu ne lidhje me temen,pavaresisht se shoh me keqardhje qe biseda ketu u kthye ne ofendime personale ndaj teje ose ndonje tjetri.

Dodoni,do doja te besoja ato qe ke shkruar por kam nje frike: qe ti shkruan nga nje kend idealisti,pa pare realitetin,i cili eshte shume me i hidhur nga ajo qe mund te mendosh.Mgjth,shpresoj me gjithe zemer qe femrat shqipetare te arrijne aty ku enderron ti(dhe une).S'mund te le pa thene qe meshkujt qe shtypin femrat ne Kosove(ose ne vende te tjera)jane produkti i nje femre,nje mashkull i deshtuar pasqyron nje femer dikur te deshtuar ne edukimin e pasardhese te saje.Edukoni femrat qe ato te ju edukojne brezin e ri,ndryshe s'do keni progres ne kete fushe.

Ah,dhe dicka: hiqni dore nga klasifikimi kurve non-kurve.Ju e dini shume mire qe industria prodhon ate cfare kerkon tregu,nese ju kerkoni kurva,atehere kurva do ju serviren.Mgjth,me siguri ti pyesesh ato qe perdorin shpesh kete term,ta perkufizojne saktesisht...s'do jene ne gjendje ta bejne.

P.s.Isha dhe ne Kosove
    Ndryshuar për herë të fundit nga Blue_sky : 01-11-2006 më 17:29
    Kam vetem nje limit: qiellin!

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Une kam lindur dhe kam jetuar shumicen e kohes ne Kosove, keshtu qe po flas realitetin. Sot ne Kosove, me shume kemi probleme degjenerimi se sa probleme te te drejtave te femrave.

Pikerisht ketu vihen ne pyetje vlerat familjare dhe shihet sa e rendesishme eshte te kemi familje sa me te shendosha. "Sex and the City" lifestyle eshte degjenerim dhe jo emancipim sikur edhe homoseksualizmi, marihuana, kokaina etj. edhe pse dikush mund ti quaj liri njerezore, etj.
    Ndryshuar për herë të fundit nga dodoni : 01-11-2006 më 17:57
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Krenaria e ekonomise kosovare Musa Limani
    Nga Deti i Madh në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 25-11-2006, 17:13
  2. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 05-09-2006, 11:33
  3. Shkurorëzimet - Kanceri i shoqërisë kosovare
    Nga Davius në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 21-05-2005, 13:36
  4. Privatizimi ne Kosove
    Nga Dita në forumin Ekonomi & biznes
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 30-12-2002, 11:06

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •