Lali kam qen edhe ne Ulqin 1 here po femra qe ka ne Budva (2 metra shale te iken petlla) dhe jete note qe behet ne Budva ska ne asi ven tjeter. Pastaj ti e di qe shqiptaret mezi kapen, kane 100 tangerlliqe apo komplekse kurse Budva o parajse lali.
Lali kam qen edhe ne Ulqin 1 here po femra qe ka ne Budva (2 metra shale te iken petlla) dhe jete note qe behet ne Budva ska ne asi ven tjeter. Pastaj ti e di qe shqiptaret mezi kapen, kane 100 tangerlliqe apo komplekse kurse Budva o parajse lali.
Ti shokiLene mer ti se na habite se i kena pa kosovaret kur vin ne tiron gjithe diten pas mamit dhe babit, edhe kur dalin vetem me vllain se mos i ngacmo njeri. Rrine me njona tjetren, lokalet i kane me njeri tjetrin nuk shkartisen fare. Me shqiptaret e shqiprise nuk ngaterrohen fare. Pse emancipim eshte ky? Kane frike me qen vetvetja.
pse sta jepin femnat ty sdo me than qi jon tkqija.Ato sta jepin se i ke dhembet katran se si ke lare kurre, pastaj e ve nje kilogram vaj ne floke per ti "rregulluar".
Femra ne Kosove eshte shum e emancipuar, po mos harro zotrote se nuk eshte penisi yt ai qe i emancipon femrat.
Postuar më parë nga pitisoms
hajde menje hajde obobobboboobo,mjere ai prind qe te ka mi goce se qenke nr 1.s'ke faj tek femrat me 2 metra shale ku te iken petlla(siç shprehesh ti) aty e gjen parajsen ti,o lum si ti qe per ne te tjeret nuk ka içik parajse ne kete toke.![]()
Postuar më parë nga pitisoms
ky nuk o emancipim mor/moj ky eshte degjenerim
simas teje kush qet shalet jashte eshte e emancipume? hajde llogjike hajde
JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE
Shqetesim per shoqerine tone jane disa fshatra te thella ku femrat nga prinderit e tyre nuk inkurajohen sa duhet qe te edukohen dhe mbarojne shkolla te larta per arsye nga me te ndryshmet si punet rreth bujqesise etj. prandaj kemi shkalle me te larte analfabetizmi ne keto zona. Shoqeria civile duhet te punoje me shume ne kete drejtim qe ti inkurajoj femrat e fshatrave qe te mbarojne shkolle dhe edukohen.
Mirepo, shumica e femrave te Kosoves sot jane plotesisht te emancipuara dhe nuk dallohen nga femrat tjera euro-amerikane per nga shkalla e emancipimit. Bile ne shume raste te drejtat e tyre i kalojne edhe te drejtat e euro-amerikaneve, psh. ne institucione perqindja e pjesemarrjes se grave ne Kosove (me eksperimentimet e UNMIK-ut keto vitet e fundit) eshte shume me e madhe se ne Amerike e ne cilindo vend te Europes. Shume me shume deputete femra ke ne Kuvendin e Kosoves se ne Kongresin Amerikan e ne Kuvendin e cilitdo shtet europian. Poashtu, edhe ne institucionet e tjera shteterore.
Shumica e femrave kosovare, nuk lidhen me meshkuj vetem per nje seks rasti, ato mendojne me gjate, prandaj eshte me e veshtire te lidhesh me ndonje femer kosovare nese pikesynim ke vetem nje seks rasti. Dhe mua me pelqen kjo gje, bile jam krenar per femrat tona qe kane kete veti teper te vlefshme dhe emancipuese, sipas mendimit tim.
Ne Budva, shkojne vetem shkijet ne pushim, dhe ate shumica e shkijeve te Beligradit.
Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!
Rrofte Shqiperia Etnike
Femra duhet te ket nje njejtat te drejta me nje burr keshtu qe nje shtet si Kosova eshte ne Ballkan duhet te ket ferma sic e thekson edhe Dodoni me lart ne shume aktivizime.Sepse duhet te keni besim tek zgjuarsia e femre edhe tek shkathtesia e saj.
Shko thuju keto fjale amerikaneve, se e perdorin kete pune e drejtav fermav si politik ekspansioniste qe tre shekuj shtetesi asnje presidente femer nuk kan ne krye, India shtet katunar ka pase se paku Indira Gandin.Femra duhet te ket nje njejtat te drejta me nje burr keshtu qe nje shtet si Kosova eshte ne Ballkan duhet te ket ferma sic e thekson edhe Dodoni me lart ne shume aktivizime.Sepse duhet te keni besim tek zgjuarsia e femre edhe tek shkathtesia e saj.
Dodon,
pak si tepër optimistik ai shkrimi yt, eh sikur vërtetë të ishte ashtu....
nëse dëshiron të shohësh çfare mund të jenë të drejtat e femrës dhe çka është barazia gjinore, dil bëje një shëtitje andej nga vendet skandinave....
të gjitha me masë!
Po punojkan, po u shkollojkan...shume mire.
Tamam puna edhe kto me jau ndalu.
Tema nr 1 te meshkujt shqiptar (majoriteti) te Kosoves edhe virgjiniteti i femres. E tash cka....? Ketu shifet si vleresohet femra dhe qfare pritet prej saj. Krejt kjo ndikon ne jeten e perditshme te femres e te shoqeris sone. Secili e ka te drejten ta nenqmoj e ta vleresoj nje femer ne Kosove nese ajo i ka thy rregullat e "moralit te shqiptarise."
Gjerat nuk jan gjithnje siq shifen ne siperfaqe.
Keshtuqe nuk ben ma u ngut e me than femra shqiptare eshte nje nder me te emancipuarat ne bote vetem qe po ju lejojka me punu.
Those who dance are considered insane by those who can't hear the music.
e kush ta tha ty kete ???Postuar më parë nga pitisoms
flas per femrat qe vertet jane me shkolle e intelektuale .ato jane te emancipuara dhe kete emancipim e ruajne me kujdesjen me te madhe dhe e perdorin atje ku i duhet .
nuk jane te nenshtruara as nga babai e as nga vellai po ti po ngaterron respektin e familjes me nenshtrimin.te pakten aq vajza kosovare sa njoh une kan nje respekt te madh ndaj familjes,ndaj fisit e te gjithve .![]()
Krijoni Kontakt