Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 20
    i/e regjistruar Maska e Dion
    Anėtarėsuar
    23-05-2005
    Postime
    12
    faktoret epigjenetike(te jashtem mjedisi,shoqeria,ushqimi)jane mbizoterues ndaj atyre gjenetike ne percaktimin e inteligjences.faktoret gjenetike ndikojne deri ne formimin e plote te qelizave nervore(nente muaj) me pas nuk kemi shumim te qelizave nervore por thjesht shtim te zgjatimeve te neuroneve,sinapseve dhe mielines qe varen vetem nga faktore te jashtem.

gjithmone e me larg
    Anėtarėsuar
    22-10-2004
    Vendndodhja
    tirana
    Postime
    572
    e lindur por qe mund te perfeksionohet ne jete nepermjet eksperiences dhe shoqerimit me krijesat e te njejtit lloj.
    cdo gje kalon, por sa e dhimbshme eshte ne momentin qe e perjeton

i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anėtarėsuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Per mendimin tim inteligjenca eshte trashigimi ,pastaj eshte si puna e nje disku qe mbushet e mbushet dhe nga fundi fillon e prishet...............

Perjashtuar Maska e BlackEagle
    Anėtarėsuar
    01-11-2006
    Vendndodhja
    500 Miles a way from home.
    Postime
    260
    Po te nisesh nga nje shprehje e urte popullore qe thote: Nga trendafili mbin ferra dhe nga ferra mbin trendafili - do thosha se inteligjenca nuk eshte e trasheguar.

Gjithshka ka te bej me shum faktor, se pari ambjentin ku rritet femija, frymen kulturen qe familja i ka dhene, dhe shum e rendesishme do theksoja : shoqeria qe e rrethon.

Me thuaj se me ke ha e me ke pi, te te them se cili je -thote populli - apo jo.

Mereni nje molle te shendetshme, hidheni ne mes te krimburave dhe do krimbet.

Merreni nje vajz te virgjer, hidheni ne mes kurvave dhe do behet kurve.

sexy_mama Maska e nadule
    Anėtarėsuar
    12-07-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    235
    Per mendimin tim (mbase jam dhe gabim, me korrigjoni) inteligjenca eshte e lindur, c'fitohet me vone eshte intelekt dhe jo inteligjence, kjo ka te beje me ata qe thane shkolla etj etj, megjithate jam shume dakord me ata qe thane qe familja e ushqen ate, qofte per mire apo per keq.
    Dhe kur te jem nen toke
    Qe vdiqa ti mos thuaj
    Me shkruaj dhe nen toke
    Se une do te te shkruaj...

sexy_mama Maska e nadule
    Anėtarėsuar
    12-07-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    235
    Per mendimin tim (mbase jam dhe gabim, me korrigjoni) inteligjenca eshte e lindur, c'fitohet me vone eshte intelekt dhe jo inteligjence, kjo ka te beje me ata qe thane shkolla etj etj, megjithate jam shume dakord me ata qe thane qe familja e ushqen ate, qofte per mire apo per keq.
    Dhe kur te jem nen toke
    Qe vdiqa ti mos thuaj
    Me shkruaj dhe nen toke

Perjashtuar Maska e BlackEagle
    Anėtarėsuar
    01-11-2006
    Vendndodhja
    500 Miles a way from home.
    Postime
    260
    Citim Postuar mė parė nga nadule

Nadule

Deri diku inteligjenca eshte e lindur.
    Por po te mendosh se dhe mbas moshes 3 apo 4 vjeē ta marresh nje femij qe eshte lindur ne nje familje intelektualesh dhe inteligjent dhe ta vendosesh ne nje familje tjeter qe i thote kembes dore, mendoj se ai femij kur te jete ne moshen 20 vjeē dhe lart kembes dore do ti thote, dhe s'do te dij te jete inteligjent, sado prirje te kete ne nje fare menyre.

S'mund ti thuash inteligjent nje njeriu qe mund te kete bere ndonje shpikje ne fizike apo matematike apo ku ta di une se ne ē'drejtim por qe arrin te vrasi pa u menduar gjat nje njeri tjeter, apo te bej te tjera injorancira qe ndodhin ne boten e perditshme.

Respekte.

sexy_mama Maska e nadule
    Anėtarėsuar
    12-07-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    235
    Blackeagle jam shume dakord me ty, prandaj edhe thash qe familja (apo mjedisi qe te rrethon) e ushqejne inteligjencen qofte per mire apo per keq.
    Dhe kur te jem nen toke
    Qe vdiqa ti mos thuaj
    Me shkruaj dhe nen toke

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Deri diku inteligjenca eshte e lindur.
    Por po te mendosh se dhe mbas moshes 3 apo 4 vjeē ta marresh nje femij qe eshte lindur ne nje familje intelektualesh dhe inteligjent dhe ta vendosesh ne nje familje tjeter qe i thote kembes dore, mendoj se ai femij kur te jete ne moshen 20 vjeē dhe lart kembes dore do ti thote, dhe s'do te dij te jete inteligjent, sado prirje te kete ne nje fare menyre.
    Inteligjenti e zhvillon dijeninė varėsisht se ku jeton, inteligjenca nuk humb por vetėm zhvillohet nė kahe tė ndryshme tek njerėzit e ndryshėm.
    Se inteligjentė janė dhe hajnat.

i/e regjistruar Maska e hysnib
    Anėtarėsuar
    13-02-2006
    Vendndodhja
    Suedi
    Postime
    41

Intelegjenca

Intelegjenca ėshtė njė faktor tė cilit shumica e njerėzve i referohen pėr tė karakterizuar vetveten dhe sjelljet nė njė moment tė caktur.
    A ėshtė ajo njė aftėsi specifike,apo njė grup aftėsish?
    A ėshtė intelegjenca njė gjė e lindur apo e kultivuar?
    A ėshtė ajo statike apo e ndryshueshme?
    Megjithėse ēdo kush duket se ka njė ide pėr intelegjencėn,jo tė gjitha pėrkufizimet janė tė njejta.Ē'mendojnė psikologėt pėrmes vėzhgimit se kur ekspertėt akademikė e pėrkufizonin intelegjencėn,ata zakonisht flisnin pėr aftėsitė pėr tė folur,pėr tė zgjidhur probleme,dhe pėr tė arritur qėllime.Njerėzit pa arsim psiklogjik,nga ana tjetėr,zakonisht e lidhin intelegjencėn me aftėsitė verbale,me aftėsitė pėr tė zgjidhur probleme dhe me kompetencėn sociale.
    Intelegjenca ėshtė njė koncept i vėshtirė pėr t'u studjuar.Kjo ndodh sepse pjesėrisht ne nuk mund ta vėzhgojmė atė fizikisht dhe pjesėrisht sepse intelegjenca ėshtė njė term aq i zakonshėm nė jetėn e pėrditshme saqė shpesh keqpėrdoret.
    David Wechsler,krijuesi i njė numri testesh intelegjence,e konsideron intelegjencėn aftėsi tė individit pėr tė kuptuar botėn ku jeton e pėr t'iu pėrgjigjur sfidave tė saj.Nė kėtė mėnyrė ju jeni intelegjent nė qoftė se dini ē'ndodh pėrreth jush dhe nė qoftė se jeni tė aftė t'i pėrgjigjeni sfidave tė mjedisit tuaj.P.sh.,njerėzit e biznesit konsiderohen intelegjentė nėse ata e kuptojnė botėn financiare dhe bėjnė para.Studentėt quhen intelegjentė nėse e kuptojnė lėndėn e nėse marrin nota mbi mesatare.
    Testet e aftėsive natyrore janė ndėrtuar pėr tė parashikuar se ēfarė doo tė jetė i zoti tė bėjė nė tė ardhmen njė person me njė arsim tė caktuar.Bateria e testi tė aftėsive tė pėrgjithshme natyrore pėrdoret gjerėsisht pėr tė testuar aftėsinė e njerėzve pėr sukses nė njė gamė tė gjėrė profesionesh.Kėto teste masin koncepte tė tilla si potencial muzikor,aftėsia atletike,mundėsitė pėr tė shkruar ose kapaciteti i pėrgjithshėm intelektual.
    Nėse ju jepet njė minutė kohė pėr tė ilustruar tė gjithė faktorėt e mundshėm qė ndikojnė nė intelegjencėn e individit,ju ndoshta doo tė pėrmendnit dietėn,shkollėn,shokėt,profesionin,bashkėsinė,marr dhėniet dhe pėrvojat.Tė gjitha kėto mund tė grupohen sė bashku nėn titullin e pėrgjthshėm mjedis.Ju mund tė pėrmendni edhe faktorė tė tillė si prindėrit,instiktet,personaliteti,natyra,paraardhė sit dhe familja.Tė gjitha kėto mund tė grupohen sė bashkue dhe tė quhen faktorė biologjikė ose gjenetik.Sjellja intelegjente,ashtu si edhe e gjithė sjellja,ėshtė rezultat i bashkėveprimit tė trashigimisė me mjedisin....
    Mė shumė i dua njerėzit me njė gabim se me dy fėtyra.

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Dialogu i Muslimanit me Krishterin
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 147
    Postimi i Fundit: 07-05-2013, 10:59
  2. Trojet e Tiranes dhe Pronaret..
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 21-05-2006, 08:44
  3. Pa fe por jo pa ZOT!
    Nga DeuS nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 16-03-2004, 11:53
  4. Pėrse u krijua njerėzimi?
    Nga Hyllien nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 10-03-2004, 07:40
  5. Mekati i trasheguar
    Nga Matrix nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 14-02-2003, 18:46

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •