te vetmit persona qe erdhen ne forum ishin, Henri, Fiori, Denku dhe Sokoli. Ne qe te gjiteh ishim dakord, po ce do se shume antare te tjere te entuziasmuar nuk morren pjese as edhe ne chat.
Nejse, do shofim perseri
te vetmit persona qe erdhen ne forum ishin, Henri, Fiori, Denku dhe Sokoli. Ne qe te gjiteh ishim dakord, po ce do se shume antare te tjere te entuziasmuar nuk morren pjese as edhe ne chat.
Nejse, do shofim perseri
Motra Estela..
Kam nje propozim tjeter... Une per vete meqe jam nje nga ata qe nuk shpenzoj shume kohe ne forum, sepse kam plot gjera per te bere, them te krijojme nje "MAILING LIST"..... Ky mailing list te jete pikerisht vetem per ata qe duan te shkojne ne kete udhetim.
Mbasi te krijojme listen, atehere i cojme nje email te gjitheve me progresin e ketij plani. Se, psh ta dija ESTELA qe do t'u takonim ne chat ne oren 1:00pm, une do ta beja sakrificen per te ardhur dhe per ta biseduar ate, por ngaqe nuk shkoj shume ne forum, se dija.Sidoqofte, ne fund faji eshte i imi.
Nejse, ti bie shkurt muhabetit, te gjithe ata te interesuar per kete mailing list, shkruani emailin tuaj ne kete forum dhe mbas 5 diteve, do t'i marr te gjitha dhe do ti fus ne mailing list.. Do te krijoj nje email account vetem per kete projekt.
TANI per ta bere kete projekt te sukseshem, duhet te krijojme problemim me pika.. pra shkalle shkalle...
C'fare duhet te vendosim ne fillim?
1)......
2)......
3).....
4)... e me rradhe
Mbasi ti gjejme gjithe problemet, atehere i marrim nje nga nje dhe i zgjidhim ato si mbas prioritetit. Nuk eshte aq e veshtire, mjafton qe gjithe te mendojme pak dhe te japim kontributin personal. Ky eshte thjesht nje mendim, dhe nese jeni pozitiv per kete, atehere filloni e me shkruani emailat tuaja personale, qe keshtu nese vendosim dicka, t'jua nisim planet neper emaila...
Gjithashtu mendoj t'i japim edhe nje shanc CHATIT... Mendoj ta zbatojme nga fundjava qe po vjen.. si mendoni forumista?????
Ciao'
Iliri
Aspire to inspire, before you expire!
Ide e mire ajo e Albaniandesign, e pershendes.
E-Mailin tim ju tashme e dini se e kam dhene kushedi sa here:
rezart@web.de
Une kam dhe koordinatat e disa prej jush qe jane te vendosur per punen e eskursionit. Ilir ti mund te me njoftosh dhe te me kontaktosh ne e-mail kur te duash, je very welcome. Ndihmesa jote me duhet patjeter.
Edhe njehere jam duke e ndjekur me kureshtje temen e Sokolit per mbledhjen e nje darke tani afer.
Aty do shoh se sa ne gjendje jeni ju te Amerikes te mblidheni me njeri tjetrin.
Kam besim se keni per te bere dicka te bukur, qe te me jepni edhe mua besimin ne vetvete qe me forumistat e Amerikes mund te organizosh dicka.
Tregojeni veten qe jeni me te forte ne ket drejtim sesa ne Europianet, pra ashtu sic e keni vendin:"Forever number one"
P.s. Sokol, po te mos kisha Vitin e Ri ne Londer do me kishe ne Michigan sebashku duke organizu darken.
Kom besim shume qe ke per te realizu dicka "special"
Ju pershendes te gjitheve Rezi
ej po pati mundesi ate takimin ne chat ta beni te merkuren ne cdo kohe qe te doni......................
emaili im o .........elkurti@yahoo.com
But again, truth be told, if you're looking for the guilty you need only look into a mirror. ...
mire se erdha prane jush !..
Kam gati 1 jave qe jam bo forumist. U gezova pa mase, ne fillim.
Por, shif e kontrollo llogarin time, dhe te njejtin avaz me tregon cdo dite: Mire se erdhe! Ju keni 0 Mesazhe te reja.
Faleminderit shume!!! S“kam per tś fut mo n“bote, jo!
- thashe me vete.
Mirpo, nje ze vengoi sot nga lumi ...e me tha mue:
- s“ta kaaaa fajiiiin njeri! Aktivizooohu mooore djaleee!
Te me ndjeni, se rreshtat e mesiperm dalin pak nga tema.
Por jane rreshtat e pare qe po shkruaj ne jeten time, ne publik (gati 1000 veta qe mund ti lexojn) dhe po ja fal vetes.
Nuk hapa teme per veten time, se mendova:
me nje gure po vras dy zogj.
(p.s. Jam duke mbrojt doktoraten me temen:
Emigracion = Kursim; albani = harxhim)
Edhe po prezantohem, por edhe po ju ndihmoj nga pak,
me ndonje mendim te vyer ne lidhje me ekskursionin.
Deri ketu mire e bukur. Po s“qenka aq kollaj mor vlla, me shkrujt e me dhen mend.
Aktivizohu! thote ai.
Po qysh?! Si?! Nga tja filloj?!
Fillova te kopjoj te tjeret.
Zanat qe e kam mesuar qysh ne shkolle fillore.
Ngjita fet e fet fotografin time ne te mengjer,
si disa syresh, qe fatkeqsisht jane pak.
Dhe mu duk vetja si kolumnist sqimatar i Klanit.
M“hypi krenaria. Ah, c“fare ndjenje.
Rilexova pastaj me te shpejt (ne menyre diagonale-stil boll i bukur ky) Temen dhe shkrimet 7 faqe, vlla s“jane shaka;
dhe kur hap e cel syte mu mbeshtollen ca idee.
Kadal, Beno, javash javash thashe- duhen lexu edhe rregullat e forumit, ndryshe ke per te shkrujt katra matra. Ose me e mira, do shkruash shume e s“do thush gje hic.
U pa kjo pune. Duhet te filloj nje kurs te shpejt si te shkruajm paster, bukur dhe pa lidhje.
Kendej ne perendim qe thoni ju shoke drejtues te mega_ekskursionit - mundsit jane te pakufizuara.
Keshtu qe, leri llafet Beno, po hyji punes, si Turku ..... !
Tani po terhiqem per momentin.
Po shkoj ne kurs! Ate qe them, e bej!
Ju jap llafin, se do kthehem es sun es posibell....doemos me idee ma te qarta dhe jo anes e anes...
Rezi sa e-mails ke mbledhur? Sa persona te jane pergjigjur ne total?
Per darken e Michiganit jam dakrod biles fare lehte mund ta gjeme vendin ku do te behet Party.
Po ju jap disa idera per sa i perket cmimeve.
Sa me shume persona te jene aq me e lire do te jete per secilin nga ne.
varet nga numuri i personave qe do marrin pjese por darka do te jete $65-$100.
vendi do te rezervohet per 5 ore. bari do te jete i hapur gjate gjithe kohes. Ka mundesi ta marrim edhe me lire, keto shifra jane me perafersi.
Per personat qe do te udhetojne nga shtete te tjera mund te marrim nje ulje cmimesh n.q.s ata do te flane ne hotele.
Mendojuni dhe rendisi emrat, kini parasysh se n.q.s mbremja do te organizohet diten e vitit te ri ka mundesi te kushtoje pak me shtrenjte. Per festen e flamurit eshte shume zor te behet sepse duhet bere prenotimi dhe 30 dite para se te behet mbremja duhet ti japim nje numur egzakt.
kaq kisha per sot per pyetje te tjera shkruani.......Fiori gjithashtu mund ti pergjigjet pyetjeve per sa i perket rezervimeve. ( I vjen ndorjesh qenes)![]()
Estella shume faleminderit per interesimin tend,
por per punen e darkes qe do mblidheni nuk jam une kompetent por Sokoli, i cili ka hapur edhe teme me vete per darken me titullin:"Do hame darke apo jo".
Aty mund te diskutoni per darken qe keni vendosur te organizoni ne Michigan apo ku di une.
Ketu eshte pak a shume puna e eskursionit ne vere.
Sidoqofte gezohem per interesimin qe po tregoni.
Mire pra Estella mund te kontribosh tek tema e Sokolit per punen e darkes.
rezi
..... Pershtypjet qe pata nga 7 faqet e kesaj teme (sfide alla Marco Polo), jane shume positive po e permbaj veten pak komentet here tjeter..mos dalim nga tema...tha ai!
Sa i perket organizimit + planifikimit te ekskursionit -> propozoj qe ne vend te dy koncepteve (fjaleve te mesiperme) te perdorim fjalen programim.
Keshtu qe e kam kollaj ta krahasoj programimin e ekskursionit me programimin ne pune.
Une shoh ngjashmeri ketu. Ti Rezo, me sa pashe tek profili yt, je duke e mesuar kete zanat .
mos ju ndaj vajzes!
Kujdes ! Rreshtat e meposhtem i drejtohen atyre qe e kane marre seriozisht kete projekt :
Sa do i veshtire te jete problemi, sa do i madh te jete projekti po te ndahet ne kafshata te vogla,
mund te bluhet me kollaj.
Ndajeni problemin ne faza te vecanta, ose edhe me mire ne nentema p.sh.
F 1
Grumbullim ideesh, pa dallim, interesante qofshin apo jo.
Ne kete faze (konkretisht) duhet secili te jap itineraret, datat/ditet me te leverdishme, qytetet, pikat turistike ku atij/asaj i pelqen me shume (pa u ndikuar nga te tjeret).
Moto e kesaj faze: sa me shume idee qe te jete e mundur. Mos u kurseni!
Ne kete faze ndalohen si kritikat dashakeqe dhe ato dashamire. Kerkohet pjellori idesh.... Sasi. Boheni detin kos...
Mendimi im: Ju jeni akoma ne kete faze prandaj o burra hapni hartat, beni matjet, pyesni, kerkoni dhe thirrini kujteses...(edhe n.q.se nuk keni mundesi vete realisht, ti bashkangjiteni karvanit, qofte edhe per 100 milje rruge, padyshim do dilni tek autobuzi kur te kaloj prane inahijes tuaj. Per ta pire nje gote uje te fresket ne ato dite te zhuritura behari, per te nderruar dy fjale, e per tu pershendetur, me maratonistet.
Le te ngadhnjoj te pakten ky brez, e te mos izoloj vetveten si nona+baba im; Jepini mendjen dhe doren njeri tjetrit. Duku rini, duku e ardhmja eshte e imja)....
F 2
Perpunimi i materialit. Kristalizohet stafi drejtues. Thuret rrjeti i bashkpuntoreve dhe dashamireve.
(Puna ne Staf. Te mirat dhe problemet. I takon kesaj faze, ky diskutim. Jo ne menyre publike, por ne auditor privat. Antaret me aktiv/ te vendosur/ me pervoje/ te lindur per pune te tilla manaxhuese, terhiqen vec. Ndajn detyrat dhe pergjegjsit, lene menjane xhelozit, ngrihen mbi egon, shohin me larg se maja e hundes private. Lidhin kontrata morale, bashkpunimi dhe respekti...Ketu fillon ndarja e shapit nga sheqeri)....
Propozohen idee per aktivitete argetuese gjate rruges. Duke ikur duke shpikur!
Tek tema, informohen lexuesit, se si po shkojn punet. (angazhimin e vlersoj si pune praktike, edhe pse non profit, ka pervoje profit per secilin)
F 3
Permirsimi dhe testimi i moduleve, per te patur nje program harmonik me sa me pak error. Nje shembull moduli eshte Tema e Sokolit me titull: - do hame, apo s“do hame!. Angazhohuni edhe aty me mendime dhe propozime. Idet qe dalin, mund ti shfrytezoni fare bukur, per drekat e darkat spontane, kudo qe do ndaleni e do nderroni kuajt. Vemendje ne kete faze i kushtohet edhe situatave kritike (te papriturat e kendshme).
F 4
Prezantim i programit te plote. Itinerari i sakte (s“ka diskutime me) datat / ditet / hollesirat. Hapja e llogaris bankare per fondin baze, te turneut. Shpallja e kushteve, cmimeve dhe rregullave.
Ky ishte nje propozim vetem per tu mbajtur parasysh.
Mbajeni parasysh!
Forumishqiptar.com - si projekt, eshte shume me i nderlikuar, se udhetimi qe po diskutohet
(Nga ana tjeter, shqiptaret ne Texas, 100 vjet perpara, ma do mendja, i kane bere me karrocat e postes, distancat qe ju vizatoni me laps ne harta) .Kohe te tjera ato!
O BENI PLANET I KE TE LEZECME LALE..PYT ATE REZIN SE AI O SHEF EKZEKUTIV...SE ME VERTE po spati PROGRAMIM skemi si te marrim kot si pushka jevgut.....megjithate un kam besim se po u angazhuam do bejme dicka...apo jo o REZI MYNIHUT?
But again, truth be told, if you're looking for the guilty you need only look into a mirror. ...
Krijoni Kontakt