Duke ndrruar qyrkun mund te rresh ose te rrehesh por mbetesh po ai
Me pare se aparencat duhet ndryshuar thelbi, ne se esht e thene te ndryshohet,
propoganda e agjitacjoni ketu nuk eshte ne dore te shqiptarve
Duke ndrruar qyrkun mund te rresh ose te rrehesh por mbetesh po ai
Me pare se aparencat duhet ndryshuar thelbi, ne se esht e thene te ndryshohet,
propoganda e agjitacjoni ketu nuk eshte ne dore te shqiptarve
Nė periudhen romake: Iliret pėrdornin emrin e babes si mbiemer e ky vazhdonte t'perdorej edhe nga pasardhesit tjere.Pa he nje here na ndrico pak...me siguri do kesh punuar te zyra e gjendjes civile asokohe
Ne mesjeten e hershme: Gjin Progoni simbas emnit babes, Dhimiter Progoni simbas emnit gjyshit, Grigor Kamona,
Ne shek. 13, 14, 15, : Balsha Dukagjini Kastrioti, Muzaka Zenbishi etj dhe fiset malesore Kuē Hot Kelmend, e pastaj filloi islamizimi.
Keto emra fisesh shqiptare qe ne sot i mbajme si mbiemra jane ruajtur qe nga shekulli i XIII (jane gjetur dokumenta deri te shekullit te XIII qe deshmojne per ekzistimin e ketyre fiseve) e ndoshta edhe me heret. Pra, keto jane mbiemra puro shqiptare.
Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!
Rrofte Shqiperia Etnike
Kujt i ngeli te percaktoje cili emer e mbiemer eshte shqiptar e cili jo?? Pse emrat para islamizimit te shqiptareve te pjeses katolike e ortodokse mos jane me shqiptare se ata me origjine arabe? Une nuk mendoj qe Gjin e Gjon ose Perikli e Gaqo jane me shqiptare se Hasan e Kamber. Te gjithe keto i perkasin kultures sone qe duan apo s'duan disa permban edhe traditat e krishtera edhe ata islamike. Sa per ceshtjen se kur kane kane filluar te perdoren mbiemrat ne Shqiperi ashtu sikurse edhe ne vendet e tjera pajtohem me Qafir Arnavutin, vete koncepti i mbiemrit eshte identifikimi kur rregjistrohet popullata.
Lone Star !!
Gjon eshte emer qe perdoret ne shume vende te tjera po Gjin ?????Kamber,Hasan,Asllan,Ismail......e me mijera te tilla gjen plot ne vendet Islamike.Sipas teje Lone Star,emrat qe i gjen ne Shqiperi dhe jo ne vende te tjera te botes nga mund ta kene prejardhjen?? Thjeshte per kureshtje !!
Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.
Ore ne duhet te zbulojme cilet ishin mbiemrat tane ne kohen e arbereshve. Tek libri Ura me tri Harqe i Kadarese une kam zbuluar mbiemra si Topia, Muzaka, Komneni, Zenebishti, Konti, Daljani, Amanti, Lisi, etj. Bejne mire historianet tane te na sqarojne pak qe te dime edhe ne qe duam ta nderrojme mbiemrin cilet kane qene mbiemrat tane para turkut.
Hajde hajde se me mendt e Kadarese do kishim dale me flatra nePostuar mė parė nga pitisoms
P.S. Komneni eshte mbiemer prej Konstatinopoje e jo Arnautlluku.
Adresat e faqeve personale mund ti vendosesh ne profil por jo ne firme. Stafi i Forumit
ore po mbiemri im ca eshte se nuk e pash ne list jute shkrini o popull![]()
Partizoni
Po kur behet Kamberi, Bel,.. e Hasani Cane e Ismaili, Mal,, qafar emera jan kta a predorin turqit kta emna,Postuar mė parė nga ZiM
milo=miell,dhima =dhimbje.Ne greqisht nuk kane asnje kuptim.Postuar mė parė nga dodoni
Krijoni Kontakt