Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 45
    ** ParT oF mY LiFe ** Maska e LoveLyBruneTT
    Anëtarësuar
    23-05-2002
    Vendndodhja
    *** Same plaCe I was Last niGht ***
    Postime
    805

Perkundrazi........

po do doja te ishit edhe ju per nje moment jo ne usa apo ku di une ne vend te asaj goce edhe flisnim bashke pastaj !!!

Pikerisht ne qe jemi larg me idera dhe mundesira te ndryshme mund te arrijme te japim nje mendim te tille persa i perket jetes se njeriut dhe sidomos te vajzes ne kete rast, se sa e vlefshme eshte ajo dhe sa e dashur per ta Mbuluar me Dhe per nje Palo Mashkull qe s'ka ( bolls) te shkoje e ti thote ne sy dhe te shpjegohet me te , sepse ka detyrime ndaj saj .Ndersa persa i perket rrethit shoqeror atje apo dhe ai familjar nuk do i dukej ndonje cudi e madhe, biles mos them se kushedi se cfare mund te kene dyshuar Bashke fshataret persa i perket Veprimit te vajzes! cdo gje, dhe jam plotesisht e sgurt per kete. ( kushedi ca i ka bere ose cfare ka bere vajza mund te thone qe e ka lene Burri) etj etj, idera te Tymosura nga oxhaqet E Gjonomadhit. E theksoj :
    Jane pikerisht ata qe dine me shume per jeten dhe detyrimet e saj natyrore qe mund te japin mendime te tilla.

Life Goes On mos e harroni kete.

Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anëtarësuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Mendoj qe shqipetaret e kane urgjentisht te nevojeshme ti japin nje perkufizim te ri fjales nder .Ajo vajza duhet ta kete rrethuar veten shume psikologjikisht duke menduar se ca do thoshte fshati,se jeta e saje mbaroi e budallalleqe te tilla te kohes te Mesjetes nderkohe qe ai qe duhet te ndihet i turperuar eshte ai cuni.
    Mgjth,habitem si s'hoqi dynjaja dore nga mbleserirat,si mund te arrije nje femer/mashkull te vere fatin e jetes te tije ne duart e nje njeriu qe e njohin vetem komshite?Injorance hesapi.Pastaj shkojne e varin veten si bagetite...hajdeee!
    Kam vetem nje limit: qiellin!

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    sdi cte shtoj thjesht mendoj se shqiperis i duhet pun akoma ne kete tem gati shdo vit degjojm tem e re se ya
    Partizoni

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    me vika vertet keq .
    nuk duhet ta gjykojme ,se tek ne shqiptaret nuk eshte e lehte divorci .
    ajo ka zgjedhur rrugen me te mire vetevrasjen ,qe te mos degjuar fjalet e miletit .
    per mendimin tim eshte rrug e gabuar,te vrasesh veten per nje rrugac .

Perjashtuar Maska e kurkushi
    Anëtarësuar
    24-06-2005
    Vendndodhja
    Shqiperi.Mund te udhetoj pa vize hyrese ne tere boten "interesante"
    Postime
    446
    Citim Postuar më parë nga vagabondo_nyc
    E lë i fejuari, var veten 24-vjeçarja

Korçë-Telefonata e shkurtër me të fejuarin që punonte si emigrant në Selanik të Greqisë, e ka shokuar një 24-vjeçare nga fshati Gjonomadh i Korçës dhe e ka nxitur që ajo t’i japë fund jetës pa e përtypur divorcin që ai i ka kërkuar në telefon dhe pse ajo e ka kërkuar për gati një gjysmë ore për t’i marr shpjegime rreth këtij vendimi, i dashuri nuk e ka ngritur celularin, por e ka lënë...

Ngjarja

Telefonata ka qenë tepër e shkurtër dhe e prerë, sipas familjarëve dhe të afërmve të vajzës.Pas telefonatës rrufe që ka bërë dhëndri i ri nga Selaniku i Greqisë se “shiko ndonjë tjetër se me mua nuk ke më punë” 24-vjeçarja Ana Bramkllari ka vënë në dijeni prindërit, ku lajmin e parë ia ka dhënë babit Xhaferrit dhe e ka sqaruar se i fejuari e kishte lënë përgjithmonë. Nga lajmi Ana është tronditur dhe e ka bluar gjithë natën se si do ta kalonte këtë mynxyrë në fshatin e largët prej 24 km nga Korça ku ajo banonte dhe para tre muajsh kishte shpallur fejesën me një djalë nga Tirana. Dhëndri ka qenë me origjinë nga fshatrat e Oparit dhe nga viti 1993 kishte zbritur për të jetuar ne fshatin Sovjan të Korçës, zonë fushore dhe para një viti ai kishte ndërruar konak me familjen e tij dhe banonte ne Tiranaë, ku e motra e viktimës kishte hyre si mblesë, për të fejuar motrën e vogël.

Familjaret

Babai i 24-vjeçares Xhaferri tepër i tronditur nga fatkeqësia që i ka ndodhur shprehet se” pasi vajza është vënë në dijeni nga ish “maskarai” nuk e menduam që nuk kishim të bënim me një miqësi të re dhe të rregullt. Telefonata që ime bijë ka bërë, ka qenë herën e fundit e shkurtër dhe e ka dëshpëruar time bije,por që nuk ma priti mendja se ajo do të flijohej duke varur veten. Për gati një gjysmë nate ka qenë tepër e tronditur dhe shqetësuar megjithëse ne si prind u munduam që ta qetësonim,që ajo ta harronte atë histori. Por…na ndodhi ngjarja. [/B]
    Eh hallal i qofte!
    Populli thot: Po-ja qare(zgjidhje) dhe Jo-ja qare!Ai ne kete rast i paska bere qaren asaj...Pse ajo eshte vetvrare....ajo ka qene e drejta e saj per te protestuar kunder ketij vendimi te papelqyeshem te te "fejuarit" te saj ne Greqi...Te kishte fejuar ajo ndonje djale ne shqiperi,nga ata qe s`e njohin Greqine,dhe kete pa mbleseri apo shkuesi sigurisht qe do kishte jetuar jeten e saj bukur me te!
    Ah...martesat per Letra,per te ikur jashte...s`jane dhe gjithnje (apo asnjehere) te embela...
    Ngushllime familjes dhe nje > keni kujdes< apo atention te tjereve shkues dhe mbleres e me se shumti vashave-nuseve qe duan te dalin jashte...
    Ajo vashe paste prehje... ne boten e paqene!

p.s.
    Gjithnje u them te gjitheve ne shqiperi,mos punoni ti hudhni femijet tuaj (tani) te padeshiruar jasht vendit!
    Sot kjo ke shqiptaret ne pergjithesi eshte nje trend: ti qesin jashte, te lirohen nga detyrimi i tyre si prinder qe t`u sigurojne apo te pakten t`u ndihmojne per arthmer te tarei ne atedhe... duke ia hedhur fajin ketij apo atij...Jam i kenaqur (jo i lumtur fare) qe shume prej atyre qe u thash te mos benin hapa te tille qe ti humbin femijet e tyre,nga syte kembet neper bote,sot qajne para meje...per krimin qe kane bere...
    Bukuria e pemes apo lules eshte ne maje (jashte) por rrenja eshte ne toke (Shqiperi)Fryti i shqiperise(femiu) nuk do hedhe farat e tija ne Shqiperi por aty ku eshte rritur dhe pjekur...keshtu qe...BYE BYE our Children!
    Ndryshuar për herë të fundit nga kurkushi : 25-10-2006 më 16:40

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anëtarësuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Korçë-Telefonata e shkurtër me të fejuarin që punonte si emigrant në Selanik të Greqisë, e ka shokuar një 24-vjeçare nga fshati Gjonomadh i Korçës dhe e ka nxitur që ajo t’i japë fund jetës pa e përtypur divorcin që ai i ka kërkuar në telefon dhe pse ajo e ka kërkuar për gati një gjysmë ore për t’i marr shpjegime rreth këtij vendimi, i dashuri nuk e ka ngritur celularin, por e ka lënë....
    Qe kur u dashka divorc per te prishur fejesen?
    Po ku i hapni syte dhe ju per te lexuar, aman.

"Djale nga Tirana" i ardhur ne '93-shin.

S'cuditem. Po ndahen cifte qe i lidh respekti e dashuria per nj-tj, jo me keta qe u takuan ca here, u fejuan se ashtu e desh zakoni, e nuk kane asnje lloj ndjesi detyrimi ndaj nj-tj, gje qe vjen nga dashuria. Ai nuk e ndjeu se e kish per detyre ti jepte shpjegime nje qe per te ishte pak a shume e panjohur. Edhe kjo, per krenari e vrau veten se Shqiptaret e kane tmerr po te ndihen se i lane.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Leila : 25-10-2006 më 17:45
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

lepurushe Maska e bebushja
    Anëtarësuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    hmmmmmm shume e dhimsur kjo histori
    S,mund te gjukojm ate djalin,sepse njeriu ne fund fundit me jeten e tij ben cte doj.Nuk e pergezoj menyren e foljes se tij ne telefon aq shkurt pa shpjegime,por as nuk jam me veprimin e te fejuars se tij.Eshte absurde te vrasesh veten pse u ndave nga i fejuari sa gjynaf per horizonin e asaj goces per jeten.Me vjen vertet keq per te ndjeren.As ate djalin smund gjukoj ashper(sepse pergjithsi keta qe vijn nga humbetira te tilla e shkojn drejt qytererimit hapen si vaji ne lakra).
    Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-03-2003
    Postime
    10,240
    no comment ma hoqi mendjen....... gjynah i modh me vjen keq
    #VamosArgentina

Manitu Maska e kiniku
    Anëtarësuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos të na vijë cudi se cdo frymor nga vete natyra priret të kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869
    Citim Postuar më parë nga LoveLyBruneTT

Mendoj se Ai djali nga opari s'ka per ti qeshur buza kurre ndonjehere sido qe ti shkojne punet , se shef Ai lart.
    Ai djali nuk ka aspak faj per vdekjen e kesaj cupe; faji i tij qendron ne dicka tjeter.

Problemi qendron i maskuar ne thellesi. Deri kur Shqipet do te lejojne qe fjalet e tjerve te behen realiteti i tyre?

Nje tjeter ne Kosove; vashat e dhunuara (gjate luftes dhe pas) nuk mund te martohen sepse krenaria Shqiptare nuk iu lejon eagle's sons te marrin per grua nje vashe e cila me pare ka 'derdhur' gjak ne krevatin e tjetrit. Mirpo, Shqipet jane aq katila e pandershem sa qe shftytezojne cdo rast per te fjetur me keto vasha, per nje one night stand. Ato mbesin te pamartuara, izoluara, perqeshura, shfrytezuara etj etj.

Kjo vetem tregon dhunen e cila ndodh ne familje Shqiptare, tregon presionin i cili iu behet vashave per te mbrojtur nderin e rrejshem te "babait" apo familjes dhe ky presion eshte aq i madh sa qe vashat edhe pse nuk kane asnje grimce atomi faj, ato me pare zgjedhin te vdesin sesa te c'nderojne nderin e babait apo famljes.

Perpara Shqipet e Skenderbeut!!!
    Where have all the good men gone
    & where are all the gods?

In God I trust Maska e fjollat
    Anëtarësuar
    15-02-2005
    Vendndodhja
    Para shfaqjes së hitlerit
    Postime
    1,085
    Vetëflijimi

Për tërë natën 24-vjeçarja e ka kaluar pa gjumë dhe ka qenë nën kujdesin e prindërve...
    Tmerr!
    Mbase nuk ka qenë në rregull me mendjen? 24 vjeçare nën përkujdesjen e prindërve dhe vret veten se e paska lënë i fejuari? Mbase edhe provincializmi e bën të veten... u var me litarin e mushkës? Katunar hesapi!! Njerëzit ndahen edhe pas vitesh bashkëjetese, me fëmijë... le më një i fejuar.

Njeriu është një surprise, gjë që e bën edhe jetën një surprise, asnjëherë nuk e din se çfarë sjell e nesërmja, qoftë mirë apo keq, çdo gjë duhet të përjetohet dhe tejkalohet në mënyrë dinjitoze.

Kurse, për të vrarë veten, definitivish duhet të të ket ikur kapaku i kresë... vetëflijimi- budalliku me brirë!
    I'm muslim, don't panic please.. oh bloody sheeps

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •