Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 24

Tema: Hardware

RebeL AnGeL /IrC STaFF Maska e angel_guy
    Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Hic
    Postime
    322

Hardware

Cuna bazuar ne testimin e kartave frafike per lojra do u sygjeroja per ata qe kane mundesi te beni shpezim per nvidia GF6600 GT 256 mb DDr2 pci . Karte qe nuk kushton dhe aq shum dhe qe sot per sot ka piket e larta bashke me nvidia 7900 GT . Per me teper mund te me thoni se cfare bordesh keni , procesor ram etj . Dhe mund te ju shpjegoj menyra alternative qe kompjutri juaj te jete me i shpejte dhe me i mire .

Sapo mora nje nvidia GF-6500 GT 512 mb DDR3 SLi kjo me erdhi sot dhe ishte bashke me nje bord p5GL-x ky nje opsion fantastik dhe shum ekonomik per te apasionuarit a lojrave . Me kane ardhur shume lloje kartash grafike kte muaj beni pyetjet tuaja do jem i disponueshem tju ndihmoj .

Enio [ Angel_Guy ]
    DasHuRia PerBeheT NgA dY PjeSe NdJeNjaT DhE PreKjA

eKoSoul Maska e Gerdi
    Anėtarėsuar
    29-05-2004
    Vendndodhja
    echoKinetics
    Postime
    906
    ok nuk e kuptova mire, blen karten dhe te vjen bashke me motherboard? kjo dmth qe karta duhet te punoj bashke me ate motherboard apo cfare? un per momentin kam nje karte qe eshte shume kote dhe ne fakt me zhgenjeu akoma me shume kur mora Condemned: Criminal Origins dhe me nxorri probleme grafiku. Kam nje ATI 9250 qe eshte paksa shume e kaluar si karte (256mb) Deri tani ajo ka qen loja e vetme qe me ka nxjerr probleme ndoshta ngaqe ajo eshte edhe ber Xbox 360 qe dmth grafiku normal qe do jet shume me i mire. Edhe pak me afrohet ditelindja dhe nuk kam vendosur nese me mir te blej nje karte grafike te re ose nje PS2 ose te pres fare per PS3 edhe pse me duket pak budallik te presesh per nje PS3 sepse sa te rregullohet ketu ne shqiperi qe te punoj me lojra fallco do doj pak kohe. Ndonje mendim se per ca garte grafike te shof do ishte ide e mire. CPU 3 GHz P4, 1024 RAM, motherboard jetplane se mbaj mend tipin se sjam as ne shtepi, dhe karta grafike ATI Radeon 9250 AGP.

Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Hic
    Postime
    322
    Sa mhzh e ke ramin ? Me percakto detajet e m-board cfare tipi eshte sepse per karte pci duhet slot pci kshu qe varesh dhe nga bordi gjithsesi me ate bord qe ke mund rregullojme nje agp 512mb qe nuk kushton shum dhe me nje rezultat te perkryer por te lutem me jep detajet bordit. Qenke me sistem intel pra duhet ti qendrosh kompadibilitetit te intelit dmth per asus ect ose n-vidia . Ati do driverat origjinale si dhe eshte kompatibel me bordet k-n asus ose amd . Persa i perket per ps3 as mos u lodh te presesh sepse do kohe sa te dali plus kohe sa per cipin. Te sygjeroj ps2 me titujt e reja qe ka nxjere nqs se je ne TR , kontakto me mua sepse njoh ato te videotekes sky mund te te rregulloj ndonje gje per punen e cmimit dhe ofertave . Si dhe te te tregoj nje liste kartash grafike dhe cmime por me duhet te di bordin qe ke .

Enio [ Angel_Guy ]

Ego? Superego? Maska e Harakiri
    Anėtarėsuar
    07-10-2004
    Postime
    638
    Condemned do PC dhe karte te superfuqishme prandaj mos u deshpero per ate ti. Eshte puna se disa kompani jane pertace edhe kur sjellin nje loje nga nje platforme tjeter ne PC nuk e programojne sic duhet. Bile ka lojera qe kane dale apostafat per PC qe e kane kete problem. Ja psh Sin Episode 1 perdor te njejten 'engine' si Half Life 2, grafiket i ka me te pjerdhur edhe prape eshte me e ngadalte. Provo ndonje F.E.A.R., Doom 3 a ndonje Quake IV pastaj vendos te blesh karte te re. Sa per PS2 une qe e kam 1 them qe nuk humbet ndonje eksperience kushedi se c'fare po mos ta blesh sidomos ti qe ke goxha PC.
    "Kto pershembull i kput ai neni per pervetsimin e burrave t'martum"

eKoSoul Maska e Gerdi
    Anėtarėsuar
    29-05-2004
    Vendndodhja
    echoKinetics
    Postime
    906
    e di qe Condemned do PC shume te mire, e pash tek nje shok para disa ditesh dhe me pelqeu vertet menyra se si e kan menduar lojen edhe pse pas nje cike loja bej ripetitive dhe gjithashtu e merzitshme. PS2 ka disa avantazhe ne lojra nga PC si Metal Gear 3, Final Fantasy X, X-2, XII, RS4 edhe pse e morra vesh qe do benin nje pershtatje per PC dhe u gezova vetem me erdhi inat qe e shtyn ta nxjerrin per Vitin e Ri, ka dhe plot lojra te tjera qe nuk do dalin ndonjeher per PC te cilat do kisha qejf ti provoja perderisa deri tani nuk ka pasur as nje emulator per te qen per PS2 qe ti provoj ashtu. Desha te pyesja nqs i d/l lojrat per PS2 si Iso dhe pastaj i copjoj ne nje DVD do i punojne PS2? (Po ne Tirane jam Legacy). Ndoshta arrij dhe ti rregulloj te dyja dhe karten grafike dhe PS2 nuk i dihet ashtu do ishte me mire besoj Gjithsesi ka ndonje menyr te shpejte si mund te shofesh te dhenat e motherboardit?

Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Hic
    Postime
    322
    Gerdi mos e provo me Iso sepse krijohen errore ne lexim te dvd , per te bere burn nje loje per ps2 ka nje djeg`je te vecante si laser nqs se e ke dual layer akoma me mire nqs se ke single dmth te zakonshme do nje program te vogel . Sygjerimi im te behet kopjim pa gabime eshte nga dvd-rom e ne Dvd-rw . Kerkon nje shpejte prej 8x jo me te larte . Gabimet e mundshme jane kto
    1 Tregimi i logos dhe ngrirje te tij .

2 Bllokimi i lojes ne menyne e fillimit.

3 Mos njohja totale e dvd .

Pra gerdi ka disa menyra qe mund te gabohet ne shkruajtjen e dvd , per ps2 . Informacioni i tij eshte i koduar dhe i ngjeshur shume fatkeqsisht dhe kerkon nje dvd-rw te mire . Per bordin mundohu ti gjesh emer dhe numer nuk eshte e veshtire , ose shiko driverat ose ndonje cd sis te bordit . Nqs se keto nuk te gjenden do te te jap une nje program perkates per ate .

Ja dhe disa info per ju karta grafike nvidia 7900 nuk eshte sic rreklamohet, sistemet i informacionit shaders etj nuk i ka te sakta si per versionet Gt po ashtu dhe per GSe qe jane versione komerciale. Pasi i testova dhe personalisht , ne disa lojra dhe ne testin e prodhimit te polygon per sec te gjitha infot e kesaj nuk dolen te sakta . U cudita me faktin qe nvidia version 7600 doli me i plote dhe me i sakte ne improvizimin iLGe (integrated live graphic). Po pres nje version te Ati Cross fire Xt Pro qe eshte porositur te dhenat e tij do tua bej te ditur .

eKoSoul Maska e Gerdi
    Anėtarėsuar
    29-05-2004
    Vendndodhja
    echoKinetics
    Postime
    906
    per sa i perket kam nje DVD-Rw dual layer 8x do e provoj gjithsesi nje dvd bosh nuk kushton shume :P, u mundova te gjeja typin e motherboardit dhe max qe gjeta kur pash CD a drivera eshte ASRock Intel-Via series a dicka e tille. nuk e di pse por mua me duket si me e mire ATI per lojra sesa nVidia se di pse e kam pasur gjithmone kete pershtypje

Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Hic
    Postime
    322

:d

Citim Postuar mė parė nga Gerdi
    per sa i perket kam nje DVD-Rw dual layer 8x do e provoj gjithsesi nje dvd bosh nuk kushton shume :P, u mundova te gjeja typin e motherboardit dhe max qe gjeta kur pash CD a drivera eshte ASRock Intel-Via series a dicka e tille. nuk e di pse por mua me duket si me e mire ATI per lojra sesa nVidia se di pse e kam pasur gjithmone kete pershtypje
    Jo more diferenca ka qen ne karta e model te vjeter si tipi 9250 9200 128 mb ose nvidia 5200 128 puna eshte qe dallimi ishte , nvidia kishte me teper ndricim kurse ati kishte me teper anti aliasing , pra ulje te drites por ndryshonte nga performanca . Kurse tashme sejcili do te arrije maksimalen , dhe mua me pelqen shum ati , por ne po flasim per karta qe kemi mundesi te blejme se ka dhe karta 600 $ . Bordin e paske icik ashuja cik kot si me thon po ti kishe blere nje asus k8-n me nje 10 euro me teper dhe mund te perdorje nje karte 256 me info te plota sepse asrock eshte bord qe nuk i ploteson parametrat perkatese .

eKoSoul Maska e Gerdi
    Anėtarėsuar
    29-05-2004
    Vendndodhja
    echoKinetics
    Postime
    906
    un qyl e kam marr PC se mos mua ai qe do ma jepte me tha zgjidh kete se eshte i mire dhe un thash hajd mo ma paska fut se. ca karte thua ti te marr pra? :P

Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Hic
    Postime
    322
    Per ate bord nje Ati Saphire 256 mb shared 8x agp eshte goxha kompatibel me asrock nqs se ke qef nvidia te sygjeroj modelin GF6200 os GF 5500 256 mb

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Astra32-Informacion per pjeset hardware
    Nga benseven11 nė forumin Lajme nga informatika
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-05-2005, 21:13
  2. TCPA - kompjuterat e rinj
    Nga Elvis-BG nė forumin Lajme nga informatika
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 03-03-2004, 17:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •