Close
Faqja 11 prej 14 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 133
    me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Asnjė nga ballistėt nuk po del e tė na thotė KĖ KATUND apo FSHAT SHQIPTAR ĒLIRUAN FORCAT E BALLIT??!!
    Bla bla-tė konkretizoini qė tė na sillni fakte pėr luftėn tuaj "ēlirimtare" dhe "patriote"... plus na sillni ndonjė dėshmor ballist qė u vra nga italianėt apo gjermanėt... boll dėrdėllisėt.
    Po ke ēliruan komunistėt mer depsuz??
    Gjermaninė e shkatėrroi Amerika, kėshtuqė pa qenė nevoja e partizanėve komunistėve dhe qetnikėve, Gjermanėt do ishin larguar nga Shqipėria.

Problemi i shqiptarėve gjithėmonė kanė qenė sllavėt dhe grekėt si dhe turqtė e jo gjermanėt qė i kemi me mijėra kilometra larg.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-07-2006
    Postime
    170
    Citim Postuar mė parė nga medaur
    Ore ti je i cuditshem ,ti pretendon se ballistet luftuan , na thuaj pra cfare fshati apo qyteti cliruan . Nese jo mbylle gojen e rri.Eshte bere mode mer vlla ,antivlera behet vlere , tradhetaret patriote kurse ata qe luftuan e shkuan per lesh , spiune te serbit.Nese ti me thua ku luftuan e cfare cliruan ballistet atehere do te them , PO !!!!-Ke te drejte historia e luftes duhet pare se qenka e gabuar,POR NESE NUK KANE LUFTUAR E CLIRUAR ASNJE FSHAT(se per qytete e dime qe jo ) atehere CA DO MER VLLA QE NA MERZIT ME TEMEN E NGUL KEMBE QE ATA KANE QENE PATRIOTE E TRIMA TE MEDHENJ.
    Ne, qe po disjutojme historine e L2B ketu nga forumi, jemi te papergjegjshem, pasi nuk kemi qene ne aktoret e ngjarjeve te aso kohe!
    Ndaj eshte e pefalshme, qe ne, mbas mese 60 vjetesh, akoma e trajtojme historine sikur ta kishim pronen e babait!, duke mbajtur anen e dajos se tim'eti, qe ka c'armatosur kosovar per t'ia bere gati serbeve, qe t'i kishin ashtu ne vend te mezese kur te pinin raki, apo anen e Mitat Frasherit, qe e beri si puna e asaj lopes, qe e mbushi e e mbushi mire koven me qumesht dhe ne fund i futi nje te derdhur!, apo anen e Zogut, qe luftoi te gjithe elementet me patriote te kohes vet, duke filluar, qe nga Fan Noli e deri tek Bajram Curri e Hasan Prishtina!, apo duke mbajtur anen e elementit komunist shqiptaro-serb, qe shkateruan ballin kombetar, si rivalin e tyre politik, Kosoven edhe per 60 vjet te tjera, dhe Shqiperine po ashtu edhe per 60 vjet te tjera, pa permendur ketu masakrat mbi popullsine civile gjithandej trojeve shqiptare per motive etnike, apo politike!
    Edhe nje here, une nuk jam as komunist, as ballist, as Zogist, as Berishian e as ku ta di une se c'fare!
    Ne nuk kemi pse ta ndjejme vehten fajtore edhe sikur kryekomunist, apo kryezogist, apo kryeballist, apo kryeberishian te kemi patur babane!
    Une kam sjelle te dhenat, qe kam disponuar dhe i ke akoma te postuara ketu ne te njejten teme dhe kam nxjerre perfundimet e mia!
    Tani sill edhe ti te dhena dhe nxirr edhe ti perfundimet e tua e le t'i shoshisim!
    Nuk behen keto pune - as me sharje, as me fyerje lart e poshte dhe se po e permend edhe nje here se, une nuk e ndjej vehten te fyer!
    Tani persa i perket luftes se komunisteve, te zogisteve dhe te ballisteve une kam postuar me tonelata ne kete teme dhe nuk eshte serioze t'i bieme fyellit me nje vrime tere kohen!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga arsato1 : 05-12-2006 mė 23:22

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Nuk e kam te qarte se cila eshte vlera e kesaj teme. Nje gje eshte sigurte. Shqiptaret dhe Shiperia nuk perfitojne.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-07-2006
    Postime
    170
    Citim Postuar mė parė nga Humdinger
    Bla-bla-bla-bla tė pafund pėr ballistėt.
    Asnjė nga ballistėt nuk po del e tė na thotė KĖ KATUND apo FSHAT SHQIPTAR ĒLIRUAN FORCAT E BALLIT??!!
    Bla bla-tė konkretizoini qė tė na sillni fakte pėr luftėn tuaj "ēlirimtare" dhe "patriote"... plus na sillni ndonjė dėshmor ballist qė u vra nga italianėt apo gjermanėt... boll dėrdėllisėt.
    Une kam sjelle te dhena per luften e ballisteve, te komunisteve, te zogisteve, per luften civile, per dezertimet tek gjermanet, per vet gjermanet pse erdhen, c'ar c'liruan e pse iken - ne postimet e kaluara - i ke me tonelata!
    Tani na sill ti te dhena dhe nxirr vet konkluzione ne baze te te dhenave te tua e t'i shoshisim!

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    arsato 1 dhe te tjeret e dy paleve:

Cdo pupull eshte i detyruar t'i beje analize te shkuares se tij, por atehere kur te jete ngritur me kembe. Ne kete moment Shqiperia eshte ne gjunje. Uniteti ka me vlere se lufta civile. Lexohet sikur po kerkoni dekorata, madje jo tuajat po te gjysherve...

Une nuk kam degjuar per ekzekutime te kuisilingeve dhe as per sherre percarese te kombeve qe madje iniciuan luften.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-07-2006
    Postime
    170
    Citim Postuar mė parė nga Styx
    Nuk e kam te qarte se cila eshte vlera e kesaj teme. Nje gje eshte sigurte. Shqiptaret dhe Shiperia nuk perfitojne.
    Kjo teme eshte me te vertete celesi i historise moderne te mbare rraces shqiptare dhe se ndricimi i fakteve historike, per periudhen ne fjale duhet te sherbeje per ndergjegjesimin e brezit tone dhe brezave te ardhshem per shkaqet e deshtimeve te rraces sone, per periudhen ne fjale!
    Dhe se kjo teme po nxjerr ne pah se rraca jone akoma vazhdon te jete e percare ideologjikisht nga te dyja anet e kufirit, per shkak te mungeses se nje historie standarte te papolitizuar, te pafllsifikuar e te pamanipuluar!
    Kjo teme nxjerr ne pah mbi te gjitha edhe ndikimin e faktorin serb ne historine moderne te rraces sone!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-07-2006
    Postime
    170
    Lexohet sikur po kerkoni dekorata, madje jo tuajat po te gjysherve....
    Une jam prononcuar se, nuk kam dobesi per asnje krah/pale te politikes shqiptare te tanishme, apo te kaluar, pervec Rilindasve dhe se nuk me vjen mire, qe njerezia akoma e shikojne venger njeri-tjetrin e duke vazhduar me po ato epitetime si ne kohen e Enverit, porse ne reference me brezat e tanishem, te cilet keta te fundit, as qe i kane jetuar ngjarjet, per te cilat diskutohen, e cila e gjitha kjo perkthehet si nje kompleks inferioriteti!
    Ngjarjet e atyre koheve jane prone e historise dhe se, as une e askush tjeter, s'ka pse e ndjen vehten fajtor ne ditet e sotme per ato c'kane ndodhur me shume se 60 vjet te shkuara!
    Qe t'i nxjerre koken muhabetit, ne, qe diskutojme per historine, duhet te jemi te paret qe te shkundemi nga keto paragjykime, komplekse madje edhe delire dhe te shikojme perpara pa perseritur te njejtat gabime, qe kane bere keta te "ndriturit" tane keto 60 vjetet e fundit!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-07-2006
    Postime
    170
    Uniteti ka me vlere se lufta civile.
    Te pakten per keto 100 vjetet e fundit, historia na tregon se, pikerisht kjo mungesa e unitetit, ose me fjale te tjera - kjo percarje ideologjike, ka qene shkaktarja numer nje e te gjitha deshtimeve, qe kane shoqeruar rracen tone, njera pas tjetres dhe se, kjo percarje ideologjike e ka patur origjinen tek rrenia ne kurthin e lojes se te huajve, ose me fjale te tjera - instanca te caktuara te shoqerise shqiptare, per te realizuar qellimet e tyre per te fituar pushtet kane hyre ne aleance me te huajt, apo kane shtrire doren per ndihme tek te huajt, duke pranuar keshtu edhe te luajne lojen e te huajit, sidomos te grekut dhe serbit, apo te te dyve ne te njejten kohe, si p.sh. vihet re' se, si Esat Pashe Toptani, ashtu edhe Ahmet Zogut, po ashtu adhe Enver Hoxha, po ashtu edhe Fatos Nano, vijne ne pushtet me ndihmen e Serbise, apo Greqise, porse edhe kane luajtur lojen e Serbise, apo Greqise per periudha te caktuara te karieres se tyre ne pushtet!
    I pari, Esat Pashe Toptani, vete e krijon shtet brenda shtetit me ndihmen e Serbeve, duke luajtur keshtu edhe lojen e Serbeve ne dem te interesave te kombit!
    I dyti, Ahmet Zogut, vete e ben grusht shteti me nje doze te konsiderueshme ndihme nga Serbet, duke i dhene keshtu Serbise, si shperblim - Shen Naumin (Manastirin), gjithashtu ne dem te interesave kombetare!
    I treti, Enver Hoxha, nga nje hic i pashkolle vete e behet behet kryetar i komunisteve, lufton rivalet e tij politik brenda dhe jashte partise se tij, merr edhe pushtetin me ndihmen e Serbeve, duke i lene keshtu, si shperblim Kosoven, si dhe duke e kthyer Shqiperine, praktikisht ne nje koloni te Serbise deri ne '48-en, gjithashtu ne dem te interesave te kombit!
    Pa u futur ketu ne kapitujt e aventurave te periudhes se mbas '90-es, ku vihet re' dukshem marrja e pushtetit me ndihmen e Grekeve, porse edhe jane te detyruar te luajne lojen e grekeve duke i dhene keshtu si shperblim koncesione ne fusha te ndryshme te ekonomise, si dhe duke pergatitur kolonizimin e jugut te Shqiperise, gjithashtu ne dem te interesave te kombit!
    A thua ti se, ndergjegjesimi i opinionit publik con ne lufte civile, apo i bene ata me koshient per rrethanat dhe gabimet e liderve te tyre ne te kaluaren e ne te tashmen, duke i bere keshtu me te kujdesshem per te mos rrene ne ngracken e lojes se te huajit e duke i afruar keshtu me shume me njeri-tjetrin e duke forcuar unitetin e jo duke zgjedhur luften civile dhe se ne te dyja rastet, qe ka ndodhur lufte civile ne Shqiperi, ne '43 - '44 dhe me '97 ka qene dora e Serbit ne te paren dhe e Grekut ne te dyten, ose me fjale te tjera - nje pjese e liderave shqiptare kane hyre ne aleance, apo kane shtritur doren per ndihme tek i huaji, Serbia, apo Greqia, per te fituar pushtetin!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga arsato1 : 06-12-2006 mė 19:51

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-07-2006
    Postime
    170
    Citim Postuar mė parė nga Humdinger
    Jo mėr trim... merreshin me boronica dhe morra.
    Ciao
    Une personalisht jam me se i bindur se, jo vetem ne, qe diskutojme per historine, por edhe masat e gjera te popullsise, qe kane shume here me pak njohuri ne kete fushe, do te binden nje dite, qe te gjitha keto divergjenca teorike, ideologjike, fetare dhe politike, ose e thene me fjale te tjera - keto percarje, jane produkt i armiqve natyror te rraces sone, ose te Serbise, ose te Greqise, ose te te dyjave te marra se bashku, porse kjo do te ndodh sa me shpejt te mosohet e verteta!
    Ceshtja nuk eshte edhe aq e komplikuar, sac duket!
    Sill referencat, apo te dhenat, mbi te cilat je bazuar ne teorite e tua dhe le t'i kalojme ne site e keshtu bindim njeri-tjetrin e te binden edhe gjithe te tjeret e te mos e shikojme njeri-tjetrin venger se, ne fund te fundit nuk jemi ne aktoret e ngjarjeve te atehershme e keshtu nuk ka pse te kemi ndonje kompleks inferioriteti pse ta shikojme realitetin ne sy (ashtu, sic ka qene), pasi ky i fundit tashme eshte prone e historise dhe jo e jona ne brezin e trete e kusur!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga arsato1 : 07-12-2006 mė 01:30

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anėtarėsuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    a ka munsi me e dit se pse mu fshin gjitha postimet e mija ktu?

Faqja 11 prej 14 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Ē'mendoni mbi akademik Rexhep Qosja?
    Nga kosovar nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 1189
    Postimi i Fundit: 14-10-2009, 17:52
  2. Futbolli në Maqedoni
    Nga Davius nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 184
    Postimi i Fundit: 25-07-2006, 08:26
  3. Qeveria Shqiptare tallet me luftën dhe veteranët
    Nga Dito nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 57
    Postimi i Fundit: 04-01-2006, 10:57
  4. Refimet e adjutantit te Mbretit Zog
    Nga Albo nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 12-03-2003, 03:11
  5. A eshte Shqiperia shtet i pavarur?
    Nga Iceberg nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 63
    Postimi i Fundit: 20-07-2002, 05:53

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •