Close
Faqja 7 prej 14 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 133
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-07-2006
    Postime
    35
    Citim Postuar mė parė nga ardi_truss
    Albania at War, 1939-1945 (Central European Studies) nga Bernd Fischer qe ka dokumenta edhe nga njesitet ushtarake gjermane te kohes qe thone qe antaret e Ballit kombetar ishin aleatet e tyre ne lufte kunder partizanve.
    Fischer ne radhe te pare eshte bashkohes i joni dhe nuk ka jetuar gjate luftes 2 boterore. Ka lexuar ca libra dhe dokumente dhe me ato ka nxjerre perfundimet e tija.
    E kam lexuar librin qe thua ti dhe Fischer eshte shume subjektiv ne ate liber. Duket qarte qe ka preference per partizanet, dhe ato qe thote i nxjerre si kolnkluzione te tijat pa i mbeshtetur ne asnje dokument. Fischer as qe e ka idene e ngjarjeve ne Shqiperi dhe quan balliste edhe njerez qe as kishin te benin fare me Ballin, tamam sic e benin komunistet. P.sh Fischer ngaterron Mehdi Frasherin qe bashkepunoi efektivisht me gjermanet duke qene nje nga tre antaret e regjences, pra e ngaterron Mehdi Frasherin me Mithat Frasherin qe ishte kryeatr i Ballit Kombetar. Ne nje kohe qe Mehdi Frasheri as qe kishte te bente fare me Ballin.

Gjermanet ne ate kohe as qe e kishin idene per rezistencen shqiptare, dhe per aresye ideologjike mendonin qe te gjithe ata qe i godisnin ishin komuniste, ne nje kohe qe rezistenca shqiptare ishte e perzier.
    Kete e faktojne oficeret e misioneve angleze ne Shqiperi si David Smiley, Julian Amery etj. qe kane shkruar perkatesisht librat "Albanian Assignment" dhe "Sons of the Eagle", ku vertetohen goditjet e Ballit Kombetar ndaj gjermaneve. Per aresye se i kane jetuar ngjarjet dhe se per keto i kane bere raporte qendres se tyre ne Kajro, Bari dhe Londer, mendoj se jane shume me te besueshem se Fischer.

Djali i fisit ASRA Maska e ardi_truss
    Anėtarėsuar
    15-06-2005
    Vendndodhja
    te rrapi ne Mashkullore
    Postime
    133
    Eshte shume interesante se si ju Ballistat perpiqeni te fshiheni pas gishtit tuaj.Me thate qe te sjell une referenca nderkohe qe cdo liber qe hapen ne shqip (pervec disa libra te anetareve te ballit qe kane dale keto vitet e fundit) dhe cdo i huaj qe ka studjuar mbi shqiperine i nxjer ballistet te kene bashkepunuar me gjermanin.Une nuk po perpiqem te ndryshoj asgje nga historia.Ju qe po perpiqeni te thoni dicka ndryshe nga cfare di cdo shqipetar sot, duhet te na mbushni mendjen ne te tjereve qe balli nuk ka qene dhe "aq i keq" se sa thuhet.Jo aq shume per mua se une me sa kam degjuar nga te moshuarit dhe nga sa kam lexuar e kam mendjen e mbushur,po per te tjeret me shume qe skane dhe aq shume idera nga keto histori.
    Qente le te lehin, karavani shkon perpara..!

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    balkan web

Akoma me keqpėrdorime me Ballin Kombėtar?!

- Nga Bashkim Kopliku

Po pėrdorim njė “tabllo sinoptike”—term qė e kishte qejf edhe “Enveri ynė”—me shpresė se do tė kuptohet nga tė gjithė, e vėrteta se PBK ishte dhe ėshtė, njė parti nacionaliste, patriotike, por jo e djathtė, dhe prandaj PD-ja, si e djathtė, nuk ka si tė jetė trashėgimtare e saj, e natyrisht as e nazizmit.
    Balli Kombėtar luftoi okupatorin, mė pėrpara se komunistėt. BK u krijua pėr t’i rezistuar pushtimit fashist tė Shqipėrisė. Ai i ka fillimet e tij, qė nė “dimrin e vitit 1939”, kur “7 anėtarė” formuan “Komitetin (Qėndror) tė Organizatės sė Nacionalistave”, pra KQ i BK (shih librin dy vėllimėsh “Qėndresa Shqiptare gjatė Luftės sė dytė Botnore”, Tiranė 2002, tė shkruar nga kolonel Faik Qukut, njėri nga ata anėtarėt e KQ tė BK).
    Grupet komuniste shqiptare shpesh bashkėpunonin me okupatorin, sepse nazizmi ishte aleat i komunistėve. Qendra e komunizmit, “Bashkimi i lavdishėm Sovjetik”, nėnshkroi paktin Ribbentrop-Molotov mė 23.8.1939. Komunistėt qenė bashkė me nazistėt, nė sulmin mbi Poloninė, mė 1.9.1939—njė javė pas paktit, pa vonesa fare, apo jo—dhe e ndanė Polon-inė nė mes tyre! Vetėm pas qershorit tė vitit 1941, komunistėt shqiptarė filluan tė mendojnė “pėr luftėn kundėr okupatorit”. Kjo vetėm pasi nazistėt i sulmuan komunistėt sovjetikė, mė 22.6.1941. Atėherė sovjetikėt, me anė tė tė dėrguarve tė tyre jugosllavė, krijuan Partinė Komuniste Shqiptare mė 8 nėntor 1941, pra pothuaj dy vjet pas krijimit tė KQ tė BK, dhe dy vjet pas pushtimit tė Shqipėrisė nga fashistėt mė 7.4.1939—shumė vonė, apo jo!
    Balli Kombėtar filloi bashkėpunim me komunistėt, nė luftė kundėr okuptorit, duke nėnshkruar marrėveshjen e Mukjes, mė 2.8.1943. Ishte Enveri me jugosllavėt qė tradhėtuan, qė kthyen bashkėpunimin nė njė luftė civile pėr marrjen e pushtetit me dhunė. Ata mė shumė luftuan kundėr BK, sesa kundėr nazistėve.
    Njė pjesė e BK bėri gabimin e bashkėpunimit me nazistėt, pėr tė luftuar komunizmin. Ky qe njė gabim i rėndė i asaj pjese tė BK, qė nuk diti t’i rezistojė provokimit komunist. Por etiketimi i tyre “tradhėtar tė Shqipėrisė” duhet marrė me shumė rezerva. Kjo sepse nazistėt tashmė kishin bashkuar trojet shqiptare, nėn njė qeveri qė “e quanin shqiptare”; ata premtonin realrealizimin e ėndrrės sė vjetėr nacionaliste shqiptare, tė bashkimit tė trojeve shqiptare nė njė shtet tė vetėm shqiptar (shihni hartėn bashkangjitur, tė premtuar nga propaganda naziste e kohės)—shumė joshėse pėr shumė patriotė naivė shqiptarė. Shumica e ballistėve qė bashkėpunuan me nazistėt kundėr komunizmit, ishin patriotė shqiptarė, qė donin atdheun e tyre, por qė gabuan politikisht nė aleancėn qė bėnė. Mos tė harrojmė, se shumė figura patriote shqiptare, edhe nė luftėn e parė botėrore, bėnė aleanca tė gabuara, p.sh. me Austrohungarinė qė humbi luftėn, sepse edhe ajo, si Gjermania e luftės sė dytė botėrore, premtonte pėrkrahje pėr Shqipėrinė.
    Por njė pjesė tjetėr e BK mbetėn konseguentė nė aleancėn e tyre me angloamerikanėt, duke luftuar nė dy fronte: edhe kundėr nazistėve, edhe kundėr komunistėve.
    Aleatėt perėndimorė, janė bėrė aleatė me ballistėt nė luftėn e tyre kundėr regjimit enverist nė Shqipėri, gjatė gjithė viteve 1945-1990. Kjo aleancė ėshtė pėrgjigja mė praktike, mė joekuivoke, pėr qėndrimin perėndimor ndaj momenteve komplekse historike qė pėrshkruam mė lart.
    Balli Kombėtar ishte i qendrės, jo i djathtė. Ai kishte pozicionim nė qendėr, me qėndrime tė majta dhe tė djathta. Edhe nė dekalogun e tij (“mos tė ketė bujq pa tokė tė vetėn tė mjaftueshme”, etj.), por edhe nė qėndrimet politike tė shpalluara nga shumė politikanė tė BK, shihen qartė qėndime edhe socialdemokrate, bile dhe komuniste, pra tė majta. Se je antikomunist, siē ėshtė BK, nuk do tė thotė fare, se je i djashtė: mund tė jeshė edhe i majtė. Problemi aktual i PD-sė ėshtė berishizmi i saj, qė e ka zhvendosur krejt majtas, dhe jo aleanca e saj me BK. Qė nė krijimin e saj, PD-ja qe njė parti e djathtė, e ndarė qartė me BK. Gjatė viteve 1991-96, PD-ja pati bėrė aleanca edhe majtas, si p.sh. me PSD-nė, qė kishte ngarkesa trashėgimie komuniste, dhe me qendrėn, me BK-nė, por edhe djathtas, me Legalitetin, qė ishte partia shqiptare tradicionalisht e djathtė— aleancat me PBK dhe PL ishin tė natyrshme, sepse bazoheshin nė antikomunizmin e pėrbashkėt me PD-nė e fillimit. Por fundja, se ē’ėshtė PDja, nuk ka tė bėjė me dėnimin e komunizmit qė duhet tė bėjė PS-ja!
    PS e kompani, duhet tė bėjnė prerazi dėnimin e komunizmit, duke u distancuar sa mė parė nga trashėgimia e tyre komuniste. Diversionet nuk trullosin njeri dot, sidomos nuk trullosen aleatėt tanė aktualė perėndimorė. Tė gjithė Shqipėrisė i duhet dėnimi i komunizmit nga tė majtėt tanė—prandaj koalicioni ynė i majtė, t’i lėrė llogaritjet meskine me “humbjen” e elektoratit enverist, sepse i bie shumė mė mirė ta humbin njė herė e pėrgjithmonė atė farė elektorati.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-07-2006
    Postime
    170
    Citim Postuar mė parė nga Brari
    balkan web

Akoma me keqpėrdorime me Ballin Kombėtar?!

- Nga Bashkim Kopliku

Po pėrdorim njė “tabllo sinoptike”—term qė e kishte qejf edhe “Enveri ynė”—me shpresė se do tė kuptohet nga tė gjithė, e vėrteta se PBK ishte dhe ėshtė, njė parti nacionaliste, patriotike, por jo e djathtė, dhe prandaj PD-ja, si e djathtė, nuk ka si tė jetė trashėgimtare e saj, e natyrisht as e nazizmit.
    Balli Kombėtar luftoi okupatorin, mė pėrpara se komunistėt. BK u krijua pėr t’i rezistuar pushtimit fashist tė Shqipėrisė. Ai i ka fillimet e tij, qė nė “dimrin e vitit 1939”, kur “7 anėtarė” formuan “Komitetin (Qėndror) tė Organizatės sė Nacionalistave”, pra KQ i BK (shih librin dy vėllimėsh “Qėndresa Shqiptare gjatė Luftės sė dytė Botnore”, Tiranė 2002, tė shkruar nga kolonel Faik Qukut, njėri nga ata anėtarėt e KQ tė BK).
    Grupet komuniste shqiptare shpesh bashkėpunonin me okupatorin, sepse nazizmi ishte aleat i komunistėve. Qendra e komunizmit, “Bashkimi i lavdishėm Sovjetik”, nėnshkroi paktin Ribbentrop-Molotov mė 23.8.1939. Komunistėt qenė bashkė me nazistėt, nė sulmin mbi Poloninė, mė 1.9.1939—njė javė pas paktit, pa vonesa fare, apo jo—dhe e ndanė Polon-inė nė mes tyre! Vetėm pas qershorit tė vitit 1941, komunistėt shqiptarė filluan tė mendojnė “pėr luftėn kundėr okupatorit”. Kjo vetėm pasi nazistėt i sulmuan komunistėt sovjetikė, mė 22.6.1941. Atėherė sovjetikėt, me anė tė tė dėrguarve tė tyre jugosllavė, krijuan Partinė Komuniste Shqiptare mė 8 nėntor 1941, pra pothuaj dy vjet pas krijimit tė KQ tė BK, dhe dy vjet pas pushtimit tė Shqipėrisė nga fashistėt mė 7.4.1939—shumė vonė, apo jo!
    Balli Kombėtar filloi bashkėpunim me komunistėt, nė luftė kundėr okuptorit, duke nėnshkruar marrėveshjen e Mukjes, mė 2.8.1943. Ishte Enveri me jugosllavėt qė tradhėtuan, qė kthyen bashkėpunimin nė njė luftė civile pėr marrjen e pushtetit me dhunė. Ata mė shumė luftuan kundėr BK, sesa kundėr nazistėve.
    Njė pjesė e BK bėri gabimin e bashkėpunimit me nazistėt, pėr tė luftuar komunizmin. Ky qe njė gabim i rėndė i asaj pjese tė BK, qė nuk diti t’i rezistojė provokimit komunist. Por etiketimi i tyre “tradhėtar tė Shqipėrisė” duhet marrė me shumė rezerva. Kjo sepse nazistėt tashmė kishin bashkuar trojet shqiptare, nėn njė qeveri qė “e quanin shqiptare”; ata premtonin realrealizimin e ėndrrės sė vjetėr nacionaliste shqiptare, tė bashkimit tė trojeve shqiptare nė njė shtet tė vetėm shqiptar (shihni hartėn bashkangjitur, tė premtuar nga propaganda naziste e kohės)—shumė joshėse pėr shumė patriotė naivė shqiptarė. Shumica e ballistėve qė bashkėpunuan me nazistėt kundėr komunizmit, ishin patriotė shqiptarė, qė donin atdheun e tyre, por qė gabuan politikisht nė aleancėn qė bėnė. Mos tė harrojmė, se shumė figura patriote shqiptare, edhe nė luftėn e parė botėrore, bėnė aleanca tė gabuara, p.sh. me Austrohungarinė qė humbi luftėn, sepse edhe ajo, si Gjermania e luftės sė dytė botėrore, premtonte pėrkrahje pėr Shqipėrinė.
    Por njė pjesė tjetėr e BK mbetėn konseguentė nė aleancėn e tyre me angloamerikanėt, duke luftuar nė dy fronte: edhe kundėr nazistėve, edhe kundėr komunistėve.
    Aleatėt perėndimorė, janė bėrė aleatė me ballistėt nė luftėn e tyre kundėr regjimit enverist nė Shqipėri, gjatė gjithė viteve 1945-1990. Kjo aleancė ėshtė pėrgjigja mė praktike, mė joekuivoke, pėr qėndrimin perėndimor ndaj momenteve komplekse historike qė pėrshkruam mė lart.
    Balli Kombėtar ishte i qendrės, jo i djathtė. Ai kishte pozicionim nė qendėr, me qėndrime tė majta dhe tė djathta. Edhe nė dekalogun e tij (“mos tė ketė bujq pa tokė tė vetėn tė mjaftueshme”, etj.), por edhe nė qėndrimet politike tė shpalluara nga shumė politikanė tė BK, shihen qartė qėndime edhe socialdemokrate, bile dhe komuniste, pra tė majta. Se je antikomunist, siē ėshtė BK, nuk do tė thotė fare, se je i djashtė: mund tė jeshė edhe i majtė. Problemi aktual i PD-sė ėshtė berishizmi i saj, qė e ka zhvendosur krejt majtas, dhe jo aleanca e saj me BK. Qė nė krijimin e saj, PD-ja qe njė parti e djathtė, e ndarė qartė me BK. Gjatė viteve 1991-96, PD-ja pati bėrė aleanca edhe majtas, si p.sh. me PSD-nė, qė kishte ngarkesa trashėgimie komuniste, dhe me qendrėn, me BK-nė, por edhe djathtas, me Legalitetin, qė ishte partia shqiptare tradicionalisht e djathtė— aleancat me PBK dhe PL ishin tė natyrshme, sepse bazoheshin nė antikomunizmin e pėrbashkėt me PD-nė e fillimit. Por fundja, se ē’ėshtė PDja, nuk ka tė bėjė me dėnimin e komunizmit qė duhet tė bėjė PS-ja!
    PS e kompani, duhet tė bėjnė prerazi dėnimin e komunizmit, duke u distancuar sa mė parė nga trashėgimia e tyre komuniste. Diversionet nuk trullosin njeri dot, sidomos nuk trullosen aleatėt tanė aktualė perėndimorė. Tė gjithė Shqipėrisė i duhet dėnimi i komunizmit nga tė majtėt tanė—prandaj koalicioni ynė i majtė, t’i lėrė llogaritjet meskine me “humbjen” e elektoratit enverist, sepse i bie shumė mė mirė ta humbin njė herė e pėrgjithmonė atė farė elektorati.
    Ne rradhe te pare me pelqen realizmi ne kete postim me informacione te shoqeruara edhe me referenca, si dhe analiza social politike e kohes per te cilen behet fjale!
    Tani kam nje pyetje!
    A mundet nje parti politike, si subjekt juridik te mbaje pergjegjesi politike, apo edhe juridike per veprimet, apo edhe per mosveprimet e ishpjesetareve te tyre, qe per nje aresye, apo tjeter jane larguar nga ky subjekt, cilido qofte ky subjekt?
    Pra, ata qe u larguan nga pbk, per c'do lloj aresye, qe nga momenti i largimit, politikisht dhe juridikisht nuk mund t'i quajme me te njejten emer!
    Pra, mund te quhesh anetar i nje subjekti te caktuar vetem per aq kohe sa je anetar dhe jo me pas largimit me, apo edhe pa deshire!
    Nese une jam gabim ne kete pike, qe pikerisht keta, qe ju i quani "balliste", te kene bashkpunuar me pushtuesin, qe gjithashtu dote thote se ne te njeten kohe ishin edhe anetar te pbk-se, atehere a mund te na ofroni ndonje reference, apo do te na duhet, qe t'i quajme "ish-ballist"!
    Pra mund te quhen me c'do lloj emertimi, si "ish-ballist" dhe jo si "ballist"!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    jam dakord me ata qe thane se edhe ballistet edhe komunistet luftuan per mbrojtjen e atdheut njesoj,
    une per vete jam ballist.

Jam dakord edhe me dike me lart qe tha se ballistet ishin njerez te kamur qe lane pasurine ne sherbim te kombit, komunistet(jo partizanet) ishin ca bythegrisur qe donin ti merrnin pasurine te pasurve, dhe mbanin shprese qe te perfitonin nga prona e perbashket ose kooperativa qe te merrnin nje cope toke nga ajo e te pasurve.

edhe nje gje tjeter,

gjermanet nuk eshte se kishin ndonje qellim te pushtonin shqiperine, dhe as nuk e pushtuan ne kuptimin e plote te fjales, ata thjesht kaluan per te pushtuar greqine qe ishte me te vertete armikja jone. Sikur qellimi i hitlerit te ishte pushtimi i shqiperise nuk do ta kishte shume problem,
    jo per gje po pushtoi pothuajse gjithe evropen qe ishte e zhvilluar ushtarakisht ate kohe, e jo me ne qe sapo kishim dale nga zgjedha turke.
    Italia ishte ajo qe na pushtoi dhe ne fund ne mbajtem ushtaret e mbetur italiane me buke.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga xfiles : 14-11-2006 mė 07:53

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-07-2006
    Postime
    170
    Citim Postuar mė parė nga xfiles
    edhe komunistet luftuan per mbrojtjen e atdheut njesoj,
    une per vete jam ballist.
    Komunistet shqiptare, qe prej 1941 e deri me 1948 ishin te varur dhe vegel e Serbise dhe si te tille kane luftuar per idealet e Serbise, gje qe do te thote se kane luftuar kunder shqiptarizmes dhe se keto tashme jane te vertetuara katerciperisht!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-07-2006
    Postime
    170
    Citim Postuar mė parė nga medaur
    Cmendoni per keto qe shkrova apo po mendoj ne menyre te gabuar?-Ju lutem tme jepni mendimin tuaj.
    Ti ke bere supozime ne relacion me mundesine e ndonje aleance ballisto-gjermane me 1942 per te mundur komunistet!
    Ceshtja qendron se - ne vitin 1942 nuk kemi te bejme me perplasje midis komunisteve dhe ballit, ndaj nuk kemi te bejme, as me ndonje carje te vet ballit nga brenda e as me ndonje dezertim tek gjermanet dhe jo vetem kaq, por qe te dyja keto pale arriten nje merreveshje shume te dobishme per te bashkerenduar veprimet luftarake kunder pushtuesit etj., etj. me 1943 me marreveshjen e Mukjes!
    Ti ke permendur se, - ballistet kane vrare partizan e kane bere kete e kane bere ate etj., etj., nderkohe kur dihet kush i shkeli vendimet e Marreveshjes se Mukjes?, e kush shkaktoi luften civile?, e si kane qene raportet e forcave?, e si kane ndryshuar ato me vone e ne favor te kujt?, e kush luftoi per te vrare e kush per t'u vetmbrojtur?, e kush fitoi me ne fund e me ndihmen e kujt?, e keshtu me rradhe deri sa fituan pavaresine funksionale nga Serbia me 1948-en!
    Une mendoj se ne ketu ne forum po diskutojme per histori dhe jo per te gjykuar njeri-tjetrin pse ti ke patur Abas Ermenjin kusheri e pse edhe une kam patur dajon e tim'eti partizan me brigaten e VII, qe vajten e c'armatosen kosovare e ja u bene azer Serbeve e keshtu me rradhe, qe dihet se c'fare ndodhi me vone!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga arsato1 : 02-12-2006 mė 12:15

i/e regjistruar Maska e medaur
    Anėtarėsuar
    21-06-2006
    Postime
    865
    Citim Postuar mė parė nga arsato1
    Ti ke bere supozime ne relacion me mundesine e ndonje aleance ballisto-gjermane me 1942 per te mundur komunistet!
    Ceshtja qendron se - ne vitin 1942 nuk kemi te bejme me perplasje midis komunisteve dhe ballit, ndaj nuk kemi te bejme, as me ndonje carje te vet ballit nga brenda e as me ndonje dezertim tek gjermanet dhe jo vetem kaq, por qe te dyja keto pale arriten nje merreveshje shume te dobishme per te bashkerenduar veprimet luftarake kunder pushtuesit etj., etj. me 1943 me marreveshjen e Mukjes!
    Ti ke permendur se, - ballistet kane vrare partizan e kane bere kete e kane bere ate etj., etj., nderkohe kur dihet kush i shkeli vendimet e Marreveshjes se Mukjes?, e kush shkaktoi luften civile?, e si kane qene raportet e forcave?, e si kane ndryshuar ato me vone e ne favor te kujt?, e kush luftoi per te vrare e kush per t'u vetmbrojtur?, e kush fitoi me ne fund e me ndihmen e kujt?, e keshtu me rradhe deri sa fituan pavaresine funksionale nga Serbia me 1948-en!
    Une mendoj se ne ketu ne forum po diskutojme per histori dhe jo per te gjykuar njeri-tjetrin pse ti ke patur Abas Ermenjin kusheri e pse edhe une kam patur dajon e tim'eti partizan me brigaten e VII, qe vajten e c'armatosen kosovare e ja u bene azer Serbeve e keshtu me rradhe, qe dihet se c'fare ndodhi me vone!
    Di te lexosh apo je qorr! une thashe sikur te kishte ndodhur ne 1942 kur gjermania ishte shume e forte , une nuk thashe se Balli ka ekzistuar me 1942 e boll se na merzite me keto qe thua . .Ju ka denuar populli mos u lodh , sic i denoi komunistet ashtu ju denoi edhe juve , kurre nuk do te keni me shprese per te fituar.Ata se shkelen gjakun e deshmoreve e na lidhen me serbin , rusin dhe kinezin,kurse Ju se ja shitet ****** gjermanit dhe kujdo tjetri qe mundet.Mos na shisni pallavra kot se nuk ju do njeri ne Shqiperi, 500 vete votojne per ballin.Mos u mundoni tja rrisni vleren nje gjeje pavlere si balli kombetar se e keni kot, eshte mision i deshtuar qe ne ide.Juve te pakten ju njeh mire populli sja fusni dot me sic jeni mesuar te beni gjithmone.
    SHQIPERIA MBI TE GJITHA

dua ate qe me do Maska e ELDORADO
    Anėtarėsuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    atje ku jam rrit qysh i vogel se u lodha tu bredh
    Postime
    817
    deri diku ishin bashke me komunistat e asaj kohe por kur e mori enver .......... komanden e komunisteve ata u ndane nga komunistat dhe si pasoje u bene kundershtare te tyre ,por ballistat kane luftuar per shqiperine e lire,edhe pse me vone u perndoqen nga komunistat e qelbur
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga D@mian : 05-12-2006 mė 16:06
    DHE NJE DITE TE GJITHE DO TAKOHEMI ATJE.....

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-07-2006
    Postime
    170
    Citim Postuar mė parė nga medaur
    Di te lexosh apo je qorr! une thashe sikur te kishte ndodhur ne 1942 kur gjermania ishte shume e forte , une nuk thashe se Balli ka ekzistuar me 1942 e boll se na merzite me keto qe thua . .Ju ka denuar populli mos u lodh , sic i denoi komunistet ashtu ju denoi edhe juve , kurre nuk do te keni me shprese per te fituar.Ata se shkelen gjakun e deshmoreve e na lidhen me serbin , rusin dhe kinezin,kurse Ju se ja shitet ****** gjermanit dhe kujdo tjetri qe mundet.Mos na shisni pallavra kot se nuk ju do njeri ne Shqiperi, 500 vete votojne per ballin.Mos u mundoni tja rrisni vleren nje gjeje pavlere si balli kombetar se e keni kot, eshte mision i deshtuar qe ne ide.Juve te pakten ju njeh mire populli sja fusni dot me sic jeni mesuar te beni gjithmone.
    Ti me duket se, kerkon te besh fushate elektorale ketu ne forum duke na treguar gje-a-gjeza me cinizem!
    E cili na paska qene ay "populli", qe i paska pushkatuar, denuar dhe internuar 1 milion "popull" tjeter?!, apo don te na mbuc mendjen edhe tine ashtu duke thene se c'ke degjuar e duke na i servirur, si te vertete, se ashtu thua tine!
    Pa na e ckoqit nje cicke, kur te kane dale ne enderr dhe ne mos tyne, kujt i kane dale ne enderr per here te pare te tera keto, qe ke brockollitur dhe na i argumento njecicke, apo don ta bec edhe tine, si ay ambasadori grek, qe ngrihet e thote, se - me demek "camet na paskeshin ikur vet", si pronar te medhenj tokash, qe ishin dhe me kaq ay e mbylli dhe po si ay don ta mbyllc edhe tine!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga arsato1 : 03-12-2006 mė 10:45

Faqja 7 prej 14 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Ē'mendoni mbi akademik Rexhep Qosja?
    Nga kosovar nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 1189
    Postimi i Fundit: 14-10-2009, 17:52
  2. Futbolli në Maqedoni
    Nga Davius nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 184
    Postimi i Fundit: 25-07-2006, 08:26
  3. Qeveria Shqiptare tallet me luftën dhe veteranët
    Nga Dito nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 57
    Postimi i Fundit: 04-01-2006, 10:57
  4. Refimet e adjutantit te Mbretit Zog
    Nga Albo nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 12-03-2003, 03:11
  5. A eshte Shqiperia shtet i pavarur?
    Nga Iceberg nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 63
    Postimi i Fundit: 20-07-2002, 05:53

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •