Close
Faqja 4 prej 9 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 85
    Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anėtarėsuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Muzika shqiptare eshte duke na bashkuar me se miri jo vetem gjithe ne shqiptareve por edhe sllavo-maqedonsat (shumica e kompozitoreve sllavo-maqedons jane duke komponuar muzike shqiptare).

Nga kenget qe pata rastin ti degjoj, mund ti vecoj:

Rona Nishliun me nje kenge jazz blues shume te bukur dhe interpretim fenomenal nga Rona, kenge te rralla keto ne muziken shqipe.

Ledina Celo - por nuk e di pse zeri i saj nuk me pelqen dhe aq kur eshte kengetare qe kendon edhe opera (nese nuk jam gabim).

Ermali - nje kenge shume te bukur nga Ilir Berani dhe interpretim shume i mire me zemer i Ermalit.

Berkani - kenge shume e bukur nga sllavo-maqedonsi Ocko dhe interpretim i mire i shkupjanit (nese nuk jam gabim).

Orinda Huta - nje kenge e bukur si duket nga Flori (hitmejkeri), kryesisht elektronike, dhe interpretim i mire i Orindes

Ermiona - kenge e bukur elektronike

Rovena me Produkt 28 - kenge e bukur hip-hop me pop, dhe interpretim i mire i cunave dhe Rovenes (si gjithmone)

Gresa - kenge e bukur dhe interpretim i mire i Greses (sidomos refrenin e kishte nxjerre mire), por ne fillim te kenges me cuditi nje ritem i lindjes se aferme dhe tarabukat, a nuk vjen Gresa nga nje familje muzikantesh strikt te muzikes shqiptare? Sidoqofte, shume kenge e bukur.

NRG Band - kenge e lezetshme dhe simpatike si gjithmone nga keta cunat e prishtines, interpretim fenomenal si zakonisht dhe teksti shume i lezetshem:

Luja Bab Luja, me ato foret tuja
    ta pashe sherrin krejt m'bone prralle
    Luja Bab Luja, se ai qe bjen ne dore tuja
    ka mi ra pishman qe o gjalle

Na jane bere shume festivale te bukura te muzikes shqiptare tani, Festi i RTSH-se, Kenga Magjike, Mikrofoni i Arte, Top-Festi, Polifesti, Celesi Muzikor, Notafesti, Akordet e Kosoves, etj. por me i miri e me profesionali deri tani eshte Top-Festi dhe une mendoj qe Top-Festi duhet te filloj te fus edhe muziken popullore ne te bashke me zhanret moderne.
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-10-2006
    Postime
    56
    Pse Jo Armendi .jemi Lodh Tu Pa Kengetare Pa Pike Talenti Tu Fitua.

Bl3®i Maska e Bl3ri
    Anėtarėsuar
    06-01-2006
    Vendndodhja
    Tetove
    Postime
    1,277
    Gressa Behluli - Kupto djalo ( Kenga ime e preferruar )

Me thuaj ku mbeti tash
    Ai gezim trego o shpirti im - ti trego
    Fjala jote morri tash
    Tjeter drejtim tani ska kthim.

Nuk je i njejti djal ai qe e deshta ne fillim
    - eshte mbarim
    perseri diqka mendon por sheh me zorr nuk shkon
    - ndjen nje iluzion.

Reff :
    Jo s'te dua s'je per mua
    Tash kupto djaloo
    E tash ti shko
    Une te thash jo
    Kjo zemra s'te do
    Plumbi qe nuk vret, t'bon ma t'fort /

Anėtarėsuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Citim Postuar mė parė nga J.G
    Pse Jo Armendi .jemi Lodh Tu Pa Kengetare Pa Pike Talenti Tu Fitua.
    Edhe kengen e Rones e ka komponuar Armendi dhe mua me pelqeu me shume kanga qe pe knon Rona, bile kjo ishte kanga qe me pelqeu mas shumti ne kete festival dhe menoj qe Rona duhet dhe e meriton me fitu. Ka kohe qe skom ndi kange kaq te mire shqip. Rona knon Jazz/Blues live cdo te premte e te shtune ne klubin Jazz Group 212 te Prishtines.

Muzika jone eshte tu ec perpara me hapa shume te shpejte.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dodoni : 06-11-2006 mė 00:29

Rrofte Shqiperia Etnike

Anėtarėsuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Rona me kengen “Shenja”
    E Diele, 05 Nentor 2006
    “Shenja” eshte kenga me e re e Rona Nishliut, kenge kjo me te cilen Rona ka konkurruar ne festivalin e njohur shqiptar “Kenga magjike”

Ne festivalin e njohur te Shqiperise “Kenga magjike”, njera prej 14 pjesemarresve nga Kosova eshte Rona Nishliu. Me nje paraqitje shume te vecante, nje stil qe deri tani nuk ka guxuar te provoje dikush, me nje pale kule te modernizuara, me disa gure shkelqyes, e benin interpretimin e Rones me te vecante. Njera prej kengetareve me zerin me karakteristik e habiti publikun shqiptar, si me dukjen interesante ashtu edhe me interpretimin e shkelqyeshem.

Kenga me te cilen Rona po merr pjese ne festivalin “Kenga magjike” titullohet “Shenja”, me tekst te Aida Barakut, kompozim te Armend Rexhepagicit dhe orkestrim te Xhevdet Gashit. “Jam shume e kenaqur me bashkepunetoret, me kengen edhe me ate qe kam kontribuar une per kete kenge”, tha Rona, duke treguar se kenga eshte pelqyer dhe eshte duartrokitur shume nga koleget e saj.

Kenga “Shenja” tanime ne Kosove sa ka filluar ta nuhas suksesin, menjehere pasi qe kenga eshte emetuar neper disa radiostacionet tona, disa burime te “Express”-it treguan se eshte votuar shume, bile ne disa prej tyre, me votat e degjuesve eshte zgjedhur kenga e javes. Rona thote se nuk e torturon veten duke i lene qellime finale me kete cmim apo ate tjetrin, ajo thote se le t’i pelqeje audiences dhe ajo eshte finalja e cdo cmimi tjeter. “Ka ndodhur rastesisht qe une kam vendosur te marr pjese ne ‘Kenga magjike’ duke biseduar me te dashurin tim per festivalet e fundit, e zgjodhem te dytin qe ishte Kenga magjike”, tregoi Rona, duke thene se ky festival rastisi ta prezantoje ate pas nje pauze disa muajsh, qe serish te jete e pranishme ne skenen muzikore.

Per ciken me floket e kuqe reagge, pjesemarrja ne serialin “Duke pritur Kengen magjike” ishte eksperienca me e mire gjate dy- tri viteve te fundit qe ajo kishte pasur. Rona krahas angazhimeve te fundit qe kishte me kengen “Shenja”, ajo ka bere gati edhe nje kenge te re per festivalin “Akordet e Kosoves”, kompozimin e te ciles e ka bere vete Rona, por me nje nderhyrje te vogel nga Ilir Bajri.

“E kam punuar kengen per festivalin ‘Akordet e Kosoves’, mirepo me habiti nje lajm nga organizatoret e festivali, te cilet njoftuan se festivali shtyhet per vitin e ardhshem, pra kenga do te mbetet e papublikuar deri ne ate kohe”. Koheve te fundit Rona eshte e angazhuar edhe ne nje Jazz club, ku cdo te premte dhe te shtunen ben muzike live me grupin “Jazz Grup 212”, duke i argetuar keshtu shume te rinj qe mezi presin te vijne e premtja dhe e shtuna qe te kenaqen me kendimin qe bene Rona dhe me tingujt e muzikes live. Adelina Rafuna (“Express”)

Rrofte Shqiperia Etnike

Zemer-Luani Maska e KumanoWar
    Anėtarėsuar
    29-08-2004
    Vendndodhja
    Kumanove Albani
    Postime
    57
    ermia ademiaaaaaaaaa
    Nuk e dua jeten por jetoj per ty
    Nuk e dua veten sa te dua Ty
    KumanoWar

|Live Your Life| Maska e Zzanushjaa
    Anėtarėsuar
    20-08-2003
    Postime
    83
    ku mund te gjej kengen e Kaltrina Selimit - Do te them po

Femme Fatale Maska e Poison_Ivy
    Anėtarėsuar
    01-07-2006
    Postime
    121
    Normalisht kengen me origjinale e ka Armendi. Eshte shume i vecante si gjithmone. Pastaj, me fal, po e krahasoni me gjysmen e adoleshenteve te trojeve shqiptare??!!

Sa per upci-tupci mire eshte ajo e Rerzarta Shkurtes, vetem se tekstin e ka bloze.

Edhe ajo trushkulura Orinda Huta po me habit. Kenga qenka komplet jashte natyres se saj prej idjoteje qe qesh gjithmone.

Ndersa keto kenget per shpirt-keputurit apo per jo mbi 14 vjec si puna e West Side Family (kush ja ka mbushur mendjen ketyre se dine te bejne hip-hop mo vlla??!!) dhe Ermal Fejzullahut, as me ngrofin, asme ftofin...
    So the **** whaaaat??!!

Bl3®i Maska e Bl3ri
    Anėtarėsuar
    06-01-2006
    Vendndodhja
    Tetove
    Postime
    1,277
    Citim Postuar mė parė nga Zzanushjaa
    ku mund te gjej kengen e Kaltrina Selimit - Do te them po

e kam une ate kenge
    Plumbi qe nuk vret, t'bon ma t'fort /

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-11-2006
    Postime
    16
    kengen me profesionale dhe te bukur e ka Eneida Tarifa si nga muzika dhe teksi. Ata qe e kuptojn muziken le ta degjojn mire. un mendoj se ajo ose ledina do fitoj. tung

Faqja 4 prej 9 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrkufizimi i dashurisė!!
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 234
    Postimi i Fundit: 21-05-2024, 15:09
  2. Motivi - kjo force magjike
    Nga Psikostudenti nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 14-09-2003, 22:09
  3. Kėnga magjike dhe fituese e Mira Konēit
    Nga ReA_8 nė forumin Muzika shqiptare
    Pėrgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 27-01-2003, 06:26
  4. Ankesa / Stuhia Magjike
    Nga Augert Rakipi nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 19-11-2002, 15:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •