Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 16
    i/e regjistruar Maska e cikita
    Anėtarėsuar
    12-05-2006
    Postime
    117

Leje pune si student nė Angli

pershendetje,

sapo kam ardhur ne londer me studime...eshte java ime e dyte ketu...kam vize studentore per 3 muaj...dua te filloj te punoj...nuk e di a duhet te kem work permit per te punuar part time...4 hour/day...?

faleminderit paraprakisht!!

cikita

i/e regjistruar Maska e 007uk
    Anėtarėsuar
    20-08-2006
    Vendndodhja
    planet earth
    Postime
    94
    Se pari te uroj mireseardhjen ne united kingdom cikita, dhe te uroj t'ja kalosh sa me mire,ndersa persa i perket pyetjes tende,nuk jam shume i sigurte,po them qe ti ke te drejte te punosh part time...
    Shpresoj se ndonjeri..di me shume per keto viza studentore.

. Maska e alDI
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    663
    Po, patjeter te duhet work permit .
    Ska lidhje part time apo jo ,per cdo pune ne UK te duhet work permit dhe insurance number aswell..mundohu gjej ndonje pune ne te zeze ndryshe veshtire do e kesh.

Ose alternativa tjeter futja bej dokumenta fallso dhe puno rehat ste ngacmon njeri
    .

i/e regjistruar Maska e cikita
    Anėtarėsuar
    12-05-2006
    Postime
    117
    shume faleminderit per pergjigjen!

po di kush te me thote se si procedohet...?

faleminderit

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-05-2006
    Postime
    97
    po ti gjeje punen se nuk te kerkon njeri work permit, une vete kam punuar para disa vjetesh ne londer si barman ( Hard Rock Cafe) dhe nuk me kerkoi njeri work permit, prandaj futju punes si turku s****

Shkodranja mil Maska e @ngel_EyEs
    Anėtarėsuar
    06-07-2003
    Vendndodhja
    crazy, busy, noisy.. London
    Postime
    51
    hello cikita

nese je studente (full time pra), me ligj ke te drejte deri ne 20 or ne jave me punu.

un njoh te pakten 3 persona (shqiptare) qe kan ardhur ktu me vize studenti. ne pasaporten e vajzes se axhes shkruan qe 'leja e punes duhet te autorizohet', po kjo vitin e pare nuk pati problem, dmth punoj edhe pa e autorizuar dhe as qe kishte numer insurance dhe biles bente edhe mbi 20 or ne jave.

tashti ka gjet nje pune tjeter, ku ktu i kane kerkuar qe kjo te aplikoje per numer insurance, ka marr nje leter nga puna dhe me kete e mori numrin e insurances pa problem.
    totally lovable

ga ga Maska e bunny
    Anėtarėsuar
    09-06-2003
    Vendndodhja
    U.K
    Postime
    935
    Gjithcka varet nga vendi ku punon. Me rregulla ti duhet te keshe work permit- ose per keto qe jane ketu pashaporte/number insurance etj.

Disa vende pune te kerkojne pashaporten- po nuk pate dicka te tille as edhe nuk te konsiderojne. Ke vende te tjera qe te japin cash/cheque ne dore edhe taxa nuk paguajne.

Keshtu qe kerko per pune- apliko aty ku do...Edhe prit edhe shikoje se cfare dokumentash te kerkon ajo pune.

Te keshilloj te kekoshe ne ndonje vend aty ne librari/kafe etj etj- pasi je ne insitucionin e shkollesh..nuk te kerkoj aq shum (mgjth pyet pasi edhe kjo varet tek vete ai universitet- disa jane me te strict se te tjeret).

Te uroj fat!
    How can she fall, if there is no one there to catch her

Authentic Maska e DeuS
    Anėtarėsuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319
    Te ishte noi gjo e bukur kjo, kishte gjet pune ne t'qindat e sec dhe se kishte rrujt kush per pashaporte e budalliqe me rradhe, vec nese do i qellonte noi bosse e shemtut dhe e merrte per rivalitet. E dyta, keto sugjerimet qe i jepni per pashaporte dhe NI fallco vec se e ngatarroni kot, se me shpirt ja benim direkt per ta ndihmuar dhe do zinte pune direkt, por per 3 muaj vize qe ka kjo tjatrra, i bie qe te punoje dy prej tyre vec per te la parate e fallcifikimeve, prandaj iku edhe ky variant. Une kam shoke (qe prej shkolles ne atdhe) qe kane ardhur me vize studentore dhe punojne p/t pa probs hic...

Tashi, po te mos ishte nje he+she='shim' (lol) kjo cikita, do i kisha gjetur une nje pune (mgjs 4 ore vallai dite per dite jane pak si shume) por problemi eshte se kjo e rregjistruara e 2006 eshte pjestare e grupit me multipersonality disorder dhe me kete teme ka per qellim vetem me tall 'adam's apple' me noi mlysh qe gje ketu verdalle dhe qe ka ardh me bo mbleseri ne forum...(lol)

cikita, gjete pune ti plako?

PEDAGOG Maska e Pyes_Lotin
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Chelsea
    Postime
    1,688
    Nimen ti cikita ka ro pazari pashaportave fallco per £150 ta gjej une Italiane qe o e sigurte qe fillo pune, po dite 2 llafe Italisht. Ky o 1 varjant.
    Varjanti tjeter osht te rekomandoj ke i shoku im ne Picadilly te punosh kamarjere £5.00 ora. Jo jo s`merret me pun ku*vash. Kuptohet qe ktu ste duhen letra.
    - Rasti ma praktik te fillosh pune eshte te kapesh ja 20 CV dhe ti cosh ne "pube" - "klube nate".. se ke kto vene se vejn shume re ke ske numer pune dhe ja fut kot.. Tjap shoku numrin tem ne vetem nrroi shifrat e funit emrin tat ne marove pune. (Po sdite Anglisht mire sta sygjeroj kete metod)...

Me t`mira se m`doli rakia mu mduket. ora 3.46am
    Jam JETUS jo TREGUS!.

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

....

Valla veshtire e ke cikita.Per aq kohe sa ke vizen ti nuk te del kohe vetem me postue.cv.Pastaj qe besa te duhet patjeter leja e punes. Jo cdo pune mund ta besh pasi je edhe me studime dhe duhet te dish se Londren e kan zaptue vajzat nga lindja qe punojne edhe me letra edhe ne te zeze.Punojne plot 12 ore ne dite per jo me shume se 25 paund angleze.Robtohen te shkretat tan diten dhe bile mbajne mbi supe edhe ofendimet e pronareve apo klientave.Te gjesh nje pune zyrtare se besoj se te merr kush per aq kohe sa ke vizen dhe pa leje pune.Nuk po them per tregun e piste pasi kurre nuk do deshiroja te binte ne te nje vajze shqiptare.Mund ti drejtohesh dikujt aty ku studion per me shume informacion pasi mund te te ndihmojne
    Gjithsesi cikita gjithkush ka rriskun e vet por nje keshille te jap qe ke shume kujdes se Londra eshte mbushe me mashtrues ku kampione jan shqiptaret sa qe behesh pishman per tan jeten.

Uroj te te dale si ma mire

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Tito dhe shqiptaret e Kosoves ?
    Nga Petrit_AK47 nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 13-07-2011, 18:43
  2. Dua tė komunikoj me njė student psikologjie
    Nga tereza_11 nė forumin Ndihmoni njėri-tjetrin
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 15-02-2007, 10:25
  3. Ku ėshtė "zoti"?!
    Nga strano nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 221
    Postimi i Fundit: 12-10-2006, 05:23
  4. Tregime nga nje rus i madh (Anton Chekhov)
    Nga ShadowOftheBest nė forumin Krijime nė gjuhė tė huaja
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 25-11-2005, 12:22
  5. Ka ndonje Student qe studion per Film?
    Nga Once upon a tim nė forumin Mentori akademik
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 24-06-2003, 05:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •