Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 17 prej 17
    $ Qeveri Më Vete $
    Anëtarësuar
    02-02-2005
    Postime
    62

:)

Citim Postuar më parë nga pitisoms
    E ca ofendimi eshte ai, te verteten ka thene.
    cfare e vertete eshte ajo more kur ai e egzagjeron [ paska pare persona te hipur ne nje motor me kallashnikove ] sma do mendja qe armet jane aq sheshit te pakten ketu ne EL ku une jetoj as qe behet fjale qe nje person te shetise me nje kallashnikov ne krah . Mbase ne disa aspekte ai ka thene te verteten mire apo keq te na vije ne por edhe aq ekstrem sic na e paska bere ky nuk eshte kete jua them une me siguri

Sic u tha me lart ai ka mendimet e tija edhe pse neve na vjen keq sepse thuhet dicka mbi SHQIPERINE ku lajmin e ka marre vesh te gjithe an-e-mban botes

une cuditem si ka mundesi qe ne shqiptaret nuk reklamojme vendet tona MADHESHTORE SI RIVIERIA SHQIPTARE qe ka nje bukuri te mrekullueshme apo per vendet malore qe jane akoma te virgjera

i/e regjistruar Maska e joss
    Anëtarësuar
    15-09-2005
    Postime
    311
    Deri diku ka te drejte. Ata çunat me kalashnikove i ka ekzagjeruar nje çike, mos kane patur çifte gjahu edhe atij i jane dukur si kallashe?. E ka tepruar edhe me grabitesit e motorristeve, nuk ka patur asnje rast te tille. Ketu ka genjyer, por per te tjerat ka plotesisht te drejte. Kush udheton ne Shqiperi veren keto fakte, se nuk ka sinjalistike rrugore, edhe aty ku ka eshte e vjedhur dhe e demtuar, gjysma e me teper e shoferave te furgonave jane te dehur, gjysma e makinave luksoze drejtohen nga "trima" qe ecin ne krah te kundert e parakalojne vargun 1 km te gjate, te gjithe biçikletistet ecin ne autostrade pa nje shenje sinjalizimi, ne autostrade naten udhetojne traktore me goma e karroca me kuaj pa nje shenje dalluese, dhe te mos mjaftojne te gjitha keto, grate kane nisur te mesojne veturat dhe keshtu plotesojne pjesen e mbetur, duke dhene edhe ato shembullin ne shkaktimin e gjullurdive ne rruge dhe aksidenteve me pasoja vdekjen.

Persa i perket makinave te vjedhurave, eshte tashme e vertetuar boterisht se Shqiperia eshte vend tranziti dhe depozitimi i makinave te vjedhura ne perendim. Nuk po flasim per rruget e trafikimit dhe bashkepunimin e shoqerive siguruese, dhe pronareve te tyre.

Po te nisesh nga Tirana, dhe te udhetosh per ne veri, a jug nuk ka asnje mundesi te shpetosh pa pare nje skene aksidenti apo vendngjarje ku ekspertet rrugore bejne punen e tyre.

shqiptar Maska e eagle's son
    Anëtarësuar
    17-10-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    161
    Citim Postuar më parë nga Shijaksi-London
    The Observer ofendon shqiptaret

Nga Londra/Muhamed Veliu
    Korrespondet i Top-Channel

Pa u shuar ende jehona negative që krijoi shkirimi i botuar nga Ardian A Gill në Sunday Times dy muaj më parë, përsëri një gazetar britanik publikon një shkrim mbushur me aspekte negative nga Shqipëria.

Kësaj here është Mike Carter i gazetës The Observer ai i cili me motorrin e tij ka përshkruar rrugën nga jugu drejt kufirit verior me Malin e Zi duke mbledhur dëshmi dhe observuar vendin tonë me një sy shumë kritik.

1a) Vëndi me rrugët më të vjetërua në botë, shoferë psikopatë, policë pafundësisht të korruptuar, 1b) banditë të cilët në mënyrë rutinore grabisin motorristët. Këto ishin ato të cilat mu thanë nga një roje kufiri kur po hyja në Shqipëri duke i lënë lamtumirën Greqisë” me këto fjalë e fillon shkrimin e tij gazetari Mike Karter.
    Artikulli titullohet “Udhëtim përmes krizës së jetës së mesme”.

Sikurse edhe gazetarëve të tjerë perendimor që vizitojnë Shqipërinë britanikut nuk i kanë shpëtuar makinat e bukura që ngasin shqiptarët duke shkruar për makikanat Porshe të cilat ishin pakuar mes mbeturinave.

Ai shkruan se këto makina nuk janë fryt i një ekonomije të forte në Shqipëri, por product i mashtrimeve që u bëhet kompanive të sigurimit në Shtutgard dhe në rrugën e të pasurve në Londër Slone Square, duke nënkuptuar se ato makina janë të vjedhura.

2) Tek sa ndalova të bëja një fotografi afër Shkodrës dy djem me një motorr scooter ndaluan. Ata kishin të varur në qafë automatikë kallashnimov. E gjithë kjo nuk mund të jetë aspak tronditëse nëse isha në ndonjë vënd tjetër të botës. Por jam në Europë në vitin 2006” shkruan ndër të tjera Mike Karter.

Gazetari i The Observer që shkrun për seksionin udhëtimeve e mbysll shkrimin e tij me një episod tronditës ndodhur afër kufirit me Malin e Zi duke thënë:

3a) Një mercedez futet në kthesë në krah të kundërt me një shpejtësi marramëndëse. Shoferi tenton të frenojë por makina humb kontrollin duke u xhiruar. Është e cuditëshme gjithcka shkon në lëvizje të avashtë. 3b) Jam i qëtë duke parë fytyrën e frikësuar të shoferit dhe them “Jam duke vdekur”.

pjeserisht e vertete

1a)
    rruget tona jane tmerresisht te amortizuara dhe ketu gazetari ka te drejte, por jo e gjithe rruga se fjala vjen nga lushnja e deri ne shkoder rruga eshte shume e mire

1b)
    nuk e di, por per here te fundit qe ndodhi nje grabitje me arme ishte para disa muajsh ne kerrabe ne aksin tirane-elbasan, grabitje te tjera me arme ndaj mjeteve levizese (te pakten te deklaruara) nuk ka pasur, por mesa duket zoti gazetar eshte ne kerkim te sensacionit

2) cmenduri

3a)
    eshte e vertete qe shoferet ecin si te cmendur, por me vjen mire qe ne 366 km rruge zoti gazetar paska pare vetem nje shofer qe eshte futur si i cmendur... ketu ska asgje per tu cuditur, cdo 366 km nje shofer i cmendur nuk besoj se eshte anormalitet, sidomos po te flasim per vendin tone ku nuk respektohet as semafori

3b) gazetari vuanka nga disa fobi qe te marra se bashku perbejne ata qe ne ne gjuher e bukur shqipe trajtohet me termin e thjeshte "dhjaks"

edhe e fundit, pika 4), gjithe shkrimi i tij dhe menyra e trajtimit, dmth mes realitetit edhe tullumbacave pa hesap, e kategorizojne kete artikull, ashtu sic i etiketojne disa miqte e mi gazetare shkrime te tilla, si nje masturbacion gazetaresk
    proud 2 be me, the eagle's son

i regjistruar Maska e rezi_Mynihut
    Anëtarësuar
    13-10-2002
    Vendndodhja
    Munich, Germany
    Postime
    367
    E cuditshme ne fakt se une isha vete kete vere perseri me motor ne Shqiperi dhe pata vetem pervoja shume te mira.

Persa i perket rrugeve, shume prejt tyre jane rregulluar mire.
    Policia nuk te rrjep me, asnje kontroll i vetem ne tre jave varavingo me motor.

Jam duke punuar per raportin tim te sivjetshem.

Ate te vjetshmin e gjeni edhe ketu:

http://www.njoftime.com/udhetim_me_motor/udhetimi.html

Rezi

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga rezi_Mynihut
    E cuditshme ne fakt se une isha vete kete vere perseri me motor ne Shqiperi dhe pata vetem pervoja shume te mira.

Persa i perket rrugeve, shume prejt tyre jane rregulluar mire.
    Policia nuk te rrjep me, asnje kontroll i vetem ne tre jave varavingo me motor.

Jam duke punuar per raportin tim te sivjetshem.

Ate te vjetshmin e gjeni edhe ketu:

http://www.njoftime.com/udhetim_me_motor/udhetimi.html

Rezi
    Rezi, tani e pashe postimin tend, dhe lexova per udhetimin tend me motor ne Shqiperi, hmmm do perkthyer ne anglisht e derguar z. Carter.

Mezi pres te mbarosh raportin per kete vit .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-01-2006
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    31
    Ke te besojme mes A.A.Gill, Mike Carter dhe Toni Wheeler*?

Nga Alban Bala

Une jam nje banor i ketij vendi. Nuk jam udhetar siç mund te jene te gjithe ata qe kane shkruar a po shkruajne per kete cope dheu te mpakur e te holle pergjate 2 detrave te kripur, ketij rripi te vrare njerezor nga historia dhe veçimi, kesaj toke me 2,400 vjet deshmi qytetesh dhe mbeturinash te shenjta. Udhetare te huaj shkojne e vijne mes rrenojash.

Dikush lepin. Me shume peshtyjne. Te gjithe perqeshin. Ke te besojme?

Imazhi i vendit tim sot luhatet ne humoret e ketyre udhetareve qe i bien ketij trualli ashtu si jevgjitet defit: kujt i kercet me shume, atij i hedhin me shume para dasmoret! Ani se çahet lekura! E rendesishme eshte te arrihet zbavitja. Maksimalisht.

Publiku nderkombetar relativisht na njeh tashme. Nga te paqene ne harten e botes, sot jemi te pranishem deri ne bezdi.

Matane detit jemi kriminelet e lindur, ata qe ne gene mbartin Kodin e Leke Dukagjinit me syte ju kane zene pusi pas zgavrave, si gryka hutash te ndryshkura. Ketej detit jemi uji i zi ne fund te gropave te rrugeve tona. Vetem ne Bllok jemi njerez. Edhe aty te perçudshem, por gjithsesi. E rendesishme qe e marrim me te qeshur, jemi humoristike siç thote Gill, “sepse ne Shqiperi nuk ka asgje per te qeshur”.

Dime shume mire te vjedhim. Mike Carter-it psh. me kallash ne krahe – pa pasur nevoje as ta shpalosim trimerine- ia vodhem aparatin fotografik. Ai po perpiqej t’i tregonte lexuesit te tij te parfumosur se si e kishim lene te rrenuar industrine tone kombetare. Me vjen shume keq qe nuk kam qene me te ne ato caste. Pasi fale punes qe bej, me takon te udhetoj neper Shqiperi ne adresat me te pamendueshme dhe kurre, qysh prej vitit 1998, nuk kam pare ende njerez, civile, te bredhin me arme. Thuajse me ka marre malli!

Eshte brengosese menyra jone e vete-perceptimit permes syve te huaj. Me kujtohet ne shkolle, e shkuara jone ishte e lavdishme se ishin ca njerez qe na lavderonin ne librat e tyre prej udhetaresh (perseri udhetaret!). Ne nuk ishim bujare, po te mos ishte njeri- i shquar per ca gjera te tmerrshme, qe ta thoshte kete. Ne nuk ishim trima, po te mos e gjenim kete te shprehur nga nje ushtarak i huaj qe sigurisht kishte degjuar per ne nga ca shtegtare te sapokthyer nga viset tona.

Vazhdimin e artikullit e gjeni ketu:
    http://www.albpr.org/g-news/modules....rticle&sid=336

i/e regjistruar Maska e amaro
    Anëtarësuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    NenToke
    Postime
    242
    Nuk me ben me pershtypje asgje qe del neper media boterore ne lidhje me token meme.
    Ne po jetojme kohen me te bukur te te qenit Shqiptare dhe kjo eshte reale.
    Money Makes Man act Funny

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema të Ngjashme

1. Incidenti i Korfuzit - 22 tetor 1946
    Nga Tannhauser në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 25
    Postimi i Fundit: 10-06-2011, 08:32
  2. Ç'mendoni mbi akademik Rexhep Qosja?
    Nga kosovar në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 1189
    Postimi i Fundit: 14-10-2009, 17:52
  3. Paketa e propozuar nga Ahtisari për statusin final të Kosovës
    Nga Nice_Boy në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  4. Informacion i përgjithshëm mbi Republikën e Shqipërisë
    Nga bastardi në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-05-2004, 16:05
  5. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •