Arben!ne fakt nuk e kam marre E mail-in tend.....nuk e di, ndoshta nuk me ka ardhur?!
Arben!ne fakt nuk e kam marre E mail-in tend.....nuk e di, ndoshta nuk me ka ardhur?!
ore ty ste mbushet kungulli hic ..
kush ne ,ne ,ne ,po flet si enver hoxha neper kongrese ..
ti jeton ne tiran apo jo?a ke kaluar ndonjeher tek USHTARI I PANJOHUR apo 9 KATESHET .cfar njerezish jane ata qe presin si OMONIAN E GREQIS PER TI MARRE NJERI NE PUNE ...a nuk e duan punen valle ?ne greqi a ke qene ndonjeher ?
mos me thuaj qe shqiperia eshte rregulluar ,se nuk ka piken e punes .
mir ti je ne 100 veta te eshte dhene mundesia te punosh ,po ka ata te tjere qe duan te punojne dhe nuk din ku .
me thua di populli ,cfar di populli mor i uruar .mjafton 1 jave drita dhe nga nje kove uje dhe ja u mbyll dhe goja e popullit .popullit i duhet pune e vlla nuk i duhen mitingjet se si var njeri kumboren ,jo ne mitingje te ngrihet po dhe te ngujohet ..varferia ka ndryshuar ???o zot kur thua keshtu ,qe njerezit skane pare me pagu elektrikun .ketu ku jetoj une eshte me sketerr nga ce mendon ti .dhe nuk e marre parasysh nga vendi ku jetoj ...te thash vij shpesh ne shqiperi dhe e di sh .mire se cfar behet .une e pranoj ashtu sic eshte shqiperine ,kam kaluar vitet me te bukura atje dhe nuk mund ta harroj lehte dhe prandaj dollaret i bej bileta avioni .,ne do ta marresh vesh ti .
po shqiperis i duhet nja 50 vjet te tjere te rregullohet ,pastaj deri ateher mua sme intereson se mendojme tek ajo vendlindja tjeter .apo jo shoku tanku ...
po hajde ti leme keto se asnjeri si ka zgjidhur dot .nje cafe amerikane po pij une ,
gezuar shoku tanku dhe mos u ver shume ne siklet per shqiperine po shiko nga pragu e brenda shtepise se kjo eshte e rendesishme ...
gezuar te gjitheve ..
Edhe une kam qene jashte shtetit.
U ktheva per arsyen e vetme sepse nuk mund te vazhdoja te merrja buzeqeshje hipokrite pas te cilave fshiheshin paragjykime si: kriminel, trafikant, injorant, hajdut etj. Atje s’mund te isha me shume se nje "albanese di merda".
U ktheva dhe vazhdova shkollen e larte. Kete vit u diplomova dhe tani pres te filloj ndonje pune ku te perpiqem te bej me te miren per veten dhe vendin tim.
Duke pare dhe kushtet e mia, qellimi im kryesor sot eshte te ndihmoj ne "bėrjen e Shqiperise". Boll kemi kontribuar ne shqiptaret ne "berjen" e vendeve te tjera. Vendin tone mund ta bejme vetem ne, nuk mund ta beje as OKB-ja, KE-ja, OSBE-ja, BB-ja, SHBA-ja apo YZZH-ja. Duhet te kthehen sa me shume te rinj qe arsimohen jashte shtetit, dhe bashke me ne qe ndodhemi ketu, te shporrim mbeturinat komuniste qe permendi Shoku_Tanku, te cilat kane 15 vjet qe tallin b.ythen me kete vend e kete popull.
Prandaj, po e ngre kete dolli per te gjithe patriotet kudo qe ndodhen!
Gezuar!
po kur zihet edhe alnosa me Shoku_tanku-n vaj medet.
Po harruat nė ēforum jemi o tė uruar?
Vallaj spata nerva ti lexoja gjith ēa kishit thėnė po nėse mė lejoni dua tė them diēka qė pėr mendimin tim pėrmbledh shumė gjėra :
1 nga karakteristikat e popullit shqiptar nė tėrėsi pėr mendimin tim ėshtė se jemi ca kokėfortė si puna e shkėmbit.
2 qė skemi aftėsinė e tė bėrit tė gjėrave nė unanimitet tė gjithė sė bashku pėr interesin e pėrbashkėt (kur flitet pėr tė tilla gjėra i ngatėrrojmė me format e kooperativave komuniste)
Tashti pini dhe na njė dopie, ndizni nai cigare e qeshu rini se bota ėshtė e tėra tėndja, ashtuu
Kush jeton per te luftuar nje armik,ka interes ta lere te jetoje.
HENA TURRAVRAP HAPESIRASH I LEH QENIT,
QIELLIN KAPERDIJN BABEZITSHEM RE,
SA E KRISUR KJO EPOKE E DREQIT,
SOT AS TRUPI IM SME NXE.
Alnosa!...ky kungulli im mend sa s'po pelcet nga marazi duke u perpjekur te mbushe ate kungullin tend.....ai kungulli jot skeptik po perpiqet te me mbushe mendjen mua se Shqiperia na qenka nje lloj Somalie e dyte!...nuk jemi aq per te qare hallin sa e ben ti....vertet ka probleme por nuk jemi ne nje gjendje aq te mjeruar.....po ta riperseris....mundesite e punesimit egzistojne.....ata 7-8 veta qe dalin te ushtari i panjohur nuk eshte se nuk gjejne dot nje pune te rregullt por thjesht keshtu ju duket me teper e leverdisshme ose me sakte ne kete menyre jane mesuar te punojne e te jetojne......realiteti nuk mund te shihet duke e pare si nje spektator nje javor por duke jetuar ketu.....sipas teje ne qe jetojme e punojme ketu jemi te marre.....per ne nuk paska shpresa...luftojme kot.
ndryshe nga ti une nuk pres qe te vije e ta beje dikush tjeter vendin tim por perpiqem me te gjitha forcat per ta bere vete.....e bej kete duke punuar dhe duke ngritur zerin kunder padrejtesive qe na ndodhin......pavaresisht se sa mund te degjohet zeri im une kurre s'kam per te heshtur....do te vazhdoj te flas...do te vazhdoj perpjekjet per te ndergjegjesuar edhe ate pjesen tjeter qe e mendojne si puna jote.....kjo eshte lufta ime.....e bej per veten ....e bej per ty.....e bej per te ndryshuar kete mendesi te demshme pensimizmi qe per fat te keq eshte krijuar nga sprovat e shumta qe kemi kaluar.....idete e tua nuk jane gje tjeter vecse nje shfaqje e qarte e mosbesimit dhe per pasoje, e pensimizmit......une ndryshe nga ty kam besim te plote ne vetvete dhe te njerezit qe me rrethojne......sa per ato mitingjet apo kongreset e partise,te jesh e sigurt se brezin tone nuk e kane infektuar......une te kam folur thjesht per nje levizje qytetare e cila kerkon te kete te njejtat te drejta me qytetaret e tjere te kesaj bote.....kjo eshte nje mase e gjere popullsie e cila ndryshe nga militantet e partive,dalin ne tubime per te kerkuar ato nevoja,te drejta apo liri qe ju mungojne....veshi i shtetit mund te jete i shurdher kundrejt nje personi por jo kundrejt nje populli te tere.....une po te bertas me sa fuqi kam,zgjohu!!!ka ardhur koha qe te ndergjegjesohesh dhe te ngresh zerin kunder gjithe ketyre te keqijave qe na e kane ulur koken ne sy te te gjithe opinionit nderkombetar....ti c'fare ben?!vazhdon te ankohesh se c'do gje ka
marre fund dhe se nuk mund te bejme dot asgje.....nese per ty ka marre fund per mua nuk eshte aspak ashtu....une do te perpiqem te vazhdoj ne kete rruge qe kam nisur me ose pa ndihmen tende...per aft te mire ka plot njerez qe e mendojne si puna ime.....do ta shohesh edhe ti ndryshimin, te jesh e sigurt......
personalisht,falenderoj nga zemra te gjithe ata te rinj qe studiojne dhe punojne ne Shqiperi apo jashte dhe kane deshiren dhe vullnetin qe te bejne dicka per te ndryshuar gjendjen ketu ne Shqiperi.....jane vertet ata njerezit qe do te bejne te mundur zhvillimin e vendit tone....Te pershendes edhe ty Alnosa dhe te keshilloj te ndryshosh mendim....asgje nuk eshte e pamundur......deshire....vullnet....vizion
gjithshka mund te arrihet
ai kungulli yt ska per te ma mbushur kurr kete kungullishten time .
se me hoqe trurin me keto qe thua .
une do vij ne shqiperi dhe dua ta gjej cdo gje fush me lule .
te pellcasesh ti nga inati .![]()
po ishalla eshte ashtu sic thua ti more se kete duam te gjith po ti enderron ,nuk flet realisht ,do te behet ,keshtu ashtu ehehehehe kur te behet .kur te kendoi gjeli ne maje te plehut ...
shoku tanku a vjen te ftoj per cafe une ty bashke me keta te tjeret .
po mos harro ndonje shishe raki he te keqen se kjo zemra e dragoit e solli qafen prape dhe e paska pire te gjithe rakin .
na vika dhe ne beka moral se po zihemivaj me det ,se deti ska krip .
hajde gezuar uje po pi une ,se rakin e p[iu arbeni me shok![]()
ciaooooooodjema ..
Je vajze e zgjuar ti!....pret qe ta pregatisim ne fushen e te mbjellim lulet e pastaj ti te vish e te te bjere kemba bute e te te kenaqet syri nga kjo pamje.....ta tregoj une ty.....po s'te vura nje takse te majme per te shkelur ne kete fushe te cilen do ta pregatisim me shume mundim.......kane per te te shkuar shpenzimet njelloj sikur te shkoje ne Las Vegas....nuk do te kesh ulje cmimi fare se nuk e meriton
Hajde gezuar dhe provo te pish pak raki mbase ndryshon pak mendje....te pakten e dehur mund te provosh te na japesh pak kurajo ne vend qe te na e shtosh stresin keshtu si'c po ben tani qe je esell.......te keshilloj te kesh pak me teper besim te ne se nuk jemi kaq te paafte......ne vertet pime por edhe punojme...)
Green Drag!...mos na e ki merakun mua dhe Alnoses se sado qe te zihemi,prape pajtohemi se po s'u pajtuam,nuk kemi si te vazhdojme te zihemi prape pastaj....
me ke do te zihem une po s'pata Alnosen....a s'me thua?!.....persa ju perket atyre kooperativave te bashkuara do te doja te te rikujtoja se kooperativat egzistojne kudo,ne gjithe boten madje edhe ne vendet me nje demokraci me te perparuar se kjo e jona.....ti vete me ke thene se ne Itali ke qene per nje periudhe kohe anetar i nje kooperative....
hajde gezuar e mos u bej merak se ne sa do te zihemi,nuk bejme dot pa njeri tjetrin....ti shyqyr qe na erdhe nje here pa te tjerat rregullohen.
Nje shendet edhe per te gjithe anetaret e tjere te kesaj tavoline....ju kerkoj falje nese i kam merzitur me keto debate te sterzgjatura qe kam bere me drejtoreshen.
Ju premtoj se te tilla devijime muhabeti nuk kane per te ndodhur me....edhe me drejtoreshen mos u merzisni pasi ajo nuk eshte nje faktor destabilizimi ne muhabetin tone perkundrazi...ajo ka ndihmuar shume ne mbarevajtjen e ketij muhabeti dhe per kete une personalisht i jam shume mirenjohes.......gezuar.
Shoqeria ime qenka ne debat ?
Me goten e pare dua te them:
Keshtu e kane njerezit qe u dhimbset atdheu, nuk harrojne dote vitet e bukura te femijerise,enderrat e gjysherve qe na i treguan si perralla,e na gatuan sensitive te "semure" ndaj tokes ku lindem e se ciles i perkasim, pavaresisht ku fati na degdisi per te na provokuar kthimin ne cdo cast te jetes,mbas cdo hapi ,suksesi ose disfate kockat aty duam te na treten.
...me te dyten:
Vetem fakti qe i dedikojme kohe diskutimit per te ardhmen,dhe vetem, eshte dicka pozitive ,shqetesim qe nxjerim jashte ndergjegjjes per ta shpene ne "kandarin" e peshes qe duhet te zere ne jeten tone pazevendesueshmja pasuri jona SHQIPERIA.
...me te treten :
Duan s'duan, kushdoqofshin, AJO ekziston dhe do te behet qendra e ketij planeti,SHQIPERIA .(ata qe pine RAKI,thjesht e shohin me mire,pa haruar dhe me shpejt.)
....Po deshet do te pi dhe nje tjeter ketu jam.
__________________________________________________ _______________
Shoku nuk te vijne mesazhet private,s'ka gje kur te kem kohe do t'a shkruaj ketu me ca reduktime te vogla.
MIRE u GOTEPERPJEKSHIM!
Uji: H2O
Rakia: H2 OOOOO HO HOOOO
mjer kush pi.. alkohol-llyqe..
pini uje djema.. se ju del me mire..
EJ Brar ,mos ja fut kot ,rakija eshte lezeti tavolines biles une them qe s ka raki te keqe, raki te mire por muhabet te omel qe i pin te dyja.Me rastin e festave te funvitit kisha me i qerase te gjith cunat ene gocat me ka nji dopio raki BMV.
Braro ajt gezuar
Krijoni Kontakt