Close
Faqja 27 prej 40 FillimFillim ... 17252627282937 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 261 deri 270 prej 400
    Nderi i Forumit Maska e Acid_Burn
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Buki19

ne rradhe te pare selam ...

Nuk eshte e nevojshme qe te jemi kaq bardh e zi ne te menduar. Nese nje femer nuk vesh shami nuk do te thote qe patjeter te behet prostitute. Apo e kam gabim???? Eshte gabim te logjikohet ne kete menyre. Ka shume vajza dhe gra te cilat nuk mbajne shamija, por megjithate jane te moralshme e te edukuara. Me kuptove deri ktu besoj.

Nga ana tjeter, ne si muslimane nuk duhet kurrsesi te behemi pre e gjendjeve emocionale te shkaktuara nga dashakeqet dhe shpifsit te cilet ne kete forum nuk jane te pakte. Kjo teme duhet te trajtohet ne nje prizem krejt tjeter. Ne si muslimane nuk akuzojme ato qe nuk jane te mbuluara me asnje cilesi te ulet, nuk jua i perzihemi askujt ne jeten private, le te vishen te tjeret si te duan, te hajne e te pijne cfare te duan. edhe ta bejne sa here e me ke te duan... neve aq na ben.

Po ashtu nuk duam qe te tjeret te na perzihen se cfare dhe si vishemi ne, si I edukojme femijet tane, cfare u japim te hajne e cfare nuk u japim, si I orientojme ne jete e keshtu me rradhe. Ne kete bote ka disa te drejta dhe obligime universale te cilat perfshijne te gjithe qeniet humane pa dallim gjinije, nacionaliteti, rrace e feje. Prej tyre jane e drejta per tu arsimuar dhe mos nderhyrja ne punet e brendshme.

Kshu kshu Buki19
    RIPPR

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    buki19
    Me paragjykime po merresh ti vet .
    Une thash se keta te rinje kurr nuk do te kene asnje shans te mesojne realitetin. Rrobat nuk e bejne njeriun, as homo, as engjell. Mund te jene nudo dhe kurr nje te keqe ne jete mos ta kene bere, dhe mund te jne te mbuluara dhe te bejne krime dhe te jene prostituta. Kete e kemi pare edhe ne filmin dokumentar nga Irani, "Prostitucioni mbrapa shamise". Kush te garanton ty se edhe ndonje nga keto nuk behet prostitute? http://www.cbc.ca/passionateeye/behindtheveil.html
    Prostitution behind the veil (2004)

It's an intriguing story of two young women in modern-day Teheran. The film is a sympathetic portrait of the two women, exploring their day-to-day life and the workings of prostitution in a country that bans it and prosecutes adulterers, sometimes with the penalty of capital punishment. Mina and Fariba are neighbours and good friends. They support one another. Both have to live under the pervasive curtailment of women's rights and the double standards of today's Iranian society.
    Raste ka ka nga me te ndryshmet , si ne Scandinavi ashtu dhe ne cdo cep tjeter te botes. Psh. ne Sudan ka qe kan per grue dhine. 90 % e heroines vjen nga vendet muslimane, por mos te dalim nga tema. Kryesorja eshte qe njeriu te jete i lire te zgjedh, dhe kete ta beje kur te pjeket e jo nga femiria. Edhe nje here e them se nuk jam kunder shamise, por jam kunder menyres se si trajtohen femijet ne disa vende te botes.
    Ndryshuar për herë të fundit nga iliria e para : 01-11-2006 më 08:28
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Shoqja Lirije !

ti nuk je kundra shamise .... shume bukur .... edhe ajo vajza qe nuk eshte leju te shkoje ne universitet me duket i permbush 'normat' e moshes sipas vizores tate. Atehere ku eshte problemi? Problemi eshte qe pse nuk eshte lejuar te vazhdoje mesimin. Kjo eshte tema e diskutimit... leni femijet ti se ka kush kujdeset per ta. Tek e fundit secili prind e di vete si te edukoje femijen e vet.

apo jo ??
    RIPPR

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anëtarësuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Në çdo vend ku ka jetë
    Postime
    5,321
    Po behet shume zhurme per kete gje. Dihet qe ne Universiteti dhe shkollat publike jane shkolla per te gjithe dhe aty duhet te paraqitesh si gjith te tjeret. Une nuk kam asnje paragjykim per shamite apo mjekren sepse dhe vete i perkas besimit mysliman, por duhet gjykuar drejt. Ka shkolla fetare ku mund te shkosh me shami dhe me mjeker etj etj. Ne shkollat publike te gjithe jane te barabarte dhe perderisa eshte nje shkolle publike duhet te paraqitesh sa me serioz ashu si gjith te tjeret.

Lukas
    Për inad të Djallit dhe Shqyptarëvet, Zoti ka me mbajtë Shqypninë më kambë me nder e me lumni

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Lukas

Ku e mbeshtet ti kete? Shkollat publike nuk kane uniforme. Pse duhete te vishen te tere njesoj? Lirija ne veshje eshte e drejte elemntare e njeriut. Pse kjo duhet t'i cenohet pikerisht nese do te hyje ne 'tempullin e dijes' ????

Cfare eshte etaloni i veshjes 'serioze' ??
    RIPPR

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga iliria e para
    buki19
    Me paragjykime po merresh ti vet .
    Une thash se keta te rinje kurr nuk do te kene asnje shans te mesojne realitetin. Rrobat nuk e bejne njeriun, as homo, as engjell. Mund te jene nudo dhe kurr nje te keqe ne jete mos ta kene bere, dhe mund te jne te mbuluara dhe te bejne krime dhe te jene prostituta. Kete e kemi pare edhe ne filmin dokumentar nga Irani, "Prostitucioni mbrapa shamise". Kush te garanton ty se edhe ndonje nga keto nuk behet prostitute? http://www.cbc.ca/passionateeye/behindtheveil.html

Raste ka ka nga me te ndryshmet , si ne Scandinavi ashtu dhe ne cdo cep tjeter te botes. Psh. ne Sudan ka qe kan per grue dhine. 90 % e heroines vjen nga vendet muslimane, por mos te dalim nga tema. Kryesorja eshte qe njeriu te jete i lire te zgjedh, dhe kete ta beje kur te pjeket e jo nga femiria. Edhe nje here e them se nuk jam kunder shamise, por jam kunder menyres se si trajtohen femijet ne disa vende te botes.

Zotri edhe nese ka prostitucion ne iran , kryesorja eshte se sa eshte i perhapur ne numer ?!!! Mere dhe ben krahasimin midis vendeve peremndimore dhe atyre islamike dhe shikoje raportin e femrave qe bejne proitucion . Ma merr mendja 1000:1 ose ma shum ne favor te vendeve perendimore .

i/e regjistruar Maska e XX22
    Anëtarësuar
    22-10-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    388
    [QUOTE=bebushja]:) flm per perseritjen e citmit tim ne menyren tende.
    Gjithsesi kjo ste jep te drejten qe ate qe beson ti tja u imponosh te tjereve
    kultura fetare ska imponim,por gjithmon miresi dhe respekt per cindo besimtar i cfaredo feje qofte ai.

prandaj e theksoj gjithmon
    se BESIMI ESHTE ME SHPIRT ME ZEMER dhe jo ne veshje, ky eshte mendimi im . Nuk i di ne je i/e qart tani per cfare shkruaj une .

.gjithsecili ka ne jet ka besimin e vet,prandaj nese je besimtar sic pretendon duhet te karakterizoj toleranca dhe miresia e te respektosh ate qe gjithsecili mendon
    me respekt bebushja[/QUOTE

Bravo te qofte bebi,e shikon qe edhe ti je ne mendimin tim po te thellohesh edhe me shume ne postimin tend??Pra ti thua vete me siper qe duhet te kete gjithmone miresi dhe respekt per çdo besimtar dhe nuk mund ti imponosh askujt asgje,gjithçka eshte me deshire,atehere perse llapni poshte e larte se ajo vajza nuk vishet mire?.....kur edhe shkolla vete nuk ka nje uniforme?Ajo mbase e vesh per mode,kishe gje ti???....qe thua se nuk te pelqen veshja e saj.C'te duhet ty me veshjen e saj?Shiko mi veten,ty ajo nuk po te thote gje se e vesh minin si ke deshire.Secili e di vete si vepron,aq me teper tek veshja qe nuk po cenon askend.Ouuu eshte mbushur bota me injorante qe nuk kuptojne as shkrimet e veta,kur te shkruani o njerez shikoni nga vetja njehere,ju a po ju ndalon njeri si te visheni ?jo.atehere me ç'te drejte ju ndaloni te tjeret dhe na hiqeni se te avancuar ne jete kur injoranca vete fillon tek ju?Ajo ashtu ka qejf te vishet,ashtu do te vishet.....prit e kur te na dale ndonje rregullore rruge tani paaaaa cfare njerezish.

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408

mund te jet ky keqekuptim

Citim Postuar më parë nga bebushja
    HMMMMMMM Me vjen keq fisnik per menyren tende te te shprehurit dhe fjalorit tend .Nejse , e kam cilesuar dhe ne postimet e mija gjithmon PSE KY FANATIZEM NE KETE FE VETEM PER FEMREN???????????? Dhe sa per info shoku fisnik ato shoqet e mija ,dhe shoqeria per te cilen flas jan per nje jete te moralshme dhe te ndershme ne cdo aspekt ,kujdes kur flet per gocat ne ate menyre,mos ngatero llumin me ajken.nje femer nuk e mbron mbulesa,por karakteri dhe formimi i saj mendor ,kulturor.dhe shoqeror
    Kam qen,jam,e do te jem ne mbrojte te femres e cfardo feje qofte ajo
    me respekt per te gjithe
    nuk eshte e veret se kjo fe ka fanatizem ndaj femrave ,perkundrazi ,shiko ne familjet muslimane sa rrespektohet femra jo permes mediave ,se ato mund te genjejn ,feja islame eshte ajo ecila ika dhene shume privilegje ne aspekt me burrin vetem fjala nene ka peshim shum meet madh ne moralin islam,se safjala baba ecila eshte enenvlersuar ne krahasim me nenen ,
    dhe disa thojn se ketyre vajzave i u eshte impunuar mbulesa ,kjpo eshet shpifje ,vetem pyete cilen do vajz te mbuluar se aj a eshet e lumtur me kete veshje ,te premtoj se do thot jam gruaja me lumtur ne bote ,sepse eshte me larg dukurive negative ,errespektojn me shume te tjeret ,d.m.th nuk ka lajka rruges prej meshkujve se nuk i provokon meshkujt dhe vim ne konkludim se rrjedh shum me shum ka mundesi femra embuluar te jet me endershme dhe em emoraleshme ,se vet mbulesa eshte preventive ndaj dukurive negative,
    tash nuk d.m.th se tash ka mbules dhe eshte emoralshme dhe pik por ,se nuk ka mal pa uk ,ajo eshte editur ,por shumica prej tyre dallojn me moral prej disave femrave te cilat ja te zhveshura ,

nuk mendova ashtu kur ishte fjala per endrrat a tyre vajzave ,por qellimi ishte te kerkoj pergjigje prej teje se qfar endrra paskan ato te cilave po ua pengojka mbulesa qe ti realizojn ato endrra,nuk desha ta ofendoj skend me ato terma por i mora shembull ato gjera te cilat bin ne kontradit me mbulesen

se kesaj vajze ne durres iu eshte ber padrejtesi dhe ekan perzene prej shkolle ,tash un esi jurist eshoh se kesaj vajze shum te drejta iu kan diskriminu ,si liria ebesimit dhe edrejta ebesimi,liria veshjes sepse ajo veshje nuk kishte thyer asnje norm qoft morale apo juridike ,epse kjo ku kjo edrejt asaj vajze u eshte ndalu qe eka te caktuar sipas konventave nderkombetare

une siduket po e rrespektoj femren dhe po i dal ne ndihm si jurist ,por une rrespektoj ne praktik dhe ne veper femren dhe jam ne mbrojtje te saj ,flm bebushe qe edhe ti je ketij mendimi

Vlonjat sa te jete jeta Maska e Igli_Vlonjati
    Anëtarësuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Vlore/Tirane
    Postime
    439
    Bravo te qofte bebi,e shikon qe edhe ti je ne mendimin tim po te thellohesh edhe me shume ne postimin tend??Pra ti thua vete me siper qe duhet te kete gjithmone miresi dhe respekt per çdo besimtar dhe nuk mund ti imponosh askujt asgje,gjithçka eshte me deshire,atehere perse llapni poshte e larte se ajo vajza nuk vishet mire?.....kur edhe shkolla vete nuk ka nje uniforme?Ajo mbase e vesh per mode,kishe gje ti???....qe thua se nuk te pelqen veshja e saj.C'te duhet ty me veshjen e saj?Shiko mi veten,ty ajo nuk po te thote gje se e vesh minin si ke deshire.Secili e di vete si vepron,aq me teper tek veshja qe nuk po cenon askend.Ouuu eshte mbushur bota me injorante qe nuk kuptojne as shkrimet e veta,kur te shkruani o njerez shikoni nga vetja njehere,ju a po ju ndalon njeri si te visheni ?jo.atehere me ç'te drejte ju ndaloni te tjeret dhe na hiqeni se te avancuar ne jete kur injoranca vete fillon tek ju?Ajo ashtu ka qejf te vishet,ashtu do te vishet.....prit e kur te na dale ndonje rregullore rruge tani paaaaa cfare njerezish.[/QUOTE]
    Respekti dhe besimi jane celesi i gjithckaje...Por sic e dini shqiptaret nuk merren vesh asnjehere me njeri-tjetrin.Nuk duhet paragjykuar asnjeri sepse te verteten nuk do ta gjeni dot KURRE.
    Ne Jete Duhet Te Udhehiqemi Nga Arsyeja Dhe Jo Nga Pasioni

Vlonjat sa te jete jeta Maska e Igli_Vlonjati
    Anëtarësuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Vlore/Tirane
    Postime
    439
    [QUOTE=XX22]
    Citim Postuar më parë nga bebushja
    flm per perseritjen e citmit tim ne menyren tende.
    Gjithsesi kjo ste jep te drejten qe ate qe beson ti tja u imponosh te tjereve
    kultura fetare ska imponim,por gjithmon miresi dhe respekt per cindo besimtar i cfaredo feje qofte ai.

prandaj e theksoj gjithmon
    se BESIMI ESHTE ME SHPIRT ME ZEMER dhe jo ne veshje, ky eshte mendimi im . Nuk i di ne je i/e qart tani per cfare shkruaj une .

.gjithsecili ka ne jet ka besimin e vet,prandaj nese je besimtar sic pretendon duhet te karakterizoj toleranca dhe miresia e te respektosh ate qe gjithsecili mendon
    me respekt bebushja[/QUOTE

Bravo te qofte bebi,e shikon qe edhe ti je ne mendimin tim po te thellohesh edhe me shume ne postimin tend??Pra ti thua vete me siper qe duhet te kete gjithmone miresi dhe respekt per çdo besimtar dhe nuk mund ti imponosh askujt asgje,gjithçka eshte me deshire,atehere perse llapni poshte e larte se ajo vajza nuk vishet mire?.....kur edhe shkolla vete nuk ka nje uniforme?Ajo mbase e vesh per mode,kishe gje ti???....qe thua se nuk te pelqen veshja e saj.C'te duhet ty me veshjen e saj?Shiko mi veten,ty ajo nuk po te thote gje se e vesh minin si ke deshire.Secili e di vete si vepron,aq me teper tek veshja qe nuk po cenon askend.Ouuu eshte mbushur bota me injorante qe nuk kuptojne as shkrimet e veta,kur te shkruani o njerez shikoni nga vetja njehere,ju a po ju ndalon njeri si te visheni ?jo.atehere me ç'te drejte ju ndaloni te tjeret dhe na hiqeni se te avancuar ne jete kur injoranca vete fillon tek ju?Ajo ashtu ka qejf te vishet,ashtu do te vishet.....prit e kur te na dale ndonje rregullore rruge tani paaaaa cfare njerezish.
    Respekti dhe besimi jane celesi i gjithckaje...Por sic e dini shqiptaret nuk merren asnjehere vesh me njeri-tjetrin.Mos u lodhni kot sepse te verteten nuk do ta gjeni dot KURRE.
    Ne Jete Duhet Te Udhehiqemi Nga Arsyeja Dhe Jo Nga Pasioni

Faqja 27 prej 40 FillimFillim ... 17252627282937 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Thënie kushtuar femrës.
    Nga ZANOR në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 55
    Postimi i Fundit: 22-12-2023, 04:38
  2. Dosja antishqiptare e Greqisë, 1912-2007
    Nga BARAT në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  3. At Donat Kurti O.F.M.
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 25-04-2006, 03:17
  4. Gruaja në Islam
    Nga Acid_Burn në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 22-08-2005, 09:39
  5. 5 Universitetet më të mira në Amerikë
    Nga miri në forumin Mentori akademik
    Përgjigje: 58
    Postimi i Fundit: 24-05-2005, 16:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •