C'thot Sahih Bukhari per profetin:Postuar më parë nga alko71
Sahih Libri
Libri 008, Numër 3310:
Aisha (Allahu qoftë i kënaqur me të) dëshmoi: Apostulli i Allahut (paqa qoftë me të) u martua me mua kur isha 6 vjeç, dhe u pranova në shtëpinë e tij kur isha 9 vjeç.
Sahih Bukhari
Volumi 7, Libri 62, Numër 64
"…që profeti u martua me të kur ajo ishte gjashtë vjeç, dhe konsumoi martesën kur ajo ishte 9 vjeç, dhe ajo qëndroi me të për nëntë vjet (dmth deri në vdekjen e tij).
Sahih Bukhari
Volumi 7, Libri 62, Numër 18
Profeti i kėrkoi Abu Bakr-it dorėn e Aishes nė martesė. Abu Bakr-i tha “Po unė jam vėllai yt.” Profeti tha, “Ti je vėllai im nė fenė e Allah-ut dhe nė Librin e Tij, por ajo (Aisha) ėshtė e ligjshme pėr t’u martuar me mua.”
Sahih Bukhari
Volumi 7, Libri 62, Numër 88
Profeti shkroi (kontratën e martesës) me Aishen kur ajo ishte gjashtë vjeç dhe konsumoi martesën me të kur ajo ishte nëntë vjeç dhe ajo qëndroi me të nëntë vjet (dmth deri në vdekjen e tij).
Sahih Bukhari
Volumi 7, Libri 62, Numër 90
Kur Profeti u martua me mua, mamaja ime ardhi tek unë dhe më bëri të hyja në shtëpi (të Profetit) dhe asgjë s’më çuditi, veç ardhjes së Apostullit të Allah-ut në mesditë.
Sahih Bukhari
Volumi 8, Libri 73, Numër 151
Unë luaja me lodra në praninë e Profetit, dhe shoqet e mia luanin gjithashtu me mua. Kur Apostulli i Allahut futej (në dhomën time) ato fshiheshin, por Profeti i thëriste të vinin të luanin me mua!
33. Ahzab 21. Ju e kishit shembullin më të lartë në të dërguarin e All-llahut, kuptohet, ai që shpreson në shpërblimin e All-llahut në botën jetër, ai që atë shpresë e shoqëron duke e përmendur shumë shpesh All-llahun.
Ky ajet me lart verteton se islami perkrah pedofilin, mbase ketu haptazi behet thirrje per te imituar vepren abuzuese te profetit.
Ahmetit
4. Nisa 34. Burrat janë përgjegjës për gratë, ngase All-llahu ka graduar disa mbi disa të tjerët dhe ngase ata kanë shpenzuar nga pasuria e tyre. Prandaj, me atë që All-llahu i bëri të ruajtura, gratë e mira janë respektuese, janë besnike ndaj të fshehtës. E ato që keni dro kryelartësisë së tyre, këshilloni, madje largohuni nga shtrati (e më në fund), edhe rrahni (lahtë, nëse nuk ndikojnë këshillat as largimi), e nëse ju respektojnë, atëherë mos u sillni keq ndaj tyre. All-llahu është më i larti, më i madhi.
Ndersa ky ajet eshte nje shembull konkret per vazhdimesin e skllaverimit te gruas edhe pas ardhjes se islamit, me qrast femra trajtohet si nje objekt seksual i pavlere qe qendron ne dispozicion per fabrikime femijesh dhe c'frerje epshesh meshkujsh.
38. Sad 44. E, merre me dorën tënde një deng thupra dhe bjeri me të, e mos e thyej betimin! Vërtet, Ne e gjetëm atë të durueshëm. Sa rob shumë i mirë ishte ai dhe i kthyer te Zoti.
Ky ajet poshterues demanton intrigat e Alkos71 me Co per permiresimin e gjendjes se gruas pas ardhjes se islamit.
2. Bekare 223. Gratë tuaja janë vendmbjellje e juaj, afrohuni vendmbjelljes suaj si të dëshironi, por përgatitni për vetën tuaj, dhe kinie frikë All-llahun, e ta dini se fundi juaj është te Ai, e besimtarëve jepu myzhde.
Nje deshmi tjeter per c'vleresimin e femres si nje komsht ku mashulli mund te mbjell dhe ta leroj si te doj pa pelqimin e saj.
Alko71, ketu i ke faktet mbi karakterin pedofil te profetit.
Krijoni Kontakt