Close
Faqja 16 prej 40 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 400
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    intelegjentes dhe tjereve anetare te humbur ne kohe dhe ne hapesire si brucoshat
    Askush nuk i tha te ndershmes ne fjale nuk ke te drejte te shkollohesh!
    Kjo propagande e felliqte antishqiptare eshte ajo qe me ngrene nervat.

Tani keto jane edhe insinuata te paturpshme qe iu shtuan kesaj propagande.
    Asaj i eshte sygjeruar te heq shamine derisa te vijoje mesimin.
    Kaq kishte.

Por meqe ajo deshi te bente skandal ndersa shamija i interesonte miliona here me teper se shkollimi, mbajti shamine dha flaku shkollimin.

Ja kjo ishte e tera.

+
    Nga tjetra ane shkollat dhe universitetet jane institucione te pavarura nga shteti njesoj sikur jane medresete e shkollat tjera indoktrinuese.
    Ne rregulloret e tyre nuk mund te perzihet shteti, por pasi kemi lope ne pushtet, dhe lope te cilat nuk e dijne se deri ku shtrihet influenca e tyre, ata bene nje budallallek ende me te madh duke menduar se mund te perzihen ne normat dhe ligjet interne te universitetit... (por kjjo eshte tjeter teme)
    ++
    Asaj i eshte treguar rregullorja e shkolles te cilen ajo nuk e ka perfillur dhe me kete ajo ka fyer ligjin dhe parimin e shkolles.
    Nga tjetra ane, vet ajo ka thyer (pse me beni te pereseritem -? ) normat dhe urdherat themelore qe i detyrohen me kuran nje femre me vajtjen e saj ne shkolle.
    Ajo nuk ka bere nje, por dy kundervajtje. Nga njera ane kundrejt doktrines islame nga tjetra ane kunder neutralitetit dhe laicitetit te institucionit te diturise.

A ka nevoje te pereseris?

Per ata qe kane sy s'do te kene nevoje te lexojne shkrimin tim!
    +++
    Perse komuniteti musliman nuk e denon vajzen ne fjale per mekatin qe ka bere me aktin e saj te vajtjes ne nje shkolle laike (qe me kuran eshte nje veprim i denueshem shum rende), pra tolerojne nje mekat qindra here me te madh se mosmbajtja e shamise per disa ore kolektivisht me shoqet e veta, kurse behen kaq rigoroz dhe ekstrem per te mbrojtur adetin terciar dhe te paprefillshem te shamise?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

MBRET Maska e ILIRI I MADH
    Anëtarësuar
    06-12-2005
    Vendndodhja
    Manastir, Ilirida
    Postime
    162
    1. Shqiptarët janë racë Evropjane.
    2. Islami nuk konsiderohet pjesë e Evropës, edhe se po rritet në përqindje.
    3. Mbulesa e femrave nuk është pjesë e Islamit, por pjesë e kulturës Arabe...Neve jemi SHQIPETARE!!!
    4. Po te jesh i mbuluar sdo të thotë se je më i besuar, ose më i mirë.
    5. Shkollat duhet të lejojnë studentat të vishen si të pëlqejnë ata, sigurisht sipas moralet sociale njerzore.
    6. Myslimanët Shqiptarë duhet të shkojnë përpara, e jo të mbeten te mbrapshëm si ata të Irakut edhe Afganistanit.
    7. Feja edhe Arsimi kur nuk duhet të përzihen, sepse feja është kundër arsimit të vërtet...po të mos ndaheshte kisha/xhamija me shtetin atëherë bota do ishte e mbrapshtme si ne shkujt e mëparë kur njerzia ishin më shumë pas fejës se sa pas shkencës!

P.S. Unë nuk jap mendime, unë tregoj fakte!

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408

fjalet epara ne kuran <lexo,meso,studjo>

Citim Postuar më parë nga ILIRI I MADH
    1. Shqiptarët janë racë Evropjane.

3. Mbulesa e femrave nuk është pjesë e Islamit, por pjesë e kulturës Arabe...Neve jemi SHQIPETARE!!!
    4. Po te jesh i mbuluar sdo të thotë se je më i besuar, ose më i mirë.
    5. Shkollat duhet të lejojnë studentat të vishen si të pëlqejnë ata, sigurisht sipas moralet sociale njerzore.
    6. Myslimanët Shqiptarë duhet të shkojnë përpara, e jo të mbeten te mbrapshëm si ata të Irakut edhe Afganistanit.
    7. Feja edhe Arsimi kur nuk duhet të përzihen, sepse feja është kundër arsimit të vërtet...po të mos ndaheshte kisha/xhamija me shtetin atëherë bota do ishte e mbrapshtme si ne shkujt e mëparë kur njerzia ishin më shumë pas fejës se sa pas shkencës!

P.S. Unë nuk jap mendime, unë tregoj fakte!
    o zotri kur te mohosh diqka duhet te kesh fakte ,dhe nuk futen fjalet kot se nuk shiten ne treg ,,mbulesa nuk eshte dok e arabeve ,por ei slamit ,sepse para se te vinte islami ne arabi ata ishin popull,shum i ngjajshem me kete te sodit ne bote ,sa i perket veshjes normal,
    pra me trego ti nese eshte aq leht te mbulohet nje femre , amund te mbulohesh ti nese je femer ,jo more edhe nese te bugosin nuk do ta beje ,por kjo veper (mbulesa)eshet nje veper qe lyp sakrific dhe seriozitet dhe sigurisht nuk mund ta bej nje veper te till,qdo kush ,pa qen nje njeri u dalluar prej shoqeris ,normal per mire ,dhe nje moral qe dallon prej te jtjreve ...islami nuk eperkrah gjendjen atyre ne ,afganistan dhe irak por merr shembull tjeter kend dubain arabin saudite ,malejzien nese ke ndegju per to dhe i njef,,, verte po shihet se nuk ke lexu per kete tem qe ta diskutosh ,o vllaqko aedi qe permbajtja ekuranit 36% behet fjal per shkenc dhe edi qe fjalet epra qe kan zbrit ne kuran jan lexo,meso dhe studjo d,m,th po ekupton se qfar rendesie i ka dhene feja islame arsimit dhe shkences ,njeriu shum leht mund ta gjej vten ne qdo lami te shkences ne kuran,dhe mos u bazo ti me kishen dihet shum mire se qka ka vepru kisha ne keto raste ,ka qen kunder shkences sa qe shum shkencar ekan pesu me vdekje ,shembull i qart gjordao bruno etj,pese kur kurani dhe i slami qe po japi kaq perkushtim arsimit dhe shkences pse te mos funksionojn sebashku,

Il padrino Maska e DEN_Bossi
    Anëtarësuar
    31-07-2006
    Vendndodhja
    Shkoder-Tirane
    Postime
    450
    Citim Postuar më parë nga Baptist
    Den Bosi, sado qe respektoj njerezit e perkushtuar ndaj Zotit, i urrej me gjithe shpirte te gjithe ata qe mundohen ketij populli te varfer te keqtrajtuar e te pervuajtur me shekuj ti shesin dushk per gogla. Te e di se as trifortalkat as mjekrra as shamija as kryqi nuk kane lidhje me besimin po as me Zotin. Po te kish qelluar Muhamedi tygjar joaq i shkathte e kohes nje shqiptar i vertete dhe te bente ato qe beri. Valle a do te duhej gjithe besimtaret tjere te botes te mbanin plisa e te veshnin tirq?
    Shiko i nderuar!

Jo ti, po te gjithe ate qe friksohen nga shamija, ne te vertete ata jane islamofobe. Pra nuk eshte shkak shamija , nuk eshte pretekst ky, shkaku i debatit eshte fakti qe shqipetaret si europian qe jane nuk duhet te jene musliman.
    Ty nuk te shqetson se cfare eshte nje vajze qe ben nje gjest cfardo qe bjen ne sy te njerzve. Ty te shqeteson po qe se kjo vajze eshte muslmane.

Po ne rradhe te pare duhet te njofim dy gjana:
    Psikologjine e shqipetareve dhe historine e tyre !

Pra;
    Kur flet ose flas per nje gje, dhe kerkon dhe kerkoj me dhane mend per nje qeshtje, nuk duhet te flasim ketu dehsirat dhe epshet tona, po duhet marre parasyshe se edhe te tjeret kane deshira, ndjenja , parime te cilet asnjeni ska te drejte ti shkeli.

Te konsideroj njeri me intelekt prandaj te shkruaj keshtu.

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408

Postuar Me Par Nga Kerkushi

[QUOTE=kurkushi]Njesoj beni dhe ju..Ku eshte paanshmeria e juaj ketu ne kete postim?
    Dhe anasjelltas per ty dhe vijen tende fetare e politike te sotme...
    Pse per ty dukurite mesjetare qenkan te pavlershme?Nese eshte keshtu atehere te gjitha dukurite e vjetra te para 1992-tes, duke perfshire ketu edhe fete u dashka te shpallen te pavlershme dhe te gabuara(çka per mua veq jane) Kur dikujt i thua boll.kjo nuk eshte per ta bindur por i jepet urdher me force qe te ndalet apo jo?
    Kjo tregon se me pislleqet e vjetra fetare qe nga Mitraizmi (800 vjet para Jesusizmit) e gjer me sot duhet te ndahemi dhe ti hedhim ne plehera keto vlera! Edhe e verteta qe perendimi i ka nxjerrur te gjitha ne shesh ,duhet te mohohet dhe te heshtet sipas teje...
    Keto pislleqe jane ato qe na mbajten dhe po na mbajne ende te paasimiluar dhe te pazhdukur. Sa per perputhje me kohen, kjo varet se me cilen kohe deshiron ti te perputhesh... me ate te kriminalitetit politik dhe fetar aktual te Vatikanizmit?
    Kohen e vet e ben njeriu e jo koha njeriun e vet, sepse koha s`eshte nje gjallese qe mbaron dike ... ajo i takon te gjitha qeniet njesoj ... dhe me fete dhe pislleqet e njerezve klima (koha) nuk ka fare te beje...
    Jam kureshtar te dij se me ke deshironi ju te perputheni si individ se per mua une vet e dij me ENVERIZMIN!

Kjo vlene edhe per ty qe s`dole fare jashte kesaj kornize antishqiptare asnje milimeter nga fetaret shqiptare te "demokracise" Xhungelliste-anarkiste-Vatikaniste!
    Hudhi ne plehera Fete e huaja dhe te huajt fetare,mbaje fene tende Shqiptare(Enverizmin) ...dhe ja u pastrua Shqiperia nga pleherat e huaja![/QUO

POSTUAR ME PAR NGA KERKUSHI

pajtohem me keto fakte ,bravo qenke i zgjuar ,dhe faktikisht po dishe ,por kujt ti drejtohesh ,sepse injoranti nuk ka shiju pos injoraces asnje kultur tjeter,dhe vetm injoraca mendon se existon si kultur pa konkurenc
    Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 21-10-2006 më 05:03

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408

Injorant Vall Ekuptoni Kete Term Injorant

Citim Postuar më parë nga elen
    E vertete eshte ,e pashe injorantin tek dixhitalbi dhe ndihej i fyer pse e dallojne nga te tjeret (ai po ben cmos te dallohet me mjekren e kromosur).

Nje pyetje kam une :

Myslymanet e Arabise e kane fene e tyre ne gjak dhe nuk bejne keshtu (jane te lindur me te ) keta macoket tane qe nuk dinin nga binte feja (kushdo qofte ) si u bene kaq fanatike per 15 vjet???????????????????????/

Kush ma zgjidh kete gjeegjeze do marr reputacion.....

(llafi tradite ne shtepi nuk ma mbush mendjen).

INJORANT apo koha e injorances perdoret per ate popull qe ka qen ne kohen kur kan besu ne shum zotra dhe besojn akoma d,m.th ata qe kan besu dhe besojn ne paganizem ata quhen injorant

Kurrkush , po aman o njeri i zotit jeni bere me arab nga arabet e vertet ! Jo or njeri une nuk jam ketu ti bej propogande asnje feje , dhe mos ngatro popullin shqiptare me kete fe , pasi te gjithe e dime qe eshte e imponuar nga ''vllezrit'' turq , nejse une gjithmon e kam dhe do ta respektpoj fene e tjetrit , po disa nga ju nxirni disa absurditete qe as nuk ja vlen tu pergjigjesh ! Dhe mos haro dicka teper te rendesishme qe e kam thene me siper , por ju jeni munduar ti devijoni !
    Do ferexhe dhe sheriat , asnje problem brenda rethit tuaj dhe mos dil me tutje , per kete nuk kam as problemin me te vogel , por ketu ku ndodhemi (Evrope) jeni ju qe duhet te intergroheni me ne (popullin tjeter qe besimi dhe feja jane te respektuara por jo gjithcka) dhe jo ne me ju !
    Eshte e vertete qe puna e fisnikeron njeriun, por shoqeria jone nuk ka nevoje per aristokrate.

I qete Maska e BEHARI
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    AS NJERI,S"Mund te vendos,
    AS NJERI,S"MUND te impunoj
    SE,CILI le te beje,
    ATE"qe te deshiroje.
    theksoj-pa cenuar interesat e te tjervet.
    respekt te gjithvet atyre qe kuptojn drejte.

Perjashtuar Maska e kurkushi
    Anëtarësuar
    24-06-2005
    Vendndodhja
    Shqiperi.Mund te udhetoj pa vize hyrese ne tere boten "interesante"
    Postime
    446
    [QUOTE]
    Citim Postuar më parë nga apollon 23
    Kurrkush , po aman o njeri i zotit jeni bere me arab nga arabet e vertet !
    Une s`jam arab, as aziatik as evropian.Jam thjeshte SHQIPTAR! Nuk njoh asnje popull as fe as Zot te huaj vetem popullin fene dhe Zotin Tim qe flasin shqip dhe jetojne ne shqiperi e jo jashte saj!
    Jo or njeri une nuk jam ketu ti bej propogande asnje feje , dhe mos ngatro popullin shqiptare me kete fe , pasi te gjithe e dime qe eshte e imponuar nga ''vllezrit'' turq , nejse une gjithmon e kam dhe do ta respektpoj fene e tjetrit , po disa nga ju nxirni disa absurditete qe as nuk ja vlen tu pergjigjesh !
    Une nuk e mohoj fare qe te gjitha fete ,gjithkujt,jo vetem ne shqiptareve na jane imponuar dhe na imponohen me dhuna te ndryshme siq eshte edhe rasti i Islamizmit,pot une s`bej fare dallimin e tij nga Dobiçizmi etj...
    Dhe mos haro dicka teper te rendesishme qe e kam thene me siper , por ju jeni munduar ti devijoni !
    Nuk i kam devijuar une askundush do fe dhe shkolle fetare,le te shkoje ne shkolla fetare dhe private...keshtu e kam shkruar.Shkolla shteterore duhet te jete medomos e çveshur nga te gjitha pislleqet,uniformat e ikonografite e shenjat fetare!
    Do ferexhe dhe sheriat , asnje problem brenda rethit tuaj dhe mos dil me tutje , per kete nuk kam as problemin me te vogel ,
    Kete e kam thene une para juve...
    por ketu ku ndodhemi (Evrope) jeni ju qe duhet te intergroheni me ne (popullin tjeter qe besimi dhe feja jane te respektuara por jo gjithcka) dhe jo ne me ju !
    Ne nuk ndodhemi ketu ne Evrope por ne SHqiperi.Dhe shqiperise i takon te rregulloje kanalizimet e saja te brendeshme dhe te jashtme si asaj i pelqen dhe keto jo nen diktatin e Evropes kriminale,antishqiptare terrorise dobiçiste...
    Pra,ne nuk jemi ne evrope por ne Shqiperi,ne Shqiperin e pavarur nga Evropa!Nese Evropa eshte nje kurve dhe kriminale, duhet edhe ne te behemi njesoj me te?Dhe ajo tani veq eshte,kete e dime ne dhe e tere bota jashta saj sepse tera fatekeqesite tona kombetare dhe historike jane nga kriminaliteti i saj!Ashtu siq eshte bota arabe armiku i Izraelit,njejte eshte Evropa armiku i Shqiperise dhe shqiptareve!Pike!
    Kush do le te integrohet ne Kriminalo-demo-dobiçizmin terrorist evropian qe fillon menjehere pas konvertimit te shqiptareve ne fene e krishtere!
    Ai popull qe ka Fene e vet kombetare autoktone,ai popull s`zhduket asnjehere...pa marre parasysh ne eshte i madh apo i vogel!Shih Izraelin,Arabine,Vatikanin,Greqine,Angline...etj.. .te gjithe ata qe kane krijuar Fete e tyre, per jete te jeteve nuk shuhen por i shuajne dhe çfrytzojne te tjeret perrreth!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    31-08-2006
    Postime
    11
    pershendetje te gjitheve

sapo hyra te kjo tema dhe i hodha nje veshtrim te pergjithshem duke u ndalur ne disa postime dhe jo ne te gjitha pasi me mjaftuan te kuptoj sensin e bisedes.

problemi qendron ketu. nese ne pranojme se jetojme ne demokraci probleme te tilla a qe duhet te diskutohen lere te kalojme te rregulloret. kemi te bejme me Islamofobizem dhe eshte fatkeqesi qe nje gje e tille ndodh. ne fakt ne kete pike jemi akoma ne periudhen e Mesjetes. pse e them kete. pasi psh te drejten e votes gruaja ne SH.B.A. e fitoi vetem ne vitin 1920 per te mos permendur pastaj se u deshen kohe pastaj qe gruaja te fitonte te drejten e Trashegimise. çeshtja e mbuleses eshte nje çeshtje qe pak ka rastisur dhe per kete behet edhe aq zhurme. ose me thene me mire e drejta per te besuar.

ashtu siç fituan te drejtat e tyre ne fushat e tjera do te fitojne edhe te drejten per tu mbuluar pas qindra e qindra viteve. nderkohe Islami do te vazhdohet te paragjykohet ndonese i njohu te drejtat ne te gjitha fushat pa pasur nevoje te kaloje qofte edhe nje vit.

vura re gjithahtu qe edhe ato administrojne dhe moderojne kete forum paragjykojne dhe mbajne qendrim te njeanshem. atehere eshte e mira qe te mbyllen fare keto forume ose te fshihen te gjitha postimet qe flasin dhe mendojne ndryshe nga ju dhe te vendosni ne vend "demokracine" pastaj.

pershendetje nga shkodrani_1980

Faqja 16 prej 40 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Thënie kushtuar femrës.
    Nga ZANOR në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 55
    Postimi i Fundit: 22-12-2023, 04:38
  2. Dosja antishqiptare e Greqisë, 1912-2007
    Nga BARAT në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  3. At Donat Kurti O.F.M.
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 25-04-2006, 03:17
  4. Gruaja në Islam
    Nga Acid_Burn në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 22-08-2005, 09:39
  5. 5 Universitetet më të mira në Amerikë
    Nga miri në forumin Mentori akademik
    Përgjigje: 58
    Postimi i Fundit: 24-05-2005, 16:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •