Une jam i krishtere, nuk me trrembin rrjeshtat qe shtohen ne xhami per faktin e thjeshte, sepse cilido eshte i lire te besoje ku te doje, kur te doje dhe per aq kohe sa do te doje. Per fatin e mire ne Shqiperi feja eshte e lire dhe shoqeria jone shume me e hapur se disa shoqeri te tjera, qe te mos i permend. Per fatin tuaj te keq ndoshta problemi i lirise ketu ka pikpami evropiane, jo si ne disa vende ku me fjalen liri nenkuptohet vetem kalifi, sheriati dhe e drejta per te qene myslyman. E shikon sa ndryshojme nermjet nesh.Postuar mė parė nga alDI
E para e punes kur flet per kristjanizmin si fe, po te them qe asnje i krishtere i vertete nuk e konsideron si fe. Krishterimi eshte perjrtim i nje personi dhe imitim i Tij ni cili quhet Jisu Krisht, Zot, Perendi dhe Shpetimtar i botes. Nese ju i meshoni sasise, te cilen perseri e ve ne dyshim ne i meshojme cilesise dhe vizionit qe ne u japim personave duke i bere te lire si ers dhe jo skllever, pa te drejte mendimi, apo edhe dyshimi.
Megjithe ate une po ju them nje informcion i cili eshte kofidencial per mua, ne qytetin tim nje ne shtate pagezime jane te tradites myslymane, njerez te te gjitha grup moshave, te cilet jetojne aty dhe nuk kane ndonje interes per ta bere kete. Megjithe se kjo nuk eshte e rendesishme e permenda qe te flasesh me kembe ne toke dhe jo thjesht me slogane. E hidhur kjo gje por e vertete. Nuk e shikoj si arritje sepse thashe jam i parimit te lirise dhe kjo gje per mua nuk perben ndonje cudi, nuk e ve aspak ne dyshim qe nese kjo perkatesi fetare qe ata moren nuk do ti kenaqe, ata mund te zgjedhin dicka tjeter.
Keshtu mos ki frike se nuk i pret njeri damaret per gjera qe ne nje shoqeri te drejtash dhe lirish ndodhin shpesh madje rendomte.
Krijoni Kontakt