GV dhe ILMGAP,
E dini fort mire qe gota nuk mbushet po nuk u zbraz. E pse mundoheni me kuptu, kur edhe vete e dini qe jeni te kufizuar per te kuptuar? Kete po e them, pasi ju jeni dhene me mish e me shpirt pas nje logjike qe kundershton cdo gje qe ne te krishteret e besojme. Pra, nese nuk mundeni me kuptu dhe me besu, thjesht nenshtrojuni pamundesise tuaj per te mos kuptuar/besuar. Psh. mua personalisht nuk ma rrok fort per kimi, mirepo kjo nuk do te thote qe une nuk duhet te besoj se ndodhin reaksionet kimike. Thjesht, e pranoj qe nuk marr vesh fort dhe nuk hyj assesi ne rragatje me ata qe e studiojne kete fushe.
Nuk keni nevoje me ardhe ketu dhe me u perpjeke me na e mbushe mendjen neve se sa gabim jemi. Personalisht as qe e marr mundimin me t'kallzu ty per Muhamedin e Kur'anin. Ato jane te shenjta per ty, dhe mua vetem me duhet t'i respektoj. Pra, dicka qe eshte normale per ty, nuk eshte automatikisht normale per mua. Thjesht ne mund te biem dakord qe te mos jemi te nje mendjeje per disa gjera. Dhe ketu mbaron krejt biseda.
Por, kjo assesi nuk duhet te na shtyje neve ketu ne urrejtje apo mungese respekti e dashurie per njeri-tjetrin. Keto jane gjerat elementare qe i meson cdo fe. E une, si ndjekese e Krishtit, mundohem qe ta dua secilin qe me del perpara, qofte edhe virtualisht ketu ne forum. Assesi nuk guxon te me mungoje dashuria per asnjerin prej jush ketu, edhe pse nuk lini gje pa thene per Atin, Birin e Shpirtin Shenjt. E lus Zotin per cdo dite qe meshira e tij te jete per cdo dite te jetes tone me te gjithe ne ketu.
Sa per ate formulen e trinitetit qe e jepni ju, eshte plotesisht e gabuar. Engjelli Gabriel eshte vetem njeri prej kryeengjejve te Zotit, i cili gjithmone eshte perdorur prej Tij per te shpallur lajme ne kete bote, ku me i bukuri ka qene ai i ngjizjes se Virgjeres Mari per virtyt te Shpirtit Shenjt. Ndersa Shpirti Shenjt eshte Shpirti i Zotit dhe nuk mundet assesi te jete engjell. Eshte gjithmone e pandare nga Ati dhe Biri.
Paqja me ne!
nje propagant e keqe anti islame mjaft e ashper eshte duke u bere nga te gjitha strukturat ne vend ne sistemin arsimor, ne sistemin administrativ ,ne ate mediatik etj
qellimi .qe te mos i japin pamjen Shqiperise te nje vendi musliman veprojne keshtu duke thyer principin minimal te demokracis lirin fetare
gjithsesi kush ka per zemer fene ate nuk ta merr kush nga kraharori jemi mesuar dhe do bejme durim se fundi eshte per durimtaret
e dime qe kur vjen puna pe Islamin te krishteret dhe ateistet behen nje dhe per fatin ton te keq jane shumica ne vendin ton duam apo nuk duam ne por ne fund te fundit numrat nuk tregojne gje fitoria vjen dhe me pakicen ndonjehere
pse po mi fshini postimet? toleranca fetare te shqiptarėt osht inekzistente, kta myslimant jon masparti tepėr diskriminus ndaj t'krishterve SHQIPTAR tuj i qujt shkije e ēka mos, a n'fakt qata t'krishtent jon ndaqi me dit t'vetmit qi e kanė rujt traditėn SHQIPTARE!
n'gadi
nuk ua kimi nxjer ne kot ashtu jeni shkjie,pastaj ke e sheh ti se muslimanet jane intolerante kur neper histori shumica e muslimaneve shqiptare kane qene tolerante dhe sipas kesaj fale islamit.
a nuk e shihni sistemin shterore ne shqipri e me gjere ,kur eshte ne pyetje PARTIA DEMOKRISTIANE mund te kete ,kurse parti DEMO MUSLIMANE jo
cfar e quan ti kete ?? demokraci apo demokraci muti
kuku o turk i zi, u bone ti mu me ma bo shka a? u ēelt toka e rrafsh ti i pari n'to.
sa pėr demokraci mos ma tesh fort, se s'hi anej me diskutu me mendje cekėt pėr qenėsinė e demokracisė ose fill definicionin e saj.
edhe ka arsyje pse s'ka parti myslimane, se S'JENA ARABI.
hajt tung
n'gadi
Une mund te jem edhe injorant por nuk jam fetar. Nese une jam fetar ju jeni injorant-e. Me kyte nuk jam duke thene si ju jeni nje injorant-e. Ne asnje shkrim timin ne kyte forum, nuk jam deklaruar fetar apo perkrahes i ndonje feje. Si nje qytetar i lire, qe jetoj ne nje vend demokratik, kam te drejte te shprehe mendimin tim, natyrisht duke pasur edhe paragjykime. Per mua islami nuk eshte vetem nje besim fetar por edhe nje ideologji. Por ajo qe e rend te ndryshem nga ideologjite e shekullit te kaluar(fashizmi dhe komunizmi) dhe me te rrezikshem eshte se, nuk eshte vetem nje ideologji por nje besim, dhe si i tille, eshte radikalizuar ne mendjet e njerzve. Sidoqofte, po te mbetej thjeshte vetem nje besim nuk do te ishte kaq i rrezikshem. Pra ajo qe e rend kaq te demshem per shoqerine ku praktikoht eshte binomi besim-ideologji. Si besim radikalizohet ne mendjet e njerzeve, dhe si ideologji pretendon te drejtoje shtetin. Dhe ne ate vend ku drejton shtetin, nuk respektohen te drejtat e njeriut, kondicionon jeten e njerzve ne menyre negative, duke e shenderruar shoqerine ne nje shoqeri diktatoriale.
Behet pengese ne zhvillim dhe progres, ne te gjitha drejtimet, ne ate ekonomik, politik, shoqeror dhe shkencor. Me pak fjale nuk pershtatet me demokracine, qe do te thote se nje vend nuk mund te jete edhe demokratik edhe musliman. Nuk e them une kyte por e thote historia. Pastaj nese duam te flasim per krishterimin, kam edhe per ate sa te duash. Diferenca nuk eshte se krishterimi ka qene shume me i mire se islami nder shekuj, por se islami vazhdon te jete negativ ende ne ditet e sotme. Dhe diferenca e fundit por jo me pak e rendesishme eshte se, te pakten krishterimi ne teori eshte nje ideologji perfekte, ndersa islami edhe ne teori eshte nje diktatur.
Shiqoni se pari cfare tema hapin, turpi lejohet nga moderatoret fatkeqesisht. Postimet fshihen, lejohen cmendurinat.
Mas pari kjo teme eshte e kote edhe nuk pajtona me kete emertim aspak hiq ne daqi me dit se kjo nxit urrejtje dhe paragjykime ndaj te krishtereve, te krishteret shqiptare kurre nuk kane bere konspiraci ne dem te vellezerve te tyre myslimane, por kane qene islamistet (nuk po pergjithesoj me krejt patriote shqiptare qe kane qene). Eshte e vertete qe qitash koheve te fundit eshte rritur kercenimi ndaj besimit kristian ne trojet tona, edhe ndaj laikeve por edhe ndaj vete myslimaneve shqiptare dhe disa hoxhallareve qe nuk mendojne se me dinamit e xhihad arrihet 'xheneti'. Perse po ndodhe kjo, sepse disa tru shperlare jane duke bashkepunuar me vahabistet. Para luftes sa kam qene ne Kosove ka pas raste te rralla ekstremiteti, por eshte shpeshtuar tani me futjen e agjenteve te huaj. Ku po na qon kjo, as vet se dime, njerzit po indoktrinohen dhe zemrat e tyre po mbushen me urrejtje, kane hape edhe forume ne internet dhe po perhapin helmin islam, o Zot na ndihmo? Qitash edhe xhihadi ju ka hy ne zemer, e kane harru se shkaku i ketij xhihadit kemi humbur 2 te 3 e territorit tone. 500 vjet kishim vetem vuajtje dhe lot, 100 vjet te tjera u beme kurban, keta presin qe ne ta harrojme kete, tekstet shkollore askund nuk e permendin perse ndodhi kjo, sepse frikesohen se mos po i ofendojne disa injorante fetare. Tani po flasin edhe kunder heronjeve duke na marre nderin tone si shqiptare, te atyre qe dhane jeterat dhe familjet e tyre per nje jete me te mire per shqiptaret dhe keta presin qe ne do ta pranojme kete. As tani, dhe as me vone. Ku po na qon kjo, tashme jemi populli me i varfer ne Evrope pas romeve, Evropa s'na pranon, fatmiresisht ne te ka nje mobilizim kunder islamit, po i veshtiresojne ligjet edhe ne kete shtet qe jetoj une, ne lutemi qe keta te arrijne ta ndalin kete kult me ligj, ne Holande ka shpresa, ne Gjermani po ashtu, Zvicer, Angli etj.. Shqiptaret myslimane kurre skane qene, sepse ne shpirtin e shqiptarit te vertete qendron nderi, familja, dhe respekti, kjo ketyre u mungon, kta s'kane koncept per kete, edhe nese e kane quajtur veten myslimane, gjithmone kane qene kunder 'martesave' me femije, me vajza te axhes, kusherira etj.. kriminalizimi dhe diferencimi i besimit krishter dhe te krishtereve nuk eshte gje e re, po quhet fe e shkieve, fe e alkoolizmit, fe e cthurrjes etj. fe e terrorizmit, dhe te krishteret po kthehen ne judenjte e kohes se Hitlerit. e keta te mencurit nuk e dijne se vet personi i rreme (qe per keta eshte profet) dhe feja e tij eshte helmi vet per ta dhe shoqerine shqiptare dhe me gjere. Ende po jetojme sic duket ne ankthin e sulltaneve. Te mbaroje sa me shpejt ky ankth, te clirohemi nga kjo enderr e keqe. Por ka nje shprese, shqiptaret po e rigjejne veten, po kerkojne identitetin dhe kuptimin e jetes, se tek e fundit cfare perfitimi do te kete qenia shqiptare nese beson nje fe te rreme.
O ti multinacionalist (mltn). Na se besojme se nje pedofil mund te jete profet i njerezimit, e as i arabeve, e aq me pak shqiptareve.Ju nese besoni mbane per veti, askush spo ja u ndalon, por leni njerezit te qete. Populli shqiptar duhet ta urreje xhihadin dhe terrorin, pa marre parasysh se cfare prejardhje kane, une kam prej ardhje myslimane, por une e urrej xhihadin po s'prezantoj besimin krishter dhe te krishteret, po mendimin tim personal.
Mysliman jam, por ne kuptimin e te nenshtruarit ndaj Zotit, e aspak islamist. Naten e mire
Edhe pse eshte gjynaf te thuhet, por shqipetari ndryshon Fe nqs ka nje interes, ndryshe per art, histori, tradite apo origjine as e leviz qerpikun fare; Maksimumi i hedh nje sy me buzeqeshje...
La vita č bella...
Cdo Shqiptar katolik ortodos apo myslyman nje gje duhet ta ket parasysh:
1)Shkollat e para shqipe jan hapur nga Kleriket ne shqiperi qush para 400 vjetve,ne Mirdit Mat e Shkoder.
Pra katoliket kan qen qysh para shum shekujve perhapes se kultures e gjuhes shqipe e jo romane....
2)Turqit kan hap shkolla turke e skan dashur asnjehere te hapej shkolla Shqipe.
3)Shkollat e para shqiptare mbas regimit shekullor turk prap u hapen ne Shkoder nga kleriket .
Jam nje katolik qe respektoj cdo fe si pjesa dermuse e shqiptarve e nuk i imponoj kerkujt ate,po ju lutem mos i krahasoni bashk dy fet e i futni te gjitha me nje kallep.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga altint71 : 22-10-2009 mė 16:08
Krijoni Kontakt