Close
Faqja 11 prej 12 FillimFillim ... 9101112 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 112
    Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Citim Postuar më parë nga fjollat
    Lufta e shenjtë, e cila çuditërisht për shumicën e njerëzve nënkupton vrasje dhe shkatërrim të njerëzve e popujve (kryesisht të pafajshëm),
    Per fat te keq, ne lufta te tilla te shenjta, po te shikojme biblen dhe kuranin, jo vetem qe jane nismetar por edhe prijne profetet dhe lideret fetare (hebrej, te krishtere, dhe musliman) me perjashtim te Jezu Krishtit.
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

In God I trust Maska e fjollat
    Anëtarësuar
    15-02-2005
    Vendndodhja
    Para shfaqjes së hitlerit
    Postime
    1,085
    Citim Postuar më parë nga dodoni
    Per fat te keq, ne lufta te tilla te shenjta, po te shikojme biblen dhe kuranin, jo vetem qe jane nismetar por edhe prijne profetet dhe lideret fetare (hebrej, te krishtere, dhe musliman) me perjashtim te Jezu Krishtit.
    Nëse bën përjashtim Jezu Krishtin??? mos harro se Bibla është fjala e tij, apo jo?! Apo ai është fjala vetë- bilba- whatever!!

Se mos e devijojmë temën
    I'm muslim, don't panic please.. oh bloody sheeps

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Nëse bën përjashtim Jezu Krishtin??? mos harro se Bibla është fjala e tij, apo jo?! Apo ai është fjala vetë- bilba- whatever!!

Se mos e devijojmë temën
    Bibla perbehet nga dy pjese: Testamenti/Dhjata e Vjeter dhe Testamenti/Dhjata e Re. Predikimet e Jezu Krishtit i ke ne te rene kurse te hebrenjve i ke ne te vjetren. I vetmi nga te gjithe profetet eshte Jezu Krishti qe nuk ka vrare asnje njeri, bile perkundrazi eshte vrare nga njerezit, dhe qe ka predikuar edhe dashuri per armikun apo ata qe mendojne ndryshe, kundershtaret. Kjo nuk dtth. qe Krishterimi eshte feja me e mire, perderisa edhe ata pranojne si profete, profetet para Krishtit qe kane pre e kane gri njerez, edhe kjo fe futet ne te njejtin thes me te tjerat.
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga xfiles
    Baptisti eshte profeti im,

Esh-hedu en lae ilahe ila Maat, ue esh-hedu ene Baptist rasulu Maat.
    He,he,he, he sa kam qesh mo xfiles. Prape se prape arabisht-se arabisht Hahhaahaa...

Lufta e shenjtë, e cila çuditërisht për shumicën e njerëzve nënkupton vrasje dhe shkatërrim të njerëzve e popujve (kryesisht të pafajshëm), thjeshtë keqkuptohet nga njerëzit me koncepte jo të qarta brenda vetes... luftë e shenjtë nënkupton të luftosh të keqen brenda vetes, të eliminosh çdo veti negative që ushqen brenda vetes, të eliminosh hipokrizinë, djallëzinë, cmirën... të pajisesh me veti të mira, sinqeritet, bujari, fisnikëri... kjo është luftë e shenjtë, sepse sikur njerëzit të eliminoni vetitë e këqija dhe të pajiseshin me të mira, nuk do të kishte vend për kurrfarë lufte, konflikti, mosmarrëveshje, secili do të synonte qëllime më të larta në jetë, sesa një shpatë në dorë, apo një tastjerë përpara dhe hyxhym të ndjellish urrejtje fetare apo të nisish konflikte...

jashtë teme...
    Qenke kycur me vonese, sepse te lartat jan fshier dhe tani dalin pak, -jo shume, jasht kontekstit. Pasi qe une nuk therras ne lufte te shenjte por ne permbajtje te shenjte.

Te gjitha ato synime qe the per luften tende permes individit, i permbledh nje Urdherese e Shenjte Shqiptare.

Kurre mos i bej tjetrit te keqen qe nuk do te doje te ta bente tjetri ty.
    Kurse keto jane sqaresat:
    Kurre mos i bej te miren tjetrit pa pelqimin e tij.
    Kurre mos i bej te keqen tjetrit as me pelqimin e tij.
    Me teper se kaq nuk ka nevoje te dije asnje person qe deshiron te meritoje respektin e Zotit.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga Baptist
    He,he,he, he sa kam qesh mo xfiles. Prape se prape arabisht-se arabisht Hahhaahaa...
    Po sikur ka pak efekt keshtu ne arabisht, si thua ti , une mendoj edhe per ata qe nuk dine ti thone ato fjale ne shqip.

Fjale te shenjta.

In God I trust Maska e fjollat
    Anëtarësuar
    15-02-2005
    Vendndodhja
    Para shfaqjes së hitlerit
    Postime
    1,085
    Qenke kycur me vonese, sepse te lartat jan fshier dhe tani dalin pak, -jo shume, jasht kontekstit. Pasi qe une nuk therras ne lufte te shenjte por ne permbajtje te shenjte.

Te gjitha ato synime qe the per luften tende permes individit, i permbledh nje Urdherese e Shenjte Shqiptare.

Me teper se kaq nuk ka nevoje te dije asnje person qe deshiron te meritoje respektin e Zotit.
    Mbase mund të jetë përshkak të shkëputjes nga konteksti, por, po që s'e morra vesh... Sidoqoftë, pajtohem me këtë "urdhëresë", asnjëherë mos i bëj tjetrit të keqen që nuk do të doje të ta bënte tjetri ty... sidomos kur tjetri është i mirë me ty, mos ia kthe të mirën me të keqe! Disa njerëz e bëjnë këtë... kur je i mirë me ta, u hyp vetja në qejf...
    I'm muslim, don't panic please.. oh bloody sheeps

1. Ata qe kan vene fene dhe perkatesine partiake perpara ndiesise Kombetare nuk jan shqiptar dhe ia kan kthyer shpinen Zotit te vet. Te tillet nuk kan te dretje as te debatojne me shqiptaret tjere, pasi qe shqiptar ata nuk jan.

2. Secili qe ndihet me teper musliman, qe ndihet me teper katolik, qe ndihet me teper orthodoks se shqiptar, eshte i padenje per diskutim ne lidhje me cfaredo lloj tolerance, sepse ai tolerance nuk ka!
    Keto 2 fjali me pelqyen dhe une do te deshiroja te ishin rregulla te forumit. Dhe po te respektoheshin keto rregulla nuk do te lodheshim duke lexuar propagande te qarqeve te huaja te paguara per te mjegulluar mendjet e shendosha

Po ti mos u mjegullo. Që nga momenti që e kupton që forumi është fushë propagande, hy për stërvitje.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Genesis Lexo Postimin
    Reagon shkrimtari pas deklaratës së ambasadorit grek në Tiranë

Godo kundër hapjes së shkollave greke

“S’na duhet greqishtja të merremi vesh me botën”

artemida Çollaku
    a.collaku@gazetashqiptare.com

Presidenti i Nderit i Asamblesë së Republikanëve, Sabri Godo ka replikuar nga Korça për deklaratën e bërë nga Ambasadori grek për hapjen e shkollave greke edhe në qytetin e Korçës. “Ambasadori grek kërkoi që të hapet shkolla greke në Korçë. Ne nuk na duhet greqishtja që të merremi vesh me botën”, - u shpreh shkrimtari i njohur, Sabri Godo gjatë një forumi republikan të zhvilluar në qytetin e Korçës. Në konsideratën e republikanit Godo, gjuha greke nuk ka vlera dhe nuk i vjen në ndihmë popullit shqiptar në rrugën që ai ka nisur për integrimin në Bashkimin Evropian. “Greqishtja na duhet që të merremi vesh me grekët. Për të komunikuar me botën, na duhet të mësojmë anglishten”, - shprehet Godo.
    Ndërhyrje?!
    Shkrimtari i njohur duket se e ka shikuar si një ndërhyrje në punët e shtetit shqiptar deklaratën e bërë nga Ambasadori grek, për hapjen e shkollave në gjuhën greke edhe në zona ku nuk ka popullsi minoriteti. “Ne e dimë vetë se ç’shkolla na duhen, dhe çfarë gjuhe të huaj të mësojmë. Nuk është ambasadori ai që do të na mësojë se ç’të bëjmë me shkollat e ç’të mësojmë”, - nënvizoi republikani Godo gjatë fjalës së tij. Ai ka bërë të ditur se në qarkun e Korçës nuk ka pasur asnjëherë minoritet grek dhe grekfolës. Sipas tij, nisur nga një situatë e tillë, Ambasadori grek nuk ka asnjë arsye për të kërkuar hapjen e një shkolle ku të mësohet gjuha greke. “Në të tilla zona, Ambasadori grek s’ka ç’kërkon një shkollë greke”, - tha Godo.
    Konfliktet
    Nuk është hera e parë që kërkesat për hapjen e shkollave në gjuhen greke kanë sjellë reagime të forta nga politikanët shqiptarë. Për një periudhë, të gjatë në media u ngrit shqetësimi për hapjen e një shkolle pa leje në Himarë. Në Ministrinë e Arsimit ishte depozituar një kërkesë që në programin mësimor të një shkolle që do të hapej në Himarë, të ishte edhe gjuha greke. Dosja e paraqitur nga shoqata për hapjen e shkollës bazë ( 9-vjeçare) u shqyrtua nga Komisioni i Vlerësimit të Kërkesave për Licencim të Institucioneve Arsimore Private në Ministrinë e Arsimit dhe Shkencës. Por ende pa marrë një vendim ministria, shkolla në Himarë u hap. Sipas zv/ministrit të Integrimit, Albert Gajo, “në kushtet e integrimit nuk shoh ndonjë të keqe që fëmijët të dinë disa gjuhë dhe t’i përdorin më pas. Ata do të kenë nevojë t’i përdorin ato dhe Evropa e Bashkuar nënkupton ndër të tjera kompletimin e diturisë për të përballuar këtë bashkim”.
    Deklarata
    Dy ditë pasi kishte marrë detyrën si ministër i Punëve të Jashtme, Besnik Mustafaj deklaroi se hapja e shkollave greke në vendin tonë ishte një çështje që po shikohej me shumë kujdes nga kjo qeveri. “Kam vetëm disa ditë në këtë detyrë, por do të studiojmë çështjen e shkollës në Himarë, por jo vetëm për Himarën, por do të studiojmë në mënyrë të përgjithshme çështjen e arsimit dhe shkollave të minoritetit grek, në mënyrë që të mbulohen boshllëqet dhe të hapen atje ku nuk ekzistojnë”, - tha ministri i Jashtëm i Shqipërisë, Besnik Mustafaj në një intervistë në agjencinë e lajmeve shtetërore greke “ANA”.
    Sigurisht qe Greqishtja nuk eshte e rendesishme per tu mare vesh me boten.
    Gjuha greke eshte e rendesishme per tu mare vesh me boten po aqsa çeshte gjuha e Aborigjeneve Austaliane......nese nuk e di kete ambasadori Grek le te vije ta mesoje ketu tek forumi Shqiptar.......hej ambasador Bota flet Anglisht
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-10-2007
    Vendndodhja
    ne syte e tu qe adhurojne syte e mi.ne buzet e tua,qe puthin te miat cdo cast.ne frymen tende,se eshte dhe imja.ne gjakun tend,qe vlon per mua.zemra ime,Land.
    Postime
    783
    Citim Postuar më parë nga billy the kid Lexo Postimin
    Sigurisht qe Greqishtja nuk eshte e rendesishme per tu mare vesh me boten.
    Gjuha greke eshte e rendesishme per tu mare vesh me boten po aqsa çeshte gjuha e Aborigjeneve Austaliane......nese nuk e di kete ambasadori Grek le te vije ta mesoje ketu tek forumi Shqiptar.......hej ambasador Bota flet Anglisht
    .............................!!!!!

Faqja 11 prej 12 FillimFillim ... 9101112 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. ENIGMA - Robert d'Angély
    Nga DYDRINAS në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 18-06-2012, 14:35
  2. Si të merremi me Islamin dhe Muslimanët
    Nga Dritë në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 21-03-2009, 04:14
  3. Që të merremi vesh më mirë
    Nga Jeans-boy në forumin Agnosticizëm dhe ateizëm
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 15-05-2003, 11:06
  4. Greqishtja e ka prejardhjen nga Shqipja
    Nga KinG_MousE në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 234
    Postimi i Fundit: 23-03-2003, 19:16
  5. Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 16-07-2002, 19:43

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •