Close
Faqja 2 prej 12 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 112
    Si eshte puna vertete qe ketu te njejtet qe bene gjithe ate zhurme per gjuhen turke tani na dalin pro gjuhes greke???

Gjuha turke ne Kosove na paska qene kthim prapa e gjuha greke ne shqiperi qenka kthim para apo jo???

Aha gjuha turke shum rrezik i madh per Kosoven sepse e prish uren e shenjte, e gjuha greke nderton ura??? Bile u tha qe duhet te mesojne greqisht sikur ata qe jane refugjat ne greqi??? Tha dikush me larte kamp trajnimi apo???

Vertet ani ata qe kane ndermend te shkojne ne Greqi eshte mire te ndertojne shkolla ne shqiperi qe te munde pastaj te integrohen ne ne Greqi me lehte, edhe te shkruhen Greke edhe te punojne atje??? Prosperitet!!! Injorance===

i/e regjistruar Maska e PRI-LTN
    Anëtarësuar
    12-06-2006
    Vendndodhja
    Vlorë
    Postime
    671
    Citim Postuar më parë nga Albo
    Albert Gajo ka folur ashtu sic i ka hije te flasi nje burri me mend, qe nuk kerkon te ngreje murre ndares midis popujve fqinje por ura komunikimi. Hapja e shkollave greke ne Shqiperi dhe hapja e shkollave shqipe ne Greqi eshte nje investim kolosal per nje te ardhme me te mire ne harmoni e paqe midis dy popujve. Ata qe kane nje problem me kete jane ata qe une i quaj "nacionaliste te rruges" ne Shqiperi e Greqi qe nuk duan te leshojne llogoren e tyre te shekullit te kaluar, edhe pse jetojne ne mijevjecarin e trete.

Godo duhet te shkoje e tu predikoje keto fjale atyre 600 000 shqiptareve qe punojne e jetojne ne Greqi, qe u duhet te mesojne greqisht per tu integruar ne jeten e shoqerise greke.

Albo
    Kur qeveria greke dhe populli grek te clirohen nga komplekset qe kam shfaqur dhe une ne postimin tim, atehere nuk do ta paragjykonte njeri nje deklarate si ajo e Albert Gajos.
    Nqs arsyeja e vertete do te ishte ajo qe permend zoti Gajo, atehere perse mos te hapim dhe shkolla Lituaneze, Estoneze, Kroate, Polake, Bullgare dhe te gjitha shteteve qe jane anetare te BE-se dhe qe aspirojne te behen anetare te saj?

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Albo
    Albert Gajo ka folur ashtu sic i ka hije te flasi nje burri me mend, qe nuk kerkon te ngreje murre ndares midis popujve fqinje por ura komunikimi. Hapja e shkollave greke ne Shqiperi dhe hapja e shkollave shqipe ne Greqi eshte nje investim kolosal per nje te ardhme me te mire ne harmoni e paqe midis dy popujve. Ata qe kane nje problem me kete jane ata qe une i quaj "nacionaliste te rruges" ne Shqiperi e Greqi qe nuk duan te leshojne llogoren e tyre te shekullit te kaluar, edhe pse jetojne ne mijevjecarin e trete.

Godo duhet te shkoje e tu predikoje keto fjale atyre 600 000 shqiptareve qe punojne e jetojne ne Greqi, qe u duhet te mesojne greqisht per tu integruar ne jeten e shoqerise greke.

Albo
    Kam pershtypjen se je teper i ri per te dhene gjykime me implikime kaq serioze.

Kjo qe thua se "Albert Gajo ka folur ashtu sic i ka hije te flasi nje burri me mend" e ke thene saktesisht sic do ta thoshte nje armik i urryer i shqiptareve dhe i gjuhes shqipe atje nga posti me i larte ushtarak me gjithe motoret te ndezur dhe i gatshem per sulm qe te cfaros shqiptaret e padegjueshem.

Kjo deklarate e jotja perpos qe eshte e turpshme dhe e denueshme njekohesisht tregon nje vizion thelbesisht te coroditur, te shtrember, te pasakte, antikombetar, regresiv dhe anticivilizues. Me nje intonim te thekshem armiqsor dhe kerrcnues qe nuk do te kishte hije te degjohej as nga nje grek sa duhet i qyteteruar.
    Une mbetemn pa fjle!

Ne cka e bazon gjykimin tend kur mbeshtete nje A. Gajo, se nuk mund u krijokan ura komunikimi mes popujve fqinje ndryshe pervec se duke u mesuar greqishten femijeve shqiptar qysh nga klasat e para fillore?

"Hapja e shkollave greke ne Shqiperi dhe hapja e shkollave shqipe ne Greqi eshte nje investim kolosal per nje te ardhme me te mire ne harmoni e paqe midis dy popujve." Kurse kjo te tingellon shume bukur ne leter, e bukur si ne perralle. Por eshte bote reale kjo qe po e jetojme ne.

Sa shkolla shqipe qenkan hapur ne greqi?

Dhe kur paskemi qene ne ne lufte me greket qe te bejme marreveshtje paqje me ta?
    Cilat investime kolosale paske ne mend se jane bere ne Greqi per te hapur shkolla shqipe?

Na e sill ndonje shembull se keta "patriotet rrugaqe" nuk ngopen me llafe goje ne ere.

Ata 600.000 shqiptar, (se ku i more keto shifra), nuk shkuan atje qe te integrohen ne shoqerine greke por per te punuar deri sa te behen vende te mjaftuara pune ne shqiperi. Si nuk i shkon mendjes sate te ndritur idea se ketyre 600 000 shqiptareve u takon e drejta per shkollimin e femijeve te tyre ne gjuhen amtare atje ne greqi pa llogaritur ketu shqiptaret autokton te greqise dhe si nuk ngurrohesh te denigrosh nje politikan te pjekur dhe shume te shquar shqiptar si Sabri Godo ne kete menyre?

Nuk kemi mbetur ne te na tregonje Albo Shqiptari se nga i bie rruga per ne Evrope. Ta heqesh nga mendja qysh tani sepse rruga permes Greqise te shpie vetem ne Azi dhe ne Afrike dhe kurresesi ne Evrope. Ndersa ne gjuhet zyrtare te Bashkimit Evropian nuk hyn as greqishtja as shqipja fare.

Ne me greket mund te komunikojme dhe te ndertojme "ura" cfare te duash permes anglishtes pa patur nevojen e greqishtes kurre, kuptohet nese qeveria shoviniste greke e deshiron kete gje.

Pos te tjerash eshte e pamoralshme te shkruash neper rubrikat ku je vet administrator dhe te hysh ne debat me nje apo me shume anetar te forumit duke u vene ne pozite prej ku lehte do te joshesh nga mundesia per te keqperdorur ingerencat e administratorit per te mbeshtetur mendimin tend subjektiv.
    Kjo pos tjerash qendron ne kundershtim me gjithe parimet demokratike te asaj Evrope te enderruar edhe nga vetja jote sepse diktature e njemendesise komuniste u shemb pikerisht per kete shkak, qe te mund te realizohet Bashkimi Evropian. Si thua ti?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 17-10-2006 më 05:49
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Perjashtuar Maska e thorgal
    Anëtarësuar
    20-05-2002
    Vendndodhja
    me zemer ne Shqiperi
    Postime
    296
    zv/ministri i Integrimit, Albert Gajo,
    Kete qe ben ky, mund ta quajme ndryshe "shkatrim i karrieres se ardhshme me duart e tua" .
    Ja edhe nje politikan tjeter po iu shtohet listes se atyre qe une ju kam vene vize

Perjashtuar Maska e Lunesta
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Dove la..Vittoria.....
    Postime
    1,660
    Un kujtoja se kishte vdek ky godo.

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga Cyclo postimi 3
    Nga ana tjeter deklarata e Godos nuk me duket as "nacionaliste", as "fashiste" as e "nacionalizmit te rrugeve" sic deklaron koka e forumit ketu kur degjohen deklarata te tilla etj etj, por eshte megjithmend nje e vertete per te ardhmen tone.
    Citim Postuar më parë nga Albo pak me poshte
    Ata qe kane nje problem me kete jane ata qe une i quaj "nacionaliste te rruges" ne Shqiperi e Greqi qe nuk duan te leshojne llogoren e tyre te shekullit te kaluar, edhe pse jetojne ne mijevjecarin e trete.
    Shprehjet anathematike nuk u vonuan dhe erdhen tamam sic duhet.
    Problemi qendron ketu, cfare te mire kemi ne nga greqia kur :

1) 600.000 emigrante trajtohen si kafshe
    2) parate e tyre shkojne per ndertimin e greqise bashke me mundin e tyre
    3) Qe te behesh politikane ne shqiperi duhet te besh gare se kush ja puth ****** grekut me shume dhe me mire(mund te pyesni Xhoana Nanon, Fatosin por dhe Sali Berishen)
    4) Tarifat e celularit ne shqiperi jane ME TE LARTAT NE BOTE, ne nje vend qe niveli i varferise ESHTE NDER TE PARET NE BOTE.
    5) Ku shkojne parate e SHQIPTAREVE ne ato rreth 11 banka Greke qe operojne ne Shqiperi ? KU INVESTOHEN KETO PARA ?
    6) Si pasoje e emigrimit masiv, importimit nga Greqia sepse x apo y deputet ben biznese me ta(psh Anastas Angjeli i merrte Bananet andeja, sepse bananet qe mund te vijne nga Maqedonia psh nuk jane dhe aq joshese sa ato qe vijne nga Greqia, qe sidoqofte n je piknisje te barbarte mund te ken pasur) blegtoria ne vend u shkaterrua, dhe si rrjedhoje kjo ka shkaktuar nje dem gati te pariparueshem ne urbanizimin e qyteteve, ka sjellur boshatisjen e fshatrave, dhe kjo bashke me shkaterrimin kulturor shqiptar ne pergjithesi, ku Leku eshte bere mjeti mates per cdo gje.

Atehere si mund te kaloj rruga jone nepermjet Greqise pyes une ?

Pastaj ti Albo je njeri qe mundohesh te ruash nje fare barazpeshe te rreme kur gjasme gjasme i cileson nacionalista te rruges edhe ata ne greqi edhe ata ne shqiperi. Nderkohe qe un, kur isha SMO ne kete forum, dhe besoj dhe ata qe ishin para meje, paten sjellur ketu informata te tera per jeten e prifterinjeve ne greqi, per thirrjet e tyre nazisto-fashiste kundra shqiperise, per lufte per Vorio Epirin etj. Keto tema fshiheshin ne menyre te rregullt nga ty. Kur u hap tema per deklaratat skandaloze te Kryepeshkopit Pavlle, qe akoma sot e kesaj dite nuk ka kerkuar ndjese per nje nga gjenocided me monstruoze qe ka pare njerezimi, ai Kosovar(po deshe ta mbush forumin me fotografira e dokumente qe mos hash buke per 3 jave), ti ishe ai qe mundoheshe ta mbroje.

Kjo ty nuk te vjen nga verbimi fetar, kjo te vjen nga verbimi shpirteror, qe nuk e besoj ta ka sjellur feja orthodhokse, por e ke vete trashegimi nga te paret e tu, sic e kane dhe shumica e shqiptareve, ndjenjen qe te shquhen e te shqyhen pa bere asgje.

Sa per karton e kuq e te verdhe e jeshil, Albert Gajo meriton te drejten e nje konference shtypi, si ne cdo vend demokratik ose qe pretendon te jete demokratik, ku te ftuar mos jene kurvickat e liceut te gjuheve te huaja( qe shkojne e leshohen ku te mundet tek te huajt e pare qe vijne) ne Tirane apo ndonje gangster qe e ka blere dipllomen se njef x,y rektor apo politikan, por nje grup prej 10 te shkolluarve nga perendimi ose dhe nga lindja(meqe ka plot qe studiojne dhe atje). E shikojme pastaj se sa te afte jane keta plera qe na qeverisin. Keshtu duhet ti dali boja ketyre kalbesirave.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Authentic Maska e DeuS
    Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319
    Kete qe shkrove ti, plus nja dy carcafe me shume isha gati ti shkruaja mbreme, por mendova (dhe jam i bindur) qe nuk ja vlen barra qerrane. Ne rradhe te pare jane gjera qe cdo shqiptar (flas per shqiptaret, kupto) i di fare mire dhe i ka te gdhendura ne palce dhe se dyti eshte e kote te besh debat me nje njeri i cili eshte gjithcka tjeter, pervecse patriot (gje qe, duket fare qarte ne menyren sesi trajton ceshtjet lidhur me Turqine, ne kundrapeshe me menyren sesi trajton ato lidhur me Greqine) , dhe, mbi te gjitha, fatkeqesia me e madhe eshte se i eshte mbushur mendja se 'di' dhe ketu ngec zari, sepse sapo ti erren syte demit, nuk di te beje gje tjeter vecse te pushkatoje me 'BAN' ...duke e cuar forumin ne kete pike qe eshte sot. Njerezit e vetem qe i percmoj shume, jane ato qe vuajne nga Deliri i Madheshtise...Prandaj, me mire 'ignore' sa te kesh mundesi dhe ploteso ndonje skedine nga futbolli, para se te hash noi grusht per mungesat qe ke bo!

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    krymuhabeti qe beri godo ne korce ishte..
    te ruhet koalicioni anti-kanibal.. me ne krye berishen..

e jo puna e gjuhes greke..neper shkolla..
    mirpo kopilat e shtabit kanibal sajuan kte.. qe po diskutoni juve..
    hapni site..
    kanibalet po mprehin hanxharet..

paulin idiot pis-mazrek jaho arapo shyti i edvin klos gjinush metes.. e dha sinjalin dje..

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anëtarësuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379
    Citim Postuar më parë nga thorgal
    Kete qe ben ky, mund ta quajme ndryshe "shkatrim i karrieres se ardhshme me duart e tua" .
    Ja edhe nje politikan tjeter po iu shtohet listes se atyre qe une ju kam vene vize
    Albert Gajo,

meqe e kishe llafin per te, nuk eshte politikan or daje,

eshte nje teknicien, mik i Pashkos, ose edhe i Rulit, qe po ta shohesh holle holle del nje grekofil i panjohur, qe Berisha e ka marr ne qeveri si shume grekofile te tjere. Kshu qe si shume e shume te tjere ne shqiperi, mund te behen ministra apo cdo gje tjeter, nese i teket menderja kujdo ne politikeberesit mbi Shqiperine.
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

fushori Maska e Ermal 22
    Anëtarësuar
    19-07-2005
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    549
    Kohet e fundit Stavri Markot e Nikollas Gejxhet i kane mprehur perseri shpatat per vorio epirin prandaj edhe nuk i vihet faj fare pse detyrohet te reagoje ashtu plaku i urte Godo. Te ishte Greqia neutrale si Zvicrra per pune pretendimesh nuk po e kishte njeri problem se po hapen shkolla greke. Frika eshte se nga keto shkolla mund te na dalin jo vetem greqishtfoles, por edhe greke qe neser ndoshta do vazhdojne rrugen e vorioepirizmit me menyra te tjera. Mos tu ngelet hatri grekve ketu apo grekofileve pasi nuk i kane lene vend vetes per mikpritje lobet greke apo disa qarqe qeveritare greke qe vazhdimisht na krijojne tensione me shifra te ngritura minoriteti apo kerrkesa autonomie. Nuk jane keta njesoj si greket e lashte se ndryshe do ishin ne balle te Europes e jo ne bisht te saj dhe qe akoma ua kemi friken se mos na e punojne pas shpine per punen e bashkimit europian.

Faqja 2 prej 12 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. ENIGMA - Robert d'Angély
    Nga DYDRINAS në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 18-06-2012, 14:35
  2. Si të merremi me Islamin dhe Muslimanët
    Nga Dritë në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 21-03-2009, 04:14
  3. Që të merremi vesh më mirë
    Nga Jeans-boy në forumin Agnosticizëm dhe ateizëm
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 15-05-2003, 11:06
  4. Greqishtja e ka prejardhjen nga Shqipja
    Nga KinG_MousE në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 234
    Postimi i Fundit: 23-03-2003, 19:16
  5. Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 16-07-2002, 19:43

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •