Close
Faqja 4 prej 18 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 174
    i/e larguar Maska e KillinGRoutinE
    Anëtarësuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    London
    Postime
    42

Thumbs up Cudi e madhe !!!

Citim Postuar më parë nga alDI
    Erdhi bajrami ndaj po plasin keta..kur shofin qendren e tiranes ska vend ku me hedh mollen lol.
    Shofin xhamit plot dita dites dhe kishat vetem prifti rri mren i bi me dor kembanes.

Le te vjellin vrer katoliket e veriut ska..Shkodra loce eshte muslimane dhe ashtu ka per te qen gjithmon hahahaha.

Sa lezet ka mor burr shifeni mes shkodres si shenderrin i jep drit qytetit .

Edhe din te shruash edhe ben komente te tilla!!! dmth jam i mahnitur qe komnete te nje niveli te tille dalin nga nje njeri qe din shkrim e kendim

jemi me vertet perara...!!!

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408

o ermal 22 lum ne qe te kemi ,dhe mesiguri je per csi

more djalosh edin qka, ti po eperqesh popullin tend te lushnjes pse sepse po eshpreh analfabetizmin injorancen etyre po ja pershtat termin RREBELA , mjeti i fundit per ti zgjedh problemet eshte dhuna ,qka d,mth,n eshte kjo per mburrje ,une nuk jam avokat i askujt por me pengojn keqkuptimet dhe termi salefi ibje te paret tan d,m,th qysh jan fal te muslimanet epar dhe pasuesit etyre jan keta ,por kjo eshte si pasoj e injorances extrem te popullit shqiptar gjejgesisht lushnjan qe me paditurin etyre deshirojn ti zgjedhin problemet ,une nuk po enjoh ate imam por me sa po kuptoj ky fenomen eshet ne gjth trevat shqip[tare por i sherueshem me kohe nuk eshte vertet se ai imam eshte i dyshimt apo diqka kercenuese ,por adi qka kur i dituri eshte ne mes te paditurve dallon si ngjyra ebardh me te zzezen dhe kjo ju ka dok edyshimt atyre d,m,th etiketim i qart i atij imami .ai paska qen i shkolluar ne arabi saudite dhe paska ndertu nje gjami me nje fshat kjo d,m,th eshte konsideru krim per ata banor dhe akan rraf dhe ti si viktim ektyre keqkupimeve dukesh qart si nje viktim,

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    ka me ardh koha kur injoranca ka per tu ber kultur , lumit na qe po eper jetojm kete

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Emërtimi

Emërtimi vehabij rrjedh nga vetë emri i themeluesit. Fillimisht kjo lëvizje u quajtë vehabij nga kundërshtarët e tyre në botën muslimane, por më vonë ky emërtim mbeti në përdorim, por u përdorë edhe nga evropianët. Vetë pasuesit e vehabizmit mendojnë se termi vehabij ka filluar të përdoret për ta nga disa grupe devijante, sidomos nga shi’itët dhe sufistët. Mirëpo, vehabistët vetveten e quajnë muvehhidun (unjësues, unitarist) dhe pasues të ehli sunnetit, respektivisht pasues të medhhebit hanbelij, si e ka komentuar Ibn Tejmijje , për shkak të përkushtimit idesë mbi unitetin e Zotit dhe zellit në zbulimin dhe çrrënjosjen e të gjitha qëndrimeve dhe veprave që mund të mendoheshin idhujtari, politeizëm.

Sipas: The Truth about “Wahhabism”, në: http://www.al-islami.com. Burimi i sipërm rekomandon se vehabistët do të duhej të quheshin selefij. .....................
    Ndryshuar për herë të fundit nga iliria e para : 18-10-2006 më 07:57
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

fushori Maska e Ermal 22
    Anëtarësuar
    19-07-2005
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    549
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student
    kjo do jet si sqarim dhe kritik per ate dashamirin , nuk do jem avokat i askujt por qellimi eshet te sqarohen keqinterpretimet qe ila ky djalosh eshte mire kur ti gjykosh gjerat ,ne mendjen tende te hiqet doza naive shum e tepert dhe nacionalizmi i tepruar une jam sdudent ne fklt juridik vitin e dyt dhe i shoh gjerat me mire se ti djalosh sepse edhe i sdudjoj keto me sy kritik sa i perket shkollave qe existoj jan 4 shkollat kryesore hanefi hambeli shafi dhe maliki jan kryesoret ne ne boten islame ,dhe vetem njera prej tyre ajo shkolla hanefi eshte themelu epara ne rgjionin eballkanit , dhe tash me ardhjen edemokaracise dhe mungesa e komunizmit po funksionojn gjerat mund te them si duhet qfar te keqe ka more djalosh te zbatohen
    Sa ngushte i shikon problemet ti. Nuk po te thote kush te mos kesh fe a te behesh i degjenerum si vendet e zhvillume ku u pelqen te emigrojne edhe ata me fe te madhe. Problemi esht se islami e ka veshtire me u nda nga politika e ndoshta vjen dita dhe ju vendoset ne krye edhe juve ne Kosove nje Erdogan qe fillon dalngadal e ta kthen shtetiin ne shtet mysliman. Disa atje ne Ferizaj biles festojne me mall e nostalgji cdo 16 tetor ditelindjen e nje tjeter Hoxhe te madh, e ndoshta e kane hak nje te tille ne zonat ku po perhapet shume vehabizmi. Megjithate diktaturen nuk e don kush se kur nuk e ke provuar ne shpine nuk ia din shume shijen. Mire eshte me pasur edhe ju Ataturkun tuj a tone simbol, e ndoshta Rugova kishte me qene nje shembull i mire, por qe shum veleezer mysliman veshtire se e pranojn. Me forcuar edhe TMK a ushtrine e Kosoves dhe me e pase gati se nuk i dihet ndoshta nje dite do duhet me lujt rrolin e vet. Mos ardhte ajo dite por gjithsesi me i marre masat pasi kur ke shume qe te shkollohen ne Arabi e qe te zevendesojne brezin e vjeter, gjithcka ben vaki.

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Ermal,

Me sa kam pare e degjuar e lexuar Kosovari nuk eshte i ngjashem me Turkun e Anadollit, i cili po te mos ishte ushtria do e hidhte ne ere shtetin shekullar te Mustafa Qemalit (Ataturkut). Ka disa ndryshime themelore ne psiqiken e Shqiptarit te Kosoves dhe katundarit te Anadollit.

Keshtu qe shqetesimi mbi perparimin e Vehabizmit vjen vetem nga marrezia e UNMIK-ut qe e ka braktisur fshatin ne dore te atyre qenave.
    Adresat e faqeve personale mund ti vendosesh ne profil por jo ne firme. Stafi i Forumit

Citim Postuar më parë nga Qafir Arnaut
    Ermal,

Me sa kam pare e degjuar e lexuar Kosovari nuk eshte i ngjashem me Turkun e Anadollit, i cili po te mos ishte ushtria do e hidhte ne ere shtetin shekullar te Mustafa Qemalit (Ataturkut). Ka disa ndryshime themelore ne psiqiken e Shqiptarit te Kosoves dhe katundarit te Anadollit.

Keshtu qe shqetesimi mbi perparimin e Vehabizmit vjen vetem nga marrezia e UNMIK-ut qe e ka braktisur fshatin ne dore te atyre qenave.
    O qafir arnaut po hiqe ate qafir se nuk e shof dot mor jaho se i ven pike te gjithe muhabeteve!

fushori Maska e Ermal 22
    Anëtarësuar
    19-07-2005
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    549
    Ermal,

Ashtu qofte Qafir Arrnauti, por gjithe problemi qendron tek ardhmeria e islamit shqiptar, sidomos kur Kosova ti afrohet a ti perngjase me teper Maqedonise shqiptare me islam me konservativ. Vetem dule lexuar 'te moderuarit' tone mysliman ne kete teme apo ne tema te mprehta kombetare, e kupton se nuk kemi te ardhme fort te mire me kesi besimtaresh qe i gezohen perhapjes se cdo lloj sekti qe nuk pyet as per komb nacional e as per tradite te moderuar. Qeshin biles dhe disave ju behet qejfi qe po ju perparon feja. pffff Prandaj ajo pavaresia sa me shpejt dhe te rritet kontrolli i shtetit shekular, te ndihmohet ekonomia, te luftohet varferia dhe injoranca gjithashtu.

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Ermal,

o kafir arnauti te lutem mos i gjaso emrit tend ne se je qafir ,askush nuk edo stagnimin e shtetit te vete ,por shpifja eshte shpifje ato qe i nderuari i ka then me lart ju garantoj se nuk existojn ne kosove ate vehabizmin qe ka thene ai ,dhe shtimi i popullit qe besojn ne zot aspak nuk ndikojn ne statusin ekosoves dhe nese pasohet besimi ne fe nuk dote thot ai vend nuk dote perparoj por perkundrazi besimi ne fen nxite perparime ne qdo fush , merrni si shemmbull dubain ,malejsien arbin saudite qe mirren si shembull per rregullsite etyre ne qdo fush te jetes, qka na vyen ,per ne shqiptaret kur ekam nje page te mire per jetes dhe nuk ekam jeten esigurt ,se me vrasin apo me vjedh ndokush rruges, ku nuk je ne gjendje ta parkosh nje vetur pa breng ,se mos ta vodh ndo kush ,shembull njedelegacion nga shba te kur kishte qen ne arabin saudite ,dhe ikan interesu statistikat ekrimeve dhe jan befasu pse kur i kan par statisikat kan par per qindje te vogel te krimeve,vjedhjeve ,prostitucionit ,etj perqindja ishte mbreselendese ,ne krahasim me vendin mete zhvilluar ne bote shba- ne,ku qendron problemi ,problemi qendron se si funksionon ai,aty eshte sheriati , ketu duhet ty vihet kujdesi me i madh per nje shtet,,, jetesa esigurt.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Keta mjekrroshat e paqes kishin pas shkuar tek imami ne Ulqin per ta rrembyer.
    Te zhgenjyere qe nuk e kan gjetur aty, i kishin keqtrajtuar dhe rrahur baben plak, por me premtim se do te kthehen nje dite tjeter per ta rrembyer.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Faqja 4 prej 18 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kushtetuta e Republikës së Kosovës
    Nga YlliRiaN në forumin Kulturë demokratike
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 01-04-2009, 19:17
  2. Kosova në udhëkryq
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 01-03-2009, 11:52
  3. Intervistë me Myftiun e Kosovës, Mr. Naim Tërnava
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-01-2009, 19:13
  4. Demaçi themelon "Forumi Qytetar i Kosoves"
    Nga mani në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 37
    Postimi i Fundit: 20-03-2004, 13:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •