Close
Faqja 0 prej 9 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 89
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Ne Mesfush!!
    Postime
    387

Graçanicë: Murgjit protestojnë shkarkimin e peshkopit Artemije nga Sinodi i Shenjtë

Përleshje e murgjve në Graçanicë

Graçanicë, 14 shkurt – Një grup murgjish, ithtarë të kryepeshkopit Artemije, tashmë të shkarkuar ka sulmuar në manastirin e Graçanicës murgjit të cilët përkrahin vendimin e Sinodit të Kishës Ortodokse Serbe për shkarkimin e Artemijes.

Grupi i murgjve në portën e Manastirit të Graçanicës fizikisht kanë sulmuar murgjit, të cilët përkrahim vendimin e Sinodit të Kishës Ortodokse Serbe për shkarkimin e Artemijes dhe emërimin në vend të tij të kryepeshkopit Anatasije, kanë njoftuar mediet serbe.

Pas ardhjes së kryepeshkopit Atanasije për kryeadministrator të Dioqezës Rashkë-Prizren, grupi i murgjve të cilët përkrahin Artemijen kanë tentuar të hyjnë në Manastirin e Graçanicës, me qëllim të mbrojtjes së kryepeshkopit të shkarkuar, ka raportuar Blic.
    Pas disa tentimeve të pasuksesshme, 20 murgj fizikisht kanë sulmuar murgjit të cilët përkrahin Atanasijen. Në tollovinë e krijuar, ka pas edhe përleshje fizike në portën kryesore të Manastirit. Pas përleshjes, grupi është tërhequr dhe është kthyer në manastir, nëpërmjet hyrjes sporadike.
    Policia e Kosovës nuk është involvuar në përleshje. Mirëpo, pjesëtarët e saj kanë tentuar që të ndajnë grupet e përleshura.
    Porta e Manastirit të Graçanicës pas përleshjeve fizike të dy grupeve të murgjve është përplot ushtarë ndërkombëtarë dhe policë, si dhe qytetarë. Në portë siç ka raportuar gazeta serbe Blic gjenden ushtarët e batalionit suedez të KFOR-it dhe pjesëtarë të policisë së Kosovës. Ndërsa sipas njoftimeve jozyrtare pritet ardhja e përfaqësuesve të Këshillit Nacional Serb nga Mitrovica, të cilët në rrugën për në Graçanicë janë nisur me autobus në mënyrë që “t’i ofrojnë përkrahje Artemijes së shkarkuar”.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-07-2009
    Postime
    20

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Edhe kjo është teme te toleranca fetare? l0l
    Elegance is an attitude.

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anëtarësuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty më gjen, nën hijen tënde që më le amanet!Nëse të duket që kam humb,më kerko atje ku fryn uragani i kohës,atje do më gjeshë,duke të kërkua Ty!
    Postime
    7,750
    Copa u befshin more ne mes vete!,,Qeni i uritur,kur mbetet pa ushqim,e han te zotin e shtepis''!
    Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Ne Mesfush!!
    Postime
    387
    nuk dita ku ta vendos, dhe masi ka te bej me religjion kjo teme ateher e hapa te toleranca...

nese mendon se e ka vendin te sporti ateher qojeni atje dhe diskutojm formacionin 4-4-2 te murgjeve te graqanices uhahah

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Artemije u perjashtua per shkak te keqperdorimit te mjeteve finansiare , qe i kishte marr per te ndertu kishat dhe manastiret ortodokse ne Kosove si dhe per shkak te rebelimit ndaj kreut te kishes ortodokse serbe

Udhëheqësia e kishës serbe shkarkon Artemijen
    Në një hap të pashembullt në historinë e re udhëheqja e kishës ortodokse serbe ka shkarkuar peshkopin e kontestueshëm të Kosovës Artemije kundër dëshirës së tij.

Kryesia e kishës, sinodi i shenjtë, e pushoi peshkopin dogmatik-nacionalist për parregullsi financiare, njoftoi peshkopi Irinej të shtunën në Beograd.

75 vjeçari akuzohet edhe se vitet e fundit ka kundërshtuar hapur kryesinë e kishës. Peshkopi i pensionuar Atanasije është ngarkuar përkohësisht me udhëheqjen e peshkopatës së Kosovës.

Artemije njihet si fetar dogmatik dhe është një nga peshkopët më të njohur në Serbi. Ai kishte kritikuar hapur udhëheqjen e vendit, se nuk ka pushtuar me armë Kosovën.

Ai ishte shprehur hapur kundër SHBA-së dhe BE-së, kishte dashur të padiste NATO-n dhe ishte për dërgimin e armëve dhe të vullnetarëve nga Rusia në Kosovë. /DW/
    Shqiperi eshte edhe Cameria

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Hauhauhauahahau hee ishalla cop e thermija bohen.
    Urrejtja ndaj armikut, dyfishon forcën e një populli

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anëtarësuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    ajhahahhahah.a shyqyr na erdhe koha edhe neve shqiptareve te knaqemi duke i pare keta cetnika ka rrahen mes veti.

Falemenderimi i takon ALLAHUT Zotit te Botrave.
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    05-06-2009
    Postime
    782
    Allahu i udhezoft keta 'njerez' të pa-fe !

i nënshtruar Maska e master2006
    Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    kung fu PANDA ha ha ha

e degjuat nje BEEP ?

Faqja 0 prej 9 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •