Close
Faqja 3 prej 18 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 174
    Perjashtuar Maska e kurkushi
    Anëtarësuar
    24-06-2005
    Vendndodhja
    Shqiperi.Mund te udhetoj pa vize hyrese ne tere boten "interesante"
    Postime
    446
    Jo vetem Islamizmi por te gjitha fete ,perfshier ketu edhe komunizmin,te gjitha e demtojne dhe pengojne pavaresine e Kosoves.Dhe kjo eshte fare e thjeshte te zberthehet...
    Nese dikush thot qe Shqiptaret jane te krishtere...atehere Evropa(Nena e tera te zezave antishqiptare) thot: (Kosoves) ju s`mund te ndaheni nga trungu i krishtere i juaji,ne kete rast ai me i afermi= Ortodoksizmi Grek dhe sllav.Nese shqiptaret deklarohen se s`jane te krishtere...por Muslimane...prap Evropa kriminele dhe antishqiptare do u thot: Ju s`mund te jetoni ne Evrope dhe Zotin tuaj ta keni ne Azi= Arabi!
    Tani,Vehabizmi me mjekrat dhe fustanet e tyre te shkurtera...qe ka vershuar ne Kosove,nuk eshte thjeshte nje ardhje e paftuar nga dikush qe s`ja do çlirimin dhe pavaresine Kosoves dhe kjo dihet se kush mund te jete...UNMIK-u dhe Arabet=muslimanet njesoj edhe te krishteret e te tera sekteve dhe ngjyrave fetare...
    Kesaj per Kosoven i thone: Hip se te vrava dhe kur hipe i thone zbrit se te vrava...
    me apo pa fe ,si te vehten,si ato te huajat KOsova ne Evrope s`do te hyje asnjehere si e pavarur dhe sovrane pa bere edhe nje lufte te armatosur...kete radhe jo per t`u çliruar nga Serbi por nga Evropa dhe njekohesisht per te treguar identitetin e saj kombetar dhe fetar te cilit ajo i takon apo don ti bashkohet!

Perjashtuar Maska e fejer_nagy
    Anëtarësuar
    18-08-2005
    Vendndodhja
    këtu
    Postime
    231
    me apo pa fe ,si te vehten,si ato te huajat KOsova ne Evrope s`do te hyje asnjehere si e pavarur dhe sovrane pa bere edhe nje lufte te armatosur...kete radhe jo per t`u çliruar nga Serbi por nga Evropa dhe njekohesisht per te treguar identitetin e saj kombetar dhe fetar te cilit ajo i takon apo don ti bashkohet!
    Mund të elaborosh një çik më shumë, ça ke dashur të thuash? Nuk je shumë i qartë në këtë paragrafin, ose më saktë, në këtë fjalinë e fundit.
    ..... klerik politikan apo politikan klerik?

. Maska e alDI
    Anëtarësuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    663
    Citim Postuar më parë nga Qafir Arnaut
    bota zjen, bota zjen.
    Shoket tane kjo lufte,
    po na i rremben>
    Le t`pellcas armikuuuuu , moj kalaja kuqe
    .

fushori Maska e Ermal 22
    Anëtarësuar
    19-07-2005
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    549
    Ke gjoja Sami Frasherin per simbol mor Arrnub po fjalen fyese 'kaurr' ndaj te krishtereve ti e the i pari [sa i paftyre je] nderkohe qe une po beja shaka mbrapa se vehabistat ndoshta po e kthejne Kosoven ne stan arab. Ne diskutojme per rrezik te ekstremizmit e ju na sillni foto xhamijash. kot si koti. Si ne kohe te komunizmit jeni bere vetem armiq shihni gjithandej. Lum si ne dhe e ardhmja jone e lumtur aman, aman Selman ke te qaje nena me pare. Ju ose jeni idiota [qe nuk e besoj] ose doni ti shmangeni problemit se autori i artikullit ishte vete kosovar dhe nuk e botoi ate shkrim ne gjuhe te huaja por ne shqip qe te shihet se kah po shkohet me islamin dhe sa po i sherben pavaresise dhe kombit shqiptar me drejtimet shqetsuse qe po merr.
    Gezuar dhe Ramazanin meqe ra fjala dhe sa me lehte

fushori Maska e Ermal 22
    Anëtarësuar
    19-07-2005
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    549
    Ndryshimi ne Shqiperi si nata me diten

Lushnjë, besimtarët rrahin imamin

“Nuk e duam. Eshtë i dyshimtë dhe i përket një sekti tjetër”

LUSHNJE/ Vladimir Muçaj
    18 Tetor 2006
    Rrihet imami, pasi i përkiste një sekti tjetër.

Rreth 15 besimtarë janë shoqëruar nga policia e Lushnjës, pasi kanë keqtrajtuar Tomorr Boriçin, imamin e sapocaktuar në myftininë e Lushnjës. Me shenja në fytyrë dhe dëmtime në trup, ai është shoqëruar në spitalin e qytetit, ku dhe ka marrë mjekimin e nevojshëm. Sipas besimtarëve që kanë ushtruar dhunë mbi imamin e “padëshiruar”, ai i përkiste një sekti tjetër, atij selefist dhe nuk i kryente siç duhet ritet fetare.
    “Imami, Tomorr Boriçi, duhet të japë sqarime edhe për xhaminë që ka ndërtuar kur ka qenë në Dushk, e cila nuk ka as leje ndërtimi, as hipotekë dhe as transparencë në gjetjen e financimeve”, janë shprehur të indinjuar një pjesë e besimtarëve, që janë përfshirë në sherrin me imamin e ri. Gjithçka ka nisur pas zëvendësimit të imamit nga Komuniteti Mysliman në Tiranë. Në vend të atij që ishte më parë, është vendosur që xhamia e Lushnjës të drejtohet nga Tomorr Boriçi. Por një akt i tillë i ka indinjuar besimtarët, të cilët i kanë shprehur haptazi pakënaqësitë e tyre me këtë emërim. Madje ata i kanë bërë të ditur Boriçit që të mos dukej në xhami. Por për të respektuar detyrën, Boriçi është paraqitur dhe në këmbim të faljeve të zakonshme, ka marrë grushte e shqelma. Por i menjëhershëm ka qenë edhe reagimi i policisë, e cila ishte në dijeni se një akt i tillë mund të ndodhte. Forcat e Antiterrorit, SHISH dhe Policisë së Rendit kanë bërë të mundur shoqërimin brenda pak minutash të 15 besimtarëve, të cilët kanë përfunduar në qelitë e paraburgimit. Ndërkohë që imami është dërguar te doktori, i cili i ka firmosur 8 ditë raport. (Sipas ligjit, me 9 ditë, rrahja cilësohet plagosje dhe ata që e kanë rrahur, arrestohen). Por përveç dhunës, besimtarët myslimanë kanë reaguar me anë të një peticioni, që ia kanë drejtuar kryetarit të komunitetit shqiptar, Selim Muçës, kryesisë së komunitetit mysliman shqiptar, Këshillit të Përgjithshëm të Komunitetit Mysliman Shqiptar, ndërkohë që për dijeni ia kanë nisur peticionin e tyre kryeministrit Berisha, kryetares së Parlamentit Topalli, si dhe Ambasadës Amerikane.
    Sipas besimtarëve të ndaluar, ata nuk e donin praninë e Boriçit në xhami, megjithëse kishte studiuar në Arabinë Saudite. “Emërimi për myfti i një sefelisti nuk pranohet nga xhemati i qytetit të Lushnjës. Ata nuk zbatojnë ritet fetare të fesë islame”, janë shprehur gjatë marrjes në pyetje besimtarët pjesëmarrës. Gjithashtu, e kanë parë Boriçin si një njeri të dyshimtë, i cili ka ndërtuar në fshatin Dushk një xhami, fondet e të cilës nuk dihet nga kanë ardhur dhe nuk ka as hipotekë dhe as leje ndërtimi.

* 15 besimtarë
    janë shoqëruar në polici, pas rrahjes në ambientet pranë xhamisë të imamit Tomorr Boriçi
    * 8 ditë
    raport, i ka dhënë mjeku imamit për shkak të dhunës që kanë ushtruar ndaj tij besimtarët
    * 1 ditë
    raport, i ka dhënë mjeku imamit për shkak të dhunës që kanë ushtruar ndaj tij besimtarët

Flet kreu i KMSH, Selim Muça
    “Autori i dhunës, Zylyftar Dervishi”

TIRANE – Rreth dy javë më parë, KMSH ka emëruar si imam të Lushnjës, Tomorr Boriçin, i cili ka rënë pre e dhunës së disa personave jo vetëm tri ditë më parë, por edhe ditën e emërimit të tij në Lushnjë. Pas ngjarjes së ndodhur para tri ditësh, gazeta kontaktoi me Komunitetin Mysliman për të mësuar diçka më shumë. Kreu i KMSH-së, Selim Muça, është shprehur se imami i Lushnjës është një person me integritet dhe i shkolluar jashtë vendit me arsimin e duhur. Kryetari i Komunitetit Mysliman tha se emërimi i Tomorr Boroçit si imam në Lushnjë është bërë dy javë më parë dhe pak kohë më pas njerëz të Zylyftar Dervishit kanë ushtruar dhunë mbi të. Në një intervistë për gazetën, kreu i KMSH tha se ngjarjet në Lushnjë nuk kanë asnjë shkak tjetër, veç përpjekjes se disa personave për të destabilizuar situatën.

Z.Muça, a është informuar Komuniteti Mysliman për faktin se mbi imamin e Lushnjës është ushtruar dhunë tri ditë më parë?
    Komuniteti Mysliman është informuar për këtë ngjarje. Ndaj imamit të Lushnjës nuk është ushtruar dhunë vetëm tri ditë më parë, por edhe menjëherë pas emërimit të tij në atë detyrë.

Kur është emëruar imami i Lushnjës, ka pretendime se ai është kundërshtuar nga disa besimtarë?
    Imami i Lushnjës është emëruar dy javë më parë. Ai e mori atë detyrë pas shkollimit në Emiratet e Bashkuara Arabe. Nuk ka pasur asnjë kundërshtim nga besimtarët, por Zylyftar Dervishi dhe disa njerëz të tij kanë ushtruar dhunë ndaj imamit.

Besimtarët pretendojnë se imami i emëruar së fundi ka bërë një xhami pa hipotekë në fshatin Dushk të Lushnjës, si është e vërteta?
    Eshtë e vërtetë se imami ka ndërtuar një xhami dhe shumë mirë ka bërë që e ka ndërtuar. Ai ka mbledhur një grup punëtorësh dhe kanë ndërtuar xhaminë, ajo është ende e paregjistruar, por jemi në proces për regjistrimin e saj.

Ka disa pretendime se dhuna mbi imamin vjen pas përplasjeve brenda dy rrymave, çfarë komenti keni ju?
    Ndaj imamit të Lushnjës është ushtruar dhunë, por ai nuk ka dashur të acarojë situatën. Kur kur problemet kanë vazhduar ka denoncuar në polici. Përplasja mes rrymave është një shpifje e Zylyftar Dervishit dhe jo shkak i këtyre ngjarjeve. Shkaku i këtyre ngjarjeve është Zylyftar Dervishi, që me njerëz të tij të afërm ka ushtruar dhunë mbi imamin e Lushnjës. tr.so
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408

etnolog amerikan <Islami do epushtoj evropen mbrenda disa dekadave>

kjo do jet si sqarim dhe kritik per ate dashamirin , nuk do jem avokat i askujt por qellimi eshet te sqarohen keqinterpretimet qe ila ky djalosh eshte mire kur ti gjykosh gjerat ,ne mendjen tende te hiqet doza naive shum e tepert dhe nacionalizmi i tepruar une jam sdudent ne fklt juridik vitin e dyt dhe i shoh gjerat me mire se ti djalosh sepse edhe i sdudjoj keto me sy kritik sa i perket shkollave qe existoj jan 4 shkollat kryesore hanefi hambeli shafi dhe maliki jan kryesoret ne ne boten islame ,dhe vetem njera prej tyre ajo shkolla hanefi eshte themelu epara ne rgjionin eballkanit , dhe tash me ardhjen edemokaracise dhe mungesa e komunizmit po funksionojn gjerat mund te them si duhet qfar te keqe ka more djalosh te zbatohen

Anëtarësuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Citim Postuar më parë nga alDI
    Le t`pellcas armikuuuuu , moj kalaja kuqe

musliman krenar Maska e Shiu
    Anëtarësuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Dhija beri shurren,
    te gjithe u sulen.

Lereni kili-milin rehat, se te pakte i kemi debilat e klasit te tij.

i/e larguar Maska e KillinGRoutinE
    Anëtarësuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    London
    Postime
    42
    Shpreh dhimbje!!! ..E Cuditsheme ...me ne Shqipetaret ndodh dicka qe nuk ndodh me popujt e tjere .... Kalendari ecen para , mendja prapa ...
    Parmbreme pashe nje emisjon dokumentar per Afganistanin, per popullin i Tij kaq trim qe nuk e din as vete sa armiq ka .. po din dicka shume te rendesishme : Armicte vine nga jashte .. po ne ? ne i kemi brenda me duket !!!
    Sa per kujtese ne jemi ne Fund te viti 2006!!( kjo fjali shpreh gjithcka, me vjen keq nqs ndonjeri skupton)
    gjithe te mirat
    -----------Zgjohuni-------------------------------------------------------
    Ndryshuar për herë të fundit nga KillinGRoutinE : 18-10-2006 më 06:25

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408

a vall ti je ateist apo qfar te brengos ty

qfar mendon more zotri se me ateizem mbrohet shteti ,ne se do me mbrojt shtetin ,nuk mbrohet vetem ti hy ne hater evropes ,apo ta emitoj ne menyr te verbet , apo ta shes moralin dhe fen vetem evetem ti pelqesh evropes ne shikim te par ,te kesh besim nuk eshte e mete ,nuk eshte mekat ,por te jesh ateist je i ashtuquajtur njeri pa domethenje ,por nese edon shtetin aq shum doje vetn tende dhe edukoje ate dhe puno ,studjo se me frik dhe naivitet nuk ec kurr para se ato shtete te cilat nuk jakan pas friken askujt por ekan mbrojt veten evet kan ec para ,* england,france germany etj...

Faqja 3 prej 18 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kushtetuta e Republikës së Kosovës
    Nga YlliRiaN në forumin Kulturë demokratike
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 01-04-2009, 19:17
  2. Kosova në udhëkryq
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 01-03-2009, 11:52
  3. Intervistë me Myftiun e Kosovës, Mr. Naim Tërnava
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-01-2009, 19:13
  4. Demaçi themelon "Forumi Qytetar i Kosoves"
    Nga mani në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 37
    Postimi i Fundit: 20-03-2004, 13:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •