Pëshperitja e parë-Largoju përtacisë.
Ngrihu,GARA SAPO KA FILLUAR...Ngrihu para se ta gjesh veten në vendin e fundit,ngrihu nëse
aspiron të jesh në mesin e fituesve kur shpërndahen shpërblimet Ditën e Gjykimit.
Largoje përtacinë,edhe nëse shija e sajë tani është më e ëmbël se mjalti,pasi fundi i saj
është handhel(pemë shumë e hidhur që rritet në shkretëtirë)dhe të bën ta harrosh ëmbëlsinë
e saj.Nuk janë vetëm se disa ditë të caktuara,disa orë të llogaritura që kalojnë siç kalojnë
retë dhe stina.Kështu e përshëndet ti muajin e adhurimeve,sezonin e mirësive dhe të shumë
fishimit të shpërblimeve dhe të të mirave?Vërtet kënaqësija e përtacisë është moment që kalon,i cili pasohet nga pikëllimi dhe pendimi,i cili nuk kalon,kurse lodhja nga adhurimet kalon dhe pasohet nga gëzimet që mbesin.Pyet praktikuesin e adhurimit,pasi e ka përfunduar atë:A i mbeti diçka nga lodhja që përjetoi?
Pyet edhe veten:A të ka mbetur dicka nga kënaqësia e përtacisë?
Vërtet fundi është për të devotshmit!
Mos e barazo Ramazanin me muajin Rexheb dhe Shaban,për shkak se Allahu nuk i barazoi ato.
Shiko njerëzit e mirë,bëju konkurrencë atyre në vepra të mira dhe mos thuaj unë jam më i mirë se filani e filani.Mos lër asnjë derë të hajrit pa trokitur në të,garo për safin e parë,jeplëmoshë(sadaka),shpeshto përmendjen e Allahut,mos e neglizho faljen e namazit të natës,qoftë edhe një rekat,cakto një kohë për të lexuar Kuranin dhe mos u mjafto me një faqe ose dy faqe,as me një xhuz ose dy,për shkak se disa njerëz bëjnë hatme dhjetë herë gjatë Ramazanit.Ngrihu dhe kërko ndihmë nga Allahu,duke e lutur Atë të të falë dhe bëhu këmbëngulës në lutje.
Krijoni Kontakt