Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 15
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    31-10-2005
    Postime
    17

Sa vështirësi keni patur me...?

Behet fjale per ata qe fillojne nje jete tjeter larg Shqiperise. Si jeni ndjere vitet e para ne vend te huaj? Cfare veshtiresish keni hasur gjate ambjentimit ne kete vend? Cfare ju ka shqetesuar me shume? Cfare ka ndryshuar tek ju? Sa keni arritur te ambjentoheni? Sa keni arritur ta rigjeni veten perseri?
    Me intereson shume se si e keni perjetuar fenomenin e shkeputjes nga vendi juaj. Per mua ka qene nje pervoje, qe e kam ndjere shume dhe (per arsye te ndryshme) e kam patur shume te veshtire per ta perballuar psikologjikisht.

Ju pershendes,
    b.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    per mua ka qene sketerr i vertet shkeputja nga vendi im ..e imagjinoja ndryshe sikur aty ku po shkoja do gjeja mrekullin ..po u zhgenjeva qe sa zbrita nga avioni .

ta them te verten mendoja vendet e botes si neper filma..po eshte krejt ndryshe ..sidomos viti i pare qe pak a shume nuk flisja mire as gjuhen ,rruget si dinim ,jetonim si njerez te panjohur..po me kalimin e kohes ambjetohesh dhe fillon ben dhe ti sikur i pershtates jetes..po shpirti asnjeher sgjen qetesin ne vend te huaj ,ku te mungon shoqeria e vjeter ,kujtimet e emla te vendit tend ,dhe mbi te gjitha ne vend te huaj mbizoteron xhelozia ndermjet njeri tjetrit qe kete fenomen une se kisha pare kurre ne shqiperi ..po ske cben do besh sikur nuk sheh e sikur nuk degjon ..

une te uroj gjith te mirat

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,599
    Per mua ka qene veshtire me duhej te mesoja gjuhen sepse u detyrova te veja ne shkolle Greke keshtu qe gjuhen e mesova shume shpjet per arsyje duhej te komunikoja me njerezit.Gjithashtu te jetosh jashte vendit tend eshte akoma me e veshtire sepse duhet te mesosh ose te zbatosh ose te respektosh kushtet edhe ligjet e atij vendit qe jeton akoma edhe traditat.Por Greqia dihet per nje popullsi te madhe Shqiparesh edhe eshte nje popull qe akoma nuk e ka kuptuar emigracionin edhe shkaku i kesaj eshte racizmi.Me perpara ishte me shqiperaret ne shkolla edhe per arsyje nga qe ishin edhe nxenes te mire.Tani pak a shume jane mesuar me nje emigracion edhe me nje popullsi qe 30 % te Greqise jane te huaj.
    Ndryshuar për herë të fundit nga YaSmiN : 12-10-2006 më 11:40

*~100% Shqiptare~* Maska e Zemrushja
    Anëtarësuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Larguar!!!!!
    Postime
    2,753
    Cdo fillim eshte i veshtire...

Kur e fillon nje gje nga fillimi sa do e lehte te jete e veshtire te duket.. sepse nuk njef rregullat, gjuhen dhe traditat e atij vendi ku shkon..

Me kalimin e kohes.. Cdo gje thjeshtesohet..
    Jeta eshte labirinth.. nese do ta fitosh.. zbuloje

i/e regjistruar Maska e BaBa
    Anëtarësuar
    12-03-2006
    Vendndodhja
    Facebook.com/BabaAlbanian
    Postime
    4,061
    Shum mir e kam ndjer veten e dhe jashte Shqiperise Edhe ne mes te Shqiperise kudo qe ndodhem jam si shpin time Np per baben rehatlluk !!!

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    sketerr i vertet shkeputja nga vendi im
    jam largua rnga shqiperia ktu e 13 vjet me para kur mbrita ne
    usa chicago fillimi shumm i veshtir arsya shoqeria gjuha etc cfar shikon neper filma jan kot se asgje nga ato seshte reale
    ktu ne fillim fare ndihesh njeri pa rendesi ne jet sdi cben por mbas nja dy tre vitesh athere mesohesh me kete jet edhete duket siasgje tani them amerika o da best but ne fillim doaj te ikja
    Partizoni

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Citim Postuar më parë nga mario_kingu
    sketerr i vertet shkeputja nga vendi im
    jam largua rnga shqiperia ktu e 13 vjet me para kur mbrita ne
    usa chicago fillimi shumm i veshtir arsya shoqeria gjuha etc cfar shikon neper filma jan kot se asgje nga ato seshte reale
    ktu ne fillim fare ndihesh njeri pa rendesi ne jet sdi cben por mbas nja dy tre vitesh athere mesohesh me kete jet edhete duket siasgje tani them amerika o da best but ne fillim doaj te ikja
    SA MIRE QE JE AMBJENTUAR .DHE UN KAM ME PAK SE TY NE USA PO NUK ME TERHEQ SHUME ,NUK E DI PSE ,TE GJITHA KUSHTET I KAM QE NE SHQIPERI SMUND TI KISHA KURRE PO PRAP MENDJEN E KAM MBRAPA ..ME KUJTOHET SHOQERIA E DIKURSHME ,NJEREZIT E THJESHT,SA SBESOJ TE AMBJETOHEM NDONJE HERE .

TE UROJ GJITH TE MIRAT

jom mo i bukri katunit Maska e TikTak
    Anëtarësuar
    26-04-2005
    Postime
    1,633
    pa bo i 5 vjet ushtri harroni se keni me u ndje mir

po qe se jeni 40 e nolt ene keni punu pun zyre n'tiron mos hecni hic se nuk majm pergjegjsi per shkitje truni hahahahaha

ky o realiteti ombjektiv
    no glove no love

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Muajt e pare sigurisht sa ambjentohesh me vendin , gjuhen , zakonet , traditat ..etc etc . Po tamam tamam mbas 1viti ketu e kam ndjere veten si ne shpine time , tani e kam veshtire te riambjentohem ne shqiperi .
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Citim Postuar më parë nga biloba
    Behet fjale per ata qe fillojne nje jete tjeter larg Shqiperise. Si jeni ndjere vitet e para ne vend te huaj? Cfare veshtiresish keni hasur gjate ambjentimit ne kete vend? Cfare ju ka shqetesuar me shume? Cfare ka ndryshuar tek ju? Sa keni arritur te ambjentoheni? Sa keni arritur ta rigjeni veten perseri?
    Me intereson shume se si e keni perjetuar fenomenin e shkeputjes nga vendi juaj. Per mua ka qene nje pervoje, qe e kam ndjere shume dhe (per arsye te ndryshme) e kam patur shume te veshtire per ta perballuar psikologjikisht.

Ju pershendes,
    b.
    Me pak durim e vetebesim cdo gje arrihet, mos u shqeteso.
    Mjafton te kesh synime e kudo qe te jesh ia arrin
    Nuk e di ku je po te uroj te mos ndiesh racizmin qe perballuam e perballojme ne ne greqi.
    Gjithe te tjerat jane dytesore me duket mua se paku.
    Po te flas per veten time deri tani jam e kenaqur nga vetja, sigurisht kisha nje kohe te humbur po cdo kujt i duhet kohe per tu ambjentuar, apartament nderojme e do pak kohe te mesohemi , jo me shtet...
    Cfare me jepte mua kurajo-besimi tek vetja

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. 5 vjetori i ndarjes nga jeta e Gramoz Pashko
    Nga PRI-LTN në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 204
    Postimi i Fundit: 21-07-2011, 02:06
  2. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 19-04-2006, 05:56
  3. Lutja kushtuar Zotit
    Nga altin55 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 20-06-2004, 15:27
  4. Vështirësi për të mbetur shtatzanë!
    Nga GrisiStar në forumin Mjeku për ju
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 10-11-2003, 16:07

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •