Postuar më parë nga
Humdinger
Më cito një nga ato që shkrova më lart e cila nuk u bë, nuk u realizua në Shqipëri dhe pastaj na trego përrallat e gjyshes me gogolin.
Na la komunizmi thua ti mbrapa pa pikën e turpit... ta thashë në postin e mësipërm, Shqipëria e para dhe ajo e sapo dalë nga lufta, ishte në feudalizëm, pa klasë puntore sepse nuk kishte industri, nuk kishte fabrika... kështu që Tani, sipas llogjikës dhe kalkulatorit tënd, i bie që 100% e popullsisë të ishte "urbane" apo jo??!!
E pra respektoje edhe atë 35% që komunizmi bëri qytetarë, se mbase bëri dhe tët atë apo dikë nga fisi yt duke e nxjerrë nga errësira, duke e mësuar, duke i hapur vende pune që si kishin parë e as menduar, sepse veç kazmës dhe shatit nuk dinin tjetër, hapi universitetin ti shkollonte më tepër, spitalet falas, shkollat po ashtu, shtet pa taksa etj etj... ti daç quaje propagandë komuniste daç quaje propagandë naziste... faktet që solla ti NUK mund ti hedhësh dot poshtë sepse ato u jetuan.
Nëse je i vogël e nuk kishe lindur akoma në ato vite, të kërkoj ndjesë se e ke nga PADIA.
Ante sto kalo tora!
Krijoni Kontakt