po dhe magjypat njerez jane sic jemi ne ne greqi apo usa ose ndonje vend tjeter te botes ...sa te keq jemi ne shqiptaret se vet e pranojme racizimin dhe nuk e durojme ..Postuar më parë nga alibaba
pershendetje..
po dhe magjypat njerez jane sic jemi ne ne greqi apo usa ose ndonje vend tjeter te botes ...sa te keq jemi ne shqiptaret se vet e pranojme racizimin dhe nuk e durojme ..Postuar më parë nga alibaba
pershendetje..
alibaba mendim me vend, Emigracjoni i ka vu njerezit ne prove !!!
Krenaria kombetare nuk eshte racizem.ne shqiptaret nuk jemi raciste,thjesht
ka dy lloje shqiptaresh:ata qe jane krenare per kombesine dhe ata qe duhet te jene krenare.
Pershendetje.
Uji: H2O
Rakia: H2 OOOOO HO HOOOO
Krenaria kombetare...Postuar më parë nga Arben Kote
-Per cfare ndjeheni krenar se kam nja 10 vjet qe punoj jashte shqiperise e nuk gjej ndonje arsye per tu krenuar!
Ne shqiptaret nuk jemi racist...
-Te gjithe popujt qe kane qene per arsye te ndryshme te izoluar nga kontaktet me popujt e tjere jane normalisht racist!
Te jesh krenar do te thote te gjesh veten me lart se te tjeret pra ja ku mbetemi ata qe jemiacist te natyrshem jo per zgjedhje tonen por te rrjedhave te historise!
flm,E.F.
Esked Flase
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Krenaria kombetare...
-Per cfare ndjeheni krenar se kam nja 10 vjet qe punoj jashte shqiperise e nuk gjej ndonje arsye per tu krenuar!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Te jeshe krenar per identitetin (kushdo qofte ky identitet dhe sidoqofte )eshte te pranosh pranosh origjinen kudo qe ndodhesh.Nese nuk je i kenaqur nga realiteti aktual i gjendjes kjo nuk te ben qe mos te perpiqesh ta ndryshosh ate (secili sa mundet).
Po ti hedhim nje sy te shpejte historise sone shume atdhetare te shquar tanet jetuan jashte Shqiperise po kjo nuk i pengoi,pavaresisht se u treguan pake per te ngritur vendin ne nivelin qe i takon.Vetem persosja e individit dhe bashkimi do ta shpetojne kombin, ndryshe .......
---------------------------------------------------------------------------------------------------------Ne shqiptaret nuk jemi racist
-Te gjithe popujt qe kane qene per arsye te ndryshme te izoluar nga kontaktet me popujt e tjere jane normalisht raciste
Dakort.Po kjo i takon te kaluares tani po njihemi me te tjeret.Ne jemi shperndare kudo, te kujtohet ajo shprehja qe thuhej per boten kapitaliste para 90-tes (Njeriu ha njerine)besoj te kujtohet ...AKOMA GJALLE JEMI NUK NA KANE NGRENE .
Dicka per historine. Nuk duhet te mbetemi viktima te historise dhe as figura letrare te fqinjeve tane ne do ta bejme vete historine e re tani qe per here te pare (ndoshta)na u dha shansi ta bejme kete.
Mos u pekul para fatit ti je pronari ai eshte mvartesi.
Edhe dicka tjeter.Ka shume kombe me te arritr se ne dhe ata nuk i beri dikush tjeter.
C'te bejme keta jemi ,por, do te behemi me mire ."Racizmi"yne nuk i kalon kufijte e "zilise" per ata qe jane me mire se ne dhe arrin deri ne keqardhje per ata qe jane me keq se ne.
Flm Pershendetje
A.Kote
Them se jemi rraca me e mire ne planet...
Por edhe jemi rracista,si jo,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, na eshte imponuar te jemi!
Populli jone ka dicka shume te lezetshme,qe kurrsesi nuk mund ta quajme racizem.
Ne shqiptaret jemi kryelart dhe jemi krenare!! (flasim gjithmone ne pergjithesi per shumicen dominuese se pyll pa derra nuk ka).
Shqiptaret kemi nje lidhje te forte me historine tone,dhe kjo na jep besim ne vetvete.krenaria jone del pikerisht nga rreziqet qe kemi perballuar gjate viteve.
Zgjuarsine e shfaqim ne rastet e veshtira kurse ne pergjithesi shikojme qejfin.po edhe kjo eshte merite.
eshte shume e veshtire te shikosh shqiptar qe te lypi.Nuk na le krenaria te biem kaq poshte.perkundrazi ketu ne greqi ka shume grek dhe serb qe e bejne.Po keto familje edhe vete greket i kane shume inat.Kusre shqiptaret i kane me teper zili se brenda 10 vjetesh u bene te pasur nderkohe qe greket varferohen dita dites.mbi 50.000 shqiptare kane blere shtepi,vishen me rrobat me te mira dhe jane te gjithe me makina pervec atyre qe kane ne shqiperi.
Sa per racismin, ne shqiptareve me teper na vjen keq per popujt e tjere,qofte per
varferine per popujt e varfer, qofte per paditurine per te paditurit.Ne shume biseda kam vene re se na vjen keq akoma dhe per amerikanet,sepse mund ti kene te gjitha,po nuk kane lirine e mendimit nga pamja psikologjike,sepse u imponohen te gjitha nga televizori dhe nga filmat.
Shume analista te huaj thone qe shqiptaret kane nje liri mendimi, qe disa e quajne dhe kokfortesi,qe eshte e vecante ne gjithe boten.kjo ka shume te mira po ka dhe te keqia.sidoqofte keto mistere te popullit tone kane me siguri nje vlefshmeri shume te madhe dhe te domozdoshme per jetgjatesine e kombit tone.
Sado rreziqe qe i kaosen vendit tone te dashur,ne gjithmone kemi harritur ti kalome dhe tu mbijetojme.
Zoti jeton brenda natyres se Shqiptarit !!!!!
Po Do Paqe, Behu Gati Per Lufte!
Per Dizer7 e per E*M*A*!
Me vjen sinqerisht shume keq per gjendjen ne te cilen ndodheni.Kur ta mbaroni kete enderr do vuani pa mbarim nga te vertetat shqiptare,nga historia("krenare -ju")e "rraca me e mire".Sikur te njiheshim do guxoja t'ju pyesja:Nuk keni pak turp te turperoheni? por meqe nuk ju njoh s'po jua them.
Per Arben Koten
Une nuk vuaj nga kompleksi i te ndjerit te fyer qe jam shqiptar ashtu sic nuk jam krenar per te njejten arsye.Te dyja i gjej njelloj te gabuara.
-Historia nuk fillon tani,te pakten e reja ka 2000 vjet.Nuk ka te ardhme pa te shkuar e te sotme.
-Nuk hyn fare "zilia" e "keqardhja" tek racizmi,thjesht jemi racist(mbi te gjithe ata qe jane krenar).
pershendetje,E.F.
Si s'ka asgje te keqe te jesh rracist. Denohesh me burg po te shfaqesh rracizem ne publik.Postuar më parë nga live fast
Sot nuk flitet me per rraca, se te gjitha rracat jane perzier. Sot njerezit i ndan shteti, gjuha, apo feja, por jo njyra e lekures.
Per Arben Koten
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Une nuk vuaj nga kompleksi i te ndjerit te fyer qe jam shqiptar ashtu sic nuk jam krenar per te njejten arsye.Te dyja i gjej njelloj te gabuara.
Respektoj mendimin tend
-Historia nuk fillon tani,te pakten e reja ka 2000 vjet.Nuk ka te ardhme pa te shkuar e te sotme.
Nuk fola per epoken e fiseve,pushtimit TURK DHE ATIJ KOMUNIST.E kisha fjalen per ne qe jetojme sot per ate qe ne duhet te kontribojme no librin e madh te historise ,duke marre vetem pozitivet nga e kaluara,per te mos thene ishim thjeshte kalimtare te paafte te bejne dicka per te permiresuar vehten e kete vend ku lindem dhe ku perkasim.Le te jemi te pakten optimiste se ndryshe c'kuptim ka qe diskutojme, kete desha te them kur iu referova per pak historise.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
-Nuk hyn fare "zilia" e "keqardhja" tek racizmi,thjesht jemi racist(mbi te gjithe ata qe jane krenar).
pershendetje,E.F
Thashe se po ti kalosh keto kufij shkon ne racizem po ta lexosh me ve mendje.
Une them jo nuk jemi raciste(duhet te jemi krenare).
Pak me optimist >NUK ITHUHET SAKATIT SAKAT NE SY >DHE TE SAKTIT PO I THE SAKAT GJITHMONE PER PAK KOHE DO TE FILLOJE TE CALOJE .i THUHET DO SHEROHESH DO TE BEHESH ME MIRE .
Keto desha te them besoj se u bera me i qarte.
Te kuptoj 100% cfare do te thuash tek pergjigjia jote.
RESPEKT.
Krijoni Kontakt