Close
Faqja 7 prej 9 FillimFillim ... 56789 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 85
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    jemi rracista,
    une i pari.

psh une njerezit me gjyre i kam qejf,
    por ata qe jane as te bardh e as te zinj nuk i duroj dot,
    shembull ata nga amerika latine.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Citim Postuar më parë nga xfiles
    jemi rracista,
    une i pari.

shembull ata nga amerika latine.

paske qef njerezit me ngyre .????
    mos e ke fjalen per zezaket ,qe me trembin rruges kur i shoh .
    rraca ma e poshter qe ekziston ne univers .
    jam raciste deri ne kulm po qe puna nga ngjyrat ..dhe racat .

po kur shoh djem e vajza shqiptare qe shoqerohen me zezak ,ti shqyej me duart e mija ,aq inat me vjen .

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Kur nje shqiptar i evakuuar nga lifta ne kosove kish zbritur ne nje aeroport ne amerike mes refugjatesh tjere. Percjellesi i tij e pa se po sodiste nje te zi qe gjindej prane dhe e pyeti: -Cke qe ia ke ngulur syte atij negroje?
    Shqiptari pa kompleks u pergjigj, se s'kishte pare kurre me pare njeri te zi per se gjalli dhe i dukej interesant.
    Amerikani i bardhe qe po e shoqeronte i mrekulluar me kete e pyeti trup:
    -Uaaa! -Si i keni larguar?

ps> Ne esence shqiptaret nuk jane as raciste as nacionaliste sic akuzohen, apo sic mundohen te shiten. Praktika dhe historia e flet te kunderten plotesisht. Se po te ishim vertete nacionaliste dhe raciste vetem nje cike, sot nuk do te kishim greker ne mesin tone, sot nuk do te kishim sllave e bullgar te piste ne mesin tone Nuk do te kishim problemet me sovranitetin dhe shtetin e paster shqiptar nuk do te na kishin ndare kaq mizorisht ne gjashte pjese, as ne jetet nuk do te kishim veshtiresite tona historike qe ia kemi borxh pikerisht kesaj tolerance te tepruar te etnive e racave tjera.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-10-2006
    Postime
    56

Unhappy

Citim Postuar më parë nga alnosa
    paske qef njerezit me ngyre .????
    mos e ke fjalen per zezaket ,qe me trembin rruges kur i shoh .
    rraca ma e poshter qe ekziston ne univers .
    jam raciste deri ne kulm po qe puna nga ngjyrat ..dhe racat .

po kur shoh djem e vajza shqiptare qe shoqerohen me zezak ,ti shqyej me duart e mija ,aq inat me vjen .
    yoooooooooooooooo girl .si do te ndihesha une nese <>

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga xfiles
    jemi rracista,
    une i pari.

shembull ata nga amerika latine
    .
    Eh, kjo rraca jone e kulluar.

Nuk e di nga je ti xfiles, por ne te jugut, sidomos kur thekemi ne behar ne plazh nja dy muaj, dhe behemi si "ai muhabeti" i tiganit, lol, te mos prish gojen, ua kalojme latineve apo dhe jevgjeve te lagjes per nga ngjyra (kjo e fundit pa asnje note degraduese, thjesht per krahasim pigmenti.)

Kur isha ne Oklahoma dy vjet, nuk me quante njeri te bardhe, ngjyra e plazhit (se atehere veja ne Shqiperi) floket kacurrela, e ca tipare te tjera lol, nuk perputheshin me "bardhesine" anglo-saksoneve. Ne pergjithesi s'e kishin konceptin e Mesdheut fare, por tjeter muhabet injoranca e jugut te US.

Kur erdha ne NY, per here te pare (pas dy muajsh ne Vlore ne plazh) me pyesnin ne isha nga Puerto Rico, apo vende te tjera latine, apo mesdhetare, (Italia, bile bile dhe nja dy here sygjeruan Izraelin .)

Keshtu qe xfiles, mos ia keput kot per latinet, nje term ky teper pergjithesues, sepse ne boten "latine" futen mesdhetaret (Spanja, Portugalia), pasardhesit e Incas, apo dhe konglomerate te ndryshem si Salma Hayek, Shakira etj (gjysem latine, gjysem arabe.)

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Se gati me bere te turperohem qe jam i bardhe.

Pasardhesit e inkasve jane indo, autoktone, nuk kane lidhje me racen mesdhetare, ia ke keputur edhe ti ketu pake, jo shume, Lionessa.

Pershendetje kacurrela,

ps > kacurrelat floket e zeza (por teni bardhe) kane origjine nga Kreta pellasgjike.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga Baptist
    Se gati me bere te turperohem qe jam i bardhe.

Pasardhesit e inkasve jane indo, autoktone, nuk kane lidhje me racen mesdhetare, ia ke keputur edhe ti ketu pake, jo shume, Lionessa.

Pershendetje kacurrela,

ps > kacurrelat floket e zeza (por teni bardhe) kane origjine nga Kreta pellasgjike.
    Lol, Baptist, po them ne boten latine, ka nga te gjithe, prandaj i permenda, sepse xfiles foli per ta (pergjithesoi) me ton degradues.
    Me ngadale kur lexoni a derebardhe, mos kaperceni fjale apo fjali, se ketu eshte postimi nuk iken .

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Lioness
    Lol, Baptist, po them ne boten latine, ka nga te gjithe, prandaj i permenda, sepse xfiles foli per ta (pergjithesoi) me ton degradues.
    Me ngadale kur lexoni a derebardhe, mos kaperceni fjale apo fjali, se ketu eshte postimi nuk iken .
    lol, edhe xfiles foli dicka qe nuk kuptuan anetaret tjere.
    Ai nuk foli per boten latine po per popujt latine, prej te cileve edhe amerika latine e mori emrin.
    Ai e tha qarte se nuk i deshpelqen racat e pastra por ato te perziera, nuk tha se i urrene asnjeren te e fundmja. Dhe ne kete pike bie dakord me qendrimin, je i lire te mos pelqesh biondet por jo edhe t'i urresh. Fakti qe ti nuk je bjonde nuk te ben me pak te bukur se qe je ne realitet, -eshte qeshtje preferencash.
    Shpesh njeriu percaktohet per brunen apo per bionden, jo pse njera eshte me e bukur se tjetra, por thjeshte per shkak te preferencave te tij te krijuara apo te lindura.

Por nje e vertete faktike eshte se te zinjte pelqejne racen e bardhe dhe me deshire perzijne gjenin me ta. Perderisa e kunderta vlene per racen e bardhe se i pertojne shume me teper bile edhe e kundershtojne haptasi perzierjen e gjenit te tyre me te zinj.
    Fatkeqsisht/Praktikisht edhe raca e zeze edhe e bardha jane te vetdishem per "superioritetin" e te bardhes, dhe ndersa njera lufton per ta ruajtur kjo tjetra tenton ta pervetsoje.
    Nje virtyt i larte shqiptar i atyre shqiptareve te vertete ka qene dhe do duhej te mbetej toleranca e fuqishme ndaj grupeve distinktive per nga cilido aspekt, dhe njekohesisht konservimi i grupit te veet ndaj tjereve. Bje ne uje nuk laget, bje ne zjarr nuk digjet, bje ne luce nuk baltet. Kete virtyt per fat te keq po e humbim me shpejtesi marramendese ne emre te emancipimit falso dhe te pavlere te shoqerive te shthurura perendimore ose te indoktrinimit primitiv te shoqerive lindore.
    Aeneas Dardanus

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    ti aty lart ,fol nqs nuk ke kuptu per vete .
    se ky anter tjeter UNE JAM .
    DHE BILES E KAM KUPTUAR SHUME MIRE ,\ PRANDAJ ME DUHET TA JEPJA ATE PERGJIGJEN NE ATE MENYRE.SA TY OSE NDONJE TJETRI NUK JU PELQEN ,DHE SDINI CFLISNI ...
    Ndryshuar për herë të fundit nga alnosa : 04-11-2006 më 18:09

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Citim Postuar më parë nga J.G
    yoooooooooooooooo girl .si do te ndihesha une nese <>
    KURSE TI NDIHU QYSH TA DOJ ZEMRA JOTE ..
    BECAUSE YOU ARE NOT DIFFERENT MY DEAR .

SDUA ME REPLIKA TE LUTEM SE PO NA THONI ATO FJALE QE NUK NA TAKOJNE .,SE BESOJ SE I LEXOVE DISA SHKRIME ME PARE QE FATKEQESISHT JANE FSHIRE ..
    KA LLOJ, LLOJ NJERIU DHE EDUKATE KETU ..
    Ndryshuar për herë të fundit nga alnosa : 04-11-2006 më 17:55

Faqja 7 prej 9 FillimFillim ... 56789 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarëve
    Nga Iliriani në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Himarë, mësimi nis me himnin grek
    Nga karaburuni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 15-08-2009, 04:07
  3. All-llahu ka thënë
    Nga Sabriu në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 15-01-2007, 07:25
  4. Kënga e Gjergj Elez Alisë
    Nga Ullmar Qvick në forumin Folklori shqiptar
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 07-09-2006, 05:29
  5. A e duan shqiptarët bashkimin kombëtar?
    Nga Sabriu në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 82
    Postimi i Fundit: 05-05-2006, 11:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •