Close

Rezultati i Sondazhit: Cfare mendoni per simbolet fetare?

Votues
22. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Shume mire; cdo njeri duhet qe te bej ate qe ai deshiron

10 45.45%
  • Mire, por jo ne rruge dhe publik, por ne shtepine e tij

3 13.64%
  • Jam kundra, sepse simbolet sjellin vetem reagim dhe vemendje

6 27.27%
  • nuk e di

1 4.55%
  • nuk dua qe te jap asnje mendim rreth k'saj pyetje

2 9.09%
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 40
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga alko71
    Pershendetje Acimedes

Me duhet te them se kan dallim urdherat qe gjenden ne librat e shpallur nga simbolet qe perdoren si shenje e perkatesise fetare.

Shamija nuk eshte simbol por eshte urdher i shpallur ne te gjitha librat.Simbol eshte ylli dhe hena psh.kryqi,ylli i Davudit,tatoo te ndryshme etj qe nuk kane baze ne asnje liber.

Mua nuk me pengojne pse i bartin aspak se tek e fundit secili per vete e ka,mirepo kishte me qene mire nese i takojne njerit prej besimeve qe t'i lexojne dhe hulumtojne librat e tyre se cfare thone per dukuri te tilla.
    ti e nxore direkt tek feja,
    jo librat e shenjte e jo librat e pashenjte.

Per mua sejcili mund te mbaje ēfare simboli te doje ku te doje, prandaj jemi njerez te lire.
    ka ca te cileve iu vret syte kryqi, ca te tjereve iu vret syte shamia,
    nuk paskan dale dhe lakuriq, mjafton te mos i bien me qafe te tjereve.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Pos qe pajtohem me keto qe thote Alibaba; Me duhet te shtoj, se kryqi si simbol, te une (qysh ne femijeri te hershme kur kisha pare se cfare i kishin bere Krishtit ne po kete simbol), mua me ngjalle nje neveri dhe ndjenje te pakendshme dhe sot. Edhe sot e kesaj dite, te gjithe personat qe e ekspozojne haptas, me reflektojne si simpatizante te satanes dhe dhunuesve te gjakut dhe shpirtit te tij te shenjte.

Edhe une si i mitur, ka ngjare te kem varur dhe kam vene shenja si: 'hakenkreutz' [hakenkrojc]. Ne realitet, per mendimin tim svastiken pellasge, por ja, se njerezit e kuptonin ndryshe dhe nuk u pelqente aspak kjo gje! Ne te ata shihnin urrejtjen naciste.

Me simbole, e budallaqe si keto, eshte e vertete se merren te miturit qe ende nuk kan formuar identitetin. Nje i rritur qe publikisht shpreh simbole te cilesdo natyre , tregon haptas papjekurine e vet, sidomos mungesen e personalitetit, karakterin e pazhvilluar, me nje fjale anomalite e tij psiqike dhe mungese te thekshme te identitetit. Keta lloj njerezish jane te rrezikshem per shoqerine dhe mjedisin ku jetojne dhe ne shumicen e rasteve perfundojne si kriminele, vrases dhunues etj.

Njeherit vet fakti qe ti ke hapur nje teme te ketille mua me tregon njeren nga dy gjera te qarta.
    Se ti ende je nje "teenage", ose ate te dyten, se nuk ke arritur te formosh identitetin tend qe te deklarosh me vetbesim te mjaftueshem: Une Jam!

Naten e mire.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Ndersa Alkos17 mun ti pergjigjem se simbolika dhe simboli material ne esence nuk kane kurrfare dallimi, cdo gje mund te shnderrohet ne simbol, e permes kesaj te shkaktoje iritim te tjetri. Te berit kryq ne publik eshte simbol poashtu, ndersa fotografija qe ke vene aty, eshte Prishtina. Fotografuar nga Radio Prishtina, mos gabofsha, me 2001.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga Baptist
    Pos qe pajtohem me keto qe thote Alibaba; Me duhet te shtoj, se kryqi si simbol, te une (qysh ne femijeri te hershme kur kisha pare se cfare i kishin bere Krishtit ne po kete simbol), mua me ngjalle nje neveri dhe ndjenje te pakendshme dhe sot. Edhe sot e kesaj dite, te gjithe personat qe e ekspozojne haptas, me reflektojne si simpatizante te satanes dhe dhunuesve te gjakut dhe shpirtit te tij te shenjte.

Edhe une si i mitur, ka ngjare te kem varur dhe kam vene shenja si: 'hakenkreutz' [hakenkrojc]. Ne realitet, per mendimin tim svastiken pellasge, por ja, se njerezit e kuptonin ndryshe dhe nuk u pelqente aspak kjo gje! Ne te ata shihnin urrejtjen naciste.

Me simbole, e budallaqe si keto, eshte e vertete se merren te miturit qe ende nuk kan formuar identitetin. Nje i rritur qe publikisht shpreh simbole te cilesdo natyre , tregon haptas papjekurine e vet, sidomos mungesen e personalitetit, karakterin e pazhvilluar, me nje fjale anomalite e tij psiqike dhe mungese te thekshme te identitetit. Keta lloj njerezish jane te rrezikshem per shoqerine dhe mjedisin ku jetojne dhe ne shumicen e rasteve perfundojne si kriminele, vrases dhunues etj.

Njeherit vet fakti qe ti ke hapur nje teme te ketille mua me tregon njeren nga dy gjera te qarta.
    Se ti ende je nje "teenage", ose ate te dyten, se nuk ke arritur te formosh identitetin tend qe te deklarosh me vetbesim te mjaftueshem: Une Jam!

Naten e mire.
    nuk e ke keq jo, vetem se nga fundi e prishe pak.
    ti si me i mire tani nxore perfundime mbi nje njeri qe nuk e njeh si Arcimedes dhe i tregon se eshte nje "teenage"?
    e nga nisesh per kete?
    ēeshtja e simboleve publike ,nese ke lexuar forumin, ka qene problem i debatuar me pare, myslimanet psh qe ankohen per kryqet mbi koder.

Duam apo nuk duam ne keto gjera ndodhin per fat te keq, dhe me te drejte nje sondazh i tille eshte me vend.

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga xfiles
    Duam apo nuk duam ne keto gjera ndodhin per fat te keq, dhe me te drejte nje sondazh i tille eshte me vend.
    Ah po une kete nuk e thash. S'kam gje kunder sondazhit.

ēeshtja e simboleve publike ,nese ke lexuar forumin, ka qene problem i debatuar me pare, myslimanet psh qe ankohen per kryqet mbi koder.
    Po edhe une ankohem per minaret dhe altoparlantat e tyre, se po te me pelqente kjo pune do shkoja te banoja prane hekurudhes.

nuk e ke keq jo, vetem se nga fundi e prishe pak.
    ti si me i mire tani nxore perfundime mbi nje njeri qe nuk e njeh si Arcimedes dhe i tregon se eshte nje "teenage"?
    e nga nisesh per kete?
    Ne as nje moment nuk e konsiderova veten me te mire apo me te keq. Ishte fjala per moshen.
    Kurse ndaj ketyre qe kam shkruar qendroj me objektivitet te plote dhe i mbroj si te sakta pa asnje qellim te keq. Sepse une nuk shoh asgje te keqe te jesh i ri, njesoj sic nuk shoh asgje te keqe te jesh ne moshe me te pjekur. E po si e prej nga njoha moshen e tij e spjegova fare qarte ne postimin origjinal.
    Aeneas Dardanus

Perjashtuar Maska e strano
    Anėtarėsuar
    07-04-2006
    Vendndodhja
    n'toke
    Postime
    371
    (1) Unė jam Zoti, Perėndia yt, qė tė nxori nga vendi i Egjiptit, nga shtėpia e robėrisė.

Nuk do tė kesh perėndi tė tjerė para meje.

(2) Mos bėj gdhėndje ose shėmbėlltyrė tė asnjė gjėje qė ndodhet lart nė qiej ose kėtu poshtė nė tokė ose nė ujėrat nėn tokė.

Mos u pėrkul para tyre dhe as do t`u shėrbesh, sepse unė, Zoti, Perėndia yt, jam njė Perėndi xheloz qė dėnon padrejtėsinė e etėrve mbi fėmijėt e tyre deri nė brezin e tretė dhe tė katėrt tė atyre qė mė urrejnė,

Besoj se e kuptuat se cfar doja te thoja sepse ne fakt ne cdo vend qe shkon, te gjith prekin me shum entuziazem nje fare statuje qe e ka ber zdrukthtari lagjes... apo nuk eshte e vertete??
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga strano : 06-10-2006 mė 04:46

Anėtarėsuar
    07-04-2006
    Vendndodhja
    n'toke
    Postime
    371
    Kur e ka then ai i madhi..!! Pse ne vazhdojme akoma te gdhendim jo kryqe etj etj

NE BIBEL ESHTE E SHKRUAJTUR: Mos bėj gdhėndje ose shėmbėlltyrė tė asnjė gjėje qė ndodhet lart nė qiej ose kėtu poshtė nė tokė ose nė ujėrat nėn tokė.

edhe kur vje puna ne cdo kishe eshte portreti i Jezu Krishtit i gdhendur prej druri... ca kuptimi kan kto

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Kisha mendon se ia mban peng shpirtin Krishtit ne ate menyre dhe nuk deshiron ta liroje.
    Aeneas Dardanus

Anėtarėsuar
    07-04-2006
    Vendndodhja
    n'toke
    Postime
    371
    Citim Postuar mė parė nga Baptist
    Kisha mendon se ia mban peng shpirtin Krishtit ne ate menyre dhe nuk deshiron ta liroje.

Atehere vete kisha eshte Anti-Krisht.

Kur nuk zbaton urdheresat qe ka dhen vete Zoti..!! Cfar te presim nga Kisha? Apo nga Kto fete e mbaruara??

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Te gjithe jane sataniste te fshehte qe mundohen te prishin vullnetin e Zotit ne toke asgje tjeter. Sherbetore te devotshem te satanes qe blejne shpirtera njerezish te pafajshem per t'ia shitur atij sepse te fajshmit nuk i blene ai.
    Aeneas Dardanus

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 1385
    Postimi i Fundit: 07-10-2011, 09:52
  2. Berisha dhe ligji per komunitetet fetare
    Nga white-knight nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 19-11-2008, 11:45
  3. Rexhep Qosja: Identiteti kombėtar dhe vetėdija fetare
    Nga Davius nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 17-02-2006, 02:52
  4. Kryepeshkopi Janullatos prononcohet per tolerancen fetare
    Nga Agim Bardhi nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-09-2004, 05:58
  5. Ndėrroi jetėn Haxhi Hafiz Sabri Koēi
    Nga altin55 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 28-07-2004, 15:24

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •