Close

Rezultati i Sondazhit: A ka jete pas kesaj jete??

Votues
26. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • PO

16 61.54%
  • JO

5 19.23%
  • NDOSHTA

4 15.38%
  • NUK E DI

4 15.38%
Sondazh me disa zgjedhje
Faqja 9 prej 9 FillimFillim ... 789
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 87 prej 87
    i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

pergjigje

1- sipas teje Perendia ēfare i tha njeriut ne fillim te llogjikonte apo ta besonte fjalen e tij(adamin edhe even)?kur ti fillon edhe e llogjikon Perendine, ti nxjerr nje konkluzion te kundert te asaj qe thot Perendia,rezultalin e shikojme ne fete qe kane dale!!!

2- pse kane dale fete e tjera kur Perendia thote qe nuk e bene dysh fjalen e vet,? fete qe shohim kane nje histori te kundert ndaj njera tjetres edhe pse ka shume fe te ahstequajtura te krishtere por kane shume gjera te kunderta...pse?

__________________________________________________ __
    __________________________________________________ __

njeriu qe te njohi Perendine nuk duhet te beje gjera te medha(te shkoje ne kish te falet, te ndezi qirinj, te adhuroj nje te shenjte etj.).Perendia ka dhene keto tre gjera per ta njohur:

1-prano Jezusin si Zotin edhe shpetimtarin tend(veprat e apostujve 16:31). qysh ta pranosh? thuaji qe te behet udheheqesi yt personal!!!

2- te filloj edhe te lexoj fjalen e Perendise (Biblen)ēdo dite (Jozueu 1:8)

3- te filloj edhe te lutet ēdo dite(1 thesalonikasve 5:17)edhe ti kerkoje ne lutje Perendise qe se ēfare do te thote Ai(Perendia )ne fjalen e tij per ty qe e lexon edhe ēfare do te thote ne pergjithesi!!!

te tjerat mos u shqeteso sepse Perendia do te te tregoje ku te shkoshe edhe ēfare te beshe per te edhe nuk do te jesh me nje krijese e Perendise por Biri i tij!!!

ZOTI te bekofte!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

i/e regjistruar Maska e Taulanti
    Anėtarėsuar
    11-05-2002
    Postime
    48
    I krishter une kam qene i krishter si ty dhe kam lexuar biblen,por tani mund te them se jam thjesht nje besimtar(jo i krishter) qe beson vetem nje Zot dhe nuk jam pjestar i ndonje feje sepse nuk e di cila eshte feja e vertete te krishteret thone krishterimi myslimanet thone islami Cila eshte e verteta???
    A egziston bibla e vertete dhe cila eshte ajo???
    Dhe nese e lexon biblen (merr ke te duash) do nxjerresh disa kuptime nga nje fjali e vetme.Cili eshte interpretimi me i sakte????
    Qe Zoti egziston e besoj sepse dhe logjika e pranon por ne menyre te terthorte.Nisur nga logjika nje filozof i mesjetes per fillimin e botes duke u nisur nga shkaku dhe pasoja arriti ne perfundimin se duhet te egzistoje nje shkak i pare qe i dha shtysen kesaj bote dhe ky shkak ishte Zoti. Kjo logjike e perdorur me duket bindese. Kurse per rendesine qe paraqet egzistenca e Zotit per njerzit nje filozof thoshte "Edhe sikur Zoti mos egzistonte njerzit duhej ta shpiknin ate"
    Me fal se une vetem pyetje bej.
    Me nderime
    Asnje komb apo njeri nuk mund te egzistoje pa nje ide sublime
    Dostojevski

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

po edhe une

jam me mendimin tend Taulanti.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

pergjigje

1- une isha myslyman edhe te te them te drejten qe kur kam lexuar biblen me ka ndryshuar jo vetem menyren e te menduarit edhe te shikuarit por edhe ate te te ndiherit(ndihem i rendesishem perpara syve te Perendise sepse jam nje bir i tij edhe nuk jam me krijesa e tij)!

2- po te vesh tek "mesime nga bibla" nje vella (deshmusi)ka shkruar nje gje te bukur per faktin e shpetimit edhe ēfare ndryshimi ka kur pranon Krishtin edhe kur nuk e pranon. te jeshe i krishtere nuk eshte siē thone disa "kam patur prindrit edhe jam edhe une" sepse Perendia nuk ka patur niper e mbesa por vetem bije e bija.te jesh i krishtere do te thote te ndihesh ne radhe te pare i ēliruar pastaj vijne gezimi, lumturia, siguria, shpresa, dashuria edhe njohuria!!!

3- me fal qe po te them por pse kur e thote nje filozof apo nje shkencetar e beson ndersa po te shohesh ne Bibel(qe eshte shkruajtur para 2000 vjeteve)qe e thote me qarte nuk e beson?

4- bibla origjinale ekziston edhe mos degjo fanatiket myslyman qe nuk dine gje nga bibla edhe flasin sikur jane Perendi(qe e dine me mire se ne te krishteret). une dhjaten e re qe eshte ne greqisht e kam edhe kam edhe perkthimin me te sakt te bibles(me te mirin ketu ne itali qe edhe katoliket edhe ortodoksit italian e mbajne si perkthimin me te sakte)ne italisht!!! Dhjaten e re ne greqisht e kam ne nje program per komputer qe e regjistron (e installon)ne komputer. tani po terpiqem qe te gjeje edhe dhjaten e vjeter ne hebraisht(ate te vjetren)per komputer edhe pastaj te beje disa sqarime me ata te ashtequajturit myslymane, qe thone se bibla origjinale nuk ekziston(jane perrallat e djallit per te hequr interesin edhe per te ngaterruar bijte e Perendise)!!!

5- une te keshilloj te beshe nje gje para se te fleshe: te gjunjezohesh perpara Perendise edhe ti kerkosh te verten edhe te fillosh edhe te lexosh nje pjese te bibles(nga dhjata e re)edhe po te keshe dyshime krahasohe me kuranin. pasi te kesh lexuar nje pjese nga bibla edhe nje pjese nga kurani atehere kerkoje ne lutje Perendise qe te te tregoje se kush eshte e verteta nga keto te dyja(une e bera edhe prandaj te keshilloj ta beshe)!!!
    duhet te dishe qe Perendia eshte besnik edhe nuk eshte genjeshtar si neve njerezit edhe do ti pergjigjet lutjes tende(po ta keshe bere me gjithe zemer)!!!

6- pasi te keshe bere kete atehere nuk do te keshe me nevoje per tu mbeshtetur tek ideollogjite e njerezve por sepse do te njohesh te verteten edhe e verteta do te beje te lire!!!

7- por mos harro qe Perendia te do edhe po te prete qe te shkosh edhe ti hapesh zemren!!! a e di se kush eshte mesazhi i Perendise per ty tani(lexo gjoni 3:16-17)
    "Sepse Perendia e deshi aq shume boten(d.m.th. mua edhe ty) sa qe dha birin e tij te vetemlindur(Jezusin), qe kushdo qe beson ne te(po te besojme ne te ) te mos humbasi, por te kete jeten e Perjeteshme..."!!!

me duaj siē je sepse une te dua siē je!!!

Zoti te bekofte!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

i/e regjistruar Maska e ardit
    Anėtarėsuar
    11-05-2002
    Vendndodhja
    shkoder
    Postime
    20

pergjżgje;

Jeta tjeter egzżston,por pamvaresżsht sa besohet nga njerezżt.Mund te jap nje shembull nga kjo jete:Ne dżmer sżē e dżme pothuaj se te gjżtha pemet vdesżn,por ne pranvere prape rżngjallen.Dmth, pranvera per ato eshte nje jete e re,pra sżē shżhet kjo eshte hje argument per ato qe nuk e besojne jeten tjeter.Kaq kżsha per kete.
    zemer shqiptari

Shqipetare e krenare Maska e Eda H
    Anėtarėsuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Fizikisht ne Massachussetts, me shpirt e zemer e mendje ne Shqiperi. A-MER-IK. kjo eshte amerika e perkthyer ne shqip
    Postime
    477
    Pershendetje. njerzit dyshojen e ven ne dyshim gjerat qe nuk jan te qarta e nuk jan te pare te vertetuara. po te dihej, pare, e vertetuar e te kishte prova, atehere per cfare do te ishte dyshimi, mos besimi ndaj jetes tjeter? ne besoje se duam ta besojme, nuk besojem se nuk duam ta besojme. njeriu ne pergjithesi tenton te besoje me lehte gjerat qe jan me te mira, me fitim prurese per njeriun.
    me shume respekt
    eda
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Eda H : 27-05-2002 mė 12:20

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    FIRENZE
    Postime
    23
    Mendoj qe dicka nga ne mbijeton pas vdekjes dhe kjo nuk eshte vetem bindja ime po edhe e shume te tjereve dhe e te gjitha besimeve fetare.Mund te themi qe mbijeton energjia vitale jona,ose qe njerzit duke pasur frike nga vdekja dhe duke mos e pranuar qe me vdjekjen vjen fundi i jetes fizike dhe shpiterore atehere kane krijuar bindjen e druajtur qe ka dicka tjeter. Eda H nqs do ta pranonim kete teori si te vertete,ne nuk mund te komunikojme me boten tjeter pasi jemi ne dimensione te ndryshme(dimension fizik-material dhe dimension energji - shpirteror) mund qe keto bote te ekzistojne njekohesisht ne toke por truri i njeriut eshte i ndare ne kategori(SENSE) dhe me te tilla sense ne e shikojme boten qe na rrethon ne menyren qe e konceptojme;psh macja shikon bardhe e zi,qeni shikon me hije dhe ka nuhatje me te zhvilluar dhe e koncepton realitetin me eren qe ndjen dmth kane kategori me te pakta se njeriu.Njeriu po te kishte kategori ose sense te tjera do ta shikonte realitetin krejt ndryshe dhe mbase do te arrinte te komunikonte me boten tjeter
    Kshuuuuuu

Faqja 9 prej 9 FillimFillim ... 789

Tema tė Ngjashme

1. Agjerimi Dhe Urtesia E Tij
    Nga xhenisi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 72
    Postimi i Fundit: 12-08-2009, 09:27
  2. Kur’ani i Mrekullueshem edhe pėr jo-muslimanet...
    Nga altruisti_ek84 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 19-04-2009, 03:38
  3. Bibla Kur'ani Dhe Shkenca
    Nga Florim07 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 15-04-2009, 21:26
  4. Urtesia e Agjerimit te Ramazanit!
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 17-11-2004, 13:36
  5. Kur dhe kush e ka shkruajtur Kuranin?
    Nga Albo nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 05-02-2004, 16:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •