Close

Rezultati i Sondazhit: A ka jete pas kesaj jete??

Votues
26. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • PO

16 61.54%
  • JO

5 19.23%
  • NDOSHTA

4 15.38%
  • NUK E DI

4 15.38%
Sondazh me disa zgjedhje
Faqja 7 prej 9 FillimFillim ... 56789 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 87
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Pershendetje te vetequajturit satanist!

Po ku je o burr' i dheut,ke ca dite qe s'je dukur?

Une te pata thene,qe se ke njohurine e duhur(fakt jo ofeze)per tiu perveshur ketyre puneve.
    Teksti qe me dergon ne anglisht nuk ka te beje fare me krishterimin,islamin apo judaizmin.
    Dualistet qe pershkruhen atje jane nje filosofi e lindjes se mesme dhe asaj te larget,qe e kane fillesen para kohes se krishterimit.
    Ne nuk besojme ne dy(dualizem)parime e mira dhe e keqja,qe te jene ne lufte,kontradikte me njera tjetren.Ne besojme qe e keqja "ekziston",ose e merr te qenurit e saj nga vullneti i lire i njeriut.E mban mend shembullin e DRITES(ajo ekziston,ka burim),qe mund te quhet E MIRA.Erresira nukka ekzistence,por eshte mungesa e DRITES,keshtu percaktohet e keqja.
    Pra nese ti shmang DRITEN(te miren,ligjin hyjnor)ti sjell ERRESIREN(te keqen,paligjesine),qe pra dhe nje here se ka te qenurit,por eshte vetem nje shmangie e drites.

Tashti,shkaku dhe pasoja.
    Cfare pasoje mund te prese une nga nje njeri,qe per te kundershtuar te verteten,me sjell si shkak(mesues),nje qe egjithe bota e di si e mbaroi jeten(skizofren,i cmendur).
    Mos valle konkluzionet e tua do te jene me te mira?

KRISHTI MBRET!

ANTIKRISHT I NDERUAR Maska e Satanisti
    Anėtarėsuar
    06-05-2002
    Vendndodhja
    FERR
    Postime
    78
    klodit

nuk ma ke thene se pse me quan i vetquajtur.heren tjeter shpresoj te kesh paturpesine te me shfaqesh injorancen tende-rreth satanizmit kuptohet.

faleminderit per faktin tend rreth injorances time-e deklaroj qe jam-megjithate duke ditur qe nje injorant ndoshta me i madh dhe me i fryre se une po ma thote kete gje,po e marr si kompliment.

ne fakt krishterimi diskutohet shpesh jo si monoteiste,por sipas trinitetit tuaj te nderuar.me te vertete qe mund te jete ashtu rreth drites dhe erresires,por ama ju beni nje gabim te madh duke i konsideruar si OBJEKTIVE.njekohsisht ju mendoni se e mira duhet te luftojne te keqen.

iu shmange shkak pasojes(si duket nuk kishe c'te thoje) dhe u kap pas "mesuesit te cmendur"-sic e quajte.me vjen keq qe injorante te tille qe mohojne Nietzschen gjesdisin boten,ne vend qe te qendronin ne ABSTINENCE.domosdo qe mohon Nietzschen,se ai ishte antikrisht.nuk ka rendesi se si ai vdiq,rendesi ka se cfare i dhuroi njerezimit kur ishte gjalle e me shendet te mire.

nejse fatkeqesia e vendit ku je-dhe fatmiresia e shqiperise-ne fund te fundit nuk kane ikur te gjithe intelektualet.

"The fact that a believer is happier than a skeptic is no more to the point than the fact than a drunken man is happier than a sober one."
    George Bernard Shaw

I AM MY OWN GOD!

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Pershendetje te vetequajturit satanist!

P'se mos te te therase keshtu?Une po te quaj te vetequajtur e s'po te ve emer.
    Te thashe qe nuk doja te te ofendoja.Patjeter qe dhe une jam injorant(i paditur)ne ato fusha qe si njoh,e natyrshme kjo apo jo?Nuk eshte paaftesi,por pamundesi.Por nese do te flisja per to,do te flisja me perulesine e njeriut jokompetent.,ose duke thene qe eshte mendimi im dhe mund te jete i gabuar.

Tani,persa i perket shkak-pasojes.Ti thua qe konkluzioni eshte se ky ligj perfshin dhe Krijuesin.E nxjerre kete logjike nga jeta e perditeshme apo ndonje vend tjeter?
    Sepse mesa di une jeta e perditeshme,logjika dhe shkenca e pranojne te pafundmen.Se si do ta kuptonim ndryshe boshtin simetrik,qe permban te gjitha njesite numerike te fundshme ne pafundesine e tij?Jo i gjithe lumi rrjedh,ka dhe burim.

Zoti mbi te gjitha eshte jashte kohe,nuk kapet prej saj por Ai e krijon ate per krijesen.Pra dhe shembujt e mesiperm shprehin ate kuptim pafundesie qe ne mund te shohim brenda nocionit kohe.

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Edhe dicka tjeter kisha per te thene!

PSE e gjithe kjo bote eshte sulur kundrejt Krishtit?

Shohim vepra filozofesh te quajtura ANTIKRISHTI
    Jdenjte presin MESIAN(KRISHTIN)
    Islamiket thone qe do vi antikrishti dhe ne pas Krishti
    Satanistet perdorin simbole kundra Krishtit
    Njerez qe pretendojne te jene Krishti vete
    Njerez qe thone jane shpetimtare(indirekt Krishti)

C'eshte kjo pune keshtu?Pse del e thote ndonje eshte muhamedi apo antimuhamedi?

mos valle pema qe ka frut goditet?

KRISHTI MBRET

Anėtarėsuar
    06-05-2002
    Vendndodhja
    FERR
    Postime
    78
    ai fryt goditet sepse eshte i kalbur-vetem nietzschen mund ta quaj shpetimtar.

e felliqet shkencen me jeten tuaj fetare.ju lutem mos citoni me ligje nga shkenca duke i erresuar me biblen e bukur.

shume thonin qe krishteret ne pergjithesi jane jo vetem vetmashtrues por edhe hipokrite.deri me sot nuk e besoja.te falenderoj per prezencen tende qe me mesoi dicka.

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Po cde duhen frutat e kalbura ti hash e derzi?Mos dote perfundosh si Nicja?

Te pershendes

KRISHTI MBRET

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

pergjigje

Satanist dua te te shpiegoj disa gjera qe ti nuk i ke kuptuar sepse nuk do...:

1- une e shpiegova edhe ne nje vende tjeter per Perendine...ashtu si qielli nuk ka fund as Perendia qe eshte krijuesi i qiellit nuk ka fund por jo vetem funde por as fillim...po te mos jesh dakord atehere tregom hillimin e qiellit(ku fillon) edhe une do te tregoje fillimin e Perendise!!!

2 sa per djeni nuk eshte krishterimi qe e felliqur shkencen por feja. siē thot meti(parodisti i vlores), po te zhvilloj pak nga trute sepse je...(po beje shaka edhe nuk eshte ofendim).
    feja qe doli me pase edhe jo krishterimi(krishterimi qe ne fillim njihet qe ka bere vepra te mira, ka sjellur paqe, ka ndihmuar njerezit etj.). Feja katolike ortodokse qe kishin ndaluar leximin e bible(qe Perendia nuk e ka ndaluar kurre leximin e Bibles)edhe shume gjera te tjera edhe kishin shtuar gjera qe nuk jane te krishtera(e thote jezusi ne markun 7:7 lexoje)qe jane edhe sot e kesaj dite, marrja e nje statuje ose ikone edhe e nxjerrin(i thone italianet "procesione")ne xhiro etj.!
    Une te keshilloj qe te fillosh edhe te lexosh Biblen sepse atehere do te te mbushet mendja qe nuk eshte ashtu siē thua ti por eshte ndryshe krishterimi. Kupto nje gje qe po te jete siē thua ti atehere pse Jezusi vdiq ne kryq, pse beri shume vepra te mira edhe dha urdherime qe duhe ndjekur, qe njera prej tyre eshte qe libri i shenjte(bibla)mos te ndahet kurre nga goja jone...pa shiko a e kexojne ēdo dite prifterinte biblen ose e kane lexuar biblen ata qe jepnin urdherime te gabuara?

po tja beshe vetes keto pyetje edhe te fillosh edhe te hapesh syte duke lexuar biblen atehere do te jete edhe me e bukur per ty qe mos te beshe pyetje elementare!!!

po te jesh ofenduar me fale por qellimi im nuk ishte ky por qe te te tregoje per te verteten!!!

nuk me mbetet gje tjeter veēse te te uroj qe te jete Zoti qe shndris ne jeten tende...Zoti te bekofte!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

i/e regjistruar Maska e Shpresmiri
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405

Kujdes: Njeriun mendjemadh s'mund ta shpėtoj as Zoti

I krishteri, mos e lejo vehten tė biesh pre e disa pohimeve paushalle nga tė tjerėt qė tė pohosh diēka qė ėshtė diskutabile pėr sivėllezėrit e tu krishterė (orthodoksėt dhe katolikėt) - si qė thua:

"...Feja katolike ortodokse qe kishin ndaluar leximin e bible(qe Perendia nuk e ka ndaluar kurre leximin e Bibles)edhe shume gjera te tjera edhe kishin shtuar gjera qe nuk jane te krishtera(e thote jezusi ne markun 7:7 lexoje)qe jane edhe sot e kesaj dite, marrja e nje statuje ose ikone edhe e nxjerrin(i thone italianet "procesione")ne xhiro etj.!"

Kėto qė thua janė shumė tė luhatshme, mos tė them jo tė sakta. Mos harro se sot ekzistojnė pėrkthime tė Biblės qė janė tė pranueshme pėr tė gjithė tė krishterėt (protestantėt, ortodoksėt dhe katolikėt) dhe quhen pėrkthime ekumenike. Pra, ata po punojnė sė bashku.

Atje ku duket pėrqarja dihet se ēfarė fare ėshtė (dhe kush e ka mbjellė) - prej cilit shpirt vjen.

Zoti tė dhashtė hirin e vet tė shenjtė dhe qėndroftė nė ty!
    IHS

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Vendndodhja
    Po bredh ne koken tende tani!
    Postime
    1,269

Merreni me embel djema

uhhhhhhhhhh me lodhet koken duke lexuar gjithe keto. Ma beta dhalle.
    Sido dhe nga cilado ane qe ta shihni gjithnji dy polet do te egzistoje.
    me pelqen kur haeni me njeri tjetrin, me vjen edhe mua te futem ne debat por nuk kam aq shume kohe te lire sa edhe ju.

Ngrini Flamurin e bardhe antare............

Anėtarėsuar
    06-05-2002
    Vendndodhja
    FERR
    Postime
    78
    klodit-frutat e kalbura nuk duhen per ti ngrene vete,por per te paralajmeruar te tjere si ti qe te mos i hane.

krishterit
    me fal se u shpreha gabim.feja e ka felliqur shkencen

Faqja 7 prej 9 FillimFillim ... 56789 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Agjerimi Dhe Urtesia E Tij
    Nga xhenisi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 72
    Postimi i Fundit: 12-08-2009, 09:27
  2. Kur’ani i Mrekullueshem edhe pėr jo-muslimanet...
    Nga altruisti_ek84 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 19-04-2009, 03:38
  3. Bibla Kur'ani Dhe Shkenca
    Nga Florim07 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 15-04-2009, 21:26
  4. Urtesia e Agjerimit te Ramazanit!
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 17-11-2004, 13:36
  5. Kur dhe kush e ka shkruajtur Kuranin?
    Nga Albo nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 05-02-2004, 16:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •