Close

Rezultati i Sondazhit: A ka jete pas kesaj jete??

Votues
26. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • PO

16 61.54%
  • JO

5 19.23%
  • NDOSHTA

4 15.38%
  • NUK E DI

4 15.38%
Sondazh me disa zgjedhje
Faqja 3 prej 9 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 87
    Shqipetare e krenare Maska e Eda H
    Anėtarėsuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Fizikisht ne Massachussetts, me shpirt e zemer e mendje ne Shqiperi. A-MER-IK. kjo eshte amerika e perkthyer ne shqip
    Postime
    477

Smile

Pershendetje. jezusi ka vdek ketu e dymije e ca vjete me perpara, nu e ster e setere estere............. stere gjushat e mi nuk ishin lindur,keshtu cfar gjunahe e mekate lahu ai????? sa billiona njerez kan lindur, qe nga vdekja e jezusit. tani ka ardhur koha te na vdes e te jap jeten nje jezus i ri oh nje mintu me mekate e ketyre shejkujve te fundit duhen nja 4-5 jezuse te japin jeten e te na lajen mekatet, e kesaj dynjaje e keti njerzimit te soteshem, se nuk eshte me ai njerzim ketu e dymivjete me pare..... ndac nga numri, e dac nga mekatet.......
    me shume respekt
    eda

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

EDA H

A e di se Jezusi erdhi qe te te fale ne fillim per mekatin trasegimtare(origjinal i thone italianet, ate te adamit edhe eves),per mekatet e perditeshme, edhe te te bekoje edhe ne funde te te jape mundesi qe ti te kesh nje mardhenje me perendine direkt edhe jo nepermjet ndonje personi(prifte apo hoxhe)!!!
    Mbaje mend qe Ai te do edhe te pret qe ne fillim te te laje nga ato mekate, vese, etj qe bene(jo vetem ti por te gjithe), pastaj te te beje bijen e Perendise se gjalle te te japi jeten e perjeteshme, d.m.th. Jeta jote ketu ne toke mos te jete jetoj per te vdekur por jetoj per Perendine edhe me Perendine(sepse ka kuptim jeta), n.q.s. ti nuk beson ate qe te them provo edhe shiko sa i mire eshte Zoti edhe nuk do te largohesh me nga AI!!!

Zoti te dhente shpetimin!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

i/e regjistruar Maska e sy_jeshilja
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    15
    Biblen e kam lexuar te gjithe, dhe besoj plotesisht te cdo fjale e saj,perfshi ketu edhe jeten pas vdekjes.
    Mund te them me gojen plot qe pas vdekjes ka nje gjykim per te gjithe, sepse nuk mund te kene te gjithe te njejtin fund, edhe ai qe ka vrare e ka prere, edhe ai qe nuk ka thene nje plac me goje.Nuk pretendoj qe te gjendet nje njeri i paster sot, po edhe vdekja e Jzusit kete personifikon, ai vdiq qe ne te shpetohemi.
    Keto fjale patjeter nuk mund ti kuptoje kushdo, aq me teper ca tipa si puna e Satanistit, per te cilin mua me vjen shume keq, sepse ne momentin qe do mbylli syte dhe do i thote lamtumire kesaj jete, do ndjeje nxehtesine e zjarrit....
    Megjithate, kjo sdo te thote qe perderisa jemi ne kete jete ti privojme vetes disa te drejta pa te cilat do ishte e kote egzistenca jone.
    Une personalisht besoj se ka jete pas vdekjes,lum ata qe do ta shijojne dhe mjere ata qe nuk do ndiejne meshiren e Zotit
    Lexoni biblen dhe u jepni pergjigje te gjitha pikepyetjeve qe ju ziejne ne koke,

God bless us all !

i/e regjistruar Maska e isli
    Anėtarėsuar
    29-03-2002
    Vendndodhja
    Kanada
    Postime
    16

Red face Ku besoj une.

Ore per mua kur vdes behesh hi vetem. Leri jo parajsat apo ferret. Vdekja eshte si gjumi qe ben ti naten. Kur fle nuk ndjen asjge por vetem se ka nje ndryshim qe kur vdes nuk cohesh me kurre.

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga isli : 08-05-2002 mė 00:22
    The greatest thrill is to let live not kill

Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

isli

Isli dua disa pergjigje prej teje po u munde:

1- Pse jetojme ne kete bote, vetem per te vdekur?
    2- po te jete siē thua ti ēkuptim ka kjo jete kur nje femije i posalindur vdes po provuar kete jete?
    3- ēkuptim ka kjo jete kur njeri lind edhe vdes i varfer ose sakat?

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ::::::::::::::::::::::::::::::::::

Po te shpiegoj nje gje, neve ne kete jete erdhem ose Perendia na solli ne kete jete qe te jemi te vetedijshem ne ate qe zgjedhim (jeten e perjeteshme apo vuajtjen e perjeteshme), edhe te mesojme qe ketu se ēfare do te thote te jetosh,d.m.th. eshte nje pasazh kjo jete qe na pergatit per jeten e perjeteshme ose vuajtjen e perjeteshme!

E di qe nuk u beson ketyre gjerave por po te dishe tu japesh nje pergjigje atyre atehere mund te te jap te drejte(me llogjike humane nuk shpiegohet dot )!!!

Zoti te bekofte
    DASHURIA

i/e regjistruar Maska e Static-X
    Anėtarėsuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Usa
    Postime
    73

Per Satanin

Une per vete e dija qe Satan- Dmth Lucifer- ishte vete Djalli, edhe Ateist eshte nje person qe Nuk beson as ne Djall edhe as ne Zot. Une mendova qe besoje ne djall, edhe rrjedhimisht do besosh edhe ne Zot,, apo jo?
    Megjithate ti e di se shof qe je pak pesimist.

meqe ra fjala --> www.churchofsatan.com Mu ne faqe te pare ishte Postuar Luciferi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Static-X : 08-05-2002 mė 00:55
    copyright © 2002 shqiperiachat.tk

i/e regjistruar Maska e isli
    Anėtarėsuar
    29-03-2002
    Vendndodhja
    Kanada
    Postime
    16

Red face MMmm...

Te dija pergjigjet e atyre pyetjeve do te isha jo vetem nje njeri i shenjte por edhe nje shkencetar i shquar. Po te tregoj nje artikull qe e kam lexuar nga revista Discover para ca muajsh.
    Artikulli thoshte keshtu (do i bie shume shkurte).
    Eshte nje fuqi e jashtezakonshme qe ka vene cdo gje ne levizje. Avash, avash u krijua nje top shume i madh me gazra(i perbere me shume hidrogjen) ne hapesire. ( Bing-bang quhet kjo teoria). Duke kaluar shume kohe u formuan planetet, pastaj jeta e me radhe. Avash avash te gjitha keto u shuajten dhe shperthyen. U kthye aty ku kishte filluar cdo gje. Ky proces filloj prape e ska te mbaruar. Pra jeta eshte si nje rethi qe nuk ka 1 pike mbarimi. Ne artikull thuheshe qe ne kushedi sa here kemi vdekur por prape ringjallemi.
    Une besoj ne ate force qe e ka filluar gjithe kete preces.
    Tani ketu une nuk ari te kuptoje se cfare duhet mesuar nga jeta kur ate do e besh prape pasi disa miljardave vite por kur nuk mban mend asgje?
    Mbase ju "i krishteri" nuk mund te bini dakord me mendimet e mija apo me kete artikull por une jam shume dakord me to dhe qe ta ndryshoj kete mendim duhet te me dali zoti vete perpara qe te me thote.
    Nese secili ka mendimet e veta.
    Me repekte.
    isli
    The greatest thrill is to let live not kill

i/e regjistruar Maska e Static-X
    Anėtarėsuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Usa
    Postime
    73

per islin

Bera nje projekt design ne shkolle per kete teme,, idene e universit edhe ne jete cdo gje eshte thjesht nje Cikel, ishin krahe qe nga cdo ane formonin nje rreth 360 grade
    te dalim ne teme..
    ta mbeshtes mendimin, por Ajo Fuqia e jashtezakonshme cfare eshte?
    Si mendon ti?
    Mos pyet Satanistin se do ja fusi kot
    copyright © 2002 shqiperiachat.tk

Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

isli

Dua te te them diēka lidhur me teorine bing-bang, njerezimi krijon gjera te tilla por pa fakte vetem teori per te larguar mendimin nga Perendia(Krijuesi i gjithēkaje)!Ta shqyrtojme,
    1- a del nga hiēi ndonje gje?
    2- te mbyllim nje si edhe ta pranojme por nuk eshte llogjike sepse kete ligj qe ka natyra duhet te ket nje ligjenes, sepse ligji nuk del keshtu kot se koti, d.m.th. e gjitha kjo bukuri edhe perkryerje e universit a mund te behet nga nje shperthim, sepse une di qe shperthimet sjellin veēse deme edhe jo te mira?

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ::::::::::::::::::::::::::::::::::

Dua te te them nje gje une kam babane fizikant edhe ka pranuar Jezusin para 2vjetesh ne zemren e vet edhe lexon biblen. Shume teori te tilla i kame mesuar nga ai.

Keto teori jane vetem genjeshtrat e njerezimit, i themi neve ne njore do te laj ***** me shurre(me fale per volgaritetin), qe do te thote shkenza jo vetem nuk beson ne Perendine por nxjerr edhe teori kote!!!

Me sakt se Bibla nuk e ka shpieguar krijimin e botes as nje tjeter!

tani sa per ato pyetjet qe te bere kam nje pergjigje:

Perendia na vuri ne kete bote qe ne teptojme edhe te mesojme edhe ne fund te zgjedhim me ane te kesaj jete, kjo eshte qellimi i jetes te jetojme me perendine(sepse njeriu pa perendine eshte si peshku pa uje).Perendia na premtoj jeten e perjeteshme me ane te birit te tij JEZUS!!!

Kush i perulet Jezusit edhe e pranon ne zemren e vet si shpetimtari i tij personal edhe fillon e lexon biblen edhe lutet, atehere do te njohe te verteten edhe e verteta do ta beje te lire edhe jo skllav(nga mekati)!!

Mbaje mend qe Zoti te do edhe do qe te behet pjestar i jetes tende edhe ne fund do te kuptosh gjithēka!!!

Zoti te bekofte
    DASHURIA

i/e regjistruar Maska e Brave man
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    12
    I krishtere po te them qe ja fut kot kur qe bibla e shpjegon mire krijimin e botes.Para pralles se krijimit te universit per shtate dite pralla e kesulkuqes me duket si ngjarje e jetuar.Fol e realiteti ndryshon duke e pranua e duke jetuar ne te e jo duke pranuar pralla.
    Nga nje mik qe te do te miren.

Faqja 3 prej 9 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Agjerimi Dhe Urtesia E Tij
    Nga xhenisi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 72
    Postimi i Fundit: 12-08-2009, 09:27
  2. Kur’ani i Mrekullueshem edhe pėr jo-muslimanet...
    Nga altruisti_ek84 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 19-04-2009, 03:38
  3. Bibla Kur'ani Dhe Shkenca
    Nga Florim07 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 15-04-2009, 21:26
  4. Urtesia e Agjerimit te Ramazanit!
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 17-11-2004, 13:36
  5. Kur dhe kush e ka shkruajtur Kuranin?
    Nga Albo nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 05-02-2004, 16:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •