Close
Faqja 4 prej 11 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 106
    Citim Postuar mė parė nga alibaba Lexo Postimin
    Kudo ku ka racė dinarike, aty ėshtė tokė ilire, dhe ato veti dinarike kanė prejardhje nga ilirėt e asimiluar. Sa mė afėr trojeve shqiptare raca dinarike merr karakteristika mė ekstreme, indexi cefalik mė i lartė, etj.

Pėrmes asaj tabele, mund tė vėrehet shkalla e pastėrtisė dhe pa-pastėrtisė sė popujve dinarikė.
    ultimus rex albaniensis(dinaricus)

..... .....
    Anėtarėsuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    ok alibaba

Le ti bej nje krahasim vetes me karakteristikat qe ke dhene ti

1.Kafka shkurte CI mbi 82---nuk e di ekzakt,por mbi 82
    2.Gjatesia mbi 1.70 m---1.91m
    3.Kembet me te gjata se trungu---po dhe me kane kritikuar per kembe gjate
    4 Syte mesatarisht te hapur-as te hapur e as te mbyllur
    5 Hunda e drejte dhe hunda shkabe---hunde drejte
    6 Fytyra e gjate-po
    7 Irisi kaltert mbyllur, gjelber ose geshtenje dhe te erret ne te gjitha gradacionet---sy te gjelber
    8 Floket nga e verdha, geshtenje, te erret---bjond kur isha femije por tani jane kthyer geshtenje ne te erret.
    9 Lekura e bardhe pas qendrimit 4mujor mbyllur--tmerresisht shume i bardhe
    10 Mundesia per te shqiptuar tigujt dh y x th etj---pa probleme
    Jam edhe une Ultimus rex Illyriensis?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga white-knight : 19-11-2008 mė 12:38

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Jam edhe une Ultimus rex Illyriensis?
    Ka njė kuptim tjetėr kjo fraza latine. Ka tė bėjė me ca kohėra mitike, qė mė mirė na i shpjegon Ora e Malėsisė sesa Straboni a Plini.
    U. R. I. nuk ka tė bėjė me racė.

Lista klasifikuese siē e kam shkru vlen pėr boshnjakė, malazezė, rumunė etj. Shqiptarėt janė tė pastėr, nuk ka nevojė pėr kėtė listė.

Tė marrim shembull rumunėt:

1. 25% mesdhetarė lindorė, i nxjerrim nga Rumania i dėrgojmė nė Siri sepse atj ėshtė atdheu i tyre.

2. 20% Neodanubianė, i dėrgojmė nė Rusi se atje ėshtė atdheu i tyre.

3. Heqim pakicat kombėtare: gjermanė, jevgj, hungarezė, hebrenj etj.

4. Pjesa e mbetur janė dinarikė, dhe klasifikohen sipas listės mė sipėr.

Pas hapjes sė shkollave shqipe, atyre u thuhet se janė dakė, fis ilir dhe u mėsohet shqipja. Nė majet e thepisura tė Karpateve valojnė flamuj kuq-e-zi.
    Kėshtjella e Drakullės, vendqėndrim pėr trimat tanė.

Pas 20 vitesh rikthim dhe pastrim, Mbretnia ilire ka edhe 5.000.000 ushtarė dakas pėr ēlirimin e plotė tė viseve pellazge.

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar mė parė nga white-knight Lexo Postimin
    alibaba boshnjaket jane serbe dhe nuk kane as edhe nje pike nga ai gjaku ilir.Jane shartuar edhe me turq ne kohen e Perandorise edhe merre vesh se ca gjaku kane sot.Nga pikepamja racore jane sllave tipike dhe jane gati 90% te ngjashem me serbet dhe me ato krahasimet qe ke bere ti tek "raca ilirike".Dmth serbe.Gjuha qe flasin eshte serbisht gjithashtu.Po mos ishin islamik nuk do kishte term boshnjak sot sepse do ishin me vellezerit e tyre serb brenda ne ne Serbi.
    shumica e boshnjakeve eshte e vertete qe jane serb , por ka nja ca mbetje (perqindje e vogel sigurisht) para-sllave ne ate toke. Mendohet qe jane pasardhesit e ilireve , por edhe kjo si teori eshte e dyshueshme.

Boshnjaket ama sjane magjypa. Une kam njoh shume prej tyre , edhe nuk kane asnje ndryshim me serbet ne tipare. Eshte e vertete qe jane perzier me turq , mirepo me sa kam pare une , genet i kane goxha te forta , sepse edhe nga nje martese inter-raciale , femija del duke perngjare me shume me rracen e tyre. Flas nga ekpserienca per kete fenomen. Pastaj nuk ka rrace mbi kete toke qe seshte perzier ne nje fare menyre me njera-tjetren.
    Por sikur sme duket me vend te thuash se boshnjaket jane magjypa. Jo se ka ndonje gje me qene magjyp , mos me keqkupto. Njerezit tek peshorja ime peshojne njesoj per nga rraca. Per nga vlerat peshojne ndryshe ama.

Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Boshnjakėt janė kryesisht dinarikė. Gjak sllav mund tė kenė, por magjup e turk jo.

..... .....
    Anėtarėsuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    Boshnjaket ama sjane magjypa. Une kam njoh shume prej tyre , edhe nuk kane asnje ndryshim me serbet ne tipare.
    Si term magjyp nuk perdoret vetem tek ngjyra e lekures por edhe ne apekte te tjera.Ne kete rast eshte per gjuhen edhe kulturen.Kultura sllave ne Ballkan eshte kulture magjype.Psh serbet jane perfaqesuesit numer nje te kesaj kulture te ndjekur nga bullgaret.Sa per nga gjuha sllave "No Comment".Te gjithe e dine se sa e "bukur" eshte kjo gjuhe qe mund te quhet me plot kuptimin e fjales,gjuhe magjypesh.

Boshnjakėt janė kryesisht dinarikė. Gjak sllav mund tė kenė, por magjup e turk jo.
    Dinarike ka me shume mundesi te jene kroatet pasi kane tipare ariane.Bjonde me sy me ngjyre ne mase si rrace dhe karakteristika te kunderta me serbe e boshnjake.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga white-knight : 19-11-2008 mė 16:06

Ja psh disa boshnjake...

Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Ja psh disa boshnjake...
    Nuk i dalloj dot fytyrat e tyre. Ajo qė shihet ėshtė veshja, por ne kėtu nuk po flasim pėr veshje por pėr racė.

Mund t'i radhis kėshtu sa i pėrket pėrqindjes ilire:

1. Katolikėt e Bosnės (mė sė shumti)
    2. Boshnjakėt dhe Kroatėt
    3. Malazezėt dhe serbėt e Bosnės
    4. Serbėt e Serbisė (mė sė paku)

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar mė parė nga white-knight Lexo Postimin
    Si term magjyp nuk perdoret vetem tek ngjyra e lekures por edhe ne apekte te tjera.Ne kete rast eshte per gjuhen edhe kulturen.Kultura sllave ne Ballkan eshte kulture magjype.Psh serbet jane perfaqesuesit numer nje te kesaj kulture te ndjekur nga bullgaret.Sa per nga gjuha sllave "No Comment".Te gjithe e dine se sa e "bukur" eshte kjo gjuhe qe mund te quhet me plot kuptimin e fjales,gjuhe magjypesh.

nuk e di se cfare kupton ti me fjalen magjype , por une e di se nenkupton njerezit me ngjyre . tani te thuash qe kultura sllave eshte kulture magjype , kjo ska kuptim. nuk ka as kulture magjype , as sllave e as baltike. secili shtet ka kulturen e vet, shume diverse nga kultura e nje shteti tjeter pavaresisht nga rraca e njejte qe ata ndajne .

ndersa sa per gjuhen . sesi mund te quhet gjuha sllave magjype , kete vetem ti e di . e nuk ka gjuhe qe klasifikohet si e ''bukur'' .

te pakten na thua kur flet ne menyre figurative apo ironike , se e ke bere mish-mash postimin.

..... .....
    Anėtarėsuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    nuk e di se cfare kupton ti me fjalen magjype , por une e di se nenkupton njerezit me ngjyre .
    Me fjalen magjyp une kuptoj c do gje qe ka lidhje me magjypet,si ngjyra e lekures,kultura dhe gjuha.

tani te thuash qe kultura sllave eshte kulture magjype , kjo ska kuptim. nuk ka as kulture magjype , as sllave e as baltike. secili shtet ka kulturen e vet, shume diverse nga kultura e nje shteti tjeter pavaresisht nga rraca e njejte qe ata ndajne .
    Pikerisht pra.C do shtet ka kulturen e vet.Dhe sllavet e Ballkanit kane ne mase kulture magjype.Bullgaret jane magjyp ne kulture e gjuhe madje edhe ne rrace ndoshta.Serbet po e po .E kane mbajtur kete staturs qe kur u dynden ne Gadishullin Ilirik.Jane magjyp e pike.S ka rendesi nqs je i bardhe.Kultura te ben magjyp.
    Ky psh eshte magjyp koke e kembe.

ndersa sa per gjuhen . sesi mund te quhet gjuha sllave magjype , kete vetem ti e di . e nuk ka gjuhe qe klasifikohet si e ''bukur'' .
    Eshte gjuhe barbaresh.Eshte gjuhe kafshesh.Sikur gomarit ti vinte goja te fliste,do fliste se s ben serbisht.Duke lundruar neper youtube gjeta nje video te cuditshme qe flet per vellazerim ballkanas..Hidhi nje sy kot

te pakten na thua kur flet ne menyre figurative apo ironike , se e ke bere mish-mash postimin.
    Kur te them une e "bukur" per gjuhen serbe dhe ta kem me tere mend kete gje,do jete nje shenje e rrjedhjes sime mendore
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga white-knight : 19-11-2008 mė 20:46

Faqja 4 prej 11 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Si t'a ndalojmė asimilimin e shqiptarėve?
    Nga bela70 nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 15-12-2014, 16:52
  2. Sa ilire jemi?
    Nga tani_26 nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 173
    Postimi i Fundit: 01-01-2007, 08:41
  3. Parailiret - Iliret - Arberit _M.Korkuti
    Nga BARAT nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 02-10-2006, 20:53
  4. Asimilimi Gjuhesor, Erozion I Pandalshem Ne Diaspore
    Nga tani_26 nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 07-10-2005, 06:06
  5. Si ta ndalojm dukurin e mbrapshte te asimilimit te Shqiptareve.
    Nga bela70 nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 03-07-2003, 10:09

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •