Kufijte e Shqiperise (te ardhmen i shihni ne kete menyre?) -është titulli i temës,kurse më bëri përshtypje pjesa tjetër e titullit në kllapa-TË ARDHMEN...
Një herë në një temë të ngjashme pyeta debatuesit (edhe vetveten):
Më shumë mendoj se është dëshirë se vullnet!
Por,të themi se "nesër" bashkohen këto troje at'herë lind pyetje:
-Ç'farë sistemi zgjedhor do të praktikohet,presidencial,Fron,parlamentar me një ose dy dhoma apo diçka tjetër....
-Kush do të jet kryeqytet Tirana apo Prishtina apo...?
-Ku do të ketë selin parlamenti,kryetari,ministritë etj,etj...?
-Po ambasadat e shteteve të ndryshme ku do të vendosen?
-Banka Kombëtare?
-Akademia?
-Shtabet e ushtrisë dhe policisë?
-Oda ekonomike?
Nuk po e vazhdojë më shumë me shmebuj rreth vendosjes së institucioneve të ndryshme...
Edhe një supozim:
Nëse të gjitha "duhet"vendosur në Tiranë,a do t'i kushtojë shtrejtë Kosovës dhe banorëve të saj,kur duhet "shpërngul" të gjitha institucionet me personelin,vendet e punës,intelektualët etjetj...në Tiranë?
Ose e kundërta a do t'i kushtonte "shtrejtë" Tiranës,nëse kryeqytet duhet të jetë Prishtina?
Dhe të gjitha këto "probleme" të vogla a duhet të zgjidhen para apo pas bashkimit!?
Pastaj,më "stopoi" një anëtar i këtij forumi me kundërpërgjigje se,për të ardhmen e shtetit (trojeve të bashkuara) e kemi programin e kaluar jo më të ri se 130 vjet nga Abdyl Frashëri!!!!
Pra bisedohej për të ardhmen por,me programe të para një shekulli!!!
E b´ana batall muhabetin!
K'tu kufijtë e jashtëm qenkan "rregulluar" por,funksionalizimi i institucioneve mbrenda këtyre kufinjëve si do të bëhet?
Krijoni Kontakt