Close

Rezultati i Sondazhit: Kush e komandon njeriun?

Votues
31. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • SHPIRTI

11 35.48%
  • VETE NJERIU

12 38.71%
  • NUK EDI

3 9.68%
  • NUK ME INTERESON

6 19.35%
Sondazh me disa zgjedhje
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 18

Tema: Shpirti!?

1. #-9
    Shqipetare e krenare Maska e Eda H
    Anėtarėsuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Fizikisht ne Massachussetts, me shpirt e zemer e mendje ne Shqiperi. A-MER-IK. kjo eshte amerika e perkthyer ne shqip
    Postime
    477

Lightbulb Shpirti!?

SHPIRTI......???
    --------------------------------------------------------------------------------
    Peshendeje!
    Ne te gjithe e dime qe feja predikon, qe shpirti eshte, e jeton ne trupin e njeriu, e pas vdekjes shpirti largohet e shkon ne boten tjeter. Per nje moment, lind pyetja atehere kush na komandon ne si qenje njerzore, trupi qe perfshin trurin, apo shpirti? Verprimet, qe bejme ne jeten e perditesheme eshte trupi apo shpirti, ai qe na komandon? truri qe ka trupi jone, a eshte i komanduar nga shpirti, apo vete nga trupi jone? Po kur vdes njeriu, kush vdes trupi apo shpirti? Shpirti qe kur hyne ne trupin tone, apo ai lind e rite bashk me embrijonin tone? Ke ne denojem, gjukojme trupin apo shpirtin? Ne qoftese shpirti na komanton ose ka hyre ne trupin tone, si shpjegohet, qe ka vdekje klinike? domethen dalimi i zemers per pak(vdekje klinike) e pataj zemra fillon te punoje perseri, do te thote kjo shpirti doli, e u kethy prap? Po ne qoftese eshte shpirti qe na ban ne ne jete, atehere ne fare mire mund te jetojme pa shume organe sic eshte zemra, truri, melcija etj. a mund te jete kjo e mundur te jetoje njeri nga shpirti vetem?
    Me shume respekt
    Eda

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Eda H : 01-05-2002 mė 21:42

2. #-8
    i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

Eda

ehj Eda nuk e di per ty por une di qe njeriu ndahet ne tre, frym, shpirt, trup

1-fryma eshte ajo qe jep vetem jete, ajo qe Perendia fryhu tek adami edhe nuk mund te komandoje asnje gje!

2-shpirti eshte ajo qe permbledh tek ne, ndjenjen, te menduarit ose gjykimin!Neve mekatojme me shpirt, sepse ose e mendojme ose e ndjehim nje ate qe bejme! Nuk duhet te komandoj shpirti sepse perfundojme keq(sepse ekziston mekati edhe tundohemi shume shpejte edhe mekatojme)!

3-trupi eshte mjeti qe Perendia na dha edhe eshte si nje gje qe kompleton njeriun por nuk varet nga trupi! Neve me trup veprojme,prekim shikojme!

4- njeriu duhet te jete i komanduar vetem nga Perendia sepse po te udhehiqet nga vetja e vet ateher gabon shme shpejte!neve ato qe Perendia na ka dhene nuk dime ti mbajme ose ti drejtojme sepse nuk pranojme Perendine qe te na tregoje se si te jetojm, ja disa shembuj:
    nje njeri qe hidhet ne zjarr, ose ngrihet ne 5metra lartesi ose keput zinxhiret etj. per shkencen eshte i semur por per ata qe besojne tek Perendia ky njeri i tille eshte i pushtuar nga djajte(djalli). Si ka mundesi qe ndodh kjo...?
    Djalli (armiku i Perendise) vete tek njerezit edhe i tundon ne shpirt, kur ai hyne ne shpirtin tend d.m.th. behet padroni i shpirtit tend ai komandon trupin edhe frymen tende(ti behesh nje i burgodur i tij)!Nuk eshte e lehte qe ai te futet ne shpirtin e nje personi por ai provon gjithmone deri sa te hije(n.q.s.ky person nuk ka pranuar Zotin ne zemren e vet), eshte siē benin ne fillim per te ndare nje gure zalli pergjysem, e godasin shume here ne te njejtin vend seri sa guri behet ne dy pjese!

Me fal qe e zgjata por shpresoj qe kjo te te ndihmoj edhe te te bekoj !!!

Zoti qofte me ty edhe te udheheqte!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

3. #-7
    Shqipetare e krenare Maska e Eda H
    Anėtarėsuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Fizikisht ne Massachussetts, me shpirt e zemer e mendje ne Shqiperi. A-MER-IK. kjo eshte amerika e perkthyer ne shqip
    Postime
    477
    pershendetje.
    po tani kush po shkruan trupi, apo shpirti, kush i jep keto mendime, trupi me trurin, apo shpirti? Por kur vjen puna tek shpirti nuk ka asnje per parim deri tani, asnje te dhen, asnje shenje jete, po mire me thuaj ku qendron shpirti, ritet ai bashk me ne, kur formohet ai qe ne qelizat e para te njeriut embrioni, ku? Por kur ka vdekje klinike(per nje moment zemra pushon se pushuari) ku vete shpirti, apo del e vjen prap? Por ateher pse nuk ka njerez qe te jetojne pa ca organe kryesore sic eshte zemra, melcija, veshkat etj? se shpirti jeton pa to, se kur vdes trupi, shpirti ngjitet larte ne qiell, e na vazhdon te jetoje ne jeten e paperkoshme.
    po le me kaq.
    me shume respekt

4. #-6
    i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

pergjigje

E dashur Eda!

ndoshta ti nuk e ke lexuar mire ate qe te shkrova. fryma eshte ajo qe jep jete, shpirti eshte ai qe na ndihmon qe te ndihejme qe te mendojme, ndersa trupi ndihmone qe te veprojme! nuk jane dy por tre qe jetojne ne neve(formojne personalitetin tone)!
    Tani une nuk e di se si e mendon ti por une di nje gje qe Perendine nuk e gjene neper mendimet e tua ose te ndonje tjetri
    por vetem ne fjalen e tij. kjo eshte si nje person qe kerkonte te dinte per mozartin edhe kerkonte tek fisika(nuk me duket vendi i duhur per te kerkuar), sipas teje do harrinte ta gjente?Ashtu si ai person qe kerkonte te dinte per mozartin edhe per veprat edhe i kerkonte ne vendin e gabuar keshtu jane te gjithe ata qe kerkojne per Perendine ( e kerkojne ne vende te gabuara) edhe pasta sipas mendimit te tyre shprehen keq per Perendine!

Te keshilloj qe te kerkosh Perendine ku gjendet edhe jo ku nuk gjendet( shume e kane shtremberuar fjalen e Perendise ), thuhet nje pjese ne fjalen e Perendise(kerkoni Perendine ndersa eshte prane..."isaia55:6")!!

Zoti te dhente kaparin e frymes se tij!!!

te pershendes me dashurine e Jezusit!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

5. #-5
    Albi Maska e SMA
    Anėtarėsuar
    04-08-2006
    Vendndodhja
    Ne SHKUPIN e SHQIPTARIS
    Postime
    23
    Pershendetje Forumas
    Njeriu perbehet prej Shpirtit dhe Trupit.
    Kurse veprimet qe i ben njeriu perpunohen dhe komandohen nga Truri (mendja-logjika) dhe Zemra si Motor i njeriut

E sa per FRYMEN, mendoj se: Qe te nxjerret ajo fryme duhet te funksionoj Zemra qe e shtyn ne levizje tere trupin.
    Paramendojeni Veturen, nese nuk i funksionon motori i saj a do te qarkullon ajri ne sistem ose a do te nxjere tym, fare makina.
    ALBANIA-I

6. #-4
    bir i Perendise se gjalle Maska e barElohim
    Anėtarėsuar
    30-06-2007
    Vendndodhja
    per castin shtegtar ne toke
    Postime
    15
    pershendetje!

Mendoj se shqipja do te na ndihmonte pak ne temen tone.
    Ne themi:
    Une kam duar, une kam kembe, une kam floke etj.
    dhe themi gjithashtu:
    Une jam barElohimi, une jam Eda (flm per temen Eda), une jam i krishteri etj.
    Qe te mos tiu lodh, eshte gje tjeter cfare kam dhe tjeter se kush jam.
    Shpirti eshte personaliteti yne. Kur ti thua "une jam..." drejton vemendjen e degjuesit tek karakteristikat e personalitetit tend dhe jo tek dora apo tek kemba jote.
    Nuk e di nese dyshimi i egsistenses se shpirtit ka lidhje me dyshimin e egzistences se Perendise?
    Megjithese jane dy fakte qe lidhen ngusht me njeri tjetrin jane dy tema te ndryshme.
    Propozoj qe te ndihmohemi ti shohim edhe vec e vec.

7. #-3
    i/e regjistruar Maska e Ali Baba Tepele
    Anėtarėsuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,986
    Duke debatuar njė ditė me njė prift, mė predikonte se njerzit kur vdesin duhet pa tjetėr tė kėndohen nga prifti sepse pėrndryshe nuk treten dhe shpirti i tij ėshtė i dėnuar tė shkoj nė xhehnem. (Ferr)
    - Sa keq!- Ja ktheva me ironi.- Tė gjith ata priftėrinjt qė u rrėzuan me helikopter,kushedi sa vuajnė atje nė ferr,se i hėngrėn peshkaqėnėt nė det!

8. #-2
    Votova qe NUK ME INTERESON

9. #-1
    i/e regjistruar Maska e Ali Baba Tepele
    Anėtarėsuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,986
    Njeriun e komandon truri,apo e quajtur ndryshe mėndja.Mėndja bėn Kalanė dhe mėndja bėn hatanė.

i/e regjistruar Maska e REFERI
    Anėtarėsuar
    13-06-2007
    Vendndodhja
    ne arenat e ringut
    Postime
    25
    Ali Baba Tepele Njeriun e komandon truri,apo e quajtur ndryshe mėndja.Mėndja bėn Kalanė dhe mėndja bėn hatanė.
    hahahaha alibaba me 40 hajduket nga bagdati por kete e kemi nga tepelena.Ore alibaba po kur na erdhe kendej nga tepelena?Shko ore ne bagdad se atje eshte tollovi edhe mos na shit mendje neve shqipetareve ketu se cka eshte shpirti qe dy lidhje ske me centrallen edhe une nuk e di si te kane bere komandat i hajdukeve.Ti i paske shitur krejt drute ore.
    PO TI NA KE BERE HATANE ORE ME ATO MEND E TUA.
    Hahahaha shpirti qenka tru?hohohoho a ske noj shtos tjeter a mendo ndoshta do te kujtohet para se te vjedhish ndonji thesar?
    Shpirti eshte tjeter e truri tjeter e mendja tjeter,diturite tjeter,intelegjenca tjeter,vetedija tjeter,arsyeja tjeter
    TI MUNDET TE KESH TRU POR SKE MEND!!!!hahahaha
    Jeta eshte gjyq kurse neve referojme(dhe na referojn (nji refer i famshem)

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Nese jeni te sinqerte me sqaroni keto vargje Biblike.
    Nga Gostivari_usa nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 16-05-2009, 10:45
  2. DOKTRINA - Kapitulli III: Trinia e Shenjtė
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 15-03-2005, 23:02
  3. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47
  4. Trupi dhe Shpirti
    Nga Fjala e drejte nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 19-03-2004, 17:12
  5. Trupi dhe Shpirti
    Nga Fjala e drejte nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 17-03-2004, 18:55

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •